Skip to content
2 reacties
812 weergaves

Zelfmoord

Toen ik 12 wass begon alles. Ik ben echt al elk jaar een buitenbeentje geweest(vanaf mijn 1ste kleuterklas) toen besefte ik het allemaal nog niet. In het 1ste leerjaar ben ik mishandeld door mijn leerkracht een de klas deed alles zonder mij feestjes werd ik niet uitgenodigt ofzo ik ben van school veranderd daar ging ook niet beter zo ging het maar elk jaar tot mijn 6 de leerjaar. Middelbaar de 1ste maand ging goed maar daarna werd ik gepest er werden propjes naar me gegooid heel de klas was tegen me ik begon suicidaal te worden . In 2 de was net hetzelfdemaar ik begon mezelf pijn te doen. Er was een jongen op mij ze zeiden tegen hem als hij met mij ging dat hij niet meer bij de klas hoorde een dat iedereen hem ging haten. 3 de middelbaar ben van school veranderd maar het ging niet beter . Het was weer hetzelfde alleen erger . Januarie deed ik mijn eerste poging ik was 14 elke maand kwam er een poging ik was zo kapot. Ik zag echt niet meer zitten maar ik bleef volhouden voor mijn familie een ik vechte voor hun . 12 oktober ben ik door de jeugdrechter met politie bij mijn ouders weggehald. Een traumatische dag die ik nooit vergeet. Ik ben vanaf die tijd zo vaak van plaats veranderd pleeggezin.leegroep psychiatrie leefgroep psychiatrie elke keer naar een andere leefgroep. Ik zie mijn zusjes maar 1 uur per maand hun zien me steeds minder als zus ( ik heb nog 4jongere zusjes en 1 jonger broertje) . Mijn ouders 2 uur per week . Mijn broertje is bij zijn geboorte bij mijn ouders weggehald ik kan het niet aanzien mijn ouders zo veel te zien lijden. Ik heb ook een oudere zus ik doe alles voor haar eigenlijk voor iedereen ik laat mezelf staan voor andere. Nu zit ik in opname ik beland steeds meer in depressie maar ik krijg anti depresiva die ze maar steeds verhogen maar het gaat niet beter. Elke maand moet ik aanhoren dat er iemand is die ik ken zelfmoord pleegt of een poging doet een zo wil ik niet verder. Nu heb ik de laatste tijd veel meer gedachtes een ik ben er zeker vab dat ik mijn 17 niet haal. Ik heb zeg maar al vrede me mezelf gesloten dat ik het doe. Nu moet ik me constant inhouden ik sta constant klaar om het te doen mijn afschijdbrieven zijn klaar en al. Ik zie mijn toekomst heel erg slecht. Iedereen kijkt me aan door mijn littekens . Oktober waarschijnlijk terug naar school waar ik echt tegenop lkijk ik weet zeker dat zoals elk jaar gaat een dan nog eens mijn littekens bij. Ik moet naar een leefgrozp waar ik ook echt tegenop kijk . Ik doe mezelf dieper pijn (moet gehecht worden altijd) . Ik wil er zo hard een einde aan maken maar aan 1 kant durf ik het niet   Van de redactie: Hallo meisje van 16. Blijf hier niet mee lopen. Op de website http://www.113online.nl/nu-praten kun je 's ochtends van 10.00 uur (weekeinde vanaf 12.00 uur) tot 23.00 uur anoniem chatten met een hulpverlener. Bel je liever of heb je 's nachts hulp nodig? Bel dan 24 uur per dag, 7 dagen per week naar 0900-1130113 (€ 0,05 per minuut).   Heel veel sterkte!!  

16 jaar
5 jaren geleden

2 Reacties

  • hallo meisje 16,

    ik vind je verhaal erg en ik weet niet wat ik erop moet zeggen maar ik probeer het. kijk ook naar grappige video's. dat werkt ook bij mij. en praten ook, maar doe geen zelfmoord want daar heb ik trauma's aan.

    hopelijk leef je nog lang,doei

    11 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat een ontzettend heftig verhaal, meisje 16. Ik vind het echt vreselijk voor je dat je je zo diepongelukkig voelt. Ik weet dat het als je depressief bent kan voelen alsof het nooit beter gaat worden, waardoor de dood soms de enige uitweg lijkt, maar echt, je leven kan beter worden. Wat je nu meemaakt is niet voor eeuwig, ook al lijkt dat misschien wel zo. Ooit zul je klaar zijn met school en dan hoef je de mensen die je pesten nooit meer te zien, en je zult ook niet altijd in die leefgroepen blijven en je familie moeten missen. En van een depressie kun je ook genezen, ook al is die zwaar en lang. Dus geef het alsjeblieft niet op. Ik zou het echt erg vinden als je zelfmoord zou plegen - je lijkt me een ontzettend aardig iemand.

    Ik raad je net als de redactie aan om contact op te nemen met 113. Als je nu in opname een therapeut hebt, vertel die dan ook over je zelfmoordgedachten. Daarnaast kan het een goed idee zijn om eens over je medicijnen te gaan praten met je arts. Ik lees namelijk in je bericht dat ze je dosering steeds verhogen, maar belangrijk om te weten is dat niet alle antidepressiva voor iedereen goed werken; bij sommige mensen kunnen bepaalde types je klachten zelfs verergeren. Het kan goed dat er een ander type is dat beter voor je werkt. Ik ben geen arts, dus hoe dit precies zit weet ik niet, maar het is wel iets wat ik vaker gehoord en gelezen heb; vraag daarom vooral je artsen om advies.

    Hopelijk heb je hier iets aan. Ik wens je heel veel sterkte, meisje 16.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten