Skip to content
12 reacties
1105 weergaves

Halve vingers

Beste mensen, ik ben geboren met halve vingers, behalve duim en pink. Het is niet zo dat ik niets kan maar meer hoe het eruit ziet, want sommige mensen schrikken ervan. Bestaat er zoiets dergelijks dat een vinger van iemand die is overleden aan mijn hand kan worden gezet?

17 jaar
8 jaren geleden

12 Reacties

  • Hoi jongen 20 jr. Fijn weer iets van je te horen. ik voel me helemaal niet invalide hoor, maar hier krijg je van het ziekenfonds na 12 maanden ziek automatisch voor 6 maanden je invaliditeit indien je gedurende heel die periode niet bent gaan werken. Die status heb ik nu omdat ik na mijn ongeval maar enkele maanden ben gaan werken en toen op de mutaliteit ben terug gevallen. Eigenlijk zou ik goed kunnen gaan werken maar omdat ik me vorig werk niet meer kon doen hadden ze me aan de band gezet en dat vond ik niet zo leuk. Daarmee dat ik nu even de kat uit de boom kijk en verder wel zie wat ervan gaat komen. ik woon nog thuis bij me ouders en financieel heb ik het niet moeilijk. ben eigenlijk teveel verwend door me ouders en zusje na het arbeidsongeval. Na september 2016 ga ik denkelijk werken bij me vader op het bedrijf. ik zal je nog wel op de hoogte houden. wat betreft het rukken dan. Ik doe het altijd met me goede (rechtse) hand. in begin voelde dat wel heel raar aan maar alles went na een tijdje.

    Gelukkig moet ik niet veel rukken want ik heb een mooie relatie met voldoende en leuke sex. hahhahaha... ik voel me ook niet in een hokje gestopt ofzo en me vrienden kijken al lang niet meer naar mijn hand. ze zijn het intussen wel gewend geworden. ik vind dat het voor jouw moeilijker is want jij mist 1 ganse vinger en dan nog 2 kootjes van je middelvinger. Stoort dat stukje niet aan je hans want ik denk dat je er niet veel meer mee kan of misschien vergis ik mij wel. En het is zoals je zegt, alles went hé. Je moet wel verder want we zijn allebei nog veel te jong om nu al met je handen in je haar te zitten. Hier bestaat zoiets ook als een praatgroep van mensen die leven met een verloren lichaamsdeel maar ik ben daar nooit naar toe geweest omdat ik met vrienden en familie genoeg er over kan praten als dat nodig is en zeg nu zelf...Ik mis maar twee stukken van mijn wijs - en middelvinger. Niet zooooo erg dus. Zo, ik hoop dat je er weer wat aan had. ik wens je een heel fijn weekend en we horen elkaar weer vlug. beste groetjes.... grtz :-)

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • hoi jongen 18,

    Goed om te horen dat het er mooi uitziet na de operatie.
    Kan me goed voorstellen dat het voelt alsof je in een hokje bent geduwd, alsof je plotseling een ander persoon bent.
    Ik zelf voel me niet invalide. En jij, hoe ga jij ermee om ?
    Ik vind het wel confronterend in die zin dat je het zelf altijd ziet, snap je. Al ben ik nu wel aan het "beeld" gewend geraakt.
    In de dagelijkse praktijk vind ik het vaak erg lastig. Mijn ringvinger en pink zijn wel wat sterker geworden merk ik, maar iets vasthouden of vastpakken is wel lastig, zoals jij ook al zei.
    Wat betreft het rukken, ik kom er nog even op terug als je het niet erg vindt, toch wel best een leuk onderwerp (vind ik), het is ook voor mij wel wennen, dat je je penis niet meer kunt omvatten zoals je al zei.
    Maar voor een deel zit het ook tussen je oren volgens mij.
    Ik ben gaan proberen met mijn goeie hand, of ik wissel af.
    Als ik het met mijn goeie hand doe, wat ik net als jij niet gewend ben, voelt het soms echt alsof een ander je aan het aftrekken is, dat vind ik eigenlijk wel sensueel of hoe je het ook noemt. Maar het is wel wennen hoor !
    Jij omschreef het prachtig. Ben benieuwd of jij het blijft proberen !

    Ik heb wat gelezen over handversmalling. Weet niet of het voor mij iets is. Wel toevallig dat je naast iemand zat, die dezelfde vingers mist als ik. Daardoor kun jij je misschien goed voorstellen hoe het er bij mij nu uitziet.
    Heb jij ook dat je de delen die nu weg zijn, af en toe voelt alsof ze er nog zijn ? Ik heb dat wel en het voelt echt heel apart.

    Hoop voor je, als je dat wilt tenminste dat je weer aan het werk kunt. Wil je je oude werk weer gaan doen ?
    En wanneer denk je dat je zover bent ?

    Fijn om met je te schrijven, hoop dat je weer bericht terug schrijft !!

    groetjes.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • aan jongen van 20 jaar. leuk van je reactie. Ik denk er soms wel eens aan terug aan dat ongeval. het gebeurde in de nacht van 14 op 15 juni 2014. ik werk als arbeider bij een bedrijf dat melkproducten maak. ik stond als operator aan een machine dat melk tot melkpoeder verwerkte. het was een heel oude machine. de afzuiging was in de zomer elke dag verstopt omdat het klonterde door vocht. een vliegwiel moest ervoor zorgen dat de afzuiging niet verstop geraakte door draaiende bewegingen te maken en de brokken melkpoeder fijn maalde.

    Maar elke dag waren er problemen met die afzuiging en de directie had al zolang beloofd dat er een volledige nieuwe installatie zou komen maar het bleef bij woorden.

    Aan die afzuigmachine hing een grote buis met daarin een dik draaien wiel (vliegwiel) die de brokken fijn moest malen en die werden dan opgevangen in een blauwe bak die onder die pijp stond.

    op een nacht had ik gedaan met productie en moest ik enkel nog wat keren rond de machine en de afzuigmachine proper maken voor de volgende shift.

    ik had dus als eerst de afzuigmachine afgezet en begon toen met keren rond de poedermachine.

    toen dit klaar was ging ik naar de afzuigmachine en stak mijn hand in de buis om de brokken vastzittende melkpoeder eruit te halen. Ineens een zware klap en ik trok snel mijn hand uit die buis. maar het was te laat.

    Mijn wijsvinger hing er nog half aan en van de middelvinger was het stuk tot aan eerste kootje volledig weg en we vonden het ook niet meer.

    Om eerlijk te zeggen dacht ik dat ik flauw ging vallen. het dee niet echt pijn maar alleen het zicht was akelig vies. ik bloedde ook niet veel. Later vernam ik van de dokter dat het lichaam de aders afsnijd van verminkte lichaamsdelen om de goede organen nog van bloed te kunnen voorzien.

    Een collega heeft me snel naar buiten geholpen en op minder dan 10 minuten was er de ambulance. (was ' s nachts en in het weekend) In het ziekenhuis ben ik dan na een uurtje geopereerd door de plastische chirurg van wacht maar mocht na enkele uren weer terug naar huis (gelukkig). kreeg verzorging aan huis voor drie maanden.

    Wat de vergoeding betreft hebben ze beoordeeld dat ik recht heb op 8 procent wat overeenkomt met zo een 1722 euro netto per jaar. (verzekering betaalt uit in maand december)

    ze noemen het een invaliditeitsuitkering en dat klinkt best eng. precies of je nu in een hokje geduwd wordt als anders zijnde iemand. zo voel ik het toch aan.

    De operatie is wel heel estetisch uitgevoerd, mooi dus. mijn vingers zijn niet stomp ofzo gelijk je wel een ziet maar gewoon heel goed en mooi geopereerd.

    Over die handversmalling dan. toen ik op controle was zat er een man naast mij die na een arbeidsongeval zoals jij zijn wijsvinger en middelvinger wel helemaal kwijt was. de chirug heeft toen voorgesteld om een handversmalling te doen en dat betekent dat ze je hand versmallen zodat de vingers die je nog hebt dichter bij elkaar komen te staan wat veel dingen weer makkelijk maakt bv om iets te grijpen enzo. voor mij is dit niet van toepassing omdat ik maar twee stukjes van me vingers kwijt ben en eigenlijk nog niet mag klagen.

    Op google kan je ook foto's zien van zulke ingrepen. maar ik heb horen zeggen dat mensen die het al lieten doen niet zo tevreden waren. veel neveneffecten enzo maar wat precies weet ik ook niet. Mocht je het overwegen dit te laten doen zou ik je aanraden met je chirurg hierover te praten wat de voor - en nadelen zijn enzo. groetjes.




    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Voor jongen van 20. sorry kreeg niet alles op 1 mailtje. Wou nog zeggen dat het bedrijf me een redelijke vergoeding heeft betaald (ze moesten dit niet) omdat het vliegwiel is blijven draaien nadat de machine toch was uitgezet. Nu staat er ook een hele nieuwe afzakmachine met volledig nieuwe afzuiging.

    Pijn aan mijn vingers heb ik ook niet meer, enkel wanneer er weer een stuk nagel doorkomt doet het zeer en moeten ze het verwijderen.

    Zo ik hoop dat je er iets aan gehad hebt en mocht ik iets vergeten zijn laat je het maar weten. Grtz...

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • hoi jongen 18, jij ook bedankt dat je weer reageert !   Bij mij is het eender, alleen dan met links dus.   Ik weet niet wat jij nu niet meer kunt met rechts dat je eerder wel kon, je hebt me al ietsje erover verteld.   Ja, ik denk dat het voor mij misschien wat lastiger is dan voor jou, omdat ik alleen nog mijn ringvinger en mijn pink heb en een klein stukje middelvinger. Dingen vastpakken vind ik lastig.   Iets simpels als een kopje vasthouden en zo zijn er zoveel dagelijkse dingetjes, zal jij ook wel zo ervaren denk ik.   Weet niet of jij rookt, ik wel en ik rook shag. Kostte me erg veel moeite om nog te kunnen draaien, maar dat gaat nu wel, alleen dat shaggie in mijn andere hand te moeten houden voelt erg vreemd.     Ik hoef niet meer terug voor controle zoals jij. Lijkt me heel vervelend en ook wel confronterend om elke keer de nagelresten te laten verwijderen. Gelukkig kost je dat geen geld!   Wel erg naar voor je dat maar zo'n magere vergoeding krijgt en een invalliditeitsuitkering klinkt in mijn oren zo of je er niet meer bijhoort, hoe voelt dat voor jou ?   Ik heb gelukkig geen last van blauwe en koude vingers in de winter, maar het voelt voor mij ook als een handicap ja.     Ben er wel eg blij mee dat het heel mooi gehecht is en ook mooi geheeld, Hoe is dat bij jou ?   Ik heb nog nooit gehoord van een handversmalling, wil je alsjeblieft uitleggen wat het is en wat ze zouden kunnen doen?   Denk jij erover om het te laten doen?     Hoe je dat uitlegt met rukken,prachtig omschreven!   Ik doe het regelmatig met mijn goede hand en omdat ik die hand nooit als rukhand gebruikte voelt het net alsof een ander je rukt, snap je. Heel apart en ook wel sensueel haha   Bij mij gaat het wel, maar het is wel wennen.   Omdat ik maar twee hele vingers over heb, kan ik nog slechter dan jij mijn penis omsluiten, maar het is maar net wat je gewend bent natuurlijk.   Probeer het af en toe n's met je goeie hand, na verloop van tijd   zul je merken dat je het toch ook lekker gaat vinden.   Hoe lang is het bij jou geleden dat jij je vingers kwijtraakte, wat is er gebeurd. Als je het niet te moeilijk vindt om over te praten hoor!   Kan jij je oude werk weer gaan doen als je daar weer toe in staat bent ?   Wel een boel vragen hè, maar het voelt ook zo goed om eindelijk met iemand te kunnen praten die weet wat het is.   Als jij vragen aan mij hebt, dan hoor ik dat ook graag van jou natuurlijk.   grtz

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • hoi jongen 20 jaar. dank voor je reactie. ik ben rechtshandig en denk daarom dat ik dingen niet meer kan zoals voorheen. Met jouw hand moet het nog moeilijker zijn veronderstel ik. Ik probeer ook veel door mijn andere hand te laten overnemen maar het blijft wennen natuurlijk. met rukken bedoel ik dat je wat gevoel mist omdat heel je hand je penis niet meer omsluit. Links rukken lukt al helemaal niet net of ik tegen de richting moet inrijden. het blijft toch als een handicap aanvoelen en zeker in de winter zit je met heel blauwe en koude vingers waardoor ze nog moeilijker te gebruiken zijn. Jongen van 20 jaar, hebben ze jou ooit voorgesteld om een handversmalling te laten uitvoeren? ook de vergoeding die ik krijg is maar magertjes. ik word 1x per jaar uitbetaald. Moet ook minstens 3 x per jaar onder lokale verdoving nagelresten laten verwijderen van mijn wijsvinger omdat onderhuids de nagel blijft doorgroeien. Is pijnlijk maar de kosten hieraan verbonden zijn voor de verzekering. ik ben nog niet klaar om gaan te werken en krijg voorlopig een invaliditeitsuitkering tot september 2016. groetjes en als je vragenheb hoor ik het graag van je. grtz

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • hoi jongen 18.
    Leuk dat jij ook weer reageert.
    Ik ben links en juist aan mijn linkerhand mis ik dus de wijsvinger en mijn middelvinger (nog een kootje over).
    Dat typen is inderdaad lastig geworden, muis ook.
    Ik heb me aangeleerd om veel dingen maar met rechts te doen en ondanks dat ik het best lastig vind, gaat het wel steeds beter.
    Is dat misschien ook wat voor jou om te proberen ?
    Ik vind het wel grappig dat je vertelt dat je soms ook last met rukken hebt. Het voelt inderdaad anders nu, maar wat voor last heb jij ermee?
    Ik doe het ook wel eens met m'n goede hand en dat voelt echt heel apart. Heb jij dat ook wel geprobeerd?
    Wat je zegt over je poepert afvegen, dat kreeg ik eerst bijna niet voor mekaar, doe het ook wel met mijn andere hand al is dat wel wennen. Dat mensen er naar kijken, dat heb ik ook.
    Soms wel irritant vind ik.
    Verder met dingen vastpakken, ook gereedschappen bijvoorbeeld gaat niet goed meer.
    Leuk als je weer schrijft !

    groetjes.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi jongen 20 jaar. dankje voor je reactie. Moeilijkheden ondervind ik nu al bv door het klavier te gebruiken. vroeger kon ik blind typen.Ook het hanteren van de muis gaat moeilijker omdat juist die vingers die je er ook voor nodig heb een stuk kleiner zijn. Soms laat ik als ik niet goed opletten iets vallen(tassen, cola blikje) ook muntstukjes die je terug krijgt in de winkel zijn moeilijk om samen te rapen zeker omdat ik rechtshandig ben en natuurlijk heel het fijne werk kan je niet meer ( pincetgreep) is helemaal hopeloos. maar ik heb er mee leren leven. Soms met rukken ook last en je poepert afvegen gebeurd ook anders dan vroeger. groetjes.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • hey jongen 18,

    Herkenbaar voor mij, wat jij schrijft want ik heb ook een ongeval gehad op mijn werk.
    Ik mis aan mijn linkerhand mijn wijsvinger helemaal en van mijn middelvinger heb ik nog 1 kootje over.
    Ik had het er in het begin ook wel moeilijk mee, nu gaat het beter.
    Wat zijn de dingen waar jij tegenaan loopt die je niet zo goed meer kunt als eerst ?

    Ik had vroeger een jongen in de klas die maar één arm had, hebben wij nog mazzel !

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Hallo jongen. ik heb door een arbeidsongeval aan me rechterhand van de wijsvinger de top kwijt en van de middelvinger weg tot aan eerste kootje. Soms als ik in de winkel of ga stappen en nieuwe mensen leer kennen kijken ze er zo stom naar. best vervelend. Maar de meeste mensen maken zich hier niet druk om en stellen er zelfs geen vragen over. Van de specialist heb ik eens horen zeggen dat bij 1 op de 20 mensen loopt die wel ergens een stuk van een lichaamsdeel mist. ik heb me dit psychisch in het begin ook erg aangetrokken en er zijn toch dingen die je nu niet meer zo makkelijk kan als voorheen. Ik wens je heel veel sterkte en zou maar niet geloven van aanhechtingen enzo. Bestaat misschien wel maar zullen ook wel duur zijn en het moet nog aanslaan ook. Praat eens met een plastich chirurg die weet waarschijnlijk wel wat kan en niet. groetjes edn het allerbeste voor jouw.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • jongen 17, als ik je goed begrijp dan heb je je duim en je pink en bij de andere vingers ontbreekt het bovenste kootje of twee kootjes? , zeg ik dat goed zo?
    Heb je zelf geen last dat je bepaalde dingen niet kan of valt dat mee?
    Ik ga ook kijken op internet of ik er iets over kan vinden voor je.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Zoiets bestaat als het goed is wel, maar het zal waarschijnlijk erg duur zijn en ik zou er niet vanuit gaan dat je de vingers dan ook (goed) kan gebruiken..
    Ik zou zelf gewoon zeggen, probeer er mee te leven, het is natuurlijk vervelend maar je hebt er verder geen last van.. En er zijn ook risico's bij zoiets. Maar het is begrijpelijk dat het erg lastig is als iedereen het raar vind of misschien wel medelijden met je heeft..
    Zoek anders eens op google wat op over handchirurgie of transplantaties.

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Heb jij een chronische aandoening?

    Heb jij een chronische aandoening?

    Je bent jong, je hebt dromen en je wilt niets liever dan gewoon meedoen in de maatschappij. Dit kan best een uitdaging zijn als je een chronische aandoening hebt. Bij JongPIT helpen ze je graag. Ga naar jongpit.nl.

    Ga naar Jongpit.nl over Heb jij een chronische aandoening?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten