Skip to content
28 reacties
878 weergaves

ik wil zelfmoord plegen

nou ik ben een meisje van 14 en zie het niet echt meer zitten en denk eraan om zelfmoord te plegen.  ik zou zeggen waarom ik dit wil . 1= opa is overleden 2 = kan het niet goed vinden met ouders en zus 3 = beste vriendin gaat weg 4 = voel me alleen 5 = heb 2 goede vriendinnen mogen elkaar niet er is nog wel meer voel me gewoon ..... niemand kan er denk ik nog wat aan doen voel me derie luister alleen het liedje river flows in you na ja dat is het wel zo beetje alvast doegg........ ken jullie niet maar ga de leuke dingen missen ook al zijn het er weinig

14 jaar
10 jaren geleden

28 Reacties

  • veel sterkte is gemakkelijk gezegd en geloof ik nooit bij geen mens.ik heb ook diverse pogingen gedaan in vroegere jaren en door een zich psychiater noemende persoon is alles tien leer erger geworden.ik zeg gewoon zoek andere hulp!!!

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben een 13 jarige meid. Ik heb in 2014 2x last van zelfmoord gehad en dat ging over. Dit jaar heb ik het weer gehad. Nu dreigt het weer terug te komen. Ik heb de neiging om me zelf weer te snijden maar ik probeer het tegen te houden. Maar de dwang wordt sterker en weet niet meer hoelang ik het vol kan houden. Ik wil eigenlijk graag contact met kinderen van mijn leeftijd die dat ook hebben gehad of hebben. 

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • gedachten over zelfmoord komen ontzettend veel voor is bewezen onder uitkeringsgerechtigden waar ik ook onder val.ik zit sinds een en een half jaar in een zware crisis emotioneel financieel en maatschappelijk en hen diverse keren gedacht was ik maar nooit bestaan.echter als er een rechtvaardig eerlijk verdeeld Nederland was zou zeker veel anders worden.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • meisje 10


    Zelfmoord gedachten heeft bijna iedereen wel eens gehad na een slechte pirode, iedereen denkt wel eens was ik maar dood. Als dit te lang duurd moet je er over gaan praten met iemand zoals famillie of iemand op school.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • denken jullie echt dat zelfmoord de enige oplossing is? er zijn kei veel mensen over de hele wereld die ergere problemen dan jullie hebben, bv: oorlog in Syrie ( die kleine kinderen zien hun familie sterven en toch willen ze verder).   zelf heb ik kei veel problemen, toen ik 8 jaar oud was, werd ik misbruikt en soms verkracht door mijn eigen oom, ik werd elke dag op school gepest,....Ik heb nog nooit aan zelfmoord gedacht omdat het niet de oplossing is! ik heb iemand gezocht die ik kon vertrouwen en ik heb erover gesproken. Als je zelfmoord pleegt dan denk je dat niemand om je geeft maar dat is niet waar, als ze niet om je geven dan was je zelfs niet geboren! dus stop aub met zelfmoord pogingen want daarmee vernietig je alleen je leven en dat van mensen die van je houden.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik wil ook zelfmoord plegen maar weet niet hoe

    10 jaar
    9 jaren geleden
  • hee , Ik snap dat het nu even niet lekker gaat (of een hele tijd niet) . Maar bedenk even aan je toekomst. Misschien wordt het later wel beter. Probeer er met iemand te praten. Een vertrouwings persoon van school? Sterkte en als je wil kan je me wel contacten x

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Er gaat geen moment voorbij zonder te denken aan zelfmoord... Elke dag, elk uur, elke minuut, elke seconde ..... Veel pogingen gedaan.. Maar niets hielp....

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik wilde zelf ook eerst zelfmoord plegen maar toen ik zelfmoord wilde plegen dacht ik aan de positieve dingen in mijn leven (niet veel toen) en nu leef ik dus nog.

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • och meisie toch! ik heb ook mijn alle dierbaarste mensen verloren! ik ben op school gepest van groep 3 tot MBO 2 dit zijn 14 jaren lang pesten dit doet echt wat met je. ben vroeger sexueel misbruikt op mijn 6e door andere 2 andere jongens en mijn vrienden hebben me in de steek gelaten op het moment dat ik ze een keer nodig had. dit was echt de druppel. STOP HIER!!!! ik heb na buiten gegaan en toen wou ik me eigen voor een bus gooien op de weg dat ik helemaal over de zeik was heeft een oud vrouwtje die mij zag heeft mij op het nippertje uit mijn zwarte waas gehaald. en haar heb ik het toen uitgelegd wat er aan de hand was. GA HIER NIET IN VERDER JE GEEST KAN JE HERSENEN DEZE DINGEN LATEN DOEN! ZOEK NU HULP!!! HET BESTE MORGEN VROEG STA JE OP EN JE BELT DE DOKTOR OP VOOR EEN SPOED GEVAL! JE GAAT OP CONSULT EN JE LEGT UIT DAT JE ZELFMOORD NEIGINGEN HEBT, HIJ ZAL JE DIRECT DOOR STUREN NA EEN HULP INSTANTIE!!! DOE HET AUB IS HET ALLEMAAL WAARD! Succes meis!!! WACHT NIET TOT HET TE LAAT IS EN BESEF DAT DIT GEVOEL DAT JE NU HEBT NIET OPHOUD ZONDER HULP TE ZOEKEN. 2jaar geleden de behandeling gedaan en ben daar helemaal over heen. jij hebt geen zelfvertouwen meer dit had ik ook niet mee! 0.0 % vertrouwen. ik heb er voor gekozen om een vechtsport te volgen namelijk karate. deze sport heeft mij nu 95% mijn zelfvertouwen terug gegeven. doe he meis aub XX

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb mijn zelfdmoordneigingen de kop in weten te drukken door een verslaving te zoeken. Klinkt raar he? Is het ook. Ik speel 3 uur per dag minecraft als ik me slecht voel. Die uren in een andere wereld zijn, dat is gewoon geweldig. Mijn gezondheid mag er misschien aangaan en ik moet oppassen dat ik niet nog verslaafded word, maar ik leef godverdomme wel.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Lees ook piekeren over zelfdoding allemaal, hoe het allemaal gaat en zo.
    Helder ook voor familie, vrienden , verdere mensen en hulpverleners, voor je meesteres en juffen op school als nodig, als je iemand weet die er veel, te veel over nadenkt en zo. Als je e rniet mee kunt stoppen en zo.
    En het is ook een klein boekje, ja positief, en heel duidelijk geschreven

    Een handig ZELFHULP boek in stappen voor (gevoelige) jongeren mn.
    Oja , ik heb het zelf ook gelezen voor het geval dat ik te veel ga piekeren erover.

    Gr JJ

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • nou vorig jaar in groep 7 had ik heel erg het gevoel dat ik niet geaxepteert werd in mijn klas werd ik ook erg gepest en mijn meester dee er niks aan hij zei aleen maar ik zal der op letten maar dat deed hij niet nou heb ik nog een beetje het gevoel dat ik dood wil maar niet zo veel als vorig jaar.:(

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Och, jeetje. Je moet je als eerste beseffen dat dit geen menselijke situatie is!!!! Ga hulp zoeken, desnoods professionele hulp! Ik weet dat de drang erg groot is om zelfmoord te plegen, ik weet hoe dat voelt maar doe het niet!!! Ik weet dat je niet dood wilt maar dat je gewoon weer zin in het leven wil hebben wat je op dit moment niet hebt. Als je het gaat doen is het je eigen keuze, ik kan je jammer genoeg niet tegenhouden maar doe het niet, je gaat er echt spijt van krijgen!!!

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • voor alle jiongeren met zelfdodingsgedachten of die al pogingen hebben gedaan, raad ik dit aan: Niet doen, het is absoluut not done, ik heb gelezen dat je je (verwarde)bewustzijn gewoon meeneemt naar die andere wereld, Ken je Loesje? Loesje ging naar Kleef en de regen die bleef, en Loesje ging naar de hemel en Loesje neemt de regen weer mee! Je bent te jong ervoor en nog lang niet klaar met je jonge leven hier, he tis verspilling, en god in de hemel houd van jou., onvoorwaardelijk... In de hemel schijn je er mee verder te gaan, met je leven hier! en krijg je dus geen rust en je word er zo moe en onzekerder van als je plotseling uit het leven stapt...en dan moet je alsnog alles verwerken, het "overdoen" daar. Het is dus geen luilekkerland daar.   NB Je komt alleen in de onderwereld als je slecht en immoreel geleefd hebt.   TIP; Ik ken ook een boek WAT MIJ GEHOLPEN HEEFT INZICHT TE KRIJGEN EN TE BEGRIJPEN, dat heet VAN PESTEN NAAR SAMENWERKEN, LAAT DAT DE LEERKRACHTEN/JE MENTOR LEZEN! Of redactie van deze site geef deze tips en informatie van de boeken door svp, als jullie dit niet plaatsen svp.   En ook dat 10 SEPTEMBER EEN WERELD-SUÍCIDE-PREVENTIE DAG IS!   Nog een boek; EN PIEKEREN OVER ZELFDODING. EN TIP; BEL 0113# VOOR JONGEREN met suicide neigingen! Er is zelfs een zelfhulpboek# bij uitgekomen najaar 2013!   DE BOEKEN toevallig tegengekomen in DE BIBLIOTHEEK en 113 in een magazine#, omdat ik zelf ook gepest ben op de basisschool raakte het me zeer... Dit kwam omdat mijn vader een bijnaam had (aap) in het dorp en zowel mijn broers en ik zijn er mee gepest , gescholden etc, tot en met de middelbare school. Nu gaat het beter , nu we ouder zijn inzichten hebben gekregen en worden we niet meer gepest. We zijn er anders sterk van geworden , van alle tegenslagen die horen bij het leven!   LAATSTE TIP; Ga met een vertrouwenspersoon op school praten als je durft!   Suxes meisjes en jongens van de middelbare school die dit lezen! GEEF DOOR, GEEF DOOR , GEEF DO en pas goed op jezelf!

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Niet doen!!!!! Dat is geen optie!!! Er zijn goede en slechte tijden in het leven. Ik werd op de hele basschool gepest, 8 jaar. Maar nu mag bijna iedereen me. Ik zou het aan iemand gaan vertellen die je vertrouwt, je moet het gewoon bij iemand kwijt!! Niet doen, ze hebben jou ook zeker nodig!!

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • mensen zelfmoord is geen optie geloof me ik ben laatst me vrienden kwijt geraakt op het begin wou ik ook zelfmoord plegen maar ik kon het niet. en het wordt steeds beter je leert het accepteren. plus ik heb nou weer nieuwe vrienden en ben met oude vrienden in contact geraakt echt niet doen. je leert er mee leven het wordt beter echt. en onthou de pesters zijn het stomst

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoi, niet doen. Je lichaam verlaat de wereld niet jou geest, en denk eraan hoeveel mensen je pijn zult doen. Geloof me ik heb er ook aan gedacht.

    11 jaar
    9 jaren geleden
  • verandering van omgeving kan heel belangrijk zijn.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • ik heb ook de laatste tijd vaak neigingen om zelfmoord te plegen en k ben de laatste tijd ook erg moe en depri terwijl ik altijd oogewekt melig en vrolijk was. ik wil graag van de neigingen af maar ik weet niet hoe en met mijn ouders praten durf ik echt niet want hun vertellen het dan aan iedereen. plss help me

    14 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten