Skip to content
7 reacties
243 weergaves

Kut leven :3

Hee ik ehm snijd mezelf.. Op me armen.. benen... En een vriendin van me is er achter gekomen.. naja ik wil de reden maar niet zeggen omdat ik niet weet of die reden goed is dus ik vraag me af.. of deze reden wel Oke is .. Naja ... Toen ik klein was had ik 2 broertjes en 1 was gehandicapt en het was me beste vriend we waren altijd samen en ik wist altijd of er iets was.. naja toen later werd het 2e broertje geboren en ik had 2 moeders en 1 vader..(beetj raar maarja) 1 van me moeders die was heel erg boos enzo en was jaloers dat ik gezond was en me half broertje niet .. dus kregen me ouders heel veel ruzie.. dus besloot die ene moeder om weg te gaan.. En me halfbroertje.. die moest naar een tehuis... ik heb hem zowat me hele leven niet gezien en ik mis hem heel erg.. En soms hoor ik ook .. dat het slechter gaat,. of dat hij bijna dood gaat.. en dat maakt me verdrietig.. Paar jaar later... overleed mijn liefste opa...En toen kwamen er ruzies in ons huis.. Ik heb altijd wel ruzie met me vader of moeder.. of broertje.. En met me broertje is meestal de ergste ruzie.. Hij scheld me uit voor een duivelskind en dat die niet wil dat ik zijn zus was... en soms vraagt hij.. Waarom BESTA jij?!... En hij is niet de zwakste.. We hebben echt vechtende ruzies.. tot dat 1 bont en blauw is geslagen... naja.... Nog wat later.... We hadden een oppas... en ik mocht HEM al niet, toen kwam die naar me toe en greep me vast.. ik kon niks meer doen.. Toen .. zat hij aan me.. en ... De logeerkamer was naast mijn kamer... Dus ik weet niet of die nog meer wat heeft gedaan... ;-;... Ik heb het AL die tijd verzwegen en tegen niemand gezegd... Ik voelde me ALLEEN , NUTTELOOS , DIK , NIKS WAARD , IK WILDE DOOD..... Later werd ik gespest.. Omdat ik overgewicht kreeg.. 3 jaar lang... Dus ik besloot maar om op internet vrienden te maken.. Dat deed ik.. En hun waren wel aardig voor me :) en begrepen me.. En 1 meid van internet.. Die was zoo aardig en lief :) Ik kon alles bij haar kwijt ... Maar toen... ging ze dood.. dat kreeg ik te horen via WhatsApp... Ik was gebroken... Ik huilde dag en nacht.. Ik mis haar nu nog........ Toen had ik nog een vriendin .. maar ze loog.. en vertelde alles door wat ik zei.. Dus die vriendschap is ook verbroken...En ze heeft me andere vrienden tegen me gekeerd ... (niet allemaal, maar de meeste) ...... Dus nu snijd ik mezelf... Ik vind leven niks meer aan en wil gewoon met rust gelaten worden.. EN misschien was dit een beetj een onduidelijk verhaal .. (Ik ben gewoon niet goed in schrijven/typen) Dus is het een goede reden om mezelf te snijden?...

13 jaar
9 jaren geleden

7 Reacties

  • er bestaat geen goede reden om jezelf te snijden. snijden is geen oplossing en gaat je later alleen maar dieper de grond in werken. het word moeilijk een baan te krijgen als je overal littekens over je lichaam hebt. je word als mentaal onstabiel gezien. zoek hulp en laat het niet te ver gaan. het word niet beter als jij er niks aan doet!

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Tja.. Wat is een goede reden om te snijden.. Ik zal je eerlijk zeggen, er is geen enkele goede reden om jezelf te verwonden. Dit moet je niet doen. Begrijp me niet verkeerd, ik snap wel waarom je het doet. Maar je kunt hier niet mee doorgaan. Vooral als het erger word, wat bijna altijd gebeurd bij mensen die dit voor lange tijd blijven doen. Je gaat er spijt van hebben als je er littekens aan over houd, die zullen je altijd aan de slechte tijden herinneren. Ik heb ze zelf ook. Heb er ondertussen zelf weinig last meer van maar het is toch altijd even naar als mensen vragen waarom ik in de zomer altijd lange mouwen draag.   Zoek hulp, praat met iemand over je problemen en je verleden.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • ja, dit is een goede reden om jezelf te snijden maar geen oplossing. hoe moeilijk dit ook is je moet er over gaan praten. je hoeft je niet te schamen want dit is niet stom! je hebt heel veel mee gemaakt en ze zullen het begrijpen echt waar!!

    ik weet zeker dat er mensen zijn die om je geven, ook al zie je ze misschien nu niet. ze zijn er!

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • okee 1 dingetje, doe je dit niet aan. je bent meer waard dan je broertje of je ouders. laat zien wie je bent. en je bent pas 13. je levensverwachting is vast boven de 100 dus aarzel niet. ga door met je leven en misschien vind je wel een heel leuk vriendje waar je alles tegen kan vertellen. Heel veel succes Gr. B

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoi,

    ik dacht eerst ook aan zelfmoord/snijden. Ik dacht er gewoon aan dat het leven ook veel positieve dingen heeft! En die vrienden die je nog wel hebt (klinkt gemeen maar ik bedoel dat niet zo), daar moet je mee omgaan!

    Laat die andere maar stikken en leef gelukkig verder met je vrienden die je wel steunen.

    Groetjes!

    11 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik wilde mezelf ook allerlei dingen aandoen , maar dat kan gevaarlijk zijn als je te ver gaat. 

    23 jaar
    9 jaren geleden
  • Ahwe schat je bent niet de enigste?? het is inderdaad een goede reden en ik snap dat het moeilijk is maar toch zou ik van alles wat scherp is afblijven en praat met je vriendin erover vind ze echt niet erg hoor ?? bel ook kindertelefoon die helpt je goed x-jes

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten