Skip to content
2 reacties
312 weergaves

Ik was bijna dood

Ik ben dus een meisje en ik ben eerder depressief geweest. Ik ben nu 5 maanden weer depressief en ik weet niet wat ik moet doen. Ik snij mezelf vaak en overal. Ik heb ook 2 keer in het ziekenhuis gelegen hierdoor en ik was bijna dood (2 jaar geleden). Toen heb ik therapie gehad maar het werkte niet. Ik ben altijd verdrietig en denk vaak over mijn dood. Ik ben nooit gepest ofzo. Weet iemand wat voor depressie ik heb? En of ik überhaupt er wel een heb?

12 jaar
5 jaren geleden

2 Reacties

  • Hoi TS, wat ontzettend naar voor je dat je depressieve gevoelens weer zijn teruggekomen. Geef alsjeblieft niet op: het kan echt goedkomen.

    Als therapie niet werkt, kan het helpen om een andere therapeut te zoeken: verschillende therapeuten gebruiken verschillende soorten behandelingen, en soms werkt de ene beter bij je dan de andere.

    Wat snijden betreft: een tip is om een elastiekje om je pols te doen en daaraan te trekken als je behoefte voelt te snijden. Dat is namelijk minder gevaarlijk, en je kunt dan op een veilige manier minderen en er hopelijk uiteindelijk vanaf komen.

    Geef de hoop niet op! Genezing is echt mogelijk, en je kunt gelukkig worden. Depressie kan helaas terugkomen, maar dat wil niet zeggen dat het dit keer niet meer over gaat. Je kunt hier echt uitkomen, en er is echt hoop, ook al lijkt alles soms hopeloos als je depressief bent. Zelf ben ik van een depressie genezen en er zijn nog vele anderen die ook zijn hersteld.

    Ik wens je heel veel sterkte! Laat het weten als ik iets voor je kan betekenen hier op het forum.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat klinkt als borderline als je jezelf snijdt, en depressief bent. Je zegt dat je nooit bent gepest, maar ik durf erop te wedden dat je wel heel erg onzeker bent over jezelf.En dat je een laag zelfbeeld hebt. Waarschijnlijk ben je ook een beetje perfectionistisch van aard. Misschien is er iets anders gebeurd wat dit getriggerd heeft, denk aan seksueel misbruik, huiselijk geweld, of iets anders in het verleden. De diagnose borderline wordt niet gegeven bij een 12 jarige, maar het gaat er eigenlijk ook niet om in welk hokje je wordt geplaatst. Wat belangrijk is is dat je weer wat meer zelfvertrouwen krijgt, en je je vooral focust op de positieve dingen in het leven .Meestal heb je daar dus wel hulp bij nodig. Ik zou navraag doen of er niet een ander soort therapie is waar jij jezelf beter bij voelt, en waarbij je kan praten met lotgenoten. Misschien zie je hetzelf nu anders maar jij mag er heus zijn, en mensen houden heus veel van jou.Dat besef moet jijzelf ook zien te krijgen, dan zul je zien dat je veel minder vaal negatieve gedachten hebt... Heel veel succes

    21 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten