Skip to content
14 reacties
371 weergaves

Ik wil geen contact met mijn ouders

ik heb een slechte band met mijn ouders. Ik wil geen contact met ze omdat ik al 1 jaar depressief ben waardoor hun ook de oorzaak van waren nou ik werk slachtoffer van seksueel geweld van een docent op school en mijn ouders kwamen voor die docent op en gaven mij daar de schuld van!! (Niet alleen mijn ouders) en ik ben er echt klaar mee ik wil daarom geen band met ze hebben en het heeft mijn leven kapot gemaakt! Ik kan hier ook met niemand over hebben en ben zo verdrietig en boos! Kies ik de juiste keuze?

16 jaar
6 jaren geleden

14 Reacties

  • Dankjewel meisje 19 x

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Oké, studentenkamers zijn namelijk een beetje anders dan gewone huurwoningen. De meeste studentensteden hebben een organisatie die voor studentenwoningen zorgt. Daar kun je je bij inschrijven, maar dan kom je vaak op een wachtlijst en krijg je niet meteen een kamer. De andere optie is om naar een particuliere woning te zoeken: je huurt dan bij een huurbaas in plaats van een grote organisatie. Er zijn een aantal sites die je hierbij kunnen helpen: verhuurders zetten daar hun kamers op, waar je dan op kunt reageren. Als de kamer nog beschikbaar is, nodigt de verhuurder je uit voor een bezichtiging van de kamer; daarna kun je zeggen of je de kamer wilt huren of niet. Als je een kamer gaat huren, dan onderteken je een huurcontract en krijg je de kamer.

    Let op dat er in veel studentensteden een kamertekort is: er zijn dus meer studenten die een kamer nodig hebben dan er kamers zijn. Wat ik geleerd heb is dat je daarom het beste een reactie kunt sturen op meerdere kamers tegelijk. Als je een bezichtiging krijgt en je de kamer goed vindt, zeg dan zo snel mogelijk dat je hem wilt huren, anders kan iemand anders je voor zijn.

    Iets anders wat je zult merken is dat je voor sommige kamers moet 'hospiteren'. Dat houdt in dat de bewoners van een studentenhuis uit alle geïnteresseerden zelf een nieuwe bewoner kiezen. Vaak zijn er veel geïnteresseerden, dus de kans dat je wordt gekozen kan klein zijn. Maar er zijn ook kamers waarvoor je niet hoeft te hospiteren, dus let daarop wanneer je reageert.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik wil een opleiding volgen en dan op kamers snap je? Meisje19

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Als je vader je met een stok heeft geslagen, dan is dat mishandeling. Je mag dat bij de politie melden, want het is verboden. Je kunt ook contact opnemen met Veilig Thuis, een organisatie die oplossingen zoekt voor huiselijk geweld.

    Hoe je een woning zoekt, ligt aan je situatie. Wil je na je eindexamen een vervolgopleiding gaan doen en dan op kamers gaan, of liever meteen gaan werken?

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • En een keer had school mijn ouders gebeld en de directeur zei dat ik die leraar pest en hem lastigval en toen had mij vader mij geslagen met een stok. En op dat moment wist ik niet meer wat ik moet doen zelfs op die dag had ik zelfmoordpogingen gedaan ik dacht echt zo van klaar ik kan dit niet meer aan! Dus is moet nog zeker 2 jaar bij hun blijven wonen

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Aawhh zo ontzettend lieff jongen 20!X Maar kan ik dan op mijn 18e op kamers en kost dat veel geld??

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Omg zo lieff jongen 20

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • En hoe kan je een eigen woning aanvragen en hoeveel kost dat???

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Wat rot voor je zeg dat is echt vreselijk wat je ouders hebben gedaan en je familie is vicitim blaming en dat is super fout ik zou inderdaad je diploma halen goede vrienden maken met mensen die het waard zijn en op jezelf wonen en dan kunnen je ouders zich verontschuldgen of gewoon oprotten je hebt niks verkeerd gedaan blijf sterk!

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Als je 18 bent ben je meerderjarig, dus dan kun je gewoon op jezelf gaan wonen. Je hebt dan wel geld nodig; je kunt dat lenen bij DUO als je naar het MBO gaat, of je kunt werk zoeken. Ik ben zelf snel na mijn eindexamen op mezelf gaan wonen, dus het kan zeker!

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Nee niet echt,maar wel ontzettend bedankt X en een vraagje ik ga nu naar de 3e klas en in de 4e klas ga ik me examen doen en dan ben ik 18 jaar kan ik dan een eigen woning aanvragen ik wil dan heel graag op mezelf wonen! Dat zou dan heel erg fijn zijn maar kan dat dan wel snel??

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Wat ontzettend naar, zeg. Zo zou een ouder zich niet moeten gedragen. Hoe is de situatie nu? Heb je nog iets gehad aan de tips die ik je eerder gaf?

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Mijn familieleden weten ook wat er aan de hand is met mij en over dat ze mij niet geloven over het seksueel misbruik mijn moeder heeft alles door lopen lullen en ge zegt dat het niet waar is en nu vinden ze mij allemaal gestoord

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Wat ontzettend zwaar voor je. Heb je voor je depressie wel een plaats waar je terecht kunt? Ik heb zelf toen ik depressief was heel veel gehad aan therapie bij een psycholoog, die kan je veel leren over hoe je denkt en hoe je die gedachten kunt beïnvloeden.

    Dat je slachtoffer bent van seksueel misbruik en dat je ouders dat niet geloofden, is echt vreselijk. Ik snap wel dat je ze eigenlijk even niet meer wilt zien. Misschien kun je eens bellen of chatten met de Kindertelefoon? Die kunnen je een luisterend oor bieden en je mogelijk ook verder helpen. Als je het echt niet volhoudt thuis, kun je misschien op zoek gaan naar een vriend(in) of een ander familielid om een tijdje bij te blijven wonen.

    18 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten