Skip to content
13 reacties
657 weergaves

Kleedgeld?

Hoihoi!
Ik ga soms kleding kopen met mn moeder, we kopen niks online. Maar ze hebben natuurlijk niet alles in de winkel, dus ik zou ook dingen online willen kopen, en dan gwn in mn eentje. Maar dat zijn we niet gewend, we kopen alleen iets als het nodig is en geen merkkleding. Maar ik wil wel merkkleding, en wat meer variatie zeg maar.
Dus, moet ik vragen om kleedgeld (heeft bij ons niemand), of vragen om merkkleding of wat?
Ben niet heel open met ouders, dus vind het moeilijk om zulke dingen te vragen.

Groetjes mij

13 jaar
7 maanden geleden

13 Reacties

  • J13
    Je kunt ook kleding voor je verjaardag vragen

    12 jaar
    5 maanden geleden
  • 13 is nog wel jong om al zelf je kleding uit te zoeken, met name omdat je op die leeftijd nog niet echt besef hebt van de waarde van geld. Desondanks zou je het weleens aan je ouder voor kunnen leggen als je een bepaald stuk kleding graag zou willen hebben, een broek, schoenen, een shirt of jas of whatever. Als ze die dan veel te duur vinden weet je dat ze niet zoveel kunnen/willen uitgeven aan dat kledingstuk. Misschien kun je daarna een ander kledingstuk voor stellen wat minder kost en op die manier een beetje aangeven aan je ouders wat je graag zou willen hebben en een beetje peilen hoeveel ze uit kunnen of willen geven aan kleding voor jou.

    Wordt echter niet boos als ze een bepaald door jou uitgezocht kledingstuk niet willen kopen voor je! Je weet waarschijnlijk niet hoeveel ze kunnen en willen besteden aan kleding en het heeft geen zin om ze te pushen om meer geld uit te geven voor jou dan ze kunnen of willen.

    23 jaar
    7 maanden geleden
  • Doe ik

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • @j23, nou en toch blijf ik erbij : ouders horen niet te beknibbelen op hun kinderen. Anders zoeken ZIJ maar een bijbaantje. TS (en alle andere kids) hebben recht op het beste.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Sorry TS, Toen ik mijn reactie schreef zat ik met 15 in mijn hoofd, maar je bent 13 (bijna 14) en dat maakt het wat lastiger. Bij de supermarkt zie ik borden staan met leeftijden en wat je dan per uur verdient. Dat begint pas bij 15, dus daar heb jij niets aan. Je zal het moeten zoeken in wat meer informele dingen, zoals honden uitlaten, tuinen opruimen, boodschappen doen voor oudere mensen, en misschien reclame rondbrengen. Misschien dat er anderen zijn die nog wat meer weten. Je kan ook eens informeren bij mensen die jij of misschien je ouders kennen, of die wat voor je weten of hebben. Ik begrijp je verlangen, iedereen wil er leuk uitzien, maar je kan niet altijd krijgen wat je graag zou willen. Wees gewoon een gezellige aardige jongen en dan heb je vrienden. Dat kan zonder dure kleren. Ik wens je veel succes. Beetje geduld en dan krijg je wel een keer wat je wilt.

    23 jaar
    7 maanden geleden
  • @TS: ik heb wel wat ideeën wat voor werk je kan doen. Ik wil je vragen even nieuw topic aan te maken voor deze vraag. Je huidige vraag is immers een andere. Anders gaat alles door elkaar lopen ;)

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Oeferdeoef

    Dankjewel j23, ik heb prima kleren, alleen ik wil andere kleren. Ze willen dat alleen geven als t nodig is, dus zijn helemaal in hun recht.
    Nog een vraagje: wat voor baantje raad je me aan? Ik mag natuurlijk niet zoveel. Ik wordt trouwens bijna 14.

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • J22, Jij gebruikt grote woorden. Het is de plicht van de ouders hun kinderen te geven wat ze NODIG hebben, niet wat ze hebben willen. Het is niet hun plicht er verwende krengetjes van te maken. De ouders van TS zullen wel een reden hebben voor hoe ze hun kind opvoeden. Als TS zo graag dingen wil hebben die zijn ouders niet willen betalen dan zoekt hij maar een baantje. Ik geloof niet dat hij op dit moment in versleten kleren naar school moet en jij kan niet in de portemonnee van zijn ouders kijken.

    23 jaar
    7 maanden geleden
  • @TS, hoezo "jammer dan"? Je hoeft je hier niet zomaar bij neer te leggen. Jou ouders hebben jou ooit gewild en gemaakt en dus is het nu hun verdomde plicht om jou alles te geven wat jij nodig hebt.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Hoihoi!

    Mn ouders gaan het denkk niet doen want ze zeggen dat ze alleen iets kopen als het nodig is. Maar ja tsja jammer dan

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • dankjulliewel!!

    Dus kleedgeld is heel normaal op mijn leeftijd?
    Dan ga ik het ff aankaarten ;)

    joejoe

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • Er is een leeftijd voor meisjes en jongens om over te gaan van zakgeld naar kleedgeld. Jij bent daar denk ik al wel aan toe. Je moet dit wel zelf bespreekbaar maken. Spreek duidelijk af wat er onder kleedgeld valt en wat niet. Vaak valt een jas (zomer of winter) hier alvast niet onder. Die gaan meerdere jaren mee.

    18 jaar
    7 maanden geleden
  • Hey! Misschien kan je eens kijken op Vinted. Dat is een website waarop mensen kledij verkopen die zij zelf niet meer dragen, of soms zelfs nooit gedragen hebben. Vaak zitten hier merken bij die je voor een kleine prijs kan kopen. Veel succes

    22 jaar
    7 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten