Skip to content
13 reacties
478 weergaves

Onzeker over bril

Heey! Ik ben nieuw hier ?? Ik zit ergens mee ;( Ik ben bang dat ik een bril nodig heb. Ik kan van de verte niet echt goed zien als ik bijvoorbeeld de ondertiteling op tv wil lezen of als ik naar het schoolbord moet gaan kijken. Ik ben zelf ook echt super onzeker over mezelf (Echt niet normaal onzeker) en durf het dus aan niemand te vertellen. Heb zelf ook geen idee waarom! Telkens wanneer ik het wil zeggen aan moeder dan zegt iets me dat ik het niet moet zeggen. Ik heb het serieus al iets meer dan een half jaar voor me gehouden, maar nu ben ik het echt zat!! Mensen hebben ook niet door dat ik slechtere ogen heb en doe maar steeds alsof m’n ogen gewoon goed zijn, maar nu heeft m’n leraar me helemaal achterin de klas geplaatst! En heb nu geen idee wat ik moet doen! Eerst zat ik mooi voorin. Ik mis m’n oude plek zo erg ?? Hebben jullie misschien tips of hebben jullie dit ook ooit gehad? Zoja laat het me alsjeblieft weten!!!

12 jaar
5 jaren geleden

13 Reacties

  • Het is gewoon even wennen maar je kan nu wel beter zien.
    En er zijn mensen die expers en nep bril dragen om er leuk uit te zien.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Een bril is niet stom. Het staat juist super! en je kan elk jaar dacht ik een nieuwe nemen

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat bedoel ik dus. Toen ik een bril ging halen vond ik die echt superlelijk en heel raar staan. Ik moest een zelfs huilen. Maar na een tijdje was iedereen (en ik dus ook) er wel aan gewend. En je kan het altijd proberen. Als je het na een tijdje nog steeds stom vind dan kan je een bril gewoon afzetten hoor. Het is minder ingewikkeld dan dat heel lijkt.

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Waar ik gewoon bang en onzeker over ben zijn de reacties, want brillen staan mij echt totaal niet. En ik weet ook dat ik misschien lenzen kan nemen, maar ik ben bang om ze in m’n ogen te stoppen. Dus ja... Ik weet niet wat ik nog moet doen :(

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoii, Een bril is echt niet raar ofzo hoor. Dat ervaar je misschien zo maar echt heel veel mensen hebben een bril. En dan zijn er ook nog super veel mensen die lenzen dragen. Vertel het tegen iemand die je echt vertrouwd (je ouders ofzo). Misschien kan iemand dan lenzen voor je regelen en schaam je je niet als je ergens heen gaat. Een bril is wel makkelijk (dat zit niet in je oog enzo). Ik heb zelf ook een bril en ik moest zelfs huilen toen ik erachter kwam. Ik vond het echt heel lelijk en wou echt niet. Maar eigenlijk een je er best snel aan en nu vind ik het zelfs best mooi. En je hoeft echt niet altijd een bril op hoor. Alleen als je het nodig bijvoorbeeld in de klas. En niet normaal onzeker.... Dat denkt iedereen..... Het is echt wel normaal hoor??! Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Doeii

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Misschien helpt het om voor je zelf na te gaan waar je precies bang voor bent. Voor wat voor reacties ben je bang? Waarom schaam je je juist voor problemen met je zicht?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat is het nou.. Ik ben een best raar persoon en durf dingen te vertellen waar andere mensen juist heel erg onzeker over zijn. Ik durf gewoon makkelijk te praten over ongesteldheid en al die meisjes dingen, maar over een BRIL! Ik snap ook niet wat er met me is dat ik zo onzeker ben over de domste dingen :( Ik ben vooral bang over hoe mensen zullen reageren! Er is weleens gezegd dat ik teveel op mensen hun reacties let en dat ik eens aan mezelf moet denken! Dat is ook helemaal waar, maar ik ben gewoon super onzeker erover :(

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Best stom zegt het gewoon dat je slecht ziet. Is makkelijker dan je zegt dat je denkt dat je voor het eerst ongesteld bent geworden.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Oke, maar hoe moet ik dan laten merken dat ik slechtere ogen heb? Ik haat het echt om zo onzeker te zijn :(

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja soms doen je ogen gewoon wat ze willen. Ik heb zelf een bril (voor de verte) ik had liever geen bril maar ja wat moet, dat moet. Ik zou wel gwn met een trucje ervoor zorgen dat je ouders merken dat je een bril nodig hebt want als je er een hebt dan merk echt een heel groot verschil. Plus ik hoorde ooit dat je ogen sneller achteruit gaan als je geen bril draagt terwijl je er wel een nodig hebt

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb het geprobeerd met een briefje, maar toen gooide ik het opeens in de prullenbak en ik weet dat een bril niet zo erg is ofzo, maar toch is er iets wat me tegen houd. Ik had dat briefje niet gekreukeld zodat m’n moeder het misschien nog kon lezen maar ik denk niet dat ze het briefje heeft gezien :( Zijn er nog tips? Ik merk dat m’n ogen weer een beetje achteruit gaan en dan soms weer vooruit. Ik ben niet vaak op mijn telefoon en ik snap gewoon niet hoe m’n ogen dan achteruit zijn gegaan. Zijn er nog mensen die me willen helpen?

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn BFF had er ook een nodig en vond het moeilijk te zeggen. En toen heeft ze bij het tv kijken gezegd of de andere de ondertiteling ook niet goed kon zien.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is denk ik het beste om toch te proberen het je moeder te vertellen. Je hoeft je hier echt niet voor te schamen, heel veel mensen hebben problemen met hun ogen. Als het je echt niet lukt om het te zeggen, kun je het misschien op een briefje schrijven en dat aan je moeder geven?

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten