Skip to content
4 reacties
166 weergaves

Hoe vaak per dag naar wc

Ik ga zelf ongeveer 1 keer per 2 dagen naar de wc, maar mijn ouders zeggen dat dat veel te weinig is en dat dat niet goed voor mij is. Maar hoevaak is normaal>

13 jaar
7 jaren geleden

4 Reacties

  • Voor je grote boodschap: alles tussen 3x per dag, en 1x per 3 dagen, schijnt normaal te zijn. Op voorwaarde dat je ontlasting redelijk normaal is en je er geen last van hebt: dus geen te dunne ontlasting, ook geen keiharde "kiezelstenen", geen krampen, geen bloed, geen zwellingen (vb. na te harde ontlasting). Als je je er goed bij voelt: houden zo. Zoniet: geleidelijk je voeding aanpassen, maar wel altijd zo dat je je er goed bij blijft voelen.

    Vind je het zelf het huidige ritme te ongemakkelijk, vb. te hard en te pijnlijk, eet dan één tot drie appelsienen ("sinaasappels" in NL) per dag. Die geven veel zachte vezels; en ze irriteren je darmen minder dan harde vezels zoals zemelen. Dit helpt goed bij mij; en je kan de verzachting ook goed doseren.

    Voor plassen weet ik het niet, maar ik denk toch zeker zo'n 4x per dag. Je moet minstens 1 liter vocht binnen krijgen, en een hele plas is ongeveer een vol glas, dus 250ml.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Als je de grote boodschap bedoelt, dan kan dat heel goed. Daarvan wisselt de frequentie sterk. Plassen moet je toch echt wel een aantal keer per dag doen. Als dat niet aan de orde is ben ik erg benieuwd naar je eet- en drinkpatroon.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Dat klinkt inderdaad als behoorlijk weinig. Ik denk dat de meeste mensen wel een paar keer per dag naar de wc gaan.

    Hou je het in of hoef je gewoon echt maar één keer in de twee dagen naar de wc? Plas heel vaak langdurig ophouden kan bijvoorbeeld slecht voor je zijn.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Eén keer per twee dagen is inderdaad vrij weinig. Zelf ga ik weer te vaak naar de wc, ongeveer 8 keer per dag. Ik denk dat het normaal is om ongeveer vier keer per dag te gaan.

    16 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten