Skip to content
23 reacties
723 weergaves

Vraagje over... geloof :P

 Hey iedereen,    Ik vroeg me eigelijk af wie er allemaal denkt dat het/de heelal/Aarde/mens is geschapen door een hoger iets en hoe jullie mening hierover is. :P   Wou ik gewoon even weten uit nieuwsgierigheid... Ik zeg later wel wat ik geloof (of juist niet).

16 jaar
11 jaren geleden

23 Reacties

  • Ik leef met 613 geboden, en vind het voor geen seconde lastig! Kan me niet voorstellen om er zonder te leven. Maar ten minste geloven dat er een god is, die alles geschepen heeft (en die nog verder alles doet). Hoe kan men zo blind zijn? Ik denk dat degene die niet geloven gewoon niet willen geloven. Hoe moeilijk is het om te zien dat de wereld NIET uit zichzelf kon ontstaan??? En de computer ontstond ook niet uit zichzelf, zo ook wij niet. Ik zie ook bij elke ding die met mij gebeurd dat er een god is.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ja, ik geloof in God en ik geloof ook dat Jezus Zijn Zoon is. Ik lees de Bijbel echter niet als letterlijk waar: ik 'geloof' bijvoorbeeld in de evolutie en ben ervan overtuigd dat het heelal en de aarde ouder zijn dan een paar duizend jaar. Voor mij hoeft de Bijbel echter ook niet 100% feitelijk te zijn om waarde te hebben: de Bijbel bevat verhalen vol wijsheid, die ook echt wel waardevol zijn als ze niet letterlijk waar zijn (ik lees het verhaal van Adam en Eva zelfs een beetje als metafoor voor de evolutie van de mens). Voor mij is geloof ook geen kwestie van het volgen van een serie regeltjes; integendeel, ik ben ervan overtuigd dat Jezus in belangrijke mate een verandering in ons hart bepleit. Dat zie je vaak terug in Zijn conflicten met de strenggelovigen van zijn tijd. Daarnaast is mijn geloof een 'levend' en veranderend iets: het is een voortdurend leerproces waarin ik steeds nieuwe dingen ontdek. Ik probeer een 'open mind' te houden.
    Wat anderen betreft: echt waar, ik geloof niet dat ik het recht en de kennis heb om anderen te veroordelen voor wat ze geloven. Alsof ik het zelf allemaal zo perfect weet. Mijn overtuiging is dat mijn taak in dit leven is om mensen lief te hebben en te respecteren, niet om anderen te veroordelen: de enige met genoeg kennis om een echt juist oordeel te kunnen vellen is God.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik geloof nergens in, je hersenen zijn net als een computer gwn een magnetisch veld, daarom ga je ook dood als je magneten naast je bek houd. Als je leef dan leef je ben je dood dan ben je weg l, maak er het beste van en ga jezelf geen regels opleggen

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik geloof in niks de meeste oorlogen komen door geloof En dan zou je gelijk in alles moeten geloven :Jezus ,Mohammed,alla enz geen van allen is waar

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik geloof in God en dat alles gemaakt is Door God..... en of je nu wel of niet gelooft ik vind dat dat jou eigen keuze is Maar hoe dan ook of God in jou ogen niet bestaat en in die van mij wel wat is er erg aan om je leven te lijden volgens de bijbel en de 10 geboden... is mijn leven dan vreselijk?.... of kan ik dan ook een mooi leven lijden..... en ik denk dat er wel een doel in het leven is en dat dat doel God is waar ik mijn leven aan geef... En ik kan niet geloven dat als je dood gaat er niks meer is.... En die oer knal komt die uit niets ? Ik denk of er nu een oer knal of niet is geweest als die er is geweest dan zal God die wel gemaakt hebben Geloof is vertrouwen hebben in wat je gelooft.... En ik heb trouwens niks tegen ongelovige of ander gelovige.... mijn instelling is dat als ik mag geloven waar voor ik ga.... Jij en ieder ander dat ook mag iedereen maakt zijn eigen keuzes in zijn of haar leven Groetjes anoniempje 15 ??

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Spiritualiteit was voor het geloof het geloof is pas later ontstaan

    23 jaar
    9 jaren geleden
  • @jongen 14 "De wereld is door god gemaakt en de oerknal evolutie is onmogelijk kijk eens naar de aarde verschillenden elementen kijk eens naar de natuur alles speelt in elkaar De voedselketens enzovoort" Google eens op het woord 'evolutie'. Evolutie is de wetenschappelijke verklaring, gebaseerd op feiten en bewijzen, van wat jij nu net allemaal opsomt. Ze maakt een bovennatuurlijke verklaring overbodig, ze is eigenlijk altijd al verwerpelijk geweest omdat er niet het minste bewijs voor is. "kijk naar de mens zo precies gemaakt en slim en Noem maar op" Ja, mooi he? Het resultaat van miljarden jaren evolutie, ongelooflijk tot wat de natuur in staat is. Wel jammer dat er zoveel fouten in de mens zitten. Welke debiel zou onze slokdarm en luchtpijp nu naast elkaar leggen, zodat we in ons voedsel kunnen stikken? En waarom hebben zoveel mensen last van oogproblemen? Waarom sterven zoveel vrouwen tijdens de geboorte, waarom ontsteekt onze nutteloze appendix zo vaak? Als de mens gemaakt is door een zogenaamde 'intelligente creator', dan was die allesbehalve intelligent. Al deze fouten wijzen net op een natuurlijke oorsprong. "alles klopt gewoon DAT KAN NIET door een knal gemaakt zijn" Evolutie =/= oerknal. De oerknal vondt meer dan 13 miljard jaar geleden plaats, de aarde is nog niet eens 5 miljard jaar oud en het leven dat vervolgens ontstond heeft niets met een knal te maken. Jouw onbegrip over het onderwerp (je haalt er zelfs meerdere die niets met elkaar te maken hebben door elkaar) toont niet aan dat het allemaal fout is. De feiten en bewijzen zijn er nu eenmaal, wat jij gelooft verandert daar niets aan.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Spiritualiteit was er al voor het geloof iedereen kent Atlantis wel maar niemand heeft zich verdiept erin evenals lemurie kent niemand wat het paradijs was en waar het verhaal van Adam en Eva vandaan komt terwijl daar bijv de gevallen engelen zijn heen gegaan omdat de lemurieers hoogbewust waren en gevallen engelen en andere minder bewuste mensen probeerde hoogbewust te maken wat dus verkeerd liep door corruptie hebzucht en ego waardoor het geloof ook is ontstaan net als het verhaal van Adam en Eva maar ook de ark van Noach lemurie is net zo als Atlantis gezonken wat bij Atlantis maanden duurde en lemurie in 1 nacht

    23 jaar
    9 jaren geleden
  • De wereld is door god gemaakt en de oerknal evolutie is onmogelijk kijk eens naar de aarde verschillenden elementen kijk eens naar de natuur alles speelt in elkaar De voedselketens enzovoort kijk naar de mens zo precies gemaakt en slim en Noem maar op alles klopt gewoon DAT KAN NIET door een knal gemaakt zijn

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik geloof niet, maar ik weet ZEKER dat de meeste verhalen uit de geschriften niet letterlijk te nemen zijn.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoi,

    ik vind dat je de heilige geschriften zoals de Bijbel objectief moet lezen. Kan water in wijn worden veranderd? Kan een walvis (met baleinen) een persoon inslikken? Kunnen mensen over water lopen? Kan een bramenstruik branden zonder tot as te vergaan? Kan de zee in tweeën worden gesplitst? Konden mensen een gebouw bouwen tot aan de hemel (nu komt de mens al op mars)? En ga zo maar door, het antwoord op al die vragen is NEE. Net zoals de ark van Noach werden van Noach zijn veel verhalen vroeger verzonnen en later samen gebundeld in een boek. Neemt niet weg dat we de wijsheid uit de Bijbel, de barmhartige Samaritaan, als onwaar moeten beschouwen. Maar een vraag: "als een persoon in een God gelooft Dan En Alleen Slechts Dan is het een goed persoon?

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey,moslim valt in. Ik geloof in god, Allah. De bijbel is geschreven door de mens, oud testament enzo. (weet niet zoveel over de Bijbel), maar ons boek, de Koran, is geschreven door Allah zelf. En is door de engel Djibriel, of gabriël naar onze profeet Mohamed. Ik geloof elk woord dat in de Koran staat. De boeken: de thora, de koran en de bijbel zijn niet geschreven om mooie verhaaltjes voort te brengen maar ons geloof sterker te maken. En laat ons meer weten over God, de Engelen, de djinns, en alle andere wezens.
    Ze Leiden ons door het leven. Maar in ieder geval, iedereen gelooft waar hij/zij in gelooft. Ik geloof in Allah en alles wat ermee te maken heeft. Er zijn sommige dingen in het Christendom en Jodendom waarvan de moslims niet mee eens zijn. Maag echte moslims respecteren ieder geloof op de aarde, boeddhisme, Hindoeïsme, enz.. . Zoals onze profeten en God het hebben gezegd. De Islam word meer als een slechte godsdienst gezien, als je in een vliegtuig Arabisch gaat praten of de koran gaat lezen. Dan ontstaat er een massapaniek aan boord. Dankuwel terroristen voor het slecht beeld over de Islam

    Zo vrienden ik hoop dat mijn diepe woorden de moeite waard zijn, als het niet zo is, zoek het op:GOOGLE
    Maar geloof wat je gelooft en laat andere met rust.

    groetjes. I. 😊❤✌

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • @meisje 13:
    "Die 10 km water zond GOD."
    Beetje gemakkelijk hè. Bliksem? God! Aardbevingen? God! Enzovoort. Nee.
    Zelfs ALS God 10 km water "zond", dan zou dat SPOREN moeten achterlaten. Erosie, enorme landmassa's die "terugveren" door het gewicht van het water. En die zijn er niet! Toen de zondvloed zogezegd 4000 jaar geleden plaatsvond, ging de Egyptische bevolking gewoon rustig verder met bestaan. Of werd Egypte niet bedekt met water?

    "Denk je dat er in die tijd geen zeeen meren rivieren waren?"
    Natuurlijk wel, wat bedoel je daar mee? Zelfs als alle ijskappen zouden smelten, zou het water hooguit een paar meter stijgen. Nog maar 8,5 kilometer te gaan! Wel, waar komt die vandaan?

    "Waarom staan er ook nog meer tekenen in de bijbel want hij zegt zelf in openbaring dat er oorlogen zullen zijn en bloedmanen rampen armoede."
    Oorlogen zijn van alle tijden meisje. Al zolang er mensen zijn is er oorlog. Hetzelfde geldt voor rampen en armoede. Zijn er altijd al geweest en zullen er altijd zijn.

    "Honversnood dat is een voorspelling van heel lang geleden en nu komt allemaal uit."
    NU komt het allemaal uit? Zolang er leven geweest is op de planeet, is er hongersnood geweest! Al miljarden jaren. En dat zal altijd zo blijven. Gisteren, vandaag, morgen. Wat is er "nu" precies anders? Niets.

    "In god moet je geloven vrijwillig en met heel je hart."
    Vrijwillig. Na eerst door mijn ouders en gelovige mensen geïndoctrineerd geweest te zijn zeker? Dat noem ik niet vrijwillig.

    "Hij word verdrietig vqn al je zonden!"
    Welke zonden? Het uitmoorden van ongelovigen? Het discrimineren van homoseksuelen en vrouwen? Het verkrachten van kinderen? Daar doe ik niet aan mee hoor. Is meer iets voor de Kerk (al dan niet in het verleden).

    Waarom pak je niet eens bijvoorbeeld de Koran vast. Daar staan ook allemaal mooie verhaaltjes met voorspellingen in om andere mensen bang te maken, daar lijk je van te houden. En vraag je dan eens af: "Waarom zijn moslims er van overtuigd dat de Koran waar is, en ik de Bijbel? Die boeken kunnen toch niet allebei waar zijn, de conclusie is dan dat ze allebei complete ... zijn."


    En gebruik leestekens in het vervolg aub, maakt je tekst makkelijker te lezen. ;)

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • die 10 km water zond GOD en wat denk je dat er in die tijd geen zeeen meren rivieren waren en in god moet je geloven vrijwillig en met heel je hart. en overigens niet alleen in genesis staan dingen beschreven maar ook in andere bijbelboeken en hij zichzelf in zijn woord ik ben de alfa en de omega het begin en het einde de eerste en de laatste als allemaal verzonnen was waarom staan er ook nog meer tekenen in de bijbel want hij zegt zelf in openbaring dat er oorlogen zullen zijn en bloedmanen rampen armoede honversnood dat is een voorspelling van heel lang geleden en nu komt allemaal uit oorlogen nog niet met nederland maar misschien wel met rusland het zou zomaar kunnen vervolging christenen dat gebeurt nu ook al in noord korea bijv. zou je niet bang zijn voor einde wereld bid tot HEM Hij qlleen kan je helpen in alles en door alles ns net als je vader als he geld van hm steelt zou hij verdrietig zijn niet nou zo is het ook met de hemels VADER Hij word verdrietig vqn al je zonden! Maar tog houd hij vqn je

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • @meisje 13:
    Dat verhaal van de ark is 100% onmogelijk en er is helemaal nergens een ark gevonden.

    -Waar kwam de 10km water vandaan die de Aarde bedekte en waar is het naartoe? (als er toen al bergen waren)

    -Hoe zijn alle bergen in enkele duizenden jaren kilometers gegroeid (als er nog geen bergen waren bij de zondvloed), zonder sporen achter te laten? Zoiets zou ontelbaar veel aardbevingen en vulkaanuitbarstingen veroorzaken, die veel sporen achterlaten. Niet gevonden.

    -Hoe voorzie je miljoenen dieren van voedsel? De ark is niet eens groot genoeg om een olifantenpaar een jaar lang van voedsel te voorzien. En dan zijn er nog miljoenen andere dieren.

    -Hoe geraakten dieren überhaupt aan de ark, die in het midden-oosten was? Luiaards uit Zuid-Amerika, koala's uit Australië, enzovoort. Hoe kwamen die er?

    Alle tegenbewijzen die ik zo even kan opsommen, er zijn er nog veel meer. Dat verhaal is 100% onmogelijk.

    En hoe zou dit genesis zelfs kunnen bewijzen? Alles wijst erop dat dat verhaal juist NIET klopt.

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • ik kom zelf uit een christelijk gezin, dus geloof dat de Heere alles heeft geschapen

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • @jongen16

    je kan genisi bewijzen omdat ze de ark van noach hebben gevonden.

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • @meisje13

    Als God zwijgt kan je'm laten zeggen wat je wilt zei ik dus al.
    Wel, evolutie: ontelbaar veel bewijzen
    Genesis: 0 bewijzen. Zoek maar eens bewijzen voor genesis en tegenbewijzen voor evolutie, dan spreken we verder, "met god heeft het gedaan en de bijbel is waar" kom je nergens. Om maar meteen wat agnost-achtig te doen: evolutie sluit schepping NIET uit! God kan perfect achter de big bang ofzo zitten (tot er natuurlijk meer bewijs en een betere verklaring is voor het ontstaan van het heelal. Benieuwd wat de crea's dan weer uit hun duim gaan zeggen om het gelijk van hun boekje aan te tonen). Luister meisje, ofwel weet je niets over evolutie en kan je er niets aan doen,
    (Lees:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Evolutietheorie
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Evolutie_(biologie)
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Wetenschappelijke_argumenten_voor_evolutie
    eens. Hoogstwaarschijnlijk leer je een hoop nieuwe dingen en zie je dat de evolutietheorie een veel betere verklaring voor het leven geeft dan de Bijbel...
    Kan goed zijn dat je er geen zin voor hebt, maar zonder dat je iets van evolutie weet is er over "discussiëren" en zeggen dat de bijbel waar is compleet zinloos) ..., ofwel ben je stekeblind en wil je de bewijzen niet zien, ofwel ben je zo zwaar gebrainwasht dat er enkel nog "GOD HEEFT HET GEDAAN.... GOD HEEFT HET GEDAAN, IK BEN ER ZEKER VAN... IK KAN HET NIET BEWIJZEN MAAR IK VOEL DAT GOD HET DEED... DE BIJBEL IS DÉ WAARHEID..." uit je komt.
    Jammer, een zoveelste slachtoffer van religie.... Met de instelling "God deed het" woonden we allemaal in een grot, kwam de bliksem er als god boos was en regende het als hij verdrietig was. En om de mensen te straffen liet hij af en toe een aardbeving komen... De verklaringen van die natuurverschijnselen zijn ehter niet in tegenspraak met de bijbel dus maken gelovigen er geen probleem van. Evolutie maken ze wel een probleem van, ondanks dat het er even veel bewijs voor is als bv. zwaartekracht. Waarom ga je daar niet over lullen? De Aarde was toch een platte schijf waar de zon rond draait, dus kan zwaartekracht toch niet kloppen?     Je zegt het eigenlijk als zelf. "ik GELOOF in de Bijbel". Precies, JIJ GELOOF. NIET: het IS BEWEZEN, of: ER IS BEWIJS voor.   Jij gelooft, jij denkt. Niet de waarheid, 0 bewijs. In tegenstelling tot evolutie.   Nu moet je niet denken dat ik iets tegen gelovigen of geloven heb. Wel tegen de manier van denken van creationisten...  

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • @jongen16

    je hebt inderdaad juist geraden. ik ben er ZEKER van dat de aarde in 7 dagen is gemaakt. hoe ik dat zo zeker weet? wel dat komt omdat ik in de bijbel geloof. je zou misschien kunnen zeggen dat de bijbel door mensen is gemaakt en dat is ook zo. maar god heeft de bijbel gedikteert aan de mensen. en de mensen hebben het neergezet. in evolutie geloof ik dus echt niet. god zit achter de schepping en niemand anders. en als je wilt weten wat voor geloof ik heb: wel ik ben dat meisje die trots is dat ze een gedoopte jehovah's getuigen is.

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • @meisje13

     Kan je dat iets beter uitleggen? :P   Als je bedoelt dat je denkt dat er 'iets' achter de big bang zit ofzo, ok, mag je geloven.   Als je bedoelt dat de Aarde in 7 dagen x 1000 jaar geleden is gemaakt, dan mag je het eens wat beter uitleggen en waarom je dat denkt enzo & hoe jij tegenover evolutie staat...

    16 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten