Skip to content
19 reacties
1720 weergaves

Zwemmen in blote buik al je dik bent

Ik ben een jongen met een bol buikje en als ik ga zwemmen wordt ik raar aangekeken .maar is het raar dat ik in blote buik zwemt met zo'n buikje. Ik eet wel een patatje met cola maar is het raar

18 jaar
3 jaren geleden

19 Reacties

  • Gewoon zwemmen ook als je dik bent, doe ik ook, en vind mezelf echt niet lelijk ook al ben ik ook dik.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is nog niet te laat @jongen13. Zes weken aan de dumbbells en jouw tieten zijn omgeturnd tot stevige pecs. Al jouw vrienden stikjaloers en de mooiste meisjes van het strand zullen zich verdringen om jouw vriendinnetje te zijn. Aan de slag TS voor de mooiste zomer van je leven.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben niet heel dik maar heb hangtieten ofz en ja ik durf niet om t shirt uit te trekken

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey TC,

    Gewoon niks van aantrekken. Sommige mensen hebben altijd hun mening. Ik ben juist heel dun en in zwembaden zie ik dan ook mensen naar me kijken. Zo zijn er nog 100 redenen te verzinnen.
    Geniet gewoon van je leven en doe wat jezelf wilt. En wat boeit de mening van anderen.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Wat ik bedoel is dat je veertig overbodige kilo's met je meesleept die je organen verstikken, je kniegewichten kapot maken en tot vroege invaliditeit leiden. Je draagt als het ware de hele dag vier emmers water met je mee. Daar is jouw lichaam niet op gebouwd.
    Als jij daar geen probleem mee hebt, het is dat ook niet mijn probleem, maar als er mensen zijn die wat om je geven dan zouden ze wat doen. Je kunt ook jezelf afvragen of je wel goed bezig bent en waar het uiteindelijk toe leidt.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 22 , je bent in de war, dit is een andere jongen. Je hebt wel eens op mij gereageerd op jongensvragen enz. Had je het ook al over 168 en 110 kilo, op een reactie van mij. Ik ben 178, heb ik ook al eens vermeld.
    Dan ik ken genoeg dikke mensen die altijd gezond zijn en nooit ziek, ik voel me zelf ook gezond, dan jongen 18 gewoon gaan zwemmen, uit ervaring weet ik dat lang niet iedereen dus mooi vind. Zelf vind ik stevige meisjes mooier en aantrekkelijk, en er zijn genoeg meisjes die van stevig gebouwd jongens houden, ook met een buikje.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Sorry jongen 22 Maar ik weet niet wat je bedoelt

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Je hebt alle remmen los gegooid met het motto ik ga genieten van het leven. Het probleem is hoe lang zal dat genieten duren en is ongezonde dingen eten het enige waar je van geniet?
    Ben jij die jongen van 1,68 meter? Dan is 110 kilo 40 kilo te veel. Als zo doorgaat dan zit je als je veertig bent in een scootmobiel omdat lopen te moeilijk voor je is en de vijftig haal je niet.
    Dat jij hier post betekent dat je er toch niet echt gelukkig mee bent. Ga naar de dokter en die verwijst je dan naar een dieetspecialist. In het begin zal het moeilijk zijn maar je went aan een beperkt dieet en je ziet elke morgen de beloning op je intelligente weegschaal.
    Denk er eens serieus over na!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb sinds corona geen moeite meer genomen om te sporten. Ik ging altijd bij mijn vriend uitgebreid eten. Toen dacht ik van laat maar ik ga gewoon genieten

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Genieten is zeker belangrijk. Maar als je op die manier geniet heeft dat dus wel consequenties voor je uiterlijk en gezondheid. Mag ik vragen waarom je niet meer sport en waarom je nu vooral zulke dingen eet en drinkt? En grijpen je ouders dan niet in? Als je die leefstijl verder oké vindt, straal dat dan ook vooral uit. Weet dat mensen, bijvoorbeeld in het zwembad, naar je zullen kijken, maar als jij uitstraalt dat je daar geen moeite mee hebt dan houdt dat kijken ook vanzelf weer op. Genoeg anderen die ook dikker zijn, dus zo’n uitzondering ben je nou ook weer niet.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik sport niet meer Ik eet snoep en patat shoarma, wafels Ik drink cola,redbull, bier,wijn Dus het is niet heel gezond maar wel lekker. Ik moet ook genieten van het leven

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey jongen 18! Nee, het is niet raar om met een dikkere buik gewoon ontbloot te zwemmen. Het zou juist gek zijn als je hem zou afdekken. Valt immers veel meer op. Van mensen die gek kijken moet je je niks aantrekken. Juist goed dat je in beweging komt toch? Bovendien moet je gewoon trots zijn op wie je bent. Misschien hoort een steviger figuur wel bij jou. Je schrijft alleen wel dat je er miss iets aan wil doen? Hoe lang ben je als ik vragen mag en wat eet en drink je nu op een doorsnee dag? En sport je verder?

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is mooi jongen 17 Ik weeg 110 kilo dus ja ik kan mijn buik niet zo goed verbergen.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Jupp, ik ben ook "dik". Hoewel ik maar maat M heb. Ik heb een buikje ja maar ik kan dat heel goed verbergen

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey jongen 17 Ben jij ook te dik dan. Mijn vriendje heeft eenklein bol buikje dat komt nu door corona. Al Mijn vrienden sixpack En ze vinden het allemaal goed staan bij mij zo een dikke buik

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Je zegt dat je wel wilt afvallen. Ik kan mij voorstellen dat wat ik geschreven heb voor jou een te zware opgave is. Maar er zijn toch wel wat dingen die je kunt doen die je wel kan volhouden denk ik.
    Om te beginnen koop die weegschaal en weeg je elke dag en kijk ook naar wat je vetpercentage is. Dat stimuleert je om er wat aan te doen.
    Je wil 's avonds naar ik aanneem gezellig met je vrienden wat eten en drinken. Dat mag best maar let een beetje op. Red Bull zit net als cola vol suiker. Neem wat anders, iets met minder suiker.
    Als je meer energie binnen krijgt dan je gebruikt dan wordt dat omgezet in vet. Je kan twee dingen doen, minder eten of meer energie gebruiken, dus sporten. Als je wat oefeningen doet zoals ik beschreven heb dan krijg je meer spieren. Dat scheelt ook al en met meer spieren leef je langer. Met meer vet leef je korter en loop je meer kans op akelige ziektes.
    Wil je er echt wat aan doen, ga dan eens naar de dokter. Dik zijn is niet gewoon voor iemand van jouw leeftijd. Misschien heb je een trage schildklier of zo iets. Echt slank zul je waarschijnlijk nooit worden, maar je kan best mollig zijn en gezond zijn en plezier hebben in je leven.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Niks van aantrekken. Heb ik ook. Als mensen me niet willen zien moeten ze maar weg kijken. Trek me er niks van aan... En het is friet btw..

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik wil wel afvallen maar ik hou dat niet vol en als ik ga chillen met vrienden dan halen we patat en redbull. Ik schaam er voor om te zeggen van ik eet minder

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, In het zwembad schaam jij je voor je dikke buik. Het is niet raar dat je dik bent maar wel ongezond en voor een jongen van achttien past het eigenlijk niet. De vraag is ook hoe het verder gaat als je ouder wordt.
    Voel jij je er comfortabel bij, maak je dan geen zorgen en je hoeft je ook niet te schamen voor je uiterlijk. Zou je wel wat minder dik willen zijn, bij het forumdeel "Corona" schreef een jongen die ook last had van te zwaar worden een topic. Het heet: Onderkin gekregen. Hij wil ook wat gespierder worden. Ik heb daar een hele uitgebreide reactie geschreven waar jij misschien ook wat aan hebt.
    Je zegt ook dat je patatjes met cola eet. Die patatjes zijn extra op wat je moeder je geeft neem ik aan. Als je niet dik wilt worden dan moet je geen frisdranken drinken en zeker geen cola. In cola zit fosforzuur dat lost je tandglazuur op, dat is 1. Ten tweede, om de zure smaak te compenseren zit er in cola extra veel suiker en daar wordt je dik van. Voor je gebit is dat ook slecht natuurlijk naast wat dat fosforzuur doet.

    Lees die reactie eens en denk eens na over wat je met je lichaam wil, nu en straks.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten