Skip to content
3 reacties
61 weergaves

Depressief

Hee, ik zit echt in een dip ofzo. Ik ben al sinds groep 6 depressief. Ik ben toen heel erg gepest (ik weet ook niet waarom) maar ik heb daardoor een heel laag zelfbeeld gekregen. Ik ben toen ook van school veranderd, maar dat heeft ook niet veel geholpen. Ik vind mezelf echt verschikkelijk lelijk en stom. Het voelt alsof ik alles verkeerd doe. Ik heb een hekel aan alles en iedereen. Ik wil weg van hier. Ik heb in het verleden veel gedacht om mezelf iets aan te doen ( ja dat is erg jong, maar ik wist/weet echt niet wat ik met mezelf aanmoest/moet). Het gaat daardoor ook heel erg slecht op school. Ik voel me altijd ziek en elke dag is er wel iets anders. Ik word gelukkig niet meer gepest nu ik op de middelbare school zit. Maar dat lage zelfbeeld is er nog steeds. Ik heb niet echt vrienden, ik ben voor iedereen een 2e keus. Ik val op meisjes maar ik durf niet uit de kast te komen. Ik heb een vriendin. Ik weet dat het nu nig niet hoeft maar ik ben bang dat niemand het gaat accepteren. Ik ben wat aparter gekleed, sommige mensen vinden het leuk ( denk aan dr martens, oversized truien/blousejes, spijkerjassen) maar sommige vinden het stom en kijken me raar aan. Het boeit me niet wat anderen van me denken. Maar ik zit gewoon vol van verdriet, weet iemand wat ik moet doen of iets wat me wat gelukkiger kan maken?

14 jaar
8 jaren geleden

3 Reacties

  • Een negatief zelfbeeld kan je latere leven flink beïnvloeden.

    Maar je moet niet vergeten dat die gasten die jou pesten dat doen omdat ze zelf niets waard zijn en alleen door jou te pesten en neer te zetten als iemand die nergens goed voor is zich zelf goed willen voelen.

    Toen ik nog in groep 8 zat werd ik ook gepest omdat ik toen al langer was dan de andere jongens maar door dat ik de "Leider" van de groep zo vernederde durfde niemand meer wat te zeggen.

    Het erge is wel dat de leraar zelfs bang was om wat te zeggen tegen hun omdat hun familie leden dan wel even langs zouden komen.

    Een van die gasten is nog toen ik naar een hogere school ging bij mij in de klas komen zitten maar dat is een hele goede vriend van me geworden.

    Maar mocht je het gevoel krijgen dat je er niet meer tegen kan ga dan met je huisarts praten en misschien is het dan wel goed om naar een psycholoog te gaan.

    En ik weet niet hoe je er uitziet natuurlijk maar geen mens is lelijk van buiten alleen van binnen.

    De knapste jongen of meisje zijn meestal niet eens in staat om normaal tegen over een ander te doen omdat ze zich zelf te goed vinden.

    Nou durf ik best te zeggen dat ik niet de lelijkste ben maar wie je ook bent wat voor voorkeur je ook hebt, welke geloof je ook hebt het maakt mij geen donder uit zolang je maar je normaal tegen over een ander gedraagt.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Okeee thankss

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Allereerst: blijf er niet mee rondlopen, maar praat er met iemand over die je vertrouwt, als je dat nog niet hebt gedaan. Dat kan een ouder zijn, maar bijvoorbeeld ook je mentor. Ten tweede raad ik je aan professionele hulp te zoeken, bijvoorbeeld van een psycholoog. Toen ik zelf depressief was, heeft dat me erg geholpen.

    Geef de moed niet op! Depressies gaan over, dat heb ik zelf meegemaakt. Veel sterkte!

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten