Skip to content
2 reacties
394 weergaves

hulp nodig

Ik wil iedereen alvast bedanken voor de hulp onder mijn topic. Ik voel me de laatste tijd echt kut en binnenkort staat school voor de deur + ik moet werk gaan zoeken. Ik zat zelf eigenlijk bijna altijd binnen maar ik ben de laatste tijd meer naar buiten geweest. Het voelt nog steeds niet prettig en ik weet echter niet waaraan het ligt. Ik ben zelf bi en onzeker. Ik woon zelf in Den Haag en het is niet echt een prettige omgeving qua wijk en ouders. Ik heb een vader die mij altijd uit loopt te schelden, soms slaat hij en een moeder die daar niks van aantrekt. Qua vrienden zou ik gewoon naar buiten kunnen maar ik zou echter niet alles kwijt kunnen, het zijn niet echt ‘bff’ vrienden’. Ik loop al een langere tijd met nare gevoelens over mijn familie, omgeving, vrienden en nog iets. Ik voelde me een tijdje gewoon goed na een poosje depressief. De gevoelens komen weer terug, ik ga niet graag naar buiten, ik schaam me, ik slaap slecht, ik huil tegenwoordig weer elke dag en eigenlijk nog wel veel meer wat bij depressief past. Ik krijg altijd een rilling over mijn lichaam als ik denk aan zelfbeschadiging. Ik denk dat ik het niet snel zou doen maar nu kan ik nog ‘helder’ nadenken en dalijk waarschijnlijk niet meer. Ik wil niet mezelf besnijden of zelfmoord plegen maar ik denk er steeds vaker aan en ik ben bang dat ik het eens door zet. Heeft iemand toevallig ervaring en zo ja wat was de oplossing? Hulp zoeken bij professionele mensen zie ik echt niet zitten maar bij vrienden ook niet want die gaan mij uitlachen. Ik praat graag met iemand over mijn en zijn privé leven maar helaas ben ik 2 goede vrienden kwijt geraakt omdat ik zei dat ik bi was. Het stoort me echt ontzettend dat ik niet met iemand normaal kan gaan praten en ik vind het zo jammer. Ik hoop dat er tips komen en ik wil jullie alvast bedanken. Ik weet niet echt of het een goede uitleg is want ik vind dat moeilijk uit te leggen en zelf word ik emotioneel als ik er over begin. ps: ik zag haast geen één topic van een jongen hier. Jullie hebben gelezen dat ik bi ben en een jongen ben. Als je dit leest en je denkt daar heb je een homo en/of bi dan hoef je voor mij niet te reageren want dan vind ik dat je geen respect hebt. Ik ben ook maar een mens die op beide geslachten valt. Bedankt voor de hulp!

16 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • Ik heb al hulp opgezocht bij de kindertelefoon, kan mijn topic deleted worden? Bedankt alvast     NAMENS DE REDACTIE: Wat goed dat je dit gedaan hebt! Wij hopen dat je er een luisterend oor hebt gevonden en wensen jou veel sterkte en geluk voor de toekomst.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, Wat een verdrietig verhaal. Het is te begrijpen dat jij het moeilijk hebt met hoe je bent en dat het dan niet gemakkelijk is om werkelijke vrienden te vinden. Heel wat mensen, ook jongeren helaas, hebben er moeite mee te accepteren dat iemand zich aangetrokken voelt tot het eigen geslacht. Je zegt dat je het vrienden hebt verteld en dat dat toen geen vrienden meer waren. Dat zijn dan nooit echte vrienden geweest denk ik dan en je moet er maar niet te veel om treuren dat ze er nu niet meer zijn.

    Wat je omgeving en thuis betreft zit het je blijkbaar ook al niet mee. Ik neem aan dat over je geaardheid praten met je ouders er niet in zit. Erg jammer, want als je ergens met je problemen terecht zou moeten kunnen dan is dat toch thuis. Is er geen ander familielid waar jij een goede relatie mee hebt?

    Ik heb zelf in Den Haag gewoond, dus ik weet dat er onprettige buurten zijn. Jouw buurt kan dan misschien niet zo top zijn, maar daar wonen toch ook mensen met gevoelens en verlangens zoals overal. Met binnen zitten kom je nergens, letterlijk en figuurlijk. Ken je jongens in jouw buurt die jou ook kennen en waar je wel eens contact mee hebt? Er zijn altijd wel plaatsen waar jongeren rondhangen en je contact kunt maken, al leer je daar niet altijd goede dingen. Maar dat hangt af van hoe sterk jij bent wat je karakter betreft.
    Je zou ook vrienden met meisjes kunnen worden. Meisjes accepteren jouw soort gevoelens makkelijker dan jongens en soms vinden ze het wel fijn een jongensvriend te hebben die niet steeds aan ze zit.

    Straks ga je weer naar school en gezien je leeftijd neem ik aan dat het en middelbare school is (of ben je al verder?). Hoe gaat het daar? Heb je het naar de zin? Ga je goed met klasgenoten om en gaat het goed met de studie? Jongens zoals jij, vooral als ze een beetje soft zijn willen nog wel eens gepest worden. Hoe is dat met jou?
    School is belangrijk, een goed diploma maakt je onafhankelijk en zorgt er voor dat je later keuzes hebt. Om te beginnen heb je weer wat te doen en minder tijd om aan rare dingen te denken.

    Je voelt je depressief en denkt aan rare dingen. Niet doen! Je bent nooit alleen. Ik heb je verhaal gelezen en ik heb sympathie voor je en ik ben maar 1 iemand, er zijn er zeker meer die zo voelen. In je laatste regels doe je een beetje agressief. Je denkt blijkbaar al bij voorbaat niet serieus genomen te worden. Niet doen. Ik neem jou serieus en als jij verder hier wil praten dan lees ik het en schrijf ik een bericht terug. Veel meer dan schrijven kan ik natuurlijk niet, maar misschien heb je er toch wat aan. Alles waar je het moeilijk mee hebt opschrijven helpt ook al heel veel.

    Er is een website, jongenout.nl die is speciaal voor jongeren t/m 18 jaar met homoseksuele en lesbische gevoelens. Daar kun je contacten leggen en ook mensen ontmoeten. In Den Haag kan het niet anders dan dat er heel wat zijn die jouw gevoelens delen en vast wel vrienden willen worden. Ga eens kijken, misschien is het wat.

    Houd moed, geef niet op, er zijn zeker mensen die graag van jou willen houden omdat jij bent zoals je bent. Laat je zien en je wordt gevonden! Ik weet zeker dat jij de moeite waard bent. Veel sterkte en succes met vinden van een baantje!

    Ps, Jouw verhaal doet mij aan iemand denken waar ik veel om geef en waarvan ik dacht dat het beter met hem ging.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten