Skip to content
6 reacties
75 weergaves

Verdriet

Heyhoi, Ik ben een meisje van 16 jaar en ik heb vorig jaar erg veel last gehad van een depressie. Ik deed aan zelfbeschadiging en was vaak verdrietig. Nu was ik bijna 6 maanden 'clean' maar ik val terug. Het is vorige week alweer helemaal mis gegaan en het werd alleen maar erger. Ik heb het aan mn ouders verteld want het kon niet zo maar zij willen het niet weten en maken er zelfs grappen over. Gisteren stond ik op het punt om het daadwerkelijk op te geven en toen kwamen mn ouders thuis. Ik word er heel verdrietig van en dit gaat ten koste van mn schoolwerk en mn 'sociale' leven. Ik heb eigenlijk niet echt een vraag, ik moest het gewoon even kwijt aangezien ik niet weet hoe lang ik dit nog volhou. Ik kan er ieder moment klaar mee zijn. Ik ben zo bang en ik weet niet wat ik moet doen..

16 jaar
8 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik wil het eigenlijk niet met iemand van school erover hebben omdat het dan gelijk een heel gedoe wordt en ik wil er juist zo min mogelijk mee bezig zijn. Ik heb niet echt iemand om mee te praten en ik durf het ook niet goed, omdat m'n 'beste' vriendin het gelijk heeft doorgeluld nadat ik het als enige aan haar had verteld...

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat fijn om te horen dat het al een stuk beter met je gaat. Heb je ooit je ouders bevraagt waarom ze zo reageren ? Of vraag de vertrouwingspetsoon op school eens of hij of zij je wil helpen met het gesprek, of in het algemeen

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb nooit echt hulp ervoor gehad, mede doordat mn ouders het niet wilde weten. Ik denk wel dat ze het niet gemeen bedoelen maar dat ze er gewoon niet mee bezig willen zijn omdat ze dat makkelijker vinden. De reden weet ik eigenlijk niet zo goed, opzich gaat het goed op school alleen soms wat stress. Wel heb ik hoogsensitiviteit wat betekent dat ik voor alle soorten emoties gevoeliger ben dan andere mensen. Ik ben er zelf ook achtergekomen dat een hobby inderdaad helpt. Ik teken en schilder graag dus daar ben ik wel veel mee bezig, al is het daarmee natuurlijk niet opgelost. Dankje voor de lieve berichten allemaal, dat waardeer ik heel erg!

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Heey, je zegt dat je je al eens eerder te maken hebt gehad met depressies. Om jou goed te helpen heb ik een beetje achtergrond info nodig dus daarom stel ik je even een paar vragen.

    *Toen je eerder depresief was, heb je toen ( professionele hulp ) gehad?
    * Heb je zelf een idee waar de depressies vandaan komen ( door een probleem, of door iets heftigs mee gemaakt te hebben?
    *Je zegt ook dat je ouders er regelmatig grapjes over maken en dat jij dat erg vervelend vind? Ik begrijp dat je ouders er niets van willen weten. een kind met depressies is iets heel pijnlijks voor ouders, ze zien jou liever gelukkig. of denk je dat ze het niet zo bedoelen?


    ik merk aan je verhaal dat je er tegen vecht, maar ik denk dat jij ook weet dat vechten tegen een depressie heel zwaar is. Maar onthou dat elke stap na de beteren/positive/gelukkig weg er een is. Het is een hele lange en moeilijke weg maar op het momment dat je er bent ben jij als mens gegroeit en sta je er boven.

    terug vallen hoort er helaas ook bij maar vind de kracht en ga er voor


    algemene tips
    * Zoek afleiding hoe moeilijk het ook is. Ik ben zelf ook heel lang depressief geweest en toen mijn psycholoog vroeg heb je hobby's zei ik nee, nou ja als kind tekende ik graag. Die hobby moest ik van haar gaan oppakken. Ik zag het nut er niet van in ik lag immers liever op bed naar mijn plafond te kijken. ik ben die hobby's met moeite en ellende toch gaan oppakken en na een tijdje begon ik het weer leuk te vinden, ik begon met het zoeken van nieuwe vrienden en een sociaal leven opbouwen. In huiswerk kun je ook een goeie afleiding vinden.

    wat ik hiermee eigenlijk wil zeggen is, laat je vriendschappen niet verwateren en blijf leuke dingen doen


    ik hoop dat je er iets aan heb gehad

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik hoop dat je je er snel overheen kunt zetten geef de hoop alsjeblieft nooit op :) komt zeker goed

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Tja ik weet niet wat er is gebeurd Maar ik vindt het niet leuk voor je X.16

    16 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten