Skip to content
32 reacties
3499 weergaves

in god geloven en gay zijn

ik ben gay. maar in de bijbel staat dat dat niet mag. wat moet ik doen

15 jaar
10 jaren geleden

32 Reacties

  • ik ben op dit moment rebels. ik onderga de tuchtigingen die ik krijg,maar ik haat ze.òòk al weet ik dat wat ik soms erg stout ben en eigenljjk een tuchtiging verdien en krijg.Dàt wèèt ik, Ik onderga de tuchting èn het bidden met paoa daarna,Toch ben ik wat Rebels, en haat de pakken voor mijn broek,of voor mijnj blote gat.rebels zo zals iemand zei op mij tpic over geloof en slaag.Hoe kan leen te accepteren dat Ik boet doe voor foute,stoute dingen.Ben Rebels.is dat de leeftijd, schaamte?
    wie reageert hier op verwarrend

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • ik heb het helemaal gehad, met tuchtiging en mèt spreuken,ik ben 14, reformatorisch ouderling pro pak slaag.Ik wil even stoom afblazen,de schaamte om met m'n 14e een pak voor mijn kont krijg, omdat het in de bijbel staat.de ouderling houdt mij altijd in de gaten (kattekwaad)
    Ik kan niet geloven dat ik de enige jongen ben die het nog krijgen!

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Soms kan ik erom janken, (maar ik huil dan al),dat mijn ouders reformatorisch.Handelen vaak volgens spreuken, oude testamen.Ik ben verdorisd 14, omdat het in de bijbel staat, broek omlaag en bij pap of mam over de knie en een ongenadig pak voor mijn broek, of blote gat.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • er staat in de bijbel dat God een man en een vrouw voor elkaar heeft gemaakt en dus niet een man en een man. daarbij komt dat m13 we niet met de tijd mee moeten gaan omdat we dan uit eindelijk alles zouden mogen doen. dus homoseksualiteit is verboden. er is niks mis met gay zijn. als je t maar niet in de praktijk brengt. God zal van je blijven houden. maar je zou Hem wel verdriet doen als je een relatie met een jongen neemt/ seks met een jongen hebt.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben zeker ook christen (vrije baptist). En ik vind dat homoseksualiteit zeker mag. Het is iets van deze tijd en het hoort bij jou, God heeft jou gemaakt naar zijn beeld. En als je het nog steeds erg moeilijk vindt wat ik zeker kan begrijpen praat er dan over met God, leg het in zijn handen. God zeggend je!!

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Gewoon, zijn wie je bent. Homoseksualiteit is dus GEEN zonde wat dus wel vaak onterecht wordt gedacht. Het lijden hieronder ervan dus WEL. God is liefde, geen lijden.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • van iemand houden is altijd goed.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben pas uit de"kast"gekomen dat ik homo ben,ik geloof zeker in god mede omdat ik ook een acoliet ben,een oudere misdienaar zeg maar.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • In de bijbel staan in het oude testament twee aaduidingen over homoseks -numeri en leviticus - die zegt " als een man gemeenschap heeft met een man "zoals" hij heeft met een vrouw is dat en gruwel voor god"   Het woordje zoals is hier bepalend de man heefft seks met een vrouw door penetratie de man heeft geen vagina dus moet de penetratie elders gebeuren - de anus - en juist dat is een gruwel voor god niet dat een man van een man houd en een seksrelatie heeft maar het is de anale seks die voor de heer een gruwel is niet het feit dat iemand homo is is voor god een gruwel hij houdt evenveel van homos dan van andere mensen want god is liefde   In het nieuwe testament spreekt paulus iover schandknapen zij die zich anaal laten penetreren en knapenschnders zij die een knaap anaal penetreren   Jammer dat door christenen zo vaak bijbelteksten verkeerd worden uitgelegd jezus zei in zijn tijd al jullie dwalen want julluie kennen de shriften niet.....

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • De Bijbel is geschreven door mensen. In de tijd dat de Bijbel geschreven is was homo zijn onmogelijk ( ze dachten dat je überhaupt geen homo kon zijn). Maar ik ben christen en ik ken zo veel christelijke homo's die een goede band met God hebben. Wees jezelf, je bent een parel in gods hand!

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Als je christen bent en he bent gay, dan heeft god jou zo gemaakt, god wil dat je gay bent en houd van je.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • in de tien geboden staat noch geslacht nog leeftijd, maar hou relaties netjes, geen 12jarige met een 16jarige ofzo.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • De Bijbel beschrijft de "perfecte" mens en die is volgens de schrijver van dat stuk hetero. Maar wij zijn allen een kind van God en we zijn allemaal goed in Zijn ogen.

    En God schiep den mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij ze.

    Genesis 1:27

    daar staat niks over dat de man niet van de man mag houden en de vrouw niet van de vrouw mag houden.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • De mens is volgens de bijbel geschapen naar Zijn evenbeeld. Dus lijkt het me geen probleem.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Hallo. God zal het vast niet erg vinden. Hij houd van iedereen. En als je van hem afdwaalt omdat je denkt dat je niet bij hem mag horen is dat niet waar. Volgens mij staat er ook in de bijbel dat iedereen zich mag bekeren en dat iedereen bij God mag horen. 

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Gay zijn overkomt je. Je wordt ermee geboren. Ik zou niet kunnen inzien dat God je ermee zou straffen als het nou eenmaal gebeurt. Christen

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik snap wat je bedoelt maar het is echt niet erg. Er zijn zoveel passages uit de bijbel die nogal violent zijn of die simply niet reëel of kloppend zijn. Daarbij is er ook nog het stukje dat veel christenen peroongeluk of expres vergeten, dat het verkeerd is om mensen te beoordelen no matter what. Ook is er naar mijn weten te lezen dat liefde sterker is dan sin en dat Hij jou daarom zonder twijfel met open armen zou ontvangen in de Hemel later. Het is echt geen probleem dat je christelijk en niet straight bent. Want wees eerlijk, jij bent zoals je bent en God houdt van jou om dat gene wat jou jou maakt

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Je mag gay/homo zijn maar de bijbel zegt en bedoeld dat je het niet mag uitleven

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Het gaat god en jezus erom of je goed doed en goed leeft wrm zouden ze je haten als ze je zelf hebben gemaakt

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Bij ons is een man van de clubleiding homo en hij neemt soms ook zijn vriend mee naar de dienst. Ik vind het geen probleem

    14 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten