Skip to content
38 reacties
4811 weergaves

In wil me bekeren tot de Islam

Zoals je titel al zegt wil ik me bekeren tot de Islam, maar hoe moet ik het aan mn ouders vertellen? mn moeder vind dat de islam vrouwen onderdrukt en mn vrienden zijn super racistisch plz help

14 jaar
6 jaren geleden

38 Reacties

  • Jij liever dan ik, geloof is kut en ik geloof totaal niet.

    Maar als jij je wilt bekeren, be my gast.tot donderdag.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik geloof niet dat jij 12 bent hoor, eerder 25, maar goed veel plezier

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Je kan het gerust doen als je het paradijs wilt binnentreden, de mensen die zeggen dat de islam geweldadig is hebben geen gelijk de Koran zegt namelijk in surat 5:32 (Hierom hebben Wij de Kinderen van Israël bevolen dat als iemand een ander doodt- niet als vergelding voor een ziel of voor het verspreiden van ellende over het land – het is, alsof hij de hele mensheid gedood heeft en als iemand een leven redt, het is alsof hij het leven van de hele mensheid heeft gered. En zeker, tot hen kwam Onze Boodschapper met duidelijke bewijzen en Tekenen, en zelfs hierna waren velen overtreders op de aarde.)

    12 jaar
    1 jaar geleden
  • Beste TS, hoe staat het er nu voor, al aangkesloten bijnieren islam en wat zijn jou drijfveren?

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Helaas helaas waarom islam?
    Het geloof van haat waar mensen elkaar vermoorden rn aanslagen plegen het geloof waar de koran zegt dat je niet gelovigen moet doden de koran is tegenstrijdig.
    Nee geef mij het christendom maar dat is een geloof van liefde geloof van omzien naar elkaar een geloof van steun en vast betrouwen. De bijjbel is idd geschreven maar onder leiding van Gods Geest dus staan er geen fouten in

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben TS niet.

    In een andere topic heb ik wat over godsdiensten uitgelegd. https://m.dreamersforum.nl/forum/Ervaring/375364?SubOnderwerpId=33
    Onderaan jongen 14 jaar. Kleine vergelijking betreft teksten. Interessant zou ik zeggen hier in deze discussieven niets is mijn eigen mening.

    Ik ben spiritueel, en weet dat het leven doorgaat als we sterven, hier door eigen ervaringen
    Kan wetenschap gebruiken hoor om uit te leggen, als je wist wat wetenschapers vertellen. Ze zijn niet meer die van vroeger

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Kennis opdoen voor vrouwen is in onze religie belangrijk. Dat mensen vrouwen onrechtvaardig behandellen heeft te maken met cultuur en komt voor op verschillende plaatsen op deze wereld tussen verschillende volkeren. Je hebt jou standpunt en je hebt over religies in het Algemeen je conclusie getrokken en dat is oké, maar weet dat voordat je vast en zeker over iets kan spreken je kennis moet opdoen over dat thema, zeg maar goede raad voor je. Volg niet gewoon blindelings wat andere je hebben geleerd of waar je jezelf over hebt overtuigd, wees meer openminded en zoek op over vanalles, wie weet zal je later anders denken. En let ook goed op je intentie, en gevoel. Voel je haat tegen anderen omdat ze een andere visie hebben op het leven? of over wat goed of slecht is? dat weet jij beter dan wie dan ook. maar goed, Wij moslims horen mensen goed te behandelen als het wederzijds is. Natuurlijk hebben we recht om ons zelf te verdedigen. We mogen niet over ons zelf laten lopen. kijk maar wat ze nu in Palestina doen, wanneer Het Joodse volk nergens werd geaccepteerd in geen enkele land, en geen plaats hadden om te leven heeft Palestina deze volk geaccepteerd, en leefden ze jaren lang in vrede, nu worden Palestijnen uit hun huis gegooid, en komt er een joodse familie leven in hen huis. ze kunnen jaren lang geen normaal leven lijden. En dan noemen ze dit nog 'conflict' het is geen conflict, het is het verjaagen van een zwakkere volk uit hen eigen land, een volk zonder wapens zonder niks om zichzelf te beschermen. en nu zijn er rond heel de wereld Palestijnse die hen land niet binnen kunnen. Mensen kunnen niet over vrede praten als ze zelf geen poging tot vrede doen mar juist het omgekeerde. En Israël laten we zeggen heet ook alle steun van zowel de US en UK. Waarom worden er troepen gestuurd naar elke Islamitische land, laat die mensen toch leven laat ze eens met rust. Neem die kinderen hen kindertijd niet af En natuurlijk willen ze dat mensen van slechte mening zijn over ons via media, nu zwijgen ze en sluiten ze hen ogen voor deze massale uitmoording. Ze konden zich tenminste houden aan de mensenrechten die ze zo zeer prijzen. waar zijn die plots of geld dat niet voor alle mensen. De enige wat de media aan het doen is is het goedpraten van al wat ze aan het doen zijn door ons in het slechte daglicht te stellen En alleen een varken kan tegenover zijn medemens zo brutaal zijn en zijn ogen hiervoor dicht doen pak maar mijn land, massale moord van een landjes dat zo klein is dat het tien keer in België past. gewoon voor de olie die daar is. Dit allemaal is Gwn triest, de wereld doet alsof het zo hoort alsof het normaal is dat we zo worden behandeld, en dan nog al die trash die over ons word gegoten. Ik zweet ik stoot niemand met mijn geloofsovertuiging net zoals alle andere mensen niemand hier mee stooren de enige wat goed zou zijn is als het Westen ons een zouden laten leven. dan zouden jullie ook niet moeten klagen dat we naar jullie landen komen

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • En lijkt me logisch dat Als wij geloven dat het Gods woord is we het op een stricte manier volgen. Natuurlijk kan een mens Gods woord niet veranderen, als ik er van overtuigd zou zijn dat een mens het boek heeft geschreven zou ik het niet volgen. en natuurlijk denk je daar anders over als iemand die iets anders gelooft. Ik zie juiste behandeling als elkaar respecteren en met rust laten, jullie leiden Jullie leven wij de onze, je hoeft me niet te vertellen wat die Boze moslims doen daar en hier en Blabla die overal gebruikt wordt. Kwade mensen heb je overal indeed Maar denk dat het grootste aantal gemwn willen leven in vrede hoor, in hun eigen land op hen eigen manier en daar hoeft niemand tussen te komen, ik heb nog nooit iemand met minder respect behandeld alleen maar omdat die iets anders geloven, in onze religie is het een zware zonde om slecht te praten over iemand anders zijn goden of geloofsovertuigingen, ook is het zo in onze religie dat als iemand in een moslim land bescherming zoekt die daar bescherming zal vinden. In de Koran staat 'Laten we geloven wat wij geloven.' in Surat-Al Kafirun 109 vers 6. je hoeft niet je best te doen om het tegenovergestelde vte bewijzen, het ligt momenteel niet Allemall aan ons wat er hier allemaal op aard gebeurt maar aan de grootmachten Groetjes)

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • En inderdaad heel dwaas dat moslims nu tegen elkaar vechten. Dat is zeer vernederend en pijnlijk te zien voor me, heobwe niet een eenheid vormen en tegen elkaar vechten. en Ik wil met Alle plezier leven in een moslim land, eentje die niet plat gebombardeerd is.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Wel je kent de islam dan niet goed genoeg, want wij hebben heel vaak door de geschiedenis door samen geleefd met zowel christennnen als Boden, en samen met hen complotten afgelegd, bestudeer de geschiedenis van het Ottomaanse rijk, zowel Christennnen als Joden leeefden jaren lang onder de bescherming van moslims, Grappig dat je denkt dat wij er nood aan hebben om in conflict te leven met wereldgodsdiensten

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Goed om in de reacties te lezen, dat er moslims zijn, die heel tevreden zijn met hun religie. Ik merk dat een aantal van hen fel reageert op kritiek op de Islam. Aan hen wil ik vragen hoe zij denken over besnijdenis en halal slachten. In de ogen van niet moslims zijn dat toch gewelddadige, bloederige rituelen. Vinden moslims dat ook en vinden ze dat perse nodig?

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is grappig meisje 21, Toen ik jouw reactie begon te lezen dacht ik dat je het tegen die moslim jongen had. Tolerantie, zich niet bemoeien met hoe anderen in het leven staan, omgaan met met diversiteit in de wereld, dat zijn toch niet bepaald opvattingen waarbij ik gelijk aan de islam denk.

    Iedereen weet tegenwoordig wat takiya inhoudt en ik denk dat ik jouw verhaal maar als zodanig moet zien. Dat je anderen voor de gek probeert te houden dat moet jij weten, maar jezelf voor de gek houden is nooit erg slim.
    In de bijbel staat iets over mensen die ziende blind en horende doof zijn. Psychologen noemen dat cognitieve dissonantie. Zoek eens op wat dat betekent.

    Afgelopen week zijn in Afghanistan 60 jonge meisjes opgeblazen omdat meisjes niet naar school mogen. Een aanslag in een hele lange reeks van over de hele wereld, en vooral tussen moslims onderling. Straks kunnen de ware gelovigen daar weer hun ideologie dwingend aan iedereen opleggen. Niets voor jou om daar te gaan wonen?

    Wat zie jij als elkaar op de juiste manier behandelen? Of geldt respect niet voor ongelovigen? Je hebt het over gebrainwashed zijn. In de islam is kritiek en discussie over de koran verboden. Daarom staat alles daar al honderden jaren stil. Mensen zijn letterlijk gestopt met zelf denken. Ook jouw brein is geblokkeerd als het om kritiek gaat. "Mensen die kritiek hebben zijn lage mensen die nooit in het paradijs zullen komen." Is islam niet bestand tegen kritiek? Iets wat niet tegen kritiek kan is blijkbaar fout. Schelden helpt dan echt niet.
    Weet je zeker dat er een paradijs bestaat? Waarom zouden mensen het waard zijn om eeuwig in heerlijkheid te leven als ze dat niet eens op aarde kunnen?
    Jihadisten denken dat ze gelijk in het paradijs komen als ze ongelovigen vermoorden en het niet overleven. Als martelaar sterven noemen ze dat. Wil jij in het paradijs zijn met moordenaars?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Als je niet eens tolerant kan zijn met iemand anders zijn/haar visie op het leven, dat jou als buitenstaander helemaal niks aan zou moeten gaan, hoe zul je dan verder leven in deze wereld vol met verschillende mensen met allemaal verschillende meningen.

    Er zal haat in jou groeien en je zult jezelf alleen maar ongelukkig maken. Ik heb mijn geloof iemand anders heeft zijn geloof. Laten we geloven wat we geloven en elkaar op de juiste manier behandelen. Als je kiest om dat niet te doen, dan is dat je eigen probleem, je zult met smerige woorden en lage praat niks anders bereiken dan veranderen in een iemand die iedereen zal ontwijken.

    Mij persoonlijk lijkt het dat zij die de islam aanvallen met vuile smerige gepraat of terwijl bezeten zijn, Satanisten zijn of gewoon zielige mensen die gebrainwashed zijn . En ik zal er me niet nu of niet nooit iets van aantrekken, net zoals al mijn zusters en broeders zich er ook niks van zullen aantrekken. Zulke lage mensen zullen toch niet gelukkig worden, niet in deze leven en ook niet in het eeuwige leven.

    groetjes

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben andere jongen van 22, maar ben het eens met mijn leeftijdgenoot. Voor mij staat voorop, dat geloof en politiek onderwerpen zijn waar je niet over kan discussiëren zonder het tot ruzie komt. In hogere (machts)kringen betekent dit veelal oorlog! Hierin doen de Islamieten echt niet onder voor andere geloven en het woord zegt het al: geloven, dus NIET WETEN!!!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @ j18, wie de bal kaatst kan deze terug verwachten. Wat in de media staat hoeft niet altijd waar te zijn, dat ontken ik zeker niet. Maar mijn vraag aan jouw is, is alles wat in de Koran staat waar, het zijn verhalen vanuit overlevering, ooit opgeschreven en niemand kan nu nog verifiëren wat correct is. Ga dan niet verkondigen dat de Koran het ware geloof is. Geloof is geloven in iets ongrijpbaar, het is heel subjectief en geheel aan jouw om daar invulling aan te geven. Hou het daar bij en respecteer dat er mensen zijn die daar anders over denken en jouw dat niet in volgen. Succes ermee!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • J22, de koran zijn de woorden van Allah (God) in de bijbel hebben mensen erin geschreven en veranderd en wij hoeven niet in de bijbel door te bladeren of te verdiepen in christendom want wij weten dat de Islam de waare geloof is En wat er in de koran wordt gezecht over de christendom,jodendom,etc.. is geen haat dit is een feit als jij je verdiept in de Islam zou jij een ander beeld hebben en oh ja de media? Geloof jij alles wat in de media staat? Dan ben je gewoon dom want wat de media vertelt over de Islam en wat de Islam in het werkelijkheid is is een groot verschil je moet niet 1 bladzijde lezen van de koran maar heel de koran kom dan pas praten tegen mij Wij gaan pas in discussie als het noodzakelijk is we gaan hier niet onnutig disscuseren en we reageren altijd met zachtheid en goedheid , deze wereld waar jij , ik en de rest in leven heeft een reden waarom wij leven ALLES heeft een reden we gaan niet leven zonder een doel en de doel is om Allah tevreden te stellen en in het paradijs binnentreden.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • J18, Jij denkt dat mensen negatief over de islam denken omdat ze er te weinig van weten. Misschien is het eerder zo dat ze er teveel van weten, zo positief is de islam niet in het nieuws geweest de afgelopen jaren.
    Aan de vruchten kent men de boom is het gezegde. Wat zijn de vruchten van de islam waar de mensheid blij mee zou moeten zijn? Wat heeft de islam mij te bieden?

    Je adviseert de koran eens door te bladeren. Ik heb er een in mijn boekenkast staan en als ik in de index kijk naar wat er geschreven staat over ongelovigen, christenen en joden dan is dat vooral haat. Misschien zouden moslims zich eens in het christendom moeten verdiepen en de bijbel doorbladeren. Tenslotte willen ze heel graag in christelijke landen leven, dat is toch niet voor niets! De Almachtige heeft de christenen rijk gezegend.

    Laat de islam eerst maar eens de hand in eigen boezem steken en zich open stellen voor discussie en kritiek zonder gelijk in woede te ontsteken, met geweld te dreigen of erger, en islamofobie te roepen.
    Wat is voor jou de essentie van de islam? En hoe geef jij daar inhoud aan? Volgens de regeltjes leven in de hoop op het paradijs? Misschien is dat paradijs wel een illusie.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Mensen die slecht over de Islam denken doe aub je research je praat alleen met ontwetendheid ga eens een keer in de koran door bladeren en je zult een ander beeld hebben van de Islam praat met kennis en niet met ontwetendheid.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zou daar nog eens goed over nadenken. De Islam is een godsdienst met veel messen en bloed. Om je penis te besnijden, om vee te slachten, om andersdenkenden te overtuigen… enz. Nogal gewelddadig allemaal.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is volledig je eigen keuze maar ik raad het je niet aan??

    15 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten