Skip to content
23 reacties
502 weergaves

depressie

hey goedenavond, al een jaar lang ben ik niet meer de oude, ik ga niet meer naar buiten, ik twijfel over mezelf, ik schaam me, ik laat me niet kennen en ik ben onzeker. (lichaam etc) ik heb mijn vrienden laten vallen en ik heb alleen meer online contact, is dat erg? vooral tijdens mijn school periode voelde ik me niet fijn, ik ging niet met plezier naar school, ik kwam vaak niet naar school en dat kwam puur door 2 jongens. na school kwam ik thuis en was ik ontzettend blij maar uiteindelijk ging mijn blijdschap weg rond de avond. ik begon met muziek te luisteren, ik voelde me eenzaam, ik voelde me niet op mijn gemak en ik zat al na te denken: ‘wat gaat er gebeuren morgen op school’ vaak huilde ik ook. de scholen zijn al een tijdje gesloten en ik ben er ontzettend blij mee. ik had zelf geen klachten meer maar sinds een week of 2/3 zijn de klachten weer terug. ik huil vaak in bed, ik ben onzeker over mezelf en eigenlijk nog meer. ik verlang naar een iemand waarmee ik kan praten, afspreken en veel kan knuffelen. ik probeerde het te vertellen tegen iemand maar toen vergat ik dat ik haast niemand meer heb. mijn ouders zijn een beetje asociaal en daar kan ik helaas totaal niet mee praten. ik heb vaak ruzie met mijn vader en soms heeft hij ook losse handjes. zelf ben ik bi/gay (weet ik nog niet) en dat moet ik nog ook eerst vertellen. ik weet niet of ik depressie heb, maar ik heb wel in ieder geval iets en ik zou er graag vanaf willen. heeft iemand tips om ervan af te komen of heeft iemand tips zodat ik ermee om kan gaan? vriendelijke groet, (T)

16 jaar
4 jaren geleden

23 Reacties

  • Heey, ja ik mag mijn broers meid. Ik vind haar ook wel grappig, dus kan wel eens met haar praten. Over school heb ik er ook wel vertrouwen in en jammer dat we elkaar inderdaad niet in het echt kennen. Bedankt voor je berichtje en dat je aan mij dacht, groetjes t x

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste T.., Heel fijn om te horen dat het nu zo goed met je gaat. Alleen nog een beetje werken aan de relatie met je broer. Jullie hebben allebei moeilijke jaren achter de rug en thuis is het ook niet altijd fijn en dan doe je wel eens anders dan je zou willen. Gewoon sorry zeggen als je in de gaten hebt dat je lelijk deed en als je broer onaardig is niet terug gaan schelden maar gewoon zeggen dat je dat niet leuk vindt. Misschien zegt hij dan ook sorry. Misschien ook dat je later, als jullie wat minder stekelig zijn geworden, met hem kunt praten over de dingen waar je niet met je ouders over durft te praten. Daar is een broer voor.
    Je kent zijn vriendin neem ik aan? Alle meisjes hebben al vroeg iets van een moedertje in zich. Misschien kun je ook met haar een goede relatie opbouwen. Tenslotte wordt zij een soort zus van je. Zo bouw je een kring op van liefde en vriendschap om je heen.

    Na de vakantie dus naar een nieuwe school. Ik neem aan een beroepsopleiding. Je zult merken dat de sfeer daar heel anders is dan op je oude school. De leraren behandelen jullie daar als jonge volwassenen, niet als kinderen. Je bent ook veel doelgerichter en praktischer bezig.
    Het eerste jaar is het moeilijkst. Heel wat leerlingen krijgen zo tegen de kerst in de gaten dat ze het niet redden. Sommigen gaan dan vervelend doen. In het tweede jaar is alles veel beter. Als je daar eenmaal bent dan red je het zeker.
    Voorlopig heb je vakantie, geniet dus maar van je vrijheid. Ik hoop dat je op een of andere manier iemand vindt waar je gezellige dingen mee kunt doen. Zo eind september dan wil ik nog eens terugkomen om te vragen hoe het met je gaat. Je weet dat ik je mis dus ik hoop dat je dat goed vindt.

    Graag was ik een goed buur van je geweest, maar meer dan een verre vriend kan ik niet zijn. Hoe je er van buiten uitziet weet ik niet maar je binnenkant ken ik wel en daardoor weet ik dat jij iemand bent om van te houden. Er komt vast wel iemand die dat ook ziet. Laat je zien en je wordt gevonden, laat je kennen en ze gaan van je houden. Doe je best T..! Veel liefs, H

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Heeey jongen 21, het gaat veel beter maar ik had vandaag een kleine tegen slag. Ik ben geslaagd dus ik hoef niet meer terug. Bedankt voor je berichte en ik heb je ook gemist. Met mijn broer gaat het ook beter, ik merk wel dat ik soms kut terug reageer omdat ik dat gewend ben omdat hij zelf ook kut deed. Ik wens je ook ‘t beste en succes met je toekomst en je kan bij mij ook altijd terecht Groetjes, T

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Dag T.. , Hoe gaat het nu met je? Ik heb het gevoel dat je meer zelfvertrouwen hebt gekregen en meer vertrouwen in de toekomst. Ik hoop dus dat de zon weer schijnt in jouw leven. Er zullen altijd wel wat wolkjes zijn, maar die drijven vanzelf weer weg en anders blaas je ze gewoon weg.
    Volgende week gaan de scholen weer open. Misschien niet voor jou omdat je klaar bent met die school, maar iets zal er wel zijn. Wat het ook is, ik weet zeker dat je het aankunt. Niet meer bang zijn voor vervelende jongens! Laat ze kennis maken met de nieuwe T..! Wees niet nederig en onderdanig, wees zelfverzekerd en assertief, desnoods speel je het maar.

    Je zat erg in de put en je hebt veel verteld over jezelf. Dat was erg emotioneel, het deed mij veel, en daardoor ben je mij dierbaar geworden. Vaak denk ik nog aan je. Eigenlijk mis ik je, maar het belangrijkste is dat jij weer toekomst ziet en wie weet ontmoet je straks leuke en goede vrienden op je nieuwe school.

    Ik wens je het beste en als je mij nodig hebt dan ben ik er gewoon. Je bent nooit alleen.



    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt voor je reactie jongen 17. Ik durf wel naar buiten, dus daar ligt het niet aan. Ik zit vaak in de tuin, ik heb inderdaad contact gevonden en binnenkort ga ik afspreken. Bedankt voor je tip en ik hoop dat het ooit weggaat! (je depressieve periode) succes groetjes, T

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • GA NAAR BUITEN!!! Als je buiten komt is dat DE oplossing, ga is fietsen of wandelen zonder doel, de buitenlucht is goed voor je lichaam en je hersenen. Ook worden er vitamines en hormonen aangemaakt wat goed voor je gemoedstoestand is. Je moet je niet schaamen, wat de fck boeit het wat andere mensen denken? Ze lopen verder en zien weer iets nieuws. (Als je niet naar buiten wil ivm andere mensen, kan je ook naar het bos gaan.) Voor contact met iemand zijn er genoeg platvormen waar je mensen kan zoeken om mee te praten online. Zelf heb ik regelmatig een depressieve periode. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en Ik wens je het allerbeste van de hele wereld. Gr. J

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt voor je reactie jongen 21. Vandaag kwam mijn broer thuis en hij praatte heel normaal tegen, dus dat vond ik al fijn. Ik wil je bedanken voor je steun en ik zal je ook zeker niet vergeten! Groetjes, T

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste T, Inmiddels hebben we heel wat berichtjes uitgewisseld en ik denk dat het nu al veel beter met je gaat. In je laatste postings kom je veel zelfverzekerder over dan in het begin en dat is bemoedigend. Straks als de scholen weer open gaan dan gaat er een heel andere jongen weer naar school dan die van twee maanden geleden. Je bent misschien nog wel eens eenzaam, maar je weet nu dat je nooit meer alleen hoeft te zijn. Er is altijd wel iemand die naar je wil luisteren.
    Veel meer valt er niet meer te zeggen. Ik wil er wat mij betreft dus maar een punt achter zetten en afscheid van je nemen. Misschien een vaarwel, misschien een tot ziens. Jij was blij met mijn inbreng en ik heb het ook fijn gevonden om jou te helpen. Zelf heb ik er ook veel van geleerd.

    Met een beetje geluk heb je dit forum niet meer nodig en ik zal je echt missen. Je hebt jezelf hier blootgegeven en dingen verteld die je niet graag aan je vrienden zou vertellen vermoed ik. Iemand die zich voor je blootgeeft daar ga je van houden en ik kan zeggen dat ik echt genegenheid voor je bent gaan voelen. Je hebt een plekje in mij hart gekregen. Je lijkt me een lieve en heel sociale jongen. Ik had best graag wat meer contact met je gehad, maar er komen zeker anderen die om je geven en jou als maatje willen hebben. Jouw broer geeft ook om je, dat weet ik zeker, jij bent broertje toch! Maar hij heeft een druk leven en 's avonds wil hij gewoon even alleen tot rust komen met zijn spelletjes. Dat moet je hem gunnen.
    Je bent nog steeds bang uit huis gezet te worden maar dat lijkt me echt onwaarschijnlijk. Je broer zal vast voor je opkomen en anders is er wel een warm plekje voor je. Maar het gebeurt niet. Ze willen jou niet missen.

    Dat was het dan. Er is nu niets anders meer dan je veel geluk en veel lieve vrienden te wensen. Het ga je goed Tim, maak wat van je leven en durf! Ik vergeet je niet.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 16: bedankt voor je reactie en ik vind het knap dat je er niet mee in gaat. Ik merk hier in mijn omgeving dat iedereen elkaar volgt en dat doe jij niet. Is het probleem opgelost (huisarts) of niet? (als ik vragen mag) ik vind het dapper dat je gegaan bent! Jongen 21: bedankt voor je lieve reactie. Ik heb zelf een deel van mijn angst overwonnen, maar nog niet alles. (ik ga wat meer naar buiten) Ik weet dat het gevaarlijk is, maar ik vind je gewoon echt aardig en ik snap dat het onmogelijk is. Zelf pas ik op met online vrienden, ik begin altijd eerst gewoon een gesprek en ik stuur niet gelijk mijn face foto. (doe ik pas met vertrouwen) Ik sta in mijn broers telefoon onder ‘broertje’, hij kan ontzettend aardig doen maar ik weet niet hoe ik hem kan bereiken. Hij werkt overdag, tot de avond is hij thuis en daarna is hij vaak naar één vriend of naar zijn meisje. ‘S avonds laat komt hij altijd thuis, maar dan gaat hij altijd op zijn playstation en ik mag hem echt NIET storen. Bedankt voor je hulp! x Groetjes T

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Lieve T, Je lijkt echt heel erg op mij wat jouw karakter betreft en daarom kan ik jou zo goed aanvoelen. Wat mij opvalt is dat je zo veel dankbaarheid toont en complimenten maakt. Nu kom je weer met excuses omdat je denkt dat je mij gekwetst hebt.
    Ik weet waarom jij dat doet. Het komt allemaal omdat jij zo weinig gevoel van eigenwaarde hebt. Je denkt dat je het niet waard bent om moeite voor te doen, maar dat is echt onzin. Jij bent gewoon een zachtmoedige beetje verlegen jongen van zestien die wat pech heeft gehad in het leven. Voor mij ben jij heel erg de moeite waard om je te helpen, gewoon omdat jij bent wat jij bent.
    Je hoeft mij dus niet steeds zo te bedanken en aardige dingen te zeggen. Je hoeft ook geen excuses te maken omdat je het deed. Tussen vrienden is dat niet nodig!

    Blijf werken aan je zelfvertrouwen, je bent echt meer de moeite waard dan je zelf denkt. Sommige jongens durven van alles omdat ze geen angst kennen. Sommigen hebben daar bewondering voor maar waarom? Als je geen angst kent heb je geen moed nodig. Jij kent veel angst en daarom heb jij veel moed nodig om iets te doen wat je niet goed durft. Als je dan je angst overwint en doet wat je eigenlijk niet durft dan verdien je bewondering, dan ben je pas echt een held.

    Wat dat contact betreft. Ik denk dat jij een lieve jongen bent maar als ik maar een poging doe om met je in contact te komen wordt mijn reactie niet geplaatst en met reden. Je kent mij niet, maar je bent eenzaam, ik zeg aardige dingen tegen je en gelijk zie je mij als je beste vriend. Dat zijn nu de gevaren van internet. Je kent mij niet, weet niet of ik een verborgen agenda heb, en toch wil je je zo maar aan mij overleveren. Dat is heel gevaarlijk! Het is heel fijn dat je mij zo vertrouwt, maar je moet daar echt mee oppassen.

    Vrienden maak je face to face. Je ontmoet elkaar, merkt dat het klikt en dan bouw je een band op. Er zijn overal jongerensozen, gewoonlijk in de zelfde leeftijdsgroep als dit forum. Is er bij jou in de buurt niet zo iets? Daar kun je in een gezellige sfeer jongeren ontmoeten.
    Zou het ook niet mogelijk zijn om weer een wat beter contact met je broer te krijgen? Er zit boosheid in hem maar er zijn toch ook goede kanten? Jij bent zijn broertje, dat betekent toch wat?
    Voor de rest, namen mogen niet maar in gedachten zet ik im achter de T. Dat is een echte jongensnaam, kort en krachtig. Dat past wel bij de flinke kerel die jij gaat worden.

    Doe je best T. Jouw verhaal komt heel goed over en je bent niet bot. Je zit gewoon in een moeilijke periode. Lief dat je je zorgen maakt over mij maar dat hoeft niet hoor. Blijf volhouden, ik denk vaak aan je. Je komt er echt wel.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • K hier. Ja dat is niet leuk als je 2 vrienden raar tegen je doen of je met dingen dwingen vooral als ze met drugs bezig zijn. Dat is iets waar je lichaam minder van wordt. Kun je beter soft blijven en als dat niet past bij ze, dan maar wat meer alleen. Hier in het dorp vinden veel groepjes jongeren het stoer om alcohol te drinken. Ik hou er niet van. Ik zou vooral niet mijn gevoelens gaan onderdrukken. Ik ben inderdaad die jongen die naar de huisarts is geweest. Mijn vorige bericht staat er 2x zie ik. Mijn telefoon was aan het vastlopen toen en ik weet niet waarom dat bericht er nu 2x staat.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt voor je reactie jongen 21. Ik wil mijn excuses aanbieden. Ik vind het dapper dat je het openbaar maakt, maar het gaat er vooral om dat je je fijn voelt. Ik hoop dat je er geen last mee hebt omdat je familie je minder aardig vindt. Het klopt dat ik iemand zoek die dat kan doen en eigenlijk moet ik me daar niet druk om maken, maar ik ben alleen bang dat ik het huis uit wordt gezet. Ik heb wel boven (gay) buren, maar dat maakt niet uit. Ik probeer het een keer om contact op te zoeken met mijn buren. Ik heb zelf wat meer vertrouwen gekregen, nog niet genoeg maar daar wil ik aan werken. Ik wil je nogmaals bedanken en is inderdaad niet mogelijk om contact te krijgen via ergens anders. Ik vind je een aardige persoon die naar mijn mening goed kan luisteren, je weet wat je moet zeggen en het helpt echt wat je zegt. Nogmaals excuses dat ik daarover begon en ik hoop dat je daar niet teveel last van hebt. Ik wens je succes in de toekomst omdat je vooral de grote mensen leven in gaat of bent en dat lijkt me moeilijk. Ik hoop dat het goed en aardig komt, wat ik allemaal zei want soms weet ik niet hoe ik het goed kan uitleggen en dan kan het bot overkomen. Nogmaals bedankt, groetjes namenmogenniet

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste T, Het is fijn om te lezen dat je wat hebt gehad aan wat ik schreef en omdat ik denk dat je het waardeert schrijf ik nog maar wat. Je geeft steeds meer informatie over je problemen en dat is goed want hoe meer we weten hoe beter we kunnen helpen. Je denkt misschien dat niemand echt om je geeft maar je ziet dat er altijd zijn die jou willen helpen.     Wat volgens mij jouw grootste probleem is waar al die andere narigheid uit voortkomt is dat jij thuis gewoon te weinig aandacht en liefde hebt gekregen. Je had je oma maar die is er niet meer en nu heb je dus niemand meer.   Jouw verhaal raakte mij en daardoor kon ik vanuit mijn gevoel een reactie geven waar je wat aan had. Dat je er zo emotioneel op reageerde leerde mij dat er nooit eens iemand tegen jou zegt van je te houden. Dat is erg verdrietig.   Je zou wel meer contact met mij willen maar je weet dat het niet kan. Bovendien, je hebt een beeld van mij gecreerd dat zeker niet overeen komt met de werkelijkheid. Mijn familie vindt mij minder aardig dan jij denkt en aan vrienden heb ik weinig behoefte. Sommige mensen zijn liever alleen zonder zich eenzaam te voelen. Niettemin, als je bij mij in de straat woonde was je welkom en zou ik je ook wel willen knuffelen, maar dat is dus niet zo. Er zijn heus wel anderen die dat willen en kunnen.     Het idee dat ik van jou heb is dat jij eigenlijk op zoek bent naar een vaderfiguur. Jij zoekt iemand die genegenheid voor je voelt en je leiding geeft. Je zegt dat je bi/gay bent en dat kan zijn, maar de vraag is of je je daar druk over moet maken. Op een dag wordt je wel verliefd en dan weet je hoe het zit.   Dat brengt mij op die buren van je. Sommige jongens die worstelen met hun seksuele gevoelens zoeken contact met iemand van wie ze weten dat hij homo is. Soms bellen ze gewoon aan. Ik neem aan dat die buren van je mannen zijn en al wat ouder, laten we zeggen boven de dertig. Waarom bel jij niet gewoon eens aan en zeg je dat je het moeilijk hebt met je gevoelens en dat je graag eens met ze zou willen praten. Dat vraagt wat moed, maar moed hebben is bang zijn en het toch doen. Voor jou zijn er veel uitdagingen die moed vragen, dus begin gewoon te durven al ben je bang en verlegen.     Je bent ook niet tevreden over je lichaam. Dat geldt waarschijnlijk voor 90 procent van de jongens van jouw leeftijd en is vooral inbeelding. Je bent gezond en uiteindelijk gaat het voor een goede relatie vooral om je binnenkant.   Je zegt dat je soft bent en dat vind je ook niet leuk. Wilde je liever en agressieve klootzak zijn? Nee toch! Voor softe jongens hoeft niemand bang te zijn en daarom houdt iedereen van ze (behalve die klootzakken dus, die gaan pesten). Fijn voor je dat je naar een andere school gaat dan ben je ze kwijt en begin je met een schone lei. Niet gaan spijbelen natuurlijk, ook al is het moeilijk. Jij bent een doorzetter (ik wil dat jij dat bent) en je gaat een mooi diploma halen want dat heb je nodig om baas te worden over je eigen leven. Ook geen verkeerde dingen doen met verkeerde vrienden, dat geeft alleen maar meer problemen.     Ik zie voorzichtige tekenen van vooruitgang. Heel goed dat je aan fitness doet. Goed voor lichaam en ziel. In een vorig stukje schreef ik dat je een bloem bent in een grasveld. Bloemen zie je pas als ze gaan bloeien. Kom uit de knop! Zorg dat je gezien wordt!   In de berichten in dit forum zie je hoeveel problemen jongeren hebben met zichzelf en hun leven. Je bent niet alleen. Er zitten anderen op jou te wachten. Zoek ze op.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • hey jongen 16 bedank voor je reactie. dapper dat je het durft te delen! gelukkig dat het weer goed gaat met je, daar ben ik super blij mee. probeer google of vraag wellicht de huisarts misschien kan het probleem opgelost worden. ik heb mijn vrienden achter gelaten omdat ze naar deden en ze vroegen rare dingen aan mij. door 2 jongens word ik wel echt gepest. groetjes, T

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hee wat vervelend voor je ! Veel van je beschrijving herken ik. Online contact is leuk maar het zal je nooit een compleet gevoel geven. Echt contact is leuker, het gevoel dat je iemand wild knuffelen dat vanzelf opkomt is opzich al fijn. Waarom wou jeje vrienden niet meer dan ? Wordt je ook echt gepest op school ? Mijn ouders zijn ook een beetje asosiciaal zodat ik slecht met ze kan praten. Ik ging ook niet met plezier naar school maar ik weet wel de oorzaak van alles. Ik heb namelijk mijn hele leven al dat ik per ongeluk in mijn broek plas. Als het niet gebeurt is het wel lekken. Ik kon niet met mijn ouders praten omdat ze altijd zijden dat ik te laat naar de wc ga. Wat ik niet vind, ik kan er totaal niks aan doen. Ik heb daardoor ook mij vrienden laten vallen want ik plaste ook welleens in mn broek waar hun bij waren. Ik dacht automatisch dat ze me daarom niet meer wilden en ik schaamde mezelf als ik hun weer zag. Op school stonk ik soms gewoon. Ik ben daardoor ook alleen geraakt en depressief. Zelfde als jouw alleen is het mij nu weer goed aan het gaan.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hee wat vervelend voor je ! Veel van je beschrijving herken ik. Online contact is leuk maar het zal je nooit een compleet gevoel geven. Echt contact is leuker, het gevoel dat je iemand wild knuffelen dat vanzelf opkomt is opzich al fijn. Waarom wou jeje vrienden niet meer dan ? Wordt je ook echt gepest op school ? Mijn ouders zijn ook een beetje asosiciaal zodat ik slecht met ze kan praten. Ik ging ook niet met plezier naar school maar ik weet wel de oorzaak van alles. Ik heb namelijk mijn hele leven al dat ik per ongeluk in mijn broek plas. Als het niet gebeurt is het wel lekken. Ik kon niet met mijn ouders praten omdat ze altijd zijden dat ik te laat naar de wc ga. Wat ik niet vind, ik kan er totaal niks aan doen. Ik heb daardoor ook mij vrienden laten vallen want ik plaste ook welleens in mn broek waar hun bij waren. Ik dacht automatisch dat ze me daarom niet meer wilden en ik schaamde mezelf als ik hun weer zag. Op school stonk ik soms gewoon. Ik ben daardoor ook alleen geraakt en depressief. Zelfde als jouw alleen is het mij nu weer goed aan het gaan.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • mijn bericht is niet aangekomen, sus ik probeer het nog een keer. jongen 22: bedankt voor je reactie. vele vrienden waren helaas slecht, ze dwongen mij en daarom heb ik ze verlaten. de 2 jongens pestte mij en zelf verlang ik naar dingen die andere ook hebben. ik denk dat ik daardoor ook depressief ben geworden. ik mis mijn oude broer, ik zou graag andere ouders willen hebben en ik mis vooral mijn oma omdat ik daar elke dag kwam. meisje 17: bedankt voor je reactie. ik ga het opschrijven en als dat niet werkt dan probeer ik de andere suggesties. ik ben blij dat het nu beter gaat en ik hoop dat het ook zo blijft! jongen 21: bedankt voor je reactie. het klopt dat we eerder contact hadden. ik heb al wat gedaan met de suggesties en ik doe de laatste tijd aan fitness om mijn woede te verjagen. zelf had ik mijn vorige topic niet afgemaakt, dus ik dacht ik doe dat hier. ik ben inderdaad soft en dat haat ik ook zelf. gelukkig ga ik in september naar een andere school. ik heb contact opgenomen met mijn oude vrienden vandaag en het is een klein beetje gelukt want helaas is het gedrag van vele nog erger geworden. (qua drugs etc) ik ben ook eigenlijk vandaag naar buiten gegaan omdat iemand dat zei en het deed me goed. ik ben ook van plan om contact op te zoeken rond de zomer na mijn online toets week. wellicht kwam het raar over van de nieuwe topic, maar je hebt me geholpen en nu weer. jammer dat ik je niet anders kan contacteren. ik wil je nogmaals bedanken en ik ben super blij dat je hebt gereageerd:) ik vind je echt aardig ook al ken ik je niet persoonlijk maar ik blijf het zeggen en vinden: je bent de beste, je vrienden en familie mogen echt blij zijn met zo’n iemand. het klinkt wellicht raar, maar ik had je graag geknuffeld en hoop dat ik ook zo’n iemand vind binnenkort als ik in de zomer ga kijken. groetjes tim jongen 12: bedankt voor je reactie. ik ga inderdaad z.s.m een keer bellen als de andere suggesties niet werken. bedankt voor je reactie en succes met het ontdekken met de wereld.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hee wat vervelend voor je ! Veel van je beschrijving herken ik. Online contact is leuk maar het zal je nooit een compleet gevoel geven. Echt contact is leuker, het gevoel dat je iemand wild knuffelen dat vanzelf opkomt is opzich al fijn. Waarom wou jeje vrienden niet meer dan ? Wordt je ook echt gepest op school ? Mijn ouders zijn ook een beetje asosiciaal zodat ik slecht met ze kan praten. Ik ging ook niet met plezier naar school maar ik weet wel de oorzaak van alles. Ik heb namelijk mijn hele leven al dat ik per ongeluk in mijn broek plas. Als het niet gebeurt is het wel lekken. Ik kon niet met mijn ouders praten omdat ze altijd zijden dat ik te laat naar de wc ga. Wat ik niet vind, ik kan er totaal niks aan doen. Ik heb daardoor ook mij vrienden laten vallen want ik plaste ook welleens in mn broek waar hun bij waren. Ik dacht automatisch dat ze me daarom niet meer wilden en ik schaamde mezelf als ik hun weer zag. Op school stonk ik soms gewoon. Ik ben daardoor ook alleen geraakt en depressief. Zelfde als jouw alleen is het mij nu weer goed aan het gaan.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik denk dat de kindertelefoon je daarmee kan helpen. De telefoon nummer staat gewoon op internet.
    Hou vol!

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste T, wij hebben elkaar hier al eerder gesproken dacht ik. Blijkbaar zit je nog steeds in de put en probeer je het via een ander kanaal. Je weet dat ik sympathie voor je voel. Toen ik zo oud was als jij werd ik ook gepest omdat ik nogal soft was dus ik weet wat je meemaakt maar ik kan weinig doen. Vraag die vervelende jongens eens wat hun probleem is en of je ze misschien kan helpen. Als je ouder wordt, naar een andere school gaat, gaat het over.

    Waarom probeer je niet weer contact op te nemen met je oude vrienden. Misschien heb je ze gekwetst, maar jongens doen toch niet zo moeilijk als je laat zien dat je spijt hebt en weer met ze om wil gaan! Wees een beetje moedig en durf! Er zijn genoeg jongens die jou als vriend willen maar dan moet je jezelf niet opsluiten, dan vinden ze je niet.

    Als je wilt kan ik wel verder praten maar misschien dat anderen hier jou ook willen helpen. Hier wil ik het dus bij laten, maar als je wat anders wil zeg het mij. Maar bedenk, vriendjes worden en knuffelen gaat niet via deze weg. Dat kan alleen in de echte wereld.
    Misschien een gewaagde suggestie, maar heb je wel eens contact met die buren waar je ouders een hekel aan hebben? Misschien zijn ze heel aardig als ze zien waar jij mee zit.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten