Skip to content
14 reacties
609 weergaves

Aan alle creationisten (die de evolutietheorie verwerpen)

 Wat heeft de evolutie jullie toch aangedaan?
Jullie doen er blijkbaar alles aan om met zogenaamde “bewijzen” de theorie “om te laten vallen”.
Maar waarom? Een alternatief buiten “god heeft het gedaan”, of iets dat daarop lijkt, hebben jullie niet, jullie kunnen niet eens uitleggen “hoe” die god het gedaan heeft. En dan beginnen jullie, ik zal het maar even deftig houden, dat god een niet waarneembaar iets is, dat je hem alleen met je onderbewust zijn kan vinden met je ziel en blabla. En dat zeggen jullie keer op keer als jullie niet op de vragen kunnen antwoorden, en dan zeggen jullie, “hoho, de evolutionisten kunnen er niet op antwoorden!” Natuurlijk niet, want wat je beweert is 0% verifieerbaar omdat het 100% gebaseerd is op eigen fantasie en gedachten.
Ik heb al een hoop discussies op fora gelezen...
Velen van jullie geloven trouwens wel in micro-evolutie in niet in macro. Waar ligt volgens jullie de grens tussen beiden? “Wanneer er een nieuwe soort wordt gevormd”, zeggen jullie dan.
Wel, soorten bestaan niet. Mensen hebben die bedacht omdat ze graag alles indelen. Elk individu is een individu. Tussen 2 generaties zie je geen verandering. Tussen 10, 100, 1000, een klein beetje , en doorheen de honderdduizenden jaren zijn er heel veel veranderingen waardoor de wetenschap dit als nieuwe ‘soort’ zou bestempelen (niet dat er iets mis is met die methode, maar het wordt vaak als argument gebruikt “aan de kant van de creationisten” tegen de evolutie, dat er zogenaamd geen overgangsfossielen zijn).
En dan zeggen jullie dat er geen overgangsvormen zijn… ELK individu is er een! Je gaat me toch niet vertellen dat we elk individu uit de geschiedenis van de Aarde moeten vinden om aan te tonen dat de evolutie klopt…
Stel dat we fossiel 5 vinden van 50 miljoen jaar oud (kort ik even af als mjo), en fossiel 7 van 30 mjo. Op een gegeven ogenblik vinden we, om de creationisten te plezieren, fossiel 5,6 van 41 mjo. Dan gaan jullie zeggen, "da’s geen overgangsfossiel, gewoon een losstaande soort", wanneer zijn jullie dan tevreden? Wanneer we alle fossielen tot op honderd decimalen gevonden hebben?
Die zijn er niet. Als je weet hoe fossilisatie in zijn werk gaat kan je het uberhaubt al bijna een wonder noemen dat er zoveel fossielen zíjn. Dat van overgangsfossielen die ontbreken was een leuk argumentje in de 19e eeuw. Ondertussen zijn er ontelbaar vele gevonden.
Maar ik zal het simpel houden. Beantwoord gewoon volgende vragen.
Verklaar met de Bijbel nu eens waarom:
- Er atavismen (foetus met een staart o.i.d.) zijn?
- We (andere diersoorten trouwens ook) zoveel rudimentaire organen hebben als: lichaamsbeharing (toch een teken dat we verwant zijn met apen?), wijsheidstanden (waarom heeft God die er gezet als onze mond toch te klein is?), staartbeen (we hebben geen staart, wa’s het nut van dat ding?), etc.
- We zoveel overeenkomstig DNA hebben met o.a. chimpansees?
- Wanneer gaan jullie evolutie wél aanvaarden? Wanneer we elk fossiel van elk individu gevonden hebben? Als je een puzzel hebt van 1000 stukjes, en er ontbreken 50 stukjes, dan kan je het geheel ook al zien. Hoewel je niet alles met zekerheid weet, klopt het geheel op zich… En ik weet nu al dat jullie gaan zeggen “maar in het geval van evolutie ontbreken er 995 stukjes”.
Ik ben benieuwd naar de antwoorden. :) Vat dit vooral niet als een aanval op tegen je geloof ofzo, maar creationisten gaan wel héél ver op in hun geloof, allemaal omdat het in een boek staat dat 2000 jaar onveranderd is gebleven en door 40 doodgewone mensen zoals jij en ik is geschreven.   Graag serieuze commentaren, RESPECTEER ELKAAR EN BLIJF BELEEFD. Dit moet een discussie worden, en GEEN RUZIE!

17 jaar
11 jaren geleden

14 Reacties

  • Het is bijvoorbeeld wel verbazingwekkend dat alleen de mens een dergelijke intelligentie in al die jaren heeft verkregen. Jongen 19, wie zegt dat dit zo is? Dat de mens tot elkaar kan praten en intelligent is, wil niet zeggen dat andere dieren geen eigen leefwereld kennen. Hoe goed zit bijvoorbeeld een mierenkolonie in elkaar? Of een familie orca's? Dat we elkaar niet begrijpen, en niet met elkaar kunnen communiseren, wil niet zeggen dat de mens superieur is.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • God is niet ontstaan. Wij mensen willen alles verklaren door hoe het ontstaan is. Dat is ons domein. God staat echter boven dit domein, en hoe dit precies zit kunnen wij mensen niet verklaren omdat we beperkt zijn door tijd.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Aan alle mensen die niet geloven in de oerknal: (En dus in een god) Het moet ooit begonnen zijn met niets. Als het nooit is begonnen met niets, zou het univerum al oneindig jaar lang bestaan. En dat kan niet! Het moet ooit begonnen zijn met niets. En ja.... Hoe krijg je uit dat "niets" nou het heelal? Gewoon met een miniscuul planeetje of sterretje die ergens ontstond? Maar... Als er uit het niets iets ontstaat, moet er een grote knal komen. En als er ineens materiaal ontstond, moet er superveel materiaal op dat moment rondvliegen daar! En... HOE IS GOD ONSTAAN DAN???? Mischien....... Mischien kwam er ooit wel een meteroriet. En daarop botste een andere meteroriet. En nog een. En nog een! Dit ging een aantal biljoenen jaren door. Totdat hij groot genoeg was. Hij zweefde toen al in een baan rond een ster. (Later de Zon genoemd.) er waren overal vulkanen en er sloegen nog steeds heel veel meteorieten in. Maar toen kwamen 2 stoffen bij elkaar, en ontstond daar: DNA. hierdoor kon er een cel worden gemaakt. Biljoenen jaren later kwamer en 2celige wezens. Later 3cellige, en nog later nog meer. (En let op! Nu komt HET!) er ontwikkelde zich een wezentje die kon vliegen. Hij (of een zij natuurlijk) vloog de atmosfeer in en leerde zichzelf aan om te kunnen zweven. Hier leerde hij ook hoe hij gedachten kon overbrengen en dieren kon maken. EINDE

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb even over je vragen moeten nadenken, en links en rechts moeten zoeken op internet voordat ik tot hetvolgende kwam. Maar ik geloof antwoord te hebben:

    Het bestaan van atavismen
    Is een mutatie van het DNA binnen een soort meteen een bewijs voor een relatie tussen de soorten?

    Rudimentaire organen
    We kennen verschillende rudimentaire organen, waarvan je er zelf al een paar van noemde.
    - Het staartbeen: uit onderzoek is gebleken dat je bij het missen van dit staartbeen normaal zitten niet mogelijk is. Je ziet bij veel dieren dat ze de staart gebruiken om in evenwicht te blijven. Mensen doen dit ook met hun staartbeentje.
    (zijn overeenkomsten tussen mensen en diersoorten een bewijs voor evolutie? Ik zou het eerder orde in Gods schepping noemen. Een mooi voorbeeld hiervan is de “gulden snede” die overal in de natuur terug te vinden is. -Geef het maar eens in als zoekopdracht in Google Afbeeldingen- )
    - De blinde darm: Een tijd lang werd aangenomen dat dit een nutteloos lichaamsdeel was, en dus een bewijs voor evolutie. Uit onderzoek is gebleken dat hierin de goede bacteriën zich met een diarree zich hierin “terug trekken” totdat “de bui over is”. Hiermee is ook hiervoor het doel bewezen.
    - Lichaamsbeharing: Deze zijn een vorm van bescherming van onze huid. Als je het koud krijgt zetten de haren op zodat er een laag stilstaande lucht om je lichaam gecreëerd wordt, waardoor je beter geïsoleerd bent.
    De wetenschap heeft nog lang niet de hele mens “door”, ik weet zeker dat er met voortzetting van onderzoeken er ook voor de andere rudimentaire organen hun doel gevonden kan worden.

    Overeenkomsten met chimpanchees?
    Hier kom ik weer op de orde die ik zojuist genoemd heb. Overeenkomsten zijn een vorm van orde binnen de schepping. In lichaamsbouw is er veel overeenkomst met de chimpanchee, maar hier wil ik toch op de tussenvorm komen: Mensen kunnen redeneren, praten, leren, onderzoeken etc.
    Ik ben tot nog toe geen chimpanchee tegen gekomen die kon praten. Ook heb ik nooit een mens ontmoet met vier handen in plaats van twee handen en twee voeten. Als er zoveel soorten zouden zijn ontstaan zou er van de soorten een perfecte reeks gemaakt kunnen worden waarin alle tussenvormen staan.
    Om even op het begrip soort te komen: een soort is een apart soort wanneer deze zich onderling kunnen voortplanten. Dit is alleen mogelijk als er in het DNA even veel chromosomen aanwezig zijn. Mens en aap zijn beiden van een ander soort omdat een aap 48 chromosomen en een mens 46 chromosomen bezit.

    Het aanvaarden van de evolutie
    Wij aanvaarden de micro-evolutie theorie. Die is ook al ronduit bewezen. De macro-evolutie (het overgaan van de ene op de andere soort) is echter nog niet bewezen, en ik weet dat deze ook niet bewezen zal worden. (Ja, hierin ben ik misschien wel arrogant, maar dit geloof ik (lees: weet ik zeker))

    Ik heb ook een vraag aan jou die vanuit de evolutietheorie lastig is om uit te leggen:

    De knie is een lichaamsdeel dat verschillende dieren en ook mensen bezitten. Mij vraag: hoe kan deze geëvolueerd zijn? Een knie bestaat namelijk uit veel samenwerkende spieren en gewrichten. Als er ook maar een onderdeel mist functioneert de hele knie niet meer. Zouden er in die miljoenen jaren echt dieren gelopen hebben met rudimentaire organen halverwege hun (nog stijve) benen? Of hebben vissen deze in hun skelet gehad? Er zou wel oneindig veel toeval nodig zijn om op een knie uit te komen…

    Ik ben ook benieuwd naar jou antwoord…

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Evolutie en creatie gaan altijd samen. Evolutie is het gevolg van creatie. Iemand creëert iets nieuws en daardoor verandert de situatie en is er dus evolutie. Zo simpel is het.     Die creatie kan een verbetering zijn, of een verslechtering, of gewoon een onbedoelde creatie door een stommiteit of doordat je iets over het hoofd gezien hebt. Maar het is hoe dan ook een creatie. En daardoor komen er nieuwe dingen en is er dus evolutie.     Wanneer iets goeds gecreëerd wordt, dan wil men dat natuurlijk behouden. Wordt er per vergissing iets slechts gecreëerd, dan probeert men dat ongedaan te maken. Daardoor blijven de betere ontwerpen beter voortbestaan dan de mislukkingen. Toestellen die niet werken, gooit men immers weg.     De vraag is alleen: WIE creëert de dingen?     Sommige creaties maken wij zelf: auto's, machines, computers, huizen, kunstwerken, muziek. Soms ook dieren of zaden door genetische manipulaties of kruisingen. En wij creëren dat met ons bewustzijn, door erover na te denken en dat eerst mentaal voor te stellen.     Dus het is ons bewustzijn dat de dingen creëert.     Maar buiten onszelf zijn er wellicht nog veel andere vormen van bewustzijn, dus van intelligentie. Ieder stukje bewustzijn kan nieuwe dingen creëren, als het wil en als het bekwaam genoeg is. De som van al dat bewustzijn in het helaal is wat men noemt "god". Dus "god" is het geheel van intelligentie, bewustzijn en kennis dat er in het heelal bestaat.     Dit lijkt mij de best mogelijke definitie. Iedereen heeft vrijheid van denken en vrijheid van levensfilosofie, dus jullie mogen het natuurlijk anders zien. Maar je kan er niet omheen dat dit veruit de meest logische verklaring is.     Er bestaan geen vieze oude mannetjes die je vanuit de hemel zitten bespioneren of je wel braaf met je handjes boven de lakens slaapt. En die je straffen als je niet braaf doet wat je priester/ouders/leraar/overheid zegt. Alhoewel: er bestaan natuurlijk wel vieze oude mannetjes die je vanuit de lucht zitten bespioneren, met een drone, en die je dan bestraffen met bommen als je niet braaf doet wat ze zeggen.      En er bestaat geen Heilig Groot Puur Toeval dat zorgt voor evolutie. Doe zelf de test: sla je smartphone met een hamer tot kleine snippers. Doe die in een doosje en wacht dan tot deze vanzelf terug in elkaar vallen tot een smartphone van een volgende generatie met dubbel zoveel rekenkracht. Je zal lang kunnen wachten, denk ik. Het Groot Heilig Puur Toeval zal het niet voor je doen. Alleen door een hoog bewustzijn kunnen zulke dingen gecreëerd worden. Puur toeval zorgt altijd alleen voor meer chaos (bewezen basiswet uit de fysica).     Dus creatie en evolutie gaan onvermijdelijk altijd samen. Het is een bewust gestuurde creatie en daardoor is er evolutie. Iemand maakt iets, en daardoor verandert de bestaande situatie. Dit is heel simpel. Maar de basisprincipes van de waarheid zijn altijd simpel. Anders zouden het geen basisprincipes zijn.     Dit is de enig mogelijke uitleg die zowel religieus, filosofisch als wetenschappelijk correct is. Maar zoals ik al zei: je hebt altijd het recht om het anders te zien. Het is goed om hierover na te denken en alle dingen tegen elkaar af te wegen. Je mag niet zomaar klakkeloos alles geloven wat ze zeggen, want dan laat je je misbruiken. Denk er zelf over na en trek zelf je conclusies wat voor jou waar is.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Beste schrijver,

    Waarom ben jij hier op aarde? Waarom ben ik hier op aarde? God heeft jou en mij gemaakt wie we zijn. Zelfs Charles Darwin was gelovig. En zonder de Heer was hij er niet geweest en de Evolutietheorie ook niet. Mensen zijn zulke mooie wezens net als alle andere wezens. Dit is geen 13,7 miljard jaar aan toeval. Nee, dit is het werk van God. Hij die in de eerste dagen van het Universum alles creëerde en het universum heeft geleid tot jou en mij en mijn kat en die vis in de kom bij de overburen. De krachten van God zijn ongekend. Wij zien alleen het resultaat: jou en mij. Hoe is het zeker dat het bewijs van de oerknal het bewijs van de oerknal is? het kan zo bewijs van iets anders zijn. Wellicht de energie van God. Wie weet. God heeft het misschien niet op de manier van Genesis gedaan maar hij heeft zeker iets gedaan dat tot ons leidt.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Lichaamsbeharing is bescherming voor je huid.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Wrm proberen mensen altijd anderen te bekeren, bwmoei je met je eigen

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben een christen een creationist

    Ik gelokf dat alle organisme de zelfde bouw en DNA hebben omdat ze een schepper hebben God. Het is zo mooi gemaakt!! Indescribable! Natuurlijk heb ik ook me weleens afgevraagt of het echt zo was maar ik ben er van overtuigd God was het die dit maakte. Ik geloof dat er ongeveer 4000 jaar geleden een zondvloed is geweest toen was alles onder water waardoor er verschillend aardlagen ontstonden. Alles is veel sneller gegaan dan miljoenen jaren. Ik heb respect voor ieder geloof maar als je in niks gelooft zou ik zeggen ga geloven onderzoeken.

    De oorknal vind ik persoonlijk iets wat helemaal niet kan ik geloof dat er altijd al een God is geweest die het gemaakt heeft maar bij de oerknal was er helemaal niks en toen ontplofte dat ook nog..wow... maar recpect echt respect voor ieders geloof.

    Wat ik zo een wonder van de bijbel vind dat hij heel lang geleden geschreven is en dat er dingen in staan die toen voorspeld werden en nu gebeuren vooral in openbaring.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  •  mss zijn ze niet op de maan geweest, maar je bent toch niet zo iemand die ook denkt dat ze niet op mars zijn geweest (onbemand natuurlijk, curiosity enzo), dat het iss niet bestaat enz? :p    kben er zeker van dat ze 'iets' verbergen over de maanvluchten maar ze zijn er sowieso geweest

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • De russen hebben de tweede maanreis gemaakt zogerekend na de amerikanen,het was een soort wedloop,maar de russen hebben later toegegeven dat ze er nooit geweest waren,was onmogelijk met die techniek van toen,dit gold ook voor amerika,alleen die hebben het nooit toegegeven,doen ze nooit,maar geleerden die onderzoek hebben gedaan zeggen het was gewoon onmogelijk,wat die maanstenen betreft,stond in de landelijke kranten,en op internet,op google dus,even zoeken naar valse maanstenen.Voor mij is het duidelijk dat ze er nooit geweest zijn.En als ze er wel waren geweest ,hoe kwamen ze dan terug,met die kleine capsule die er nog stond?OOk op discovery documentaires geweest over deze leugens van amerika,

    23 jaar
    11 jaren geleden
  • Nee dat doen ze ook niet. Evolutie gaat perfect samen met een schepping. "Iets" schept bacteriën o.i.d., die verder evolueren. Jammer dat creationisten (diegene die de evolutietheorie verwerpen dan toch, die meestal bij evolutie alleen maar aan aap > mens denken) dat niet willen zien. :/   Hun god is intelligent genoeg om leven te scheppen, het kan vervolgens een klein beetje verder evolueren en daar stopt het. Intelligente god zeg, ik zou er op zijn minst voor zorgen dat ze verder evolueren tot andere 'soorten'.   Hoewel ik er van overtuigd bent dat dat "iets" er niet is. Hoe is dat iets er dan gekomen? Zo denk ik toch.   En trouwens, er zijn vrij veel diersoorten met een hoge intelligentie. Dolfijnen, chimpansees, octopussen, om maar een paar voorbeelden uit een paar families te geven. Natuurlijk niet zoals dat van mensen maar het komt toch in de buurt :P   @jongen23: ik heb wel eens iets gelezen over die namaakstenen, maar dat waren er maar enkele. Kan je misschien een bron/link geven? Verder zijn er wel meer 'bewijzen' dat 'we' er geweest zijn hoor. Te veel om op te noemen, maar denk je echt dat de Russen het niet bekend hadden gemaakt als de Amerikanen er niet geweest waren? Ze waren vast wel in staat om dat te achterhalen. 

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • ik geloof,kan ook een samenhang van geloof en evolutie bestaan,bewijzen en wetenschap,geloof en de bijbel,veel is niet te staven,alleen dat Jezus heeft bestaan,maar tijd/geschiedenisen evolutiekennis zijn niet te achterhalen of te bewijzen.Ja,we zijn op de maan geweest,het enigste bewijs waren de maanstenen,geschonken aan verschillende landen,die ze hoog verzekerd in musea''s ten toon stelden,totdat bleek dat ze allemaal vals waren,gewoon componenten waren,zelf gemaakt,daarbij het materiaal was nooit berekend op de atmossfeer in de ruimte,dus die hele maanlanding was nep,zoals zoveel nep is,en wat waarheid is ,die mag het zeggen,alleen bewijzen is onmogelijk.

    23 jaar
    11 jaren geleden
  • Hallo Jongen17,   In mijn opinie sluiten de visies elkaar niet uit, maar zijn ze completerend aan elkaar.   Het is bijvoorbeeld wel verbazingwekkend dat alleen de mens een dergelijke intelligentie in al die jaren heeft verkregen.

    19 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten