Skip to content
6 reacties
808 weergaves

Hoe zelfverminking verbergen?

De laatste tijd ben ik heel depressief geworden. Het gaat steeds maar slechter, en ben zelfs begonnen met snijden. Ik weet dat dit geen problemen oplost maar het helpt me wel. Maar, tijdens de vakantie kon ik dit namelijk goed verbergen maar nu het school terug begint weet ik niet hoe ik dit moet verbergen tijdens de lessen LO. Mijn wonden staan vooral op mijn benen, boven- en onderarmen. Doordat we een korte broek en een t-shirt moeten aandoen weet ik niet hoe ik dit moet verbergen. Zou iemand me kunnen helpen? Alvast bedankt!!

16 jaar
7 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik heb ook mezelf een poosje iets aangedaan. Ik sloeg dan met een hamer op mijn benen/armen om mezelf maar zoveel mogelijk pijn te doen, ik had altijd een vaste smoes, gevallen met skateboarden. Echter wist mijn beste vriendin deze leugen te doorzien. En raadde me aan om mijn boosheid verdriet en schaamte ergens anders op te focussen. Dus ik begon met kickboksen. Dat werkte vreselijk goed ik mepte er op los en werd steeds beter en met mij ging het ook steeds beter, doe nu dameskampieoen schappen onder de zestien en ik geniet er van. Zoek iets waar je je in kan uiten. Dat helpt

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik doe er altijd steunband kousen over en zeg dat ik te los in mn gewrichten zit, helpt goed

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Hi there. Toen ik op de middelbare school zat beschadigde ik mezelf ook. Na dat jarenlang gedaan te hebben heb ik nu voor de rest van mijn vreselijke littekens die nooit helemaal weg zullen gaan. Dus het eerste wat ik je wil zeggen is: stel het moment van snijden steeds weer uit. Ga op zoek naar afleiding, of gebruik de methode van het elastiekje. Jezelf pijnigen en verminken is niet de oplossing, dat verdien je niet! Destijds moest ik ook meedoen met LO in een korte broek en t-shirt. Mijn oplossing was om een lange broek en een open vest over mijn gymshirt te dragen. Het excuus was dat ik het koud had. Mocht je dat vragen krijgen van de docent... Dan is dat een mooi aanknopingspunt voor een gesprek. Ik wil je echt adviseren om hulp te zoeken. Als je niet weet hoe, dan wil ik je daar ook bij helpen maar blijf hier niet alleen mee rondlopen. Take care X

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb een vriendin die dat ook deed. Ze heeft op advies van vrienden hulp gezocht en nu is ze heel gelukkig en vrolijk. Dat kan jij ook doen. Er zijn heel veel hulplijnen

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi

    Het belangrijkste wat je kan doen is stoppen met snijden. Misschien is het lastig, maar je kan beter het snijden vervangen voor iets positiefs. Wat vind jij echt superleuk? Ga dat doen om je gedachtes daar naar te zetten! En als je dat niet kan doen zoek naar iets anders om te doen. Ja misscien denk je nu wel van maar dat is teveel moeite ofzo, maar geloof me, het werkt en veel mensen die het doen wilden dat ze het eerder hadden. Maar voor je wonden nu... Ik stel voor dat je gewoon een joggingbroek of een legging evt.. Dat valt zeker niet op. Voor je armen weet ik niet wat je moet doen, maar het is belangrijk dat je met iemand erover praat. Ik weet dat het zwaar is, maar uiteindelijk kom je er wel achter dat jouw leven nog vol met kansen en hoop zit. Als iemand die met een neutrale en frisse blik door jouw leven kijkt, dan kan dat voor jou een hoop nieuwe energie geven.

    Ik ben bijvoorbeeld ook lichtelijk depressief, en ik doe er nu alles aan om het niet erger te laten worden. Maar als ik me echt erg voel, dan ga ik op YouTube of dit soort sites opzoek naar mensen die het zwaarder hebben, en lees hun verhalen en probeer ze te helpen. Als ze je laten weten dat ze je hulp zo erg waarderen en jou ook een mooi leven en succes wensen, dan doet dat al heel wat met je, je krijgt een gevoel van 'ik help iemand, ik zorg ervoor dat de wereld 0,0000001% beter word, en als je dat vaak doet en ervoor zorgt dat meer mensen het doen dan komen we er ooit'. En dat is onbetaalbaar en alleen voor goede mensen, want zij helpen elkaar.

    Dus zet m op meid. Ik weet zeker dat jij het wel kan.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Hé meisje 16, zwaar voor je. Pas op met dat snijden; je denkt nu misschien dat het je helpt, maar wordt je depressie er echt minder erg van of geeft het alleen maar even verlichting? Dit is misschien niet het advies waar je om gevraagd hebt, maar ik raad je echt aan om hier niet langer mee rond te blijven lopen. Vertel iemand die je vertrouwt over je gevoelens. Probeer hulp te vinden. Want echt, depressies kunnen genezen en je kunt echt gelukkig worden, ook al lijkt dat nu misschien niet zo. Ik spreek uit ervaring.

    Ik las ooit de tip om niet te snijden, maar elastiek om je pols te doen en daaraan te trekken als je wilt snijden. Dan voel je wel pijn, maar verwondt je jezelf niet. Maar echt, ik raad je aan om te proberen te stoppen met snijden, want anders krijg je er echt spijt van.

    Hou vol! Houd niet langer verborgen dat je het moeilijk hebt, want echt, er kunnen mensen helpen, desnoods een vertrouwenspersoon op school of de Kindertelefoon. Geloof me, dit kan echt goedkomen. Heel veel sterkte!

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten