Skip to content
27 reacties
2156 weergaves

Welk geloof hang je aan?

Hallo iedereen,


Ben eens benieuwd: Ben je gelovig? Zo ja, welk geloof hang je aan?
Zo niet: Geloof je in iets anders, etc? Ben benieuwd hoe de verdeling is, etc/

Zelf ben ik niet per definitie gelovig, meer agnostisch.

22 jaar
7 jaren geleden

27 Reacties

  • Niet gelovig meer. De persoon in dit topic die probeert uit te leggen dat er iets moet zijn heeft waarschijnlijk geen hoger onderwijs genoten. Het voorbeeld met stenen raakt nog kant nog wal. Immers, er zijn op deze planeet voldoende levensvormen. Ik ben er van overtuigd dat er meerdere levensvormen buiten onze planeet bestaan. Daar ben ik benieuwd naar. En verder vertaal ik God naar liefde. Je hebt toch geen wezen nodig om lief tegen elkaar te zijn?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • alleen een dwaas mens zegt : "er is geen God"
    God is er altijd geweest en zal er altijd zijn
    Hoe is de wereld ontstaan???
    sommigen zeggen door een Big Bang, andere door evolutie
    en zoja dan stammen we af van apen !!!Ik ben blij dat ik niet van een aap afstam maar dat God mij gemaakt heeft , zoals de Bijbel het zegt : "naar Zijn beeld en Zijn gelijkenis" zij dan echter die liever op apen gelijken , moeten zich dan maar als apen voordoen !
    Ik geloof in die God, maar niet in Godsdiensten, want er zouden meer dan 2000 verschillende Godsdiensten in de wereld zijn, die ALLE beweren de waaheid te bezitten
    Godsdiensten zijn gemaakjt DOOR mannen en VOOR mannen Zie maar de Islam, waar de vrouw "tweede rangs persoon " is ,
    met alle gevolgen van dien !
    Godsdiensten doen veel kwaad in deze wereld en zijn gemaakt om de mensen dom te houden en hun schuldgevoelens te geven ..
    Toen Jezus op aarde was gaf Hij een uitleg over "ware Godsdienst" van God houden zei Hij en van de medemens en dat was volgens Jezus de ENIGE WARE GODSDIENST !
    Godsdiensten hebben geen nut, alleen de liefde is het belangrijkste
    want ook God is liefde !!!!!

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • reformatorisch,
    tuchtiging aal in speuken 13;24, 22;15, 21;70
    tcuchtiging, 15 harde klappen.over de knie.
    ik haat spreuken

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • reformatorische geloofsgemeenschap.straffen heet dan "tuchtiging" zoals in spreuken.Ik ben 14, en heb afgelopen wekend een tuchtiging van m'n vader gekreegen.Ik haat die spreuken, Ik haat de pakken voor mijn kont.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • @ Ja, ik krijg eeb flink pak slaag over de knie.Zp`verdderend

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 14 Bedoel je dat ze je slaan als straf? Dat is namelijk bij wet verboden. Je kunt dan contact opnemen met Veilig Thuis (een organisatie die helpt tegen huiselijk geweld).

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • streng reformatorisch,ouders handelen zoals in spreuken.ben jngen van 14,ik haat spreuken

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind dat iedereen mag geloven wat ie wil, maar ik vind ook dat anderen gerespecteerd moeten worden die iets anders geloven (of helemaal niet geloven) Ikzelf ben gedoopt als kind, en ben Christelijk opgevoed. Maar ik heb zoveel hypocrisie gezien, dat ik me uit heb laten schrijven. Ik ben het eens met die jongen die zei dat religies eigenlijk alleen maar ellende veroorzaken in de wereld. En op iedere religie valt wel wat aan te merken, of het nou gaat om het christendom, het jodendom of de islam, Mensen slaan elkaar de hersens in, of vinden een ander minderwaardig, omdat die ander niet hetzelfde gelooft, en dat druist -naar mijn mening- juist in tegen wat een God (ofwelke hogere macht dan ook) ooit heeft bedoeld,

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • christen, pkn

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Moslim elhamdülillah. Jammer genoeg zijn er slechte dingen gezegd over moslims

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb niet per se een geloof. Ben er wel heilig van overtuigd dat er meer tussen hemel een aarde is. Heb een paranormale gave en heb het allermooiste hier al in mee mogen maken. Over het bestaan van een God ben ik niet zeker van, maar ik zeg zeker niet dat er geen God bestaat. Wel geloof ik dat geesten bestaan, heb hier ook al een hoop goeds (geesten zijn niet altijd eng) in mee mogen maken. In princiepe is het geloof, of je het nou over het christendom of de Islam hebt allemaal hetzelfde. Heb je naasten lief, en doe goed. Maar al geloof je niet vindt ik nog dat je je naasten lief moet hebben en goed moet doen.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben zelf christelijk. En ga elke zondagochtend met heel veel plezier naar een Vrije Baptisten Gemeenste Kerk

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik denk dat geloof eerder is persoonlijks/filosofisch is en daarom zie ik de Bijbel, Tenach of Koran ook vooral als richtlijnen, ipv iets waar je je aan dient te houden

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • moslim :) ben er blij mee

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben een Orthodox Jood.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Om maar te reageren op de jongen van 18. Ik ben christelijk, en kan onmogelijk begrijpen hoe kortzichtig je kan zijn om te geloven dat god niet bestaat, om jouw woorden maar even over te nemen :) . Er zijn zo veel argumenten die het bestaan van niet god weerleggen.

    Ik ga ervan uit dat je geen gevoelsmens bent, dus ik zal het op een andere manier proberen begrijpelijk te maken.
    Dingen komen niet uit het niets voort: planten kunnen immers niet groeien zonder dat er zaad in de grond is gedaan. Er kan geen reactie komen zonder dat er een actie aan vooraf ging. Er kan dus ook geen aarde, heelal enz. zijn zonder dat iets/iemand het in gang zette. De vraag is nu: was het een iets of iemand die alles in gang zette?

    Stel het was een iets:
    Als het een iets was dat de wereld in gang zette zijn wij mensen geen verantwoording schuldig aan iemand en zal er waarschijnlijk ook geen hemel, geest enz. zijn. Alleen loop je dan wel tegen een aantal problemen aan: Waarom is een steen niet levend en een mens wel? Waarom zeggen sommige mensen dat ze God hebben gezien terwijl ze toen hersendood waren verklaard. Wie of wat bepaald wat wel of niet goed is? Al deze vragen kunnen dan niet meer beantwoord worden.

    Stel het was een iemand:
    Als technicus heb ik één ding geleerd. Niets werkt totdat je het laat werken. Een band zal niet gaan rollen zolang jij hem voortduwt. Een robot zal niet werken totdat je er software in doet. Zal een mens dan wel werken zonder geest? Wanneer het een iemand was die alles in gang zette kan die gezegd hebben wat goed en slecht is, waarom sommige dingen wel leven en andere niet, waarom mensen nog kunnen denken terwijl hun brein niet meer werkt.

    Je mag zelf kiezen welke van de twee je logischer vind, maar ik kies voor de iemand.

    Ik zal verder ingaan op het feit dat je godsdiensten eigenlijk iets heel akeligs vindt. Eén vraag: zijn het werkelijk de godsdiensten die de problemen veroorzaken op deze wereld? Heeft God gezegd dat alle protestanten vermoord moesten worden in de tijd van ketters? Heeft God gezegd dat die kinderen misbruikt mochten worden door de paters? Heeft God gezegd dat er zoveel mogelijk mensen opgeblazen moeten worden die hij zelf in de eerst plaats had gemaakt? Ik kan het niet vinden in de bijbel…. De enige keren dat Israël volken mocht aanvallen was omdat dat volk enorm slecht was. Als voorbeeld: Mensen stonden buiten voor de deur bij een man die zijn gasten aan het ontvangen was en zij vroegen hem om die gasten massaal te verkrachten, ongeacht het geslacht.

    In het nieuwe testament lees je zelfs dat je geweld met liefde moet beantwoorden. Ooit gehoord van het leger des heils? Volgens mij is de godsdienst niet het probleem, maar de mensen die de woorden verdraaien wel.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben atheist, en kan onmogelijk begrijpen hoe kortzichtig je kan zijn om te geloven dat god bestaat! Zeker als je bent opgegroeid in de 21ste eeuw. Er zijn zo veel argumenten die het bestaan van god weerleggen... en STEL dat er een hogere macht bestaat ben ik ervan overtuigd dat deze hetzelfde is voor alle mensen op aarde, en dat dit niet jezus, allah of weet ik veel wie is. Ik vind godsdiensten eigenlijk iets heel akeligs, kijk maar hoeveel problemen ze veroorzaken in de wereld! Ik weet 100% zeker dat de wereld er beter uit zou zien zonder godsdiensten.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben katholiek. Ik weet 100 procent zeker dat er een god is. Als je het moeilijk hebt helpt hij je. Je hoeft niet bang te zijn voor god als je maar een goed persoon in je leven bent geweest, die veel goeds heeft gedaan in het leven en waar ook veel goeds in zat. maar als je echt een moordenaar bent etc moet je wel vrezen voor god

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • @meisje 18
    Ik vind het helemaal niet lastig. Ik vind het juist fijn om duidelijk te weten wat wel en wat niet mag.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • @meisje 19 Interessant! Volg je dan dus alle Bijbelse wetten? Het lijkt me best lastig om bijvoorbeeld alle reinheidswetten uit de Bijbel te volgen in deze samenleving...

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten