Skip to content
8 reacties
650 weergaves

Homo, depressief denk ik.

Hoi, ik ben een jongen van 15 jaar, val op jongens en ben uit de kast voor iedereen. Ik zie iedereen relaties krijgen hier en daar, maar het lukt mij niet. Het lijkt me zo leuk om een relatie te hebben en om bij iemand terecht te kunnen. Ik weet dat het nog vroeg is voor mijn leeftijd, maar ik zie andere homo-jongens wel een relatie hebben en ik ben er gewoon heel erg jaloers op. Het liefste zou ik hetero willen zijn, ik zou me dan zoveel gelukkiger voelen denk ik. Verder voel ik me gewoon altijd kut, ik ben best vaak alleen en dan voel ik me altijd kut, ik ga teveel nadenken over mijn geaardheid en mijn toekomst. Bijna iedere avond huil ik in bed met muziek op en denk ik weer na over bovenstaande punten. Ik weet niet of dit tekens zijn van depressie of iets in die richting, want ik kan me op een avond met vrienden prima vermaken zonder problemen. Ik heb verder ook gewoon hobby's en bijbaantje. Het is sowieso al fijn om even mijn verhaal ergens kwijt te kunnen, en daar ben ik al blij genoeg mee maar tips/reacties zijn zeker welkom.

15 jaar
4 jaren geleden

8 Reacties

  • Hey topicstarter! Erg vervelend dat je niet helemaal lekker in je vel zit. Wellicht heb ik wel een app waarbij je je verhaal privé kwijt kan bij andere mensen die ook homosexueel zijn. De app (en website) Jong&Out is speciaal ontwikkeld om nieuwe mensen te ontmoeten die ook behoren tot de LGBHT+ community, ook worden er meetings georganiseerd door deze organisatie waardoor je ook makkelijker en veiliger contact kan krijgen met andere.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • hey jongen 15: je bent nog jong, ik heb zelf ook nog geen relatie. De een krijgt heel vroeg een relatie en de ander krijgt het pas heel laat. Het maakt totaal niet uit, ik snap heus wel dat je er naar verlangt en dat er positieve punten aanzitten maar denk er niet teveel aan. Spreek wellicht vaker met je vrienden af of kijk leuke films. Ik heb zelf geleerd dat het niet handig is om niks te doen, want je voelt je dan alleen maar kutter en kutter. Ik wil je dus als tip geven om meer met je vrienden af te spreken, vaker je hobby te doen en eventueel naar buiten gaan of iets anders (qua afleiding) Luister geen muziek, je wordt alleen maar depressiever! Luister alleen muziek waarvan je blij wordt, geloof me: avond + muziek = huilen en dat is niet handig. Je bent nog jong, je hebt een toekomst en dat brengt geen problemen met zich mee omdat je homo bent. Je kan elke avond eventjes filmpjes bekijken op youtube of desnoods muziek, maar geen sad/droevige muziek! Ik wens je veel sterkte toe, ik weet dat het geen fijne gevoelens zijn en ik hoop dat je afleiding kan vinden zodat je depressie weggaat! Heel veel sterkte en succes met het regelen, je kan het! Groetjes, T

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi, echt ongelofelijk bedankt voor je lieve en motiverende berichtjes. :) Het heeft zeker wat met me gedaan. ??

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, In je post las ik dat je graag tips en reacties wilde dus heb ik die gegeven. Nu krijg ik de indruk dat je het al fijn vond om je verhaal te doen en niet zo'n behoefte hebt aan meer. Dat is uiteraard prima en ik wens je daarom veel geluk. Die vriend komt er vast wel een keer. Op een gegeven moment kom je iemand tegen, jullie kijken elkaar in de ogen en dan weet je het. Gewoon optimistisch en vrolijk zijn, iedereen houdt van vrolijke mensen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • TS weer hier, dankjewel voor je aardige bericht. Ik had echt niet gedacht dat er iemand was die me wil helpen. Ik zou best over mezelf willen schrijven, alleen heb ik geen idee waar ik dan zou moeten beginnen. Dankjewel, echt waar.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Lieve TS, Met praten bedoelde ik hier op dit forum schrijven over wat je bezig houdt en waar je mee zit. Die berichten lees ik dan, ik denk er over na, en dan schrijf ik een bericht terug. Anderen kunnen natuurlijk ook reacties geven.

    Persoonlijke informatie uitwisselen zoals namen, adressen, links, mag hier niet en dat is begrijpelijk. Iemand die zich heel erg alleen en eenzaam voelt is al snel geneigd vertrouwen te geven aan iemand die aardig doet, maar zo iemand heeft soms een verborgen agenda. Het nadeel is dat het erg langzaam gaat, maar dat is niet erg. Dan heb je de tijd om na te denken over wat je leest en wat je kwijt wilt. Voor de rest mag je over alles schrijven wat je bezig houdt en waar je mee zit, ook bijvoorbeeld als het over dingen in je karakter gaat waar je niet zo gelukkig mee bent of dingen die je doet en die niet goed voelen. Niets hier is taboe, ik schrik nergens van en alles is helemaal anoniem en veilig.

    Je schrijft dat je heel ongelukkig bent en huilt in bed. Naar mijn idee doe je dat niet alleen omdat je homo bent en geen vriendje hebt. Het enige dat ik je geven kan zijn woorden, maar er is iemand die naar je luistert en als ik zeg dat ik om je geef dan is dat gemeend. Daarom schrijf ik ook lieve TS, een beetje klef misschien, maar ik denk dat je dat toch wel fijn vindt.

    Denk er over en vraag je af of hier over jezelf schrijven kan helpen. Als je verder wil gaan, geef dan de eerste letter van je naam. Namen mogen niet maar een letter wel. Dan verzin ik er wel een naam bij die ik gebruik als ik denk over wat ik je wil schrijven.

    Misschien tot ziens, H

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi, TS hier. Bedankt voor je ontzettend lieve bericht, ik had echt niet gedacht dat iemand de moeite zou nemen om zo'n bericht te typen. Ik zou best willen praten met je, maar weet niet hoe 't zit of je via een forum bepaalde gegevens uit mag wisselen dus ik zet het hier maar even niet neer. Ik hoor wel van je, echt bedankt.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Lieve jongen, Als je ontdekt dat je anders bent dan is dat helemaal niet leuk en laten we er niet omheen draaien, als homo heb je gewoon een moeilijker leven. Jij wilt graag een vriend waarbij jij jezelf kunt zijn zoals ze dat zeggen en ook dat is begrijpelijk. Het probleem is dat als je op meisjes valt er van de 100 meisjes er wel 95 zijn die misschien wel je vriendin willen zijn. Als je op jongens valt dan zijn er van de 100 misschien maar 5 die jouw vriend zouden kunnen zijn.
    Dat jij uit de kast bent helpt al heel erg. Is er nooit eens iemand naar je toegekomen die zei dat hij ook homo is en wel jouw vriend wil worden?
    Waar jij woont maakt ook verschil. In de grote stad heb je meer mogelijkheden dan in, om maar wat te noemen, Barneveld.

    Als ik je daarmee kan helpen wil ik graag in gesprek met je gaan. Ik hou van jongens en als ik lees dat jij in bed ligt te huilen dan zou ik direct naar je toe willen gaan om je te troosten maar dat kan natuurlijk niet. Misschien helpt er over praten wel.

    Een aantal plaatsen onder jouw topic staat het verhaal van T.., hij is 16 en het heet depressie. Hij was ook eenzaam en ongelukkig en wij hebben veel berichten uitgewisseld. Uiteindelijk heeft hij weer moed gekregen en heeft hij via dit forum een vriend gevonden. Hoe het nu met hem is weet ik niet, gelukkige mensen zie je hier niet meer. Ik gaf veel om hem en ik denk nog wel eens aan hem.

    Als je zijn verhaal wilt lezen dan moet je beginnen bij:
    1) LHBTIQ+, topic Vriendje zoeken & problemen
    2) Depressie (hier dus), topic Depressie
    3) School, Uitreiking. Daar vind je de gelukkige afloop van zijn verhaal.

    Je zult zien dat het steeds beter met hem ging en dat hij steeds zelfverzekerder werd. Ik had wat moeite hem los te laten want als je zo intensief met elkaar in gesprek bent ga je gevoelens naar elkaar ontwikkelen.
    Het mooiste zou natuurlijk zijn als er iemand was waar jij gewoon persoonlijk mee kan praten, maar als die er niet is, probeer het dan hier eens. Veel sterkte en hou vol! Er komt heus wel iemand. Er zijn zoveel jongens zoals jij die naar vriendschap en liefde verlangen. Je hoeft elkaar alleen maar te vinden en dan liggen jullie in elkaars armen.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten