Skip to content
7 reacties
901 weergaves

Geloven jullie in reïncarnatie?

Ik geloof er wel in.
Wij bestaan uit energie en energie is gemaakt om nooit op te raken. Als je dus dood gaat, terwijl je energie niet op is, denk ik dat je ziel naar een ander lichaam toegaat. Er wordt toch wel is gezegd door mensen die bijna dood zijn gegaan, dat ze iets van een tunnel waarnemen? En aan het einde van die tunnel is er fel licht te zien? Wat als dat nou is dat je geboren wordt? Ik bedoel, dan zie je ook het licht!
En al die verhalen dan van mensen die zich iets herinneren van een vorig leven? Ik blijf het bizar vinden.
En voor alle mensen die gaan zeggen: Hoe kan het dan dat de wereldbevolking steeds blijft groeien?
Nou, dat zal ik is uitleggen. Vroeger was de gezondheid van de mensen heel erg slecht. Ook waren er geen medicijnen (die moesten toen nog uitgevonden worden) om mensen te genezen, dus men ging ook eerder dood. Maar nu zijn al die medicijnen wel uitgevonden en is de gezondheid aardig verbeterd dan voorheen. Dus als er iemand ziek is, zijn er nu wel medicijnen om hem/haar te genezen. Hierdoor blijven we langer in leven.
Ik hoor graag wat jullie mening is!

17 jaar
6 jaren geleden

7 Reacties

  • Ik geloof dat god een soort rechter is die je na je dood beoordeeld op je daden, en niet op je geloof in Hem of door bidden.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Dan moet je eerst aantonen dat er een ziel bestaat die kan reïncarneren. Maar aangezien wij slechts producten van onze hersenen zijn lijkt me de hypothese van een ziel erg onwaarschijnlijk.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ben er heilig van overtuigd dat dit zo is. Er zijn verhalen van mensen die zich hele gebeurtenissen herinneren, dromen en het daardoor gek genoeg ook fysiek en emotioneel meemaken. Kinderen die verhalen kunnen vertellen die bijv. 200 jaar geleden echt gebeurd zijn, maar er niks van op school hebben geleerd en ook niet op Google hebben opgezocht. Het bestaat en is echt gebeurd.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Geloof er niet in,waarom steeds opnieuw beginnen, lijkt me niets.Dan wil gewoon dezelfde blijven als wie ik nu ben en geen ander persoon in een volgend leven en met een andere familie in een ander land.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • -TS Hoi @meisje19, ik denk niet dat we terugkeren als een dier en ook niet andersom, dus een dier als mens. Ik denk dat we die vorm van energie niet hebben (het is heel ingewikkeld). Wel denk ik dat ik in mijn volgend leven misschien een vrouw kan zijn. Dus dat je in een ander geslacht kan reïncarneren. Misschien zit dat zo met al die transgenders? Misschien heeft een geest van een overleden persoon zich tot het verkeerde lichaam gebonden? Waardoor transgenders zich niet prettig voelen in hun lichaam. Je geest heeft geen geslacht, alleen je lichaam.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik geloof er zelf niet echt in, maar ik vind het wel een interessante gedachte. Geloven jullie dat je ook als bijvoorbeeld een dier kunt terugkomen of alleen als een mens?

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • ik geloof er ook in hoor

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten