Skip to content
7 reacties
1138 weergaves

durf te vragen?!

heyy. ik heb een lichamelijke beperking. en ik heb het leren accepteren. nu heb ik een idee, maar daar heb ik jullie bij nodig. ik dacht voor jongeren met een lichamelijke beperking, die het moeilijk vinden om te accepteren wat ze hebben of als ze een vraag hebben die ze aan niemand durven te vragen. Dat ze dat misschien via een website kunnen stellen.   Als jullie mij hiermee willen helpen, heel graag reageer hier gewoon onder met je ervaring en dan kunnen we met z`n alle ervoor zorgen dat leven met een lichamelijke beperking ook voordelen hebben...

15 jaar
9 jaren geleden

7 Reacties

  • Jongen 16,

    Ik herken het kruidvat-dilemma. Ik kan me bijna geen keer herinneren dat ik daar NIET iets heb omgestoten/gereden met mijn rolstoel. Echt verschrikkelijk :p

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb ook een beperking. Toen ik twaalf was heb ik een ongeluk hehad. Nu kan ik nog wel staan, maar niet meer lopen.
    Ik ben er nu wel aan gewend dat ik een rolstoel moet gebruiken, maar het blijft lastig. Probeer maar eens met een rolstoel bij kruidvat door de winkel te rijden.
    Het vervelendst vind ik hoe sommige mensen reageren. Soms denken ze dat er iets aan mijn hoofd mankeert. Ik heb zelfs meegemaakt dat er in een restaurant aan mijn vader gevraagd werd wat ik wilde eten.
    Uiteindelijk gaat het er toch om dat je probeert decdingen te doen waar je goed in bent en die je leuk vindt

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi, ben zelf ook lichamelijk beperkt. Me benen zijn niet gelijk waardoor ik niet kan lopen. Dit heeft veel nadelen. Ik moet naar school gebracht worden door me ouders (de gemeente betaalt geen leerlingenvervoer) veder ben ik best zelfstandig. Kan naar de winkel (mits mensen me helpen, zoals dingen pakken waar ik niet bij kon) Groetjes a

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • jongen 20, wat bedoel je ermee dat je van bovenaf zelfstandig bent maar van onderen een handicap hebt?
    Ik maak eruit op dat er wat niet ok is met je penis maar misschien heb ik het wel helemaal mis hoor.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Dat zou best kunnen, ik weet wel dat ik op meisjes val, hoor!

    Toch zet ik door!

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb een verstandelijke beperking, van bovenaf ben ik zelfstandig, maar vanonder een handicap, maar ik hou wel van seks.

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Ikzelf heb geen lichamelijke beperking, maar ik zag dat er nog niemand had gereageerd.
    Ik kan me helemaal voorstellen dat er dingen zijn die je aan niemand zou durven vragen. Laatst was er hier bijvoorbeeld ook een topic over een jongen die zijn broer hielp met masturberen omdat die broer zijn beide armen gebroken had en het zelf even niet kon. En als je gehandicapt bent zullen er nog wel duizend andere dingen te bedenken zijn die op zich heel normaal zijn maar wel heel lastig zijn om aan anderen te moeten vragen.

    Ik denk dat het daarom zeker goed is als je met lotgenoten hierover kunt discussieren. Of dit het meest geschikte forum is daarvoor weet ik niet want helaas mag je hier geen contact informatie vermelden. En je hebt er hier altijd grappenmakers tussen zitten . Maar ik vind je plan zeker een goed initiatief ! En ik weet niet wat je precies mankeert maar in ieder geval petje af voor je dat je het hebt leren accepteren !
    Heel veel succes.

    21 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Heb jij een chronische aandoening?

    Heb jij een chronische aandoening?

    Je bent jong, je hebt dromen en je wilt niets liever dan gewoon meedoen in de maatschappij. Dit kan best een uitdaging zijn als je een chronische aandoening hebt. Bij JongPIT helpen ze je graag. Ga naar jongpit.nl.

    Ga naar Jongpit.nl over Heb jij een chronische aandoening?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten