Skip to content
14 reacties
443 weergaves

ik wil het niet meer

mijn ouders zijn moslim en ik ook(nouja dat denken ze..) maar ik wil geen moslim zijn wat moet ik doen??

12 jaar
10 jaren geleden

14 Reacties

  • Ik zou het zeggen als ze boos worden doe je het toch en zoek je steun bij iemand anders die je kent. Maar doe het maar dat is het beste

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Hallo!

    Ik heb hier specifiek geen ervaring hiermee. Mijn ouders hebben het mij vrij gelaten te geloven wat ik wil. Interessant dat je geen moslima wilt zijn. Aan de ene kant hoop ik niet dat je dit doet omdat het imago van de Islam wereldwijd wat onder druk staat met als oorzaak radicalisering. Dat vertegenwoordigt niet het meerendeel van de moslims (ben zelf geen Moslim). Tegelijkertijd is het heel goed dat je zelf nadenkt over je geloof en vraagtekens bij veel dingen zet. Ik kan het toejuichen dat je niet één geloofsovertuiging als enige waarheid aanneemt.

    Misschien moet je je eens verdiepen in het concept geloof in de brede zin van het woord. Welke geloven zijn er nog meer? Waarom geloven mensen? Wat kan je er aan hebben en wat zijn de keerzijden? Je kan geloof ook op veel verschillende manier beleven. Vergeet dat niet. Jij mag geloof toch anders beleven dan je ouders?

    Misschien dat je nu niet veel met geloof hebt. Het kan later ook weer terug komen en dan geheel uit jezelf. Dat is ook mooi.

    Succes! Misschien is het goed om je ouders toch een beetje te laten weten dat je wat kritisch staat tegenover de Islam. Dan kan je hun reactie peilen.

    22 jaar
    8 jaren geleden

  • Ik heb het mijn ouders ook niet verteld maar ik word binnenkort officieel katholiek en laat me dopen

    x een ex-moslim vanaf nu

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik had precies hetzelfde. Ik had het aan mijn ouders verteld en mijn vader sloeg met zijn vuist in mijn gezicht en hij sloeg me op mijn hoofd. Hij schreeuwde tegen me. Hij ging schelden en nu durf ik nooit meer iets te zeggen over dat onderwerp. En ik ben eigenlijk ook een Homo en dat is het lastigste van alles. Maar als je 18 bent dan mag je zelf gaan kiezen of je een moslim wilt zijn of niet.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Geloof wat je zelf wilt! Dat mag hier in Europa. Als je écht geen moslima wil zijn, maar je durft dat niet te vertellen aan je ouders, is mijn advies dat je misschien de Kindertelefoon kunt bellen. Zij kunnen je tips geven en wie weet in het echt helpen om erover te praten, als jij dat wilt. Tenzij je het accepteert dat je naar de Moskee gaat, bid, meedoet aan Ramadan (ik neem aan dat je dit moet doen), dan wacht je gewoon totdat jij denkt dat het het goeie moment is, bijvoorbeeld op je 18e leeftijd, en dan vertel je het je ouders. Zij kunnen op dat moment niets meer bepalen over wat je moet doen voor een geloof.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • m€isj€ van 14 jaar, was h€t mo€lijk om h€t t€ do€n?
    €n ho€ r€gag€€rd€n j€ oud€rs?
    zijn z€ nu nog st€€ds boos?
    ik hoop graag op €€n sn€l antwoord.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • je moet het zelf weten als je het niet wil zijn zeg het gewoon en nasl ze boos worden, zorg dan dat je vantevoren een plekje hebt om even te verblijven voor een tijdje.
    ik had hetzelfde en ja ik heb het ook gedaan.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Beetje laat, maar toch: je mag ALLES geloven wat je wilt. Geloof gaat voor de meeste mensen niet alleen over regels. Als jij dat wel zo ervaard, zou ik gewoon stoppen met geloven. Het klinkt misschien als iets groots, iets ergs om te doen, maar je moet je gelukkig voelen. Wees vrij, en geloof of geloof niet wat je wil. By the way, als het je uitmaakt: ik been een atheist.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • fitna kijken (jongen 14). Meid als je geen moslim wilt zijn is dat natuurlijk moeilijk, eerlijk zijn hierover is vaak ontzettend lastig. Misschien moet je opzoek naar wat je zelf gelooft. Geloven waar je zelf in gelooft. respecteer je ouders met hun geloof en doe mee met de rituelen en feesten van hun geloof. Je hoeft het ze niet te vertellen. als ze er naar vragen wees dan alleen wel eerlijk. veel succes meid lastige situatie xL

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Moslim zijn is één van de beste dingen die je kunt zijn. De Islam gaat over vrede en properheid (wat je niet zo veel ziet deze dagen in de Arabische landen). Ikzelf ben een moslim. Ik ben er trots om en blij om. Waarom vind je het niet leuk, omdat je veel vanbuiten moet leren. Zo stimuleer je ook je hersenen. Maar toch, je bent nog maar 12, je weet niet zo veel over de Islam. Informeer je je meer over de Islam via internet. Je zal de schoonheid van de Islam zien en niet al die terroristenshit. Ik ben 14 en heb veel ontdekt vanaf mijn 10 jaar over de Islam (verhalen enzo, Koran ben ik vroeger begonnen). Ik bid nu, elke dag tot Allah. Ik doe officieel mee aan de Ramadan sinds Me twaalfde, als vrienden Me ongelovig vragen van hoe ik dat doe, een hele dag niks eten. Dan zeg ik dat het voor God is. Denk er zelf heel diep bij na. Je moet niet perse een hoofddoek dragen om moslima te zijn. Maar denk na, denk heel diep na. En wees trots en schaam je je niet voor je geloof. Ik sta achter je (niet letterlijk haha).

    groetjes, I.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Dat is lastig ik zou eerst naar vriendinnen/familie gaan praten en dan vertellen

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Dit is een lastig probleem.
    Mag ik vragen waarom je geen moslim wil zijn?

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Oehh... Da's moeilijk.. Eerlijk zeggen?? Worden ze boos? Zoek steun bij je vriendinnen

    12 jaar
    10 jaren geleden
  • Moeilijk.. Zeg het tegen ze en als ze boos worden kan je naar je familie

    14 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten