Skip to content
6 reacties
200 weergaves

zelfmoord

hallo allemaal, ik heb vorig school jaar tot 2 keer aantoe zelfmoord proberen te plegen omdat ik me niet thuis voelde in deze wereld en ik erg veel ruzie had met mijn ouders en vrienden. dit school jaar heb ik er weer erge neigingen toe om weer zelfmoord te plegen vooral nu het net uit is een paar weken met mijn vriendje (door de afstand hij woont in schotland ik in nederland) we hebben ook helemaal geen contact meer met elkaar wat ik nog wel het ergste vind. ook heb ik weer veel ruzie met mijn ouders en heb erg het gevoel dat mijn ouders me liever nooit hadden... ik denk gewoon dat het het beste is als ik er niet meer ben en dat ik dan andere ook niet meer in de weg loop..... erover gaan praten met mijn ouders wil en ga ik absoluut niet doen , dan laten ze me nooit meer los of vertrouwen ze me nog en zit ik bij een psycholoog wat ik niet wil, dus met mijn ouders praten over dit gaat nooit gebeuren.

15 jaar
9 jaren geleden

6 Reacties

  • meisje 15

    Niet willen praten is heel normaal, maar je zit in een visuele cirkel. Je wil er niet over praten maar doordat je er niet over praat blijft het in jou zitten en aan je knagen. dat gevoel is zelfs zo erg dat je er een einde aan wil maken.

    Vrienden familie en hulpverleners vinden het echt niet erg je je problemen deeld met hun. Opscheppen doe je niet, opscheppen is iets erger of beter maken dan het is. Je probleem delen is iets heel anders en nogmaals ik vrees dat praten de enige optie is.

    of probeer je problemen anders op te lossen of te verwerken door bijv te schrijven over je struggels

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • maar dat is het punt dus ik wil er niet met mensen over praten. ik zit niet te wachten op allerlei gesprekken en voor zover ik weet weet niemand het behalve 1 vriendin van me die denkt dat alles nu weer goed is. dus waarom zou ik dan het juist mensen gaan vertellen dan roep ik juist alles op me af wat ik absoluut niet wil. en het zou niemand toch boeien als ik wel zelfmoord pleeg. ik wil niemand er mee opscheppen met mijn verhaal. ik voel me gewoon niet meer thuis in deze wereld.....en dat kan niemand veranderen

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • heeeey, ten eerste wil ik even zeggen dat iedereen het waard is om te leven. Dus jij ook en vergeet nooit dat achter de wolken de zon schijnt, na slechte tijden komen beteren tijden en geloof me jij komt hier sterker uit!!

    Voor je problemen weg rennen is heel makkelijk en ja ik heb het zelf ook heel lang gedaan. ik wou nooit na een psycholoog en al helemaal niet mijn problemen delen. totdat mijn mentor tegen me zei dat ik even mee moest lopen. hij bracht me toen na de maatschappelijk werker op school. Toen die vrouw vroeg hoe het met me ging, brak ik volledig en heb ik een paar weken achter elkaar elke week een gesprek gehad met deze vrouw. ze gaf me tips, advies maar ook ondersteuning Ze gaf me inzichten zoals ik dingen nog nooit had bekeken. Ze zei namelijk tegen mij jij wil dat je familie gelukkig is maar dat gaat niet als jij ongelukkig bent. In eerste instantie dacht ik bah wat een onzin, maar ze had wel gelijk. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de stap na een psycholoog is erg groot. Maar kijk je hebt hier op het forum al iets verteld, dat is al een eerste stap in de goede richting.

    Het komt goed maar je moet er wel hard voor vechten je kan het!!!

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik sluit me aan bij jongen13, zelfmoord is niet de oplossing. Maar in jouw geval is uit huis gaan dat ook niet, denk ik. Praat met je psycholoog/vrienden/ouders of ook maar iemand over je gevoelens. Als je namelijk niets doet, zal er ook niets veranderen. Dat is nu juist wat je aangeeft als je zelfmoord wilt plegen, je wil dat er iets veranderd. Zet die negatieve energie die zelfmoord met zich mee brengt in positieve en ga het probleem oplossen in plaats van ervoor weg blijven rennen. Want, sorry als dit hard over komt, maar dat doe je in principe wel als je zelfmoord pleegt. Je zorgt niet voor een oplossing daarmee, maar gaat voor jezelf het probleem uit de weg en voor de mensen die achterblijven is het ongelooflijk moeilijk om met zoiets om te gaan.
    Praat dus alsjeblieft met iemand, alleen zo kan je iets goed en structureel veranderen in je leven!

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • uit huis plaatsing wil ik al helemaal niet ik hou erg veel van mijn ouders. en als ik uit huis geplaatst zou worden zou dat het alleen maar erger maken en geeft dat me alleen maar meer redenen of zelfmoord te plegen

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Wat je ook doet zelfmoord is NOOIT de oplossing, probeer een oplossing te zoeken waar jij je happy door voelt. Mocht het echt niet meer gaan ga je naar jeugdzorg en dan kunnen zij je verder helpen met uit huis plaatsing mocht je dat willen etc... je kunt in contact komen met hun via een vertrouwenspersoon op school.

    suc6 laat je even horen hoe het gaat ?

    13 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten