Skip to content
53 reacties
4511 weergaves

Kapsel dilemma!

Ik ben benieuwd wat jullie vinden. Ik ga om de 5 of 6 weken naar de kapper. Al jaren heb ik ongeveer hetzelfde kapsel met de zij en achterkant geschoren met de tondeuse en bovenop lang naar achter of op zij gekamd. Ik zou graag eens me kapsel willen veranderen en denk er aan om het helemaal te laten millimeteren met de tondeuse. Op insta zie ik wel is gasten die dit hebben gedaan waar het echt stoer bij staat. Elke keer als ik naar de kapper ga fantaseer ik hier over dat ze me haar eraf scheert en op de grond valt. Maar ik durf het steeds niet om het te laten doen. Ik ben bang voor de reacties van me ouders vrienden en klasgenoten. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat doe je als mensen je uitlachen? Hoe geef je dit aan bij de kapper?

17 jaar
4 jaren geleden

53 Reacties

  • Toevallig via Google kwam ik op dit forum. Met twee vrienden met wie ik al sinds groep 1 van de basisschool in de klas zit afgesproken dat als we geslaagd zijn we gemillimeterd gingen. We hoorden gisteren dat we allemaal in een keer geslaagd zijn, dus ging naast de tas aan de vlag vandaag de tondeuse over onze koppies. Super raar om dit bij jezelf te zien (van lange blonde lokken naar 3 mm) en bij je beste maten te doen. Maar was leuk. Vandaag wel koud maar hopelijk voor de rest van de zomer wel lekker. Zijn er meer vriendengroepen die dit doen?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zie op Social Media wel steeds meer jongeren van onze leeftijd die hun haar millimeteren of heel kort laten maken. Ik denk alvast voor de zomer. Miss kan je ook nu gaan want dan val je niet zo erg op als meer het doen

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • @ts heb je al je haar eraf gehaald? Ik heb heb met de eerste lock down gedaan. Als je nog een gelegenheid zoek om het te doen kan je misschien de aankomende tweede Corona lock down gebruiken als de kappers dicht zullen. Daarna is het kerstvakantie die ook miss langer duurt. En in de winter kan je ook een muts op. Dan kan je er goed aan wennen en als het niets is groeit het al weer aardig aan. Je pa of broer hebben vast wel een tondeuse en vraag het hen te doen. Anders kan je het zelf ook best makkelijk doen. Laat maar weten of je nog tips nodig heb!

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Lekker bezig man! Goed dat je dit heb aangedurfd. Ik weet niet hoe kort je opscheer is maar die van mij is van kaal naar langer en dan boven lang naar voren (de kapper noemt het een Franse Crop Cut). Voor een goed resultaat ga ik elke drie weken naar de kapper en zelf experimenteer ik ook met het bijwerken tussendoor met de tondeuse. Dit moet je voor je zelf ook goed bepalen en naar welke kapper wil je gaan en wat wil je uitgeven. Misschien kan je buurvrouw tussendoor alleen de zijkanten doen. Ik weet niet of ze handig is want het moet er wel mooi uit zien.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @16 en 18 jaar, ik ben nu door een broer van een klasgenoot heel mooi opgeschoren, die zit op de kapperschool en zocht modellen. Nu is buurvrouw boos....jammer dan.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Je kan ook naar een Turkse kapper toe. Ze rekenen weinig en de kwaliteit vind ik echt super!

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Je kapsel lijkt me idd meer voor kinderen. Snap dat je wat anders wil. Ik zie dat veel jongens nu ineens hun haar kort knippen of scheren met de winter in aantocht. Gewaagde stap maar me vriend zegt dat het echt chill is. Ik weet niet wat voor kapsel je wil maar misschien kan je dat proberen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Misschien moet je gewoon met wat zakgeld of werkgeld eens naar de kapper. Als je dit aan je ma kan laten zien dan ziet ze toch dat je blijer ben. Met een beetje geluk betaald ze het en anders is het bedrag in de maand ook te doen. Als je ouder word wil je niet meer door je ouders of buren geknipt worden.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • @17 nou heb ik niet zo iemand die het voor mij kan knippen, ik wil ook wel een opscheer maar dat kan ze dus niet. Moet er morgen weer heen dus zie ik er weer niet uit voor een tijdje. En nu het zo lekker weer is zal ze het wel weer extra kort doen

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Erg herkenbaar. Mijn pa deed tot mijn 15/16e mijn haar. Afhankelijk van de buitentemperatuur haalde me pa in de zomer elke zaterdag de tondeuse over me hoofd en schoor me op de kortste stand kaal. In de winter niet elke week en als me pa ging scheren dan liet hij het langer. Ik wilde ook graag wat anders. Ik was het kapsel zat en ook elke week dezelfde routine. maar was voor me pa niet bespreekbaar omdat dit lekker makkelijk was en hij dit vroeger ook moest. Een maat van me wil kapper worden (hij is hetero) en had in de scheur van zijn huis een ruimte om wat mensen te knippen en te oefenen en vroeg of ik misschien eens wat anders wilde. Ik was een van de weinige mensen. Omdat het kort was kon er nog niet veel mee maar een beetje opscheren en het zag er al veel leuker uit ondanks dat je zag dat hij nog niet prof was. Maar beter dan de gemillimeterde coup. Nu ga ik altijd bij hem en is hij ook veel beter geworden.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @ 16 jr nou dat ze het nooit knipt zoals ik wil en met die rand erin is ook niet leuk meer, maar ze doet het voor niks en mijn moeder zegt dat ik niet zo moet zeuren, het is toch maar haar en het groeit al hard genoeg

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • @j15 bedoel je dat je het niet tof vind dat je bij een buurvrouw geknipt word of vind je het kapsel niet meer tof.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • ik moet van mijn moeder altijd naar onze buurvrouw die het knipt. Moet altijd eerst met mijn kop onder de keukenkraan om het kletsnat te maken, en dan droogt ze het met een handdoek die ze dan in mijn nek stopt, vaak loopt het water mijn nek in. Dan kamt ze het naar voor toe en knipt er met de schaar rondom een rand in. Ik vraag altijd dat het niet te kort moet, maar dan gaat er net meer af. Dan word alles onder de rand geschoren met een oude tondeuse die trekt, en zit ik helemaal vol met die kleine prikhaartjes als ze de handoek uit mijn nek trekt. Vind het verschrikkelijk maar moet er toch weer naar toe iedere keer en dat wil ik niet. Wil ook wel naar zon echte kapper maar durf niet. Wat moet ik doen?

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik werk soms zelf met de tondeuse me opscheertje tussen twee kappers beurten in bij. Ideaal en je hoeft niet per de kaal om thuis je haar bij te werken.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn pa doet sinds de eerste lock down toen de kappers dicht moesten mijn haar. Eerst deed hij alleen met de tondeuse de zijkanten en wat nekhaar en liet hij de bovenkant zoals het was. Maar toen de bovenkant ook te lang werd voor met gel goed te doen had ik beslist alles kaal te scheren op meteen de kortste stand. Nu wel iets langer maar elke weer word ik geschoren. Ik blijf het wekelijks heerlijk vinden. Is ook een stuk gemakzucht en omdat ik hiermee geld bespaar.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Helemaal kaal vind ik niet mooi. Wel als de zijkanten en achterkant volledig kaal zijn met wat langer haar bovenop. Zelf laat ik mijn haar opzij en achter tot over de kruin kaal opscheren. Vanaf de kruin naar voren wordt mijn haar opgeknipt en wordt geleidelijk langer eindigend in een wat langere gefohnde kuif. Super netjes en geweldig mooi. Ik ga om mijn kapsel vers te houden iedere twee weken naar mijn kapper voor een verse opscheer. Een donkere zeer korte en super strak gestileerde gemillimeterde baard ( schaduwbaard) maakt het af.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Hmmm ik zou ook wel kaal geschoren willen worden, lekker die tondeuse over je bolletje. t liefste zou ik dat met vrienden doen, lekker elkaar onder handen nemen. In t weekend scheer ik m’n vader altijd met de tondeuse, ook mega leuk om te doen. Hij vroeg laatst een keer of ik niet ook wilde, lijkt me wel leuk

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @ts ik zou me hier echt niet druk om maken. Je kan het gewoon proberen. Scheer het zelf of ga desnoods naar de kapper. Ik ken weinig mensen wie het niet staat. En als je het toch niets vind is het na een paar weken weer lang.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik train drie avonden per week best intensief een op een met mijn kickboks leraar. Ik heb het dan snel warm. Omdat ik een kapsel had wat je best vaak zag met korte zijkant en lang boven zei hij dat het beter was het kort te maken omdat ik dan me warmte beter kwijt kan en me haar niet in me ogen valt. Ik deed hier niets mee totdat hij een paar weken erna bij de training vroeg of hij het dan maar moest doen. Stiekem wilde ik dat wel. Toen zei hij dat hij dit al had gedacht en had z’n tondeuze bij zich. Toen we toch alleen waren in de zaal wilde hij me meteen alvast scheren zodat ik nu al het verschil zou merken met trainen. Dus pakte hij een stoel en prullenbak en na 5 minuten was ik gemillimeterd. Met trainen is dit top. Maar ook in de ochtend naar school is dit super makkelijk.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik wil het haar wel kort hebben in de zomer maar toch niet helemaal kaal want dan verbrand mijn hoofdhuid. Er blijft een centimeter staan. En in de winter zo vijf zes centimeter.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten