Skip to content
6 reacties
99 weergaves

snijden

Ik vermoed dat een meisje uit me klas zichzelf snijdt zag vandaag allemaal krassen in haar arm heeft iemand tips hoe ik haar kan helpen

15 jaar
9 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik snij me zelf.
    Een meisje uit mijn klas kwam er achter ze confranteerde mij er mee op whatsapp .
    Eerst ontkende ik alles maar later confronteerde ze me er nog een keer mee.
    Ik zei dat ze het niet mocht door vertellen maar ze ging zonder dat ik het wist toch naar een docent op school.
    Eersr was ik heel boos en wou niks meer met haar te maken hebben.
    Zei accepteerden dqt maar nu zijn we weer vriendinnen.
    Achteraf ben ik wel blij dat ze het heeft gezecht.

    Tips voor als ze toegeeft

    1 word niet boos dan gaat ze zich nog vreselijker voelen
    2 zeg niet dqt ze moet stoppen het is namelijk ren verslaving net als drank of drugs
    3 steun haar (vergeet je zelf niet stel grenzen je bent geen hulp verlener
    4 geef geen advisen
    5 onthoud zelfbeschadiging doe je nooit zomaar er is bijna altijd een achterliggende reden

    Veel succes
    Xxxx

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • erg goed dat je haar wilt helpen, mensen zoals haar zouden hulp willen maar durven het vaak niet aan te geven - eigen ervaring -

    ga naar haar toe op een rustig moment en vraag om een keer af te spreken, probeer het niet te concreet te vragen maar met een omweg en vertel haar dat het niet erg is als je het doet en probeer er voor haar te zijn

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Het is al een goed begin dat zij zelf ook wil stoppen. Ik heb ooit gehoord dat mensen die willen stopen net snijden een elastiekje om hun pols moeten doen. Als ze dan de neiging hebben tot snijden dan kunnen zij aan dat elastiekje trekken. Zodat ze de pijn wel voelen maar geen wonden krijgen

    19 jaar
    9 jaren geleden

  • Ik ben gelukkig al bevriend met haar en ook goeie vrienden met haar vriendje hij weet t ook en ze wil stoppen en gaat ze ook doen het komt door haar thuis situatie ze is namelijk moslim en heeft een vriendje dus mag natuurlijk weer niet enzo dus hoop gedoe dus komt door haar thuis situatie natuurlijk helpen haar zus en haar vriendje haar wel maar ook ik ga proberen te helpen
    Groeten topicstarter

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • heey ik vind het goed van jou dat je er iets aan wil doen. In eerste instantie zou ik er over proberen te praten met haar. En dan bedoel ik niet dat je het direct moet vragen. Misschien moet je eerst er voor zorgen dat jullie een beetje bevriend raken vervolgens kun je dan persoonlijke dingen bespreken. En dan komt dit ook wel ter spraken.

    als dit niet werkt kun je het er misschien over hebben met je mentor of een vertrouwings persoon op school ( op sommige scholen hebben ze ook een maatschappelijk werken daar zou je ook na toe kunnen gaan ). via deze manier kan je haar ook helpen.

    Succes ik hoop dat je haar kan helpen.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Praat met haar op een rustig moment dat jullie alleen zijn. Of vraag haar even met jou mee te komen om haar iets te vragen. En als je het vraagt of zij zichzelf snijd..(vraag eerst hoe het met haar gaat en dat je je zorgen maakt over bijvoorbeeld de krassen in haar arm)... dan kan het goed zijn dat ze dit ontkent. Maar maak haar vooral duidelijk dat je je zorgen maakt. En je kan haar in ieder geval zeggen dat ze bij problemen bij de dokter of de vertrouwenspersoon op school hiervoor terecht kan. Die kunnen haar doorverwijzen naar de hulpverlening.

    Hou het meisje dan ook in de gaten. En spreek haar regelmatig aan.. die steun kan ze goed gebruiken. En mocht je dit weer zien.. tja dan moet je voor de eigen veiligheid van dat meisje toch echt een keertje met de leraar/lerares praten hierover. Dan kan die verder actie ondernemen. Ook jij kan met die vertrouwenspersoon op school hierover praten.. en wat je voor deze vriendin kan doen.


    Gr L

    22 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten