Skip to content
11 reacties
2165 weergaves

Iedereen noemt me gay en ben er echt klaar mee

Hallo ik ben 14 jaar en ben nou eigenlijk was blij. Ik ging met plezier naar school maar dat word nu juist tegenzin. Iedereen die ik bijna ken noemt me gay en ik zelf ben niet gay miss klinkt het niet zo erg maar het is in mijn hoofd erger dan je denkt. Als ik wat zeg tegen iemand om iemand rebellen dan noemt degene me gay en als ik dan iets anders zeg dan gaan ze zeggen dat ik niks mag zeggen omdat ik blijkbaar gay MOET zijn. Ik heb zelf al 3 vriendinnen gehad waarvan de laatste niet goed afliep maar daar heb ik me voor omgedraaid en achtergelaten inmiddels zoek ik gewn een vriendin maar begin juist Temerken dat ik het helemaal niet meer weet of ik nou op meiden of op jongens val. Ik zelf denk op meiden maar iedereen lijkt me wel te pushen om met een jongen gegaan ik ben daar juist nu helemaal klaar mee wat kan ik nu juist doen?

14 jaar
2 jaren geleden

11 Reacties

  • Dag J14, weet niet of je dit leest maar dat boeit ff niet:

    Bij mij op de middelbare noemde alle jongens elkaar homo, flikker, faggot of gay op dagelijkse basis. Hoe minder hard je meeschold, hoe vaker je werd uitgescholden. Ik kon altijd goed met meiden overweg en ik zat op korfbal, dus was het heel normaal (vonden zij) om mij uit te schelden voor dat soort woorden.

    Dit schelden heeft natuurlijk niets te maken met op wie jij valt en met wie jij iets zou willen doen. Als je daarover twijfelt vanwege wat anderen zeggen, weet dan dat niet door hen komt of nodig is.

    Het is ook normaal als je wel twijfelt op wie je valt. In de tijd dat mensen zoveel scholden op mijn school kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ik op jongens viel en niet zo op meiden. Dat had natuurlijk helemaal niets met het schelden te maken, maar dat maakte het niet makkelijker.

    Later stopte het schelden vanzelf omdat ze wat volwassener werden (de een heeft meer tijd nodig dan de ander om in te zien dat je niet zomaar anderen uitscheldt).

    Mijn punt is: Vervelend dat mensen dit over je zeggen, grote kans dat ze t gewoon doen omdat jouw reactie leuk is voor hen en omdat je zelf geen pestkop ben. Zo werkte het bij ons op school in ieder geval.
    Jouw aantrekkingskracht en seksualiteit staat hier buiten.

    Veel succes mate!

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag J14, toen ze ooit begonnen zijn met dat te zeggen kan het zijn dat je misschien voor hen “grappig” hebt gereageerd en dan blijven ze meestel zo’n dingen zeggen. Dan heb je ook nog dat zo iets snel verspreid… Je kunt bijvoorbeeld eens vragen aan een vriend/vriendin die nergens connectie heeft met je andere vrienden want hij/zei vind.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • @j16 is het nodig om zoveel te schelden met kanker? Heeft geen nut…

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Je moet gewoon zeggen dat je het niet fijn vind als ze dat zeggen en in gesprek gaan. Helpt dat niet, dan negeren en jezelf distantiëren van zulke mensen.

    Als jij van jezelf weet dat je niet gay bent wat boeit het dan wat andere denken te weten. Ze weten het namelijk niet, jij wel. Gay zijn is nu blijkbaar een scheldwoord, maar het is niks ernstigs aan. Als jongen wordt je nu eenmaal snel in die hoek gestopt als je niet heel mannelijk bent.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb een vriend die ook wel eens gay genoemd werd een die ging er dan vollidig in mee. Ja ik ben gay een hou van piemels en alles. Toen hield het snel op. Hij is niet gay btw een heeft meer meisjes gehad dan veel van de jongens die hem gay noemde

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • sup     klap die kanker kinderen kanker hard buiten school (van fiets aftrappen ofzo) dan worden ze bang en hiude ze hun kankekr muil

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Natuurlijk is iedereens verhaal anders, maar ik had hier ook last van. Gewoon negeren en houden van wie je houdt, fuck die losers

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Leuke tips van j23, maar sommige kunnen idd verkeerd uitpakken. De confrontatie in de kleedkamer opzoeken bijvoorbeeld. Hier is een tip die ongevaarlijk is en gegarandeerd werkt. Pas je taalgebruik aan. Gebruik geen nette woorden want dat komt sissy over. Gooi overal het f-woord tussen. Zeg niet 'jammer' maar 'k*t', niet 'helaas' maar 'kl*te', niet 'ellendige' maar 't*ring' enzovoort. Ik weet het : het is een foute tip die je later weer moet afleren. Maar op dit moment kan je zo je hetero-zijn een gigantische boost geven in hun ogen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Waarom noemen ze jou gay, weet je dat? Is het begonnen als een geintje en zijn ze er mee door gegaan omdat ze het leuk vonden dat jij boos werd, of was er iemand die vond dat jij wel eens gay zou kunnen zijn? In zo'n geval is er altijd een gangmaker en zijn de rest meelopers. Weet je wie de gangmaker is?

    Je er druk over maken werkt niet, dat vinden ze leuk en dan wordt het alleen maar erger. Je kan het negeren, dan houdt het uiteindelijk wel op, maar de vraag is of jij dat vol kan houden.
    Je kan de jongen(s) met de grootste mond vragen of ze soms ergens zin in hebben en als ze dat ontkennen kun jij de zaak omdraaien en blijven volhouden dat zij volgens jou gay zijn en iets met jou willen. Zeg dan maar dat je geen belangstelling hebt omdat ze te lelijk zijn.
    Als je dat een tijdje consequent volhoudt en iedere keer als ze je weer gay noemen reageren met, zie je wel, volgens mij wil jij wat, je kan er maar niet over ophouden. Op een gegeven moment vinden ze het niet leuk meer. Je moet dat allemaal wel goed kunnen acteren, anders lachen ze je uit.
    Wat je ook kan doen is bijvoorbeeld in de kleedkamer naar zo iemand roepen: Wat sta je te kijken? Moet je wat van me? Ook als hij niet echt kijkt, maar dat zien die anderen niet. Zo draai je de rollen om. Je moet er wel voorzichtig mee zijn als die ander een nogal bijdehand type is. Dan snoer je hem niet zo gauw de mond.

    Wat je tenslotte kan doen is naar je mentor op school gaan en hem vertellen wat je hier verteld hebt. Dan kan hij die jongens eens aanspreken op hun gedrag. Misschien bedoelen ze het niet kwaad, maar beseffen ze niet wat het met jou doet.

    Of jij zelf gay bent, daar moet je helemaal niet over nadenken. Je wilt een vriendin omdat je dat leuk vindt en dat is alles. De rest daar kom je vanzelf wel achter, maar ga er maar van uit dat jij liever meisjes zoent dan jongens. Als het anders is dan merk je dat vanzelf wel, maar de meesten die het zijn weten het al lang op jouw leeftijd.

    Ik hoop voor je dat het op een of andere manier stopt. Sterkte maar.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Heb je een super verzorgd uiterlijk? Heb je krullen? Ben je skinny? Loop je met kleine pasjes? Praat je met een hoog stemmetje? Slaak je kreetjes als Gosh of Omg? Praat je met verkleinwoordjes? Ben je klunzig met gym en voetbal? Douche je in boxer? Draag je opzichtige kleding? Allemaal dingen die als een rode lap werken op macho puberjongens. Anders is het een roddelcampagne van je laatste ex. Dat is namelijk een door meiden veel gebruikte manier om wraak te nemen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Niks van aantrekken over een paar jaar zie je deze vage mensen niet meer anderen bepalen niet jouw seksualiteit

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten