Skip to content
5 reacties
1156 weergaves

Wil zelfmoord pleeg

Hi ik heb al meer dan drie jaar een depressie en zit op de middelbaar school nu in de 4jaar ik begon met mijn te snijden op mijn twee leer jaar ik voel de me zo down en snijde me zelf mijn neefje kwam er achter want ik keek heel zomber en ik liet het hem zien maar hij kon het niet voor zich houden terwijl hij dat wel wou. Mijn moeder kwam er achter dus ik moest met iemand praten maar ik had haar niet als verteld (de person waar ik mee prate toe des tijds) waarom ik me down voel de maar op de laatste keer zij ik dat tegen haar maar het voelde net als of ze het niet interneerde En ze sloot het gewoon af maar ik voelde me nog steeds zomber wel een stukje minder maar nog steeds was ik niet blij en toen heb ik een heel tijdje niks gedaan tot corona weer kwam mij gedachtens werden steeds erg en erger tot dat ik mezelf ging snijden (heb nu al 13 snij wonden ??) en ik wist nog van de vorige keer dat ik het beter maar niet kon vertellen aan iemand want ik wou dat mijn moeder het niet zou weten maar op gegeven moment was ik tediep aan het snijden en had daar geen ervaring mee dus vroeg ik maar aan een vriendin kan je me helpen en dat deed ze gelukkig ( mij gedachtens werden dan even minder maar ook niet altijd ) ze had er zelf ook last van en wist dus hoe ze er mee omoest gaan alleen het gaat nu niet zo goed met haar oma en is vandaag overleden ??dus wil ik haar er niet mee belaste met mijn gedachtens maar ze worden nog steeds erger want ik wil me aderen open snijden of zo als vandaag dat ik een mes tegen me keel deed en dacht wat maakt het ook uit als ik zelfmoord pleeg het is niet dat iemand me echt zou missen miss   Van de redactie Ha jongen van 16! Blijf hier niet mee lopen. Er zijn mensen die je kunnen helpen. Op de website http://www.113online.nl/nu-praten kun je ’s ochtends van 10.00 (in het weekend vanaf 12:00) tot 23.00 chatten met een hulpverlener. Bel je liever of heb je ’s nachts hulp nodig? Bel dan 24 uur per dag, 7 dagen per week naar 0800 0113 (gratis) of 113 (gebruikelijke kosten).   Mailen naar post@jongin.nl kan natuurlijk ook.

16 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Wil je deze gedachten alsjeblieft delen met iemand die je vertrouwt, jongen 16? Je hoeft hier niet alleen voor te staan: er zijn mensen die je kunnen en willen helpen.

    Je kunt bellen of chatten met 113, en ook met de Kindertelefoon. Je mag dit ook met je mentor op school delen, als je het je ouders niet durft te vertellen.

    Ik raad je ook heel erg aan om een afspraak met je huisarts te maken en die te vertellen over wat je voelt. Je kunt hulp krijgen om je beter te gaan voelen, en je huisarts kan je daarnaar verwijzen. Ik heb me net als jij vaak down gevoeld en ook gedachten gehad aan zelfmoord, en mijn ervaring met professionele hulp is heel goed: ik voel me veel beter dan vroeger. Ik raad het je echt aan!

    Heel veel sterkte! Geef de moed alsjeblieft niet op: het is echt mogelijk om (weer) gelukkig te worden.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik lees je verhaal TS en zoals bij andere van dat soort verhalen vraag ik mij af, waarom dat allemaal? Wat voor bevrediging geeft dat jezelf pijn doen. Is er een pijn van binnen die jij dan minder voelt als jij jezelf op die manier pijn zit te doen? Waarom wil jij dood? Wat wordt er beter als jij dood bent. Is het leven zo akelig en uitzichtloos dat wegvluchten in het niets jou beter lijkt dan het leven dat je nu hebt en dat misschien nog komt?

    Ik krijg uit je verhaal het gevoel dat er weinig warmte is in jouw leven. Soms is het leven zo moeilijk dat je geen warmte meer hebt om aan anderen te geven. Ik krijg de indruk dat jouw moeder ook niet zo'n fijn leven heeft en het met jou min of meer heeft opgegeven. Is er bij jou thuis alleen je moeder of zijn er nog anderen? Jij denkt dat ze er wel overheen komt als jij er een eind aan maakt. Dat is niet zo hoor. Daar komt ze nooit overheen. Je hebt geen kind gekregen om het op die manier weer te verliezen. Daar komt ze nooit overheen. Jij bent het kostbaarste wat ze heeft.
    Je moeder is er al die jaren voor jou geweest, later moet jij er voor haar zijn. Heb je daar de moed niet voor?

    Wat kan jou er toe brengen om het leven nog een kans te geven? Denk je dat er iemand kan zijn die van jou kan houden, die het voor jou waard maakt verder te leven? Je had het over een vriendin die het ook moeilijk heeft maar toch heeft ze jou geholpen. Kunnen jullie met elkaar praten over jullie gevoelens en problemen? Hebben jullie nog dromen of is er niets meer?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • ik zou toch echt zeggen probeer met iemand te praten, je moet dit soort dingen niet in je hoofd hebben dat je zelfmoord wilt plegen enzo ik zou ook toch tenminste even proberen om 113 te bellen het kan vast geen kwaad. je kunt het beste naar iemand toegaan die je vertrouwd (een vriend of je mentor ofzo) en ga 1 keer proberen om 113 te bellen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Uhm hoe het veder gaat mijn leven nu is het een moment wel oke maar daarna kan ik ook zo weer snappen naar sad zo als gisteren ik was met mijn moeder een spelltje aan het doen en we ging stoppen omdat ze naar werk moet en nog geen 30minuten later had ik me al weer gesneden ??maar meestal ben ik altijd sad of deprie en sluit ik me af van de mensen om mijn heen en school dat gaat ook niet zo goed heb het albijna verpest en heb nog een kans maar daar moet ik dan wel voor gaan maar dat wil ik niet omdat ik al een paar jaar dit idee heb in mijn hoofd dat na mijn school vermoord ik mezelf gewoon en ja dat kan miss wel even sad zij voor mensen maar die Kommen er echt wel over heen alleen mijn moeder trekt het niet dat ik er niet meer voor ga en ze is er ook echt niet blij mee (btw ze weet dit niet) en ze wilt me begrijpen maar dat wil ik zelf niet maar waarom geen idee ????

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • PLEEG GEEN ZELFMOORD

    het kan zijn dat het je nu even tegenzit maar je hebt nog een heel leven voor je en je moet dat niet nu opeens stoppen. je zegt dat niemand je zou missen maar dat is niet zo er zal altijd iemand zijn die je zal missen (je ouders, je vrienden, familie, je vriendin en nog meer). ik heb op mijn 14e ook zelfmoordgedachten gehad en 2 mislukte zelfmoordpogingen, heb 6 maanden in ziekenhuis gelegen was niet fijn. nu kan ik nog steeds niet indenken dat ik toen zelfmoord wou plegen. je hebt het nu moeilijk maar het komt goed. ik zou zeggen probeer er met iemand over te praten. als je echt op een moment het idee hebt dat je zelfmoord gaat doen bel dan meteen 113. kun je nog even sturen hoe het verder gaat? DOE HET NIET JE VOELT JE NU KUT MAAR JE MOET NOG VERDER LEVEN. het zou echt zonde zijn hoop dat je het niet doet.

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten