Skip to content
4 reacties
58 weergaves

Helppp

Ik heb een vriendin S. ze vertelde dat ze zichzelf sneed. Dus ik zei tegen S. dat ze echt met een pro in gesprek moet gaan, want het gaat niet goed met haar. Ze werd kwaat. We kregen ruzie. Ze zei dat als ik het ooit aan iemand zou vertellen dat ik dan dood was. Maar nu zit ik met een groot dillema. Moet ik naar de mentor of niet ?!?!?!?!?!??!?! HELP PLEAS

15 jaar
12 jaren geleden

4 Reacties

  • ajjj 2
      Als je beloofd hebt niet met anderen over te praten, dan is de enige mogelijkheid die je hebt met haarzelf er over praten en een goeie vriendin voor haar zijn. Je moet het ook niet te veel als jouw verantwoordelijkheid zien. Het is niet zo dat jouw keuze bepaalt of ze straks beter is of niet. Het is maar een klein beetje wat je kan doen. Als een groot rotsblok dat van de heuvel rolt en jij kan er maar een klein tikje tegenaan geven zodat ie een paar cm. opschuift. Ik denk dat je met haar moet praten en je kan haar bijvoorbeeld vragen 'Zou je ermee willen stoppen? Zo ja, hoe zou je dat willen doen? Wat zou er moeten gebeuren, zodat je er mee kan stoppen?' Ik wens je sterkte en succes.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • Thanks (:

    Dankjullie wel ! ik heb er erg veel aangehad. Maar toch, ben ik er nog niet over eens.. moet ik naar de mentor ?? Ik denk zelf dat het een goed idee is... maaar het kan onze vriendschap kosten.... Waarschijnlijk gaan ze dan wel met haar bezig en komt het goed... en ik heb liever dat het goed gaat met haar en niet die gedachtes heeft... Het doet mij pijn om haar zo te zien.. wie vind dat ik wel naar mentor/vertrouwenspersoon moet gaan en wie niet ?? Pleas help ik zit hier zo mee...

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • ajjj

    Het is een moeilijk probleem. Je wilt haar helpen, maar wat jij als hulp ziet is iets wat zij niet wil. In principe zal je haar wens moeten respecteren en er niet met anderen over praten als zij dat niet wil. Misschien moet je tegen haar zeggen (en eerlijk beloven) dat je dat niet zult doen, dat je niks achter haar rug om zult doen, maar dat je je wel afvraagt of je haar op de een of andere manier kan helpen. Immers, het is niet voor niks dat ze het aan jou vertelt heeft. Als ze zou willen dat er helemaal niks gebeurde, dan hat ze het jou ook niet verteld. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • ...

    tja, ik snap dat je hier erg mee zit, ik weet niet of je weet waarom ze dat doet, zo niet praat er over. ik zou ook vragen aan haar waarom je het niet mag zeggen, en vragen waarom je dan dood bent voor haar. het is niet normaal als iemand dat zegt. als jij ook echt iets voor haar betekend,  neemt ze het wel terug. en niet dwingen, maar noemd de goede punten als je het aan ze het aan iemand zou vertellen, verder moet je ook zeggen dat ze zich niet moet schamen of iets in die rinchting, er zijn meer mensen die dit doen, en uiteindelijk HEBBEN DIE WEL HULLP NODIG  maargoed, kort samen gevat, begin een gesprek met haar:
    en wat tips tijdens het praten:
    *niet schreeuwen, of je stem verheffen. *niet  dissen of hoe ze dat ook noemen nu, hier word zij alleen maar boos van laat merken dat je er echt voor haar bent en zeg dat ook noem wat gevolgen als ze er mee dor zal gaan noem gevolgen als ze zou stoppen.   ik weet dat de 1e 2 niet makkelijk zijn, maar doe het toch, want dat helpt mij ook heel erg ( ik heb een vriendin die boos word om alles, is ook een heel slechte vriendin, maar ik ben haar enige en dat vind ik best zielig darom kom ik tog soms naar haar, ben namelijk veel liever  bij mijn andere vrienden, maar  het leven draait natuurlijk niet alleen  om je zelf, iets goeds voor iemand anders doen is beter dan je waarschijnlijk zelf inziet)
    maarja succes doegggg (L) *

    14 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten