Skip to content
5 reacties
367 weergaves

Zelfmoord

Ik heb een probleem: Ik denk er eigenlijk heel vaak over na om zelfmoord te plegen. Op een schaal van 1 tot 10 ongeveer 7.. meestal omdat ik al heel m'n leven ziek ben en daardoor niet dingen kan doen die de rest wel kan. IK weet niet wat ik moet doen, heeft iemand advies?

12 jaar
5 jaren geleden

5 Reacties

  • Hey, ik heb hier ook last van en ben na lange tijd eindelijk naar de huisarts gegaan. Ik ben iemand die nooit dit soort dingen wil vertellen maar naar de huisarts gaan is een hele opluchting geweest. Wanneer je dit soort gedachtens heb is het belangrijk dat mensen dit weten, als je niet wilt dat vrienden en/of familie dit weet is dus de huisarts een goed idee. Je bent natuurlijk 12 dus dan is zelf een afspraak maken moeilijk dus ik raad je aan om het toch hulp te vragen aan een volwassene waar je een goede band mee hebt of bij een vertrouwenspersoon op je school. Ik beloof je dat het alleen maar positieve gevolgen heeft omdat de gedachtes eindelijk aangepakt kunnen worden.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • geen zelfmoord plegen!

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Zwaar voor je, TS. Ik sluit me aan bij de tips van meisje 23: blijf niet met je gevoelens rondlopen. Je kunt ook met je huisarts gaan praten, die je kan doorverwijzen naar een psycholoog. Ik heb zelf heel goede ervaringen met professionele hulp.

    Ik weet dat het soms kan lijken alsof je alleen kunt kiezen tussen een ongelukkig leven of zelfmoord, maar dat is niet waar. Het is echt mogelijk om te blijven leven en gelukkiger te worden.

    Veel sterkte; laat het weten als ik iets kan doen voor je.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Blijf hier niet mee lopen er zijn echt mensen die je kunnen helpen en die je begrijpen. Op de website http://www.113online.nl/nu-praten kun je ’s ochtends van 10.00 (in het weekend vanaf 12:00) tot 23.00 chatten met iemand die er echt verstand van heeft. Of je kunt er ook heen bellen, volgens mij wel 24 uur per dag: 0900 1130113 (€ 0,05 per minuut). Ook ik heb me toen ik 14 was heel erg k*** gevoeld. Toen heb ik gebeld met de kindertelefoon, dat hielp me om dingen weer anders te kunnen zien. Ik wilde het nummer even voor je opzoeken (0800-0432) en zie dat er ook kunt chatten. Echt waar, praat erover met mensen. Veel liefs, Mailen naar post@jongin.nl kan natuurlijk ook. Heel veel sterkte!!

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Misschien kun je eens met de kindertelefoon bellen... die is ook voor jongeren.

    18 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten