Skip to content
3 reacties
725 weergaves

Door Expose wil ik zelfmoord plegen

Ik ben een jongen van 18 en werd gelokt om naaktfoto's te maken voor een andere en deed dat maar die andere persoon bleek minderjarige te zijn en nu wilt die me expose helpp   Moderator Beste jongen van 18, dit is natuurlijk verschrikkelijk, maar zelfmoord is niet de oplossing. Ik adviseer je anoniem contact op te nemen met Helpwanted.nl. Zij kunnen je hiermee gratis verder helpen.  En voor anderen die dit lezen: heb je gedachten over zelfmoord, kijk dan op 113.nl. Daar kun je dag en nacht gratis en anoniem terecht voor advies en hulp.  

18 jaar
6 maanden geleden

3 Reacties

  • Hey, het is helemaal niet erg wat je hebt gedaan. Ik denk dat je een dickpic of zo iets dergelijks hebt gestuurd naar iemand die zich voor deed als meerderjarige en achteraf zei dat dat niet zo was, hoe moest jij dat weten??!! En zoals je zegt heb jij ze nadat die andere erom vroeg het gestuurd. (En als die ander die berichten heeft verwijderd is dat niet erg want er is sws wel een database). De politie of rechter begrijpt ook wel dat jij helemaal niet een minderjarige wilde aanranden. Dus daar ga je geen problemen mee hebben. En als je bang bent dat iedereen je naakt ziet, wat boeit dat? Jij bent echt niet zo speciaal dat je de enige bent met een piemel. Trouwens, je bent net volwassen, je hebt nog lang te leven man! Genoeg tijd om ergens anders te gaan wonen en daar lekker rustig leven, je bent echt niet de enige die ooit een naaktfoto heeft gestuurd. Dus 2 dingen:
    1. Zelfmoord is nooit een oplossing wanneer je toch waarschijnlijk nauwelijks problemen krijgt
    2. Het is niet jouw schuld, fuck die genen die je willen exposen

    15 jaar
    6 maanden geleden
  • Wat die ander doet is afpersing, en strafbaar. Hij/zij is strafbaar, niet jij. Zorg dat je een bewijs hebt, vb. berichtjes, mails, of opgenomen gesprek. En stap daarmee naar de politie. Als het iemand uit je school zou zijn, stap dan ook naar de directie. En naar zijn/haar ouders. Dan wordt die afperser gestraft.

    Als die foto's ooit openbaar gemaakt zouden worden, wat dan nog? Heel het internet staat vol van zo'n dingen, miljoenen. Niemand trekt zich daar nog een fluit van aan. In de zomer aan zee loopt iedereen ook bloot, op een klein schaamlapje na. Je hebt een middelvinger, twee zelfs, dus gebruik die tegen al wie iets negatief over die beelden zou zeggen, als ze ooit verspreid zouden worden.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Beste jongen, Jij hebt je bericht in paniek geschreven krijg ik de indruk. Het is nogal verwarrend en ik heb wat aannames moeten doen om het te kunnen begrijpen.
    Zoals ik het zie heeft iemand jou gevraagd om je samen met een ander te laten fotograferen terwijl jullie seksuele dingen met elkaar deden. Dat deed je voor geld neem ik aan.
    Nu blijkt dat degene waar jij mee gefotografeerd werd minderjarig is en dreigt degene die die foto's gemaakt heeft (?) ze naar buiten te brengen. Is dat zo ongeveer de situatie?

    Die dreiging heeft jou zo bang gemaakt dat je een einde aan je leven wilt maken. Dat lijkt mij nog al een vergaande stap, de rest van je leven, misschien wel 70 jaar waarin van alles kan gebeuren, weggooien vanwege een jeugdige domheid.
    Om te beginnen, jij wist pas achteraf dat die ander minderjarig was. Ten tweede, in de eerste plaats is degene die de foto's gemaakt heeft strafbaar. Ten derde is het verspreiden van foto's van een minderjarige met een pornografisch karakter strafbaar.
    Wie zich hier dus zorgen moet maken is vooral degene die de foto's gemaakt heeft en in het openbaar gaat brengen. Ben jij dat? Niet heb ik de indruk.

    Het kan zijn dat jij je schaamt voor wat je gedaan hebt en daar niet mee kan leven. Dat zou kunnen, maar je hebt je laten verleiden, je hebt het laten gebeuren, dus ik denk dat jij daar niet zo zwaar aan tilt.

    Wat ik hier schrijf is gebaseerd uit wat ik begrijp uit jouw verhaal. Het kan zijn dat het anders zit. Misschien ben je inmiddels wat gekalmeerd en als jij dat wilt kan je het hier wat duidelijker uitleggen zodat ik het wat beter begrijp en misschien wat advies kan geven. Je kan natuurlijk ook de link volgen die de moderatie heeft gegeven. Daar zitten deskundigen die jou misschien beter kunnen helpen.

    Wat je ook doet, in ieder geval geen einde aan je leven maken. Daar is de aanleiding toe te onnozel voor woorden. Niemand verdient de doodstraf voor een jeugdige onbezonnenheid en er zijn genoeg minderjarigen die wat er gebeurd is helemaal niet zo erg vinden, wel leuk zelfs.

    Wees een beetje flink en ga de confrontatie aan als die er komt. Wat nog maar de vraag is. Zoals ik het zie zijn er anderen die meer te vrezen hebben. Misschien is het gewoon bluf en intimidatie. Niet intrappen!

    23 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten