Skip to content
4 reacties
377 weergaves

Ik kan niks

"Jij kan echt niks" hah weet ik nu wel hoor hoef je niet in mijn gezicht te smeren... Ik ben het soort van beu?! Ik mag dan wel gewoon een goed leventje leiden ofzo, maar ik kan niks. Alles wat ik doe gaat fout en mensen die zeggen er gewoon ALLES van. Ik ben dan ook weer eens heeeel erg gevoelig. Mooizo had ik ook nog echt nodig :/. Ik raak er heel erg geirriteerd van en ja ik PROBEER er wat van te zeggen zoals het mij al werd geadviseerd te doen, maar als dat zo makkelijk was had ik dat allang al gedaan. Mensen snappen mij niet en ik snap hun niet. Ik heb dan gewoon de neiging iedereen te negeren ook al doen ze helemaal niks. Sorry dit moest er eventjes uit.

14 jaar
7 jaren geleden

4 Reacties

  • Kan jij echt niets? Of is er in je omgeving één persoon, of misschien twee, die dat altijd tegen je zeggen? Dat is een zeer groot verschil.

    Gewoonlijk gebruiken destructieve mensen termen zoals: "iedereen weet...", of: "iedereen zegt dat jij ...(blablabla)". Ze doen alsof iedereen het met hen eens is, maar eigenlijk zijn zij de enigen die zoiets zeggen. Zitten er zo misschien een paar figuren in je omgeving?

    Wie in je omgeving heeft je proberen brainwashen dat jij niets kan en een nietsnut bent? Gewoonlijk zijn dat mensen die zelf niet veel kunnen, en die zo proberen om anderen te onderdrukken. Zodat ze zelf niet helemaal onderaan bengelen.

    Omgekeerd: hoeveel mensen zeggen NIET dat jij niets kan? Waarschijnlijk veel meer dan diegenen die wel zeggen dat je niets kan.

    Maak eens een lijstje met alle dingen die jij wel kan? Je zal zien, dat zijn er gigantisch veel. Anders zou je om te beginnen al niet hier op dit forum zitten typen. Onbekwame mensen kunnen dat niet.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • ik wilde geen fouten maken. ik wilde dat iedereen me mocht. ik wilde vanaf het eerste moment perfect zijn maar dat gaat niet gebeuren. je gaat fouten maken. je gaat mensen kwetsen en vijanden maken. wat je ook wil doen met je leven. vraag je eerst af hoelang ga ik angst toelaten mij terug te houden. angst is vals bewijs dat echt lijkt het is een illusie een valse gedachte en staat van denken maar een die veranderd kan worden door het hebben van vertrouwen en geloof in jezelf zodat anderen zullen volgen.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Misschien helpt het om je frustraties vaker te uiten

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Misschien helpt het om er eens over na te denken wat het precies moeilijk voor je maakt om er iets van te zeggen, zodat je dat makkelijker kunt maken voor jezelf.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten