Skip to content
4 reacties
242 weergaves

zelfmoord nijgingen

Ik was verhuist naar een andere omstreek. Ik zat in groep 3 en ik werd gelijk al raar aangekeken. Ik wist nog niet echt wat 'pesten' was, maar in ieder geval, bijna niemand was aardig tegen me. Ik was een echte nieuwkomer, een buitenstaander, een pispaal zou ik maar zeggen. De pesterijen waren maar door gegaan, tot de middelbare school. Ik zat in de brugklas en de pesterijen werden maar erger en erger, mijn nichtje kreeg kanker op haar 1 jarige leeftijd, ik zag mijn opa recht voor mijn neus doodbloeden. inmiddels is mijn nichtje genezen, maar de beelden van mijn opa blijven elke dag terug komen. Toen ik 6 jaar was begon ik met tennissen, mijn niveau stijgde en stijgde. Ik mog Nederlands kampioenschap spelen, en zelfs Europees. Het Europees kampioenschap ging niet door, door dat ik erge pfeiffer kreeg. Nee het komt niet door het zoenen, want ik had nog nooit gezoend daarvoor. Ik was zo ziek, ik kon niks meer. Ik kon maar een paar uur naar school, en de rest was het slapen. Ik was 10 kilo afgevallen, ook omdat die pesterijen bij kwamen. Ik woog 30 kilo. Ik was lijkbleek, en had nergens zin meer in. Ik ben genezen van de pfeiffer na 2 jaar, maar ik heb nog gezondheidszorgen. Ik zit nu in de 3e klas en ben 15 jaar, en nog niet van de pesterijen af. Ze noemen me lelijk, slap, lui, dik, emo. Ze noemde me emo omdat ik mezelf begon te snijden ( nu nogsteeds ) en blijkbaar had iemand dat gezien. Ik merk vaak dat ik steeds meer zelfmoord pogingen wil nemen, omdat ik het gevoel heb dat ik van deze wereld weg moet zijn. Dat ik er niet bij hoor, dat mensen me hier niet willen vandaar dat ze me pesten. Ik zeg niet dat ik het leven helemaal niet meer zitten, maar vaak zie ik het gewoon niet meer. Mensen geven mij de kans niet om te bewijzen wie ik ècht ben, want misschien veranderen ze dan van gedachten. Het zijn misgunners en weten niet wat ze een persoon aandoen, jammer dat ze niet in andermans schoenen in kunnen stappen. Ik zou graag tips willen hebben, tips over hoe ik mezelf kan afleiden wanneer ik zelfmoord nijgingen krijg. Alvast bedankt.

15 jaar
9 jaren geleden

4 Reacties

  • Heel erg bedankt voor jullie tips, help! Ik waardeer het heel erg, en ik ga ze zeker gebruiken. Ik heb het tegen mijn ouders verteld, en alles uitgelegd. Ze hebben meteen de huisarts verteld. Ik ben vandaag er naar toe geweest, en ik door verwezen naar de GGZ. Waar ik verschillende gesprekken krijg. ik hoop dat dezen gaan helpen :) Ik heb school ook alles laten weten. Vandaag heb ik ook geprobeerd afleiding te zoeken, door een middag te gaan shoppen. Op een of andere manier vond ik het niet echt helpen.. Ik voelde me erg ongemakkelijk, en durfde nauwelijks mijn hoofd te laten zien.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • He meisje,

    Wat een vreselijk verhaal! Ik snap dat je niet goed weet wat je er mee aan moet omdat je alles zelf op wilt lossen. Ik denk wel dat je er heel goed aan doet je verhaal hier met ons te delen zodat we er over kunnen praten. Want zelf denk ik dat praten veel helpt. Verder denk ik niet dat je alleen hier je verhaal moet doen, maar ook op school, in de klas en met familie. Er zijn genoeg mensen die je willen en kunnen helpen!!

    Mijn tip aan jou is dat je je moet richten op de dingen die je leuk vind! Klinkt heel makkelijk, maar van positieve activiteiten krijg ik altijd positieve energie! Met positieve energie ga je positieve oplossingen bedenken. Want ik denk dat je er nu niet zo goed mee omgaat. Snijden zorgt voor littekens en bij zelfmoord doe je zo veel mensen pijn!! Wanneer je er met anderen over praat kunnen hun jou op nieuwe ideeën brengen en maakt het misschien makkelijker het probleem op te lossen.

    Verder wil ik je zeggen dat pesten een zwakte is. Mensen die pesten zijn vaak onzeker over zichzelf. Zij pesten dan anderen zodat hun eigen zwaktes niet opvallen!! Alle mensen die meehelpen met pesten zijn ook zwakkelingen omdat ze achter de pesters aanlopen, ook een teken van zwakte.

    Praat er over met zoveel mogelijk mensen! Ga niet zelf alleen nadenken over de situatie, want dat doe je al lang genoeg. Je loopt nu echt tegen het probleem aan en wilt jezelf vreselijke dingen aandoen, daarom is het nu de tijd om er met mensen over te gaan praten. DOEN

    Sterkte en YOU CAN DO IT!!!:) x

    23 jaar
    9 jaren geleden
  • Het meid, Ik vind je situatie echt heel erg. Ik vind het al erg goed dat je afleiding wilt van deze gedachten (zelfmoord en snijden) maar ik denk wel dat het nog beter zou zijn als er professionele hulp bij komt. Je zegt namelijk dat je het ook nog is erg moeilijk hebt met je opa, daarbij de pesterijen ook nog, en daarbij heb je net een moeilijke tijd achter de rug. Vaak helpt praten ook erg goed voor verwerking van een erge gebeurtenis. Ook door te praten over het pesten met iemand die jij vertrouwd kan je enorm veel steun geven. Daarbij hebben ze misschien ook nog wel tips. Ook je ouders zijn je beschermers dus (als je kan) praat met ze. Ook al kan ik wel begrijpen dat je niet zomaar over dit onderwerp gaat praten. Dan kan je altijd vragen of er iemand bij wilt zijn als je het vertelt. Als afleiding als je een nijging hebt om zelfmoord te plegen kan je heel veel dingen doen. Maar het beste is misschien wel om heel anders te gaan denken.. namelijk positief denken! Bespreek dit anders met je dokter die kan namelijk ook medicijnen hiervoor geven! Gr L

    23 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey meisje

    Als eerst wil ik zeggen dat ik het echt heel erg voor je vind. Maar problemen zijn er om op telossen en daar kan ik jou een handje mee helpen.


    Je moet er over praten met mensen dat lucht op denk bijv. Aan je ouders of een goede vriend en probeer anders professionelen hulp zoekken dat helpt jou sowieso denk bijvoorbeeld aan een chat gesprek op 113.nl deze mensen helpen mensen met zelfmoord neigingen maar je kan ook de chat op deze site gebruiken of die van de kindertelefoon. Ik denk dat hun jou al een heel eind de goede richting op kunnen helpen. Als dat niet lukt probeer er dan met de huisarts of psycholoog over te praten

    En probeer je leven op te leuken zoals miss weer eens tennissen, of lekkerzwemmen een middagje shoppen. En doe leuke dingen plan je dag vol. Zodat je minder tijd hebt om over die naren dingen te denken

    En tegen dat pesten. Over weeg een anderen klas of school

    18 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten