Skip to content
129 reacties
4137 weergaves

Geloof en slaag?

Dag, Ik ben een jongen van 15 jaar,lieve ouders.,duidelijk, Ik heb eergisteren 'n pak slaag gehad van mama Schaam me er erg voor!!'n flink pak op m'n onderbroek!!Over de knie! Ik wordt reformatorisch opgevoed. Ik ben de oudste en ik kreeg het in de huiskanmer!stond ik daar in m'n onderbroek naast moeder,ven lag even later over dxe knie..M;n moeder geeft het me met haar pantoffel of zo iets op m'n onderbroek.Het geloof speelt een belangrijke rol in ons gezin.Toch, en ik begijp m;n ouders best wel,schaamde ik mij van de week!Lag ik daar als hun oudste broer,over mam's knie.in m'n onderbroek..Die avond om 19.00 uur moest ik m'n bed in.De bijbel speelt eeen rol, het geloof. Ik wil er zo graag met iemand overf praten, groetjs

15 jaar
11 jaren geleden

129 Reacties

  • Praat er met iemand over (meldpunt kindermishandeling kan ook) als je geslagen wordt of op een andere manier mishandeld wordt. Het mag gewoon niet! Of je nu lastig bent of niet. Of je nu uit een strenge kerk komt of niet. Het kan je erg beschadigen.
    Sterkte als het gebeurt!

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Niet normaal meisje 12 wat je vader doet,zijn dochter op de blote billen slaan,dit kan echt niet en hoef je niet te pikken,en je moeder dan hoe reageert die,mijn moeder zou dit nooit toestaan als mijn pa dit mijn zusje aan deed,maar hij zou zoiets ook nooit doen,gewoon hem vertellen dat je naar een leraar stapt als hij dit weer flikt,

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • gister was mijn vader boos op mij om dat ik mijn huiswerk niet had gemaakt. hij zij dat ik naar mijn kamer moest gaan. dat deed ik. maar hij kwam mijn kamer binnen en zij: laat je broek maar vast zakken. toen gaf hij me zo op mijn billen dat ik het nu nog. maar een vraagje wat is het verschil tussen over de knie en een pakslaag?

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • meningen verschillen en als je moeder het niet met je eens was dan was een goed gesprek beter geweest dan dom te slaan en had meer resultaat opgeleverd jongen 15.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Gisteren was ik de hele dag thuis ik moest nog huiswerk maken.Mam was alleen naar de kerk geweest en we dronken samen koffie.
    Ze begon over de kerkdienst en de asiel zoekers.Ik zei ik heb er helemaal niets mee en het kost alleen maar geld.Ze vond dat ik ondankbaar was en mij moest schamen voor zulke opmerkingen.Ik zei toen mam zeur niet zo .Ga jij maar heel gouw naar boven zei ze en snel.Ik was amper op m,n kamer dat de deur open ging en ze met de pantoffel in de hand stond trek je broek uit je krijgt van mij een pak slaag ondankbaar joch.Na al die jaren heb ik nog nooit zo,n hard pak slaag met de pantoffel gehad als gisteren.Normaal mag ik ook snel weer naar beneden komen maat ik moest een uur lang op m,n kamer blijven.Wat kan dat zeer doen zeg voorlopig even geen pantoffel.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Snap je theorie niet jongen 17 over liefdevolle ouders.?

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Alle gezinnen zijn toch niet gelijk jongen 17 en reformatisch,door praten kun je er toch ook uitkomen met ouders.Wat reformatich is weet ik dus niet echt,heb geen verstand van.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Jongen van 15, je zegt dat je reformatorisch bent opgevoed en nooit een pak slaag hebt gekregen? Daar sta ik versteld van! Jouw ouders weten ook welke opdracht de Heere hen geeft en daar hoort ook de kastijding van hun zoon, dus van jou bij. Het is heel fijn om zo de liefde van je ouders te mogen voelen en verlost te worden van je zonden. Vraag je ouders er eens om, het helpt je echt.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Wohw ik ben reformatorisch opgevoed maar ik krijg echt nooit pak slaag. Mijn ouders zeggen we zien het wel wanneer je thuis komt, maar ik denk zelf dat je meer iemand iets leert door schuldgevoel aantepraten dan door slaag te geven.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Meisje 16 ,drie kwartier met carnaval is niet echt veels te laat,en als het gezellig is,je moeder had dit toch moeten begrijpen,je was te laat,maar had ook kunnen zeggen,was ongerust,en bel even in het vervolg,mijn ouders hadden dit door de vingers gezien met carnaval.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Zaterdag naar een carnavals avond geweest en ik had om elf uur thuis moeten zijn.Dat werd kwart voor 12 .Toen ik thuis kwam zat mijn moeder in de kamer te wachten op me terwijl ze normaal om 11 uur naar bed gaat.Zo dame zei ze je bent aardig te laat he. Ga maar gouw naar bed dit was geen afspraak ik zei nog door de gezelligheid ben ik de tijd vergeten.Een maal in m,n slaapkamer en ik had mijn pyama al aan kwam mam de deur binnen en zei je denkt toch niet dat je er zo van afkomt.Ik zit al die tijd in spanning er zal toch niets gebeurd zijn en jij komt vrolijk binnen.Je krijgt straf van mij en wel trek je pyama broek naar beneden je krijgt van mij een pak slaag op je blote kont.Ze trok me over haar knie en ik kreeg een paar klappen met de hand ineens zei ze loop even naar me slaapkamer en haal even die bruine schoen met spekzool uit de kast .Ik deed het ook nog ik gaf haar die schoen en vervolgens kreeg ik daar een flink pak slaag mee het deed wel minder pijn dan de blote hand maar toch.Toen mam het genoeg zei ze en nu je bed in morgen weer een dag.Ze gooide de schoen bij mij in de kast en zondag middag kreeg ik weer met de spekzool ervan langs omdat ik een grote bek had en niet mijn excuses voor zaterdag had gemaakt.Heb ik straf verdiend ?

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • ja het liefst houden sommige jongens hun korte broek aan met een t.shirtje dat vinden ze wel spannend als hun toog met die gladde binnenkant voelen,daar is die pyama voor,geen tucht maar iedere misdienaar moet in het zwart,heeft niets met tuchtiging te maken.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • ik ben ook een misdienaar en vind dat ik al genoeg onder tucht sta omdat ik met tegenzin van de priester een pyama met pantoffels moet dragen onder mijn toog met superplie en ben zeker niet de enigste misdienaar die dit vind.

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • voor mij hetzelfde alleen mijn pa trekt niet mijn broek naar beneden,doe ik zelf wel,schaam me er ook niet voor ,want ook hij weet inmiddels wel hoe mijn kont er uit ziet,maar maakt weleens een opmerking,zovan je billen worden steeds dikker en daar heeft hij gelijk in.Jongen 15 ben echt niet onderdanig,en dat je graag eens door een strenge pastoor getuchtigd wilt worden is zeker een geintje.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • tja jongens je moet wat over hebben voor je geloof,ik ben een misdienaar en hoef niet met de billen bloot,integendeel zelfs ik moet een grote zwarte herenpijama met van die sloffen aan onder mijn misdienaarskleding,ik heb net het gevoel als jullie die op hun billen gekletst worden want dat is ook een vorm van onderdanig zijn,gelukkig zie je met een toog en superplie aan daar niets meer van,overigens zou ik het ook wel eens willen dat ik op mijn blote billen door een strenge pastoor of kapelaan word geslagen maar dat is bij ons een slechts een droom.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Woest was ik,heb een flink pak slaag gehad, over de knie bij m;n vader.gisteren.Ik had straf verdiend,èn bij ernstige fouten,krijg ik voor m'n kont.Ik ben woest, en ben dat nog.Ik ken die knop ook niet omzetten!!Ik krijg het nooit naakt,gewoon met m'n broek omlaag,mèèstal op m;n onderbriekje.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • pa trekt mijn broek en slip naar beneden voordat ik over zijn knie moet dus ik krijg ook bloot jongen 16. maar mijn pa ziet mij wel meer bloot b v in de badkamer .kan goed met hem opschieten en omdat ik nog weleens streken uit haal heb ik de klappen op de kont eigenlijk dan wel verdiend. krijg het al vanaf jongsaf aan dus hij weet ondertussen wel hoe mijn kont er uit ziet.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ben dus die 17 jarige die na afloop gewoon een pilsje drinkt soms met pa,kwaad blijven heb je niets aan jongen 16,maar wil even zeggen dat ik ook echt op mijn blote kont krijg,mijn pa is echt onverbiddelijk hier in.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • @ boys 17.als ik over de knie ben geweest ben ik echt wel een poos kwaad op mijn vader. hoe kunnen jullie de knop weer zo snel omzetten ? misschien komt het omdat ik het naakt krijg en jullie niet dan is het makkelijker om het te vergeten.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Geloven hangt toch niet samen met lijfstraffen... Net het omgekeerde: De Bijbel zegt mensen lief te hebben en nooit een ander kwaad te berokkenen. Misvattingen van eender welk geloofsboek, is het nu de Bijbel of de Thora of nog een ander, leiden tot lijden en geweld. Voor Christenen, zoals mij, die de diepere betekenis van de Bijbel wel zien is het een onrecht dat sommigen vechten in naam van (een) God of van de Bijbel.

    16 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten