Skip to content
4 reacties
1062 weergaves

Ik voel me vreselijk

Ik voel me de laatste tijd vreselijk. Ik voel me lelijk. Ik voel me raar en niet mezelf. Op sommige momenten barst ik van de energie, en op andere momenten, zoals vandaag, heb ik het gevoel dat alles tegenzit. Ik wil enerzijds zoveel uit het leven halen en kan derhalve niet wachten wat de toekomst voor mij in petto heeft. Anderzijds loop ik al enige tijd rond met zeer suïcidale gedachtes. Ik heb het gevoel dat ik bij niemand m’n hart kan luchten of zo. Laatst ben ik op straat aangesproken door een modellenscout met de vraag of ik model wilde worden. Ik voelde mij toen even in de zevende hemel, maar kort daarna kwam er weer een leegte. Ik zit vol met emoties en gebeurtenissen die ik moet uiten, maar ik heb het idee dat ik dit bij niemand kan. Iemand enig idee wat er mis is met mij?   Moderator:
Hallo jongen van 20. Blijf hier niet mee lopen. Er zijn mensen die je kunnen helpen. Op www.113.nl kun je gratis chatten met een hulpverlener. Ook bieden ze therapie, coaching en een veiligheidsplan. Je kunt ook 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen naar 0800 0113.
Heel veel sterkte!

20 jaar
2 jaren geleden

4 Reacties

  • Als je er met niemand over kan praten binnen je eigen mensenkring is er altijd een andere mogelijkheid. Ga in gesprek met een huisarts/psycholoog, die zijn onafhankelijk en kunnen je ook tips en advies geven. Praat met mensen online die je niet kent, zij kunnen je ook helpen. Zoals hier.

    Als je iets niet fijn vindt aan jouw leven, verander het. Wat vind je lelijk aan jezelf? Welke dingen gaan niet goed, maar welke wel? Waar geniet je van? Je hebt dingen grotendeels zelf in handen.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Zwaar voor je dat je je zo voelt, TS. Om te beginnen raad ik je zeker aan om hier eens met je huisarts over te praten, die je dan kan doorverwijzen naar een psycholoog. Dit soort problemen zijn vaak lastig om in je eentje op te lossen, en het kan heel fijn zijn als je daar professionele hulp bij hebt.

    Je zegt dat je het idee hebt dat je bij niemand je gevoelens kwijt kunt. Weet je waar dat door komt? Hoe gaat het bijvoorbeeld thuis en op school met je?

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Kan van alles zijn wat er is. Wat mis je in het leven? Je zegt dat je bij niemand je hart kan luchten, heb je dan geen vrienden?

    Ik kan je natuurlijk niet zien, maar ik geloof niet dat je lelijk bent.
    Hoezo voel je jezelf raar? En hoezo niet jezelf? Alleen omdat je jezelf slecht bent gaan voelen? Of andere dingen?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Je vraagt of iemand een idee heeft van wat er mis is met jou. Om daar een goed antwoord op te krijgen moet je bij een psycholoog zijn. Als het je dus echt te veel wordt dan zal je hulp moeten zoeken.

    In je verhaal kom je over als iemand die erg op zichzelf gericht is. Wat ik ook lees is dat jij vol verwachting kijkt naar wat de toekomst voor je in petto heeft. Het punt is, wat jouw toekomst is dat bepaal jij grotendeels zelf. Als je ergens heen wilt moet je gaan lopen.
    Ik neem aan dat je nog een studie volgt waarvan jij denkt dat die een functie oplevert die jou voldoening geeft in het werk wat je dan gaat doen.

    Mensen hebben dromen. Jij hebt ook dromen neem ik aan en dromen blijven dromen als je niets doet om ze werkelijkheid te laten worden. Wat zijn jouw dromen? Wat doe jij daar mee?

    Je zegt aangesproken te zijn door een modellenscout die wel wat in jou zag. Persoonlijk vind ik het gezicht het belangrijkst. Dat is toch wat een persoon het meest kenmerkt en wat het meest zegt over hoe iemand is. Dat wil niet zeggen dat het volmaaktste gezicht het meest aantrekkelijk is maar eerder het gezicht waaruit karakter blijkt. Een gezicht dat 'iets' heeft. Jij vindt jezelf lelijk. Stel je niet zo aan denk ik dan. Iedereen die in de spiegel naar zijn gezicht zit te staren ziet wel iets waar hij of zij niet tevreden over is. Bovendien, wat jij vindt is niet zo belangrijk, wat een ander er in ziet is belangrijker. Blijkbaar zag die modellenscout iets in je.

    Je bent nog al onderhevig aan stemmingswisselingen. Dat komt voor bij bipolaire mensen, maar ik betwijfel of dat bij jou het geval is. Je bent gewoon te veel met jezelf bezig heb ik het gevoel.
    Hoe zit het met jouw sociale leven? Heb je vrienden? Heb je een vriendin? Ga je uit? Zijn er mensen bij wie jij altijd welkom bent en die blij zijn jou te zien?
    Een mens is een sociaal leven. Alleen maar aan jezelf denken bevredigt op den duur niet. Je wordt pas echt mens en pas echt gelukkig als je er kan zijn voor anderen.
    Jij wilt je emoties kwijt, je wilt jezelf uiten, maar je denkt dat er niemand is bij wie dat kan. Waarom niet? Is er niemand die luisteren wil?
    Als iemand anders met emoties zit, met problemen, kan die persoon dan bij jou terecht of heb jij zelf zoveel problemen dat je geen tijd hebt voor de problemen van anderen?

    Er zijn voor anderen, anderen wat gelukkiger maken is het meest dankbare en positieve wat je kan doen. Help een ander, maak een ander wat gelukkiger en je wordt zelf ook wat gelukkiger. In de Bijbel staat: Wie voor zichzelf leeft leeft voor niets. Je hoeft niet alles te geloven wat in de Bijbel staat, maar het is een boek vol wijsheden die ook vandaag nog van waarde zijn.

    Probeer je eigen problemen eens wat te relativeren en maak de balans eens op van je leven. Kijk eens rationeel naar waar je staat, wat je wilt, wat je kunt en wat de mogelijkheden zijn.
    Je praat over suicidale gedachten. Als je dood bent dan zijn alle problemen opgelost, dat klopt wel, voor jou dan. Denk je dat er nog iets is na de dood? Denk je niet dat er nog een heleboel mooie leuke en spannende ervaringen voor je liggen in de zestig of meer jaren die menselijkerwijs gezien voor je hebt? Wees een kerel, ga de confrontatie met jezelf aan en maak wat van je leven. Wees iemand waar de anderen wat aan hebben. Een vriend, een goede collega, een minnaar en straks misschien een vader. Je hoeft het alleen maar te willen, meer niet.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten