Skip to content
3 reacties
147 weergaves

Depressie!?!?

Halloi,     Vroeger heb ik Depressie gehad. Althans dat denk ik.   Ik sloeg mezelf, Ik sneed en ik dacht aan Zelfmoord.   Hier voor ben ik nooit naar de huisarts geweest omdat het na 2 weken redelijk weer goed ging.     Maar de laatste tijd neemt alles weer erg toe.   Ik kan niet meer genieten van dingen. Ik ben erg snel geïrriteerd. En heb het gevoel dat ik iets niet goed kan doen.   Soms denk ik van is het gewoon niet beter als ik ga? Wie heeft mij nou nodig?   Ja... 1 keer is het mis gegaan. Ik kon het niet aan. Alles zat tegen     Ik wil het mijn ouders hier niet over vertellen. Omdat ze mijn vertrouwen geschonden hebben. En ik ze geen pijn wil doen.   Ik voel mij laatste tijd schuldiger van alles. En heb redelijk snel angst!     Ik heb ook 4 testen op internet gedaan. Deze zijn door dokters gemaakt.   Elke keer kwam ik op 17 / 18     11 = dat je depressie heb. Ik zit er boven!     Heeft iemand advies?   Ik sluit mezelf op in mijn kamer. En ik kan niet meer genieten. Elke dag zet ik een masker op en denk ik het moet maar...  

16 jaar
8 jaren geleden

3 Reacties

  • @meisje 15 Heel veel sterkte gewenst! Hou vol!

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Hey,
    Ik weet dat dit een beetje een late reactie is maar misschien heb je er wat aan. Ik ben depressief (snijden, zelfmoordnijgingen) en heb eigenlijk precies dezelfde symptomen als wat jij hebt, ik weet dus vrij zeker dat je last hebt van een depressie. Ik heb 2 jaar lang niks tegen mijn ouders gezegd over mijn depressie maar uiteindelijk ben ik met mijn moeder naar de huisarts gegaan die mij doorverwezen heeft naar een psycholoog. Ik ben er nu 2 keer heen gegaan en het is heel erg fijn, geloof me! Maar ik denk dat de beste hulp die je kan krijgen bij een depressie is: praten met vrienden. Bij mij wel in ieder geval.. Als je contact wil met iemand die je begrijpt kun je altijd contact met me opnemen! Ik hoop dat dit helpt
    Groetjes en heel veel sterkte

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi jongen 16,     Het klinkt alsof je inderdaad depressief bent. Ik ben het zelf in het verleden geweest en ik herken je symptomen wel: het gevoel dat je alles verkeerd doet, dat je niet meetelt en dat niets meer leuk is.     Het is heel verleidelijk om aan je depressie toe te geven en er een einde aan te maken. Je zou kunnen zeggen dat dat ook precies is wat je depressie 'wil'.     Maar er is hoop! Je kunt hier echt van genezen en gelukkig worden: ik heb het zelf meegemaakt en ik ben niet de enige in mijn omgeving die een depressie overwonnen heeft.     De eerste stap in mijn ervaring is toch echt om er niet mee rond te blijven lopen. Als je je ouders niet vertrouwt, kun je misschien ook bij een mentor of vertrouwenspersoon op school terecht (als je nog op school zit, natuurlijk: ik ken jouw situatie verder niet). Anders kun je misschien eens bellen met de Kindertelefoon of er een keer mee naar de huisarts gaan.     Verder raad ik je aan om te kijken of je op de een of andere manier professionele hulp kunt krijgen (bijvoorbeeld van een psycholoog). Ik ben toen zelf bij een psycholoog geweest en ben daar beter gaan begrijpen door welke gedachtepatronen mijn depressie veroorzaakt werd. Ook leerde ik hoe ik die processen kon beïnvloeden en veranderen.     Als ik je dan nog een tip mee mag geven: het heeft mij heel erg geholpen om mijn depressie als apart van mezelf te gaan zien. Ik hád een depressie, maar ik wás die depressie niet. Ik stelde me mijn depressie voor als een of ander vijandig persoontje in mijn hoofd dat de hele tijd nare gedachten op me afvuurde. De truc is dan vervolgens om niet in die gedachten mee te gaan (wat je bijvoorbeeld doet door te denken: ja, ik ben ook waardeloos), maar ze ook niet te gaan weerleggen (zoals: nee, ik ben niet waardeloos, want ik heb dit en dit en dit goed gedaan). Bij beide reacties geef je dat vijandige persoontje namelijk de aandacht die het wil hebben. Het beste Is om die 'aanvallen' gewoon te negeren; zeg bijvoorbeeld tegen jezelf: ik weet gewoon dat ik niet waardeloos ben. Laat het daar dan bij en ga er niet verder op in. Dit heeft misschien niet meteen effect en is in het begin best lastig, maar op de lange duur krijgt je depressie zo steeds minder macht over je.     Echt, als je geen zelfmoord pleegt, zul je jezelf er, wanneer het weer beter gaat, dankbaar voor zijn dat je nog leeft.     Ik wens je heel veel sterkte en succes! Hou vol: er is echt hoop!

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten