Skip to content
21 reacties
1785 weergaves

Jong en overgewicht?

Hoi!
Ik vroeg me af, zijn er mensen die ‘last van’ overgewicht hebben hier? Zo ja, hoe lang en zwaar ben je, waar komt het bij jou door en wat vind je ervan?
Ik heb het zelf niet maar het komt natuurlijk wel veel voor. Omdat ik zelf erg tegen de stigmatisering van overgewicht ben dacht ik misschien is het leuk om een topic te hebben waar je je ervaring kan delen.

21 jaar
3 jaren geleden

21 Reacties

  • @m18 leuk, je uitgebreide reactie. Fijn om te lezen dat je gewoon goed in je vel zit en dat je er ook nooit fysiek of mentaal last van hebt gehad. Als die dag die je beschrijft doorsnee is, eet je ook niet extreem veel volgens mij, dus daar kan het ook weer niet echt aan liggen toch?
    @18-jarige reageerder daarboven. Je schrijft dat je best wel een buikje hebt? Hoe lang en zwaar ben je? En waar is het eventuele overgewicht bij jou door gekomen en hoe ga je daar nu mee om?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @j21, sorry voor m'n late antwoord. Zoals ik al eerder zei zit het ook gewoon in me. De familie aan mijn moeders kant is ook allemaal te zwaar, en mijn moeder ook. Mijn vader is niet per definitie te zwaar (1.82 en 86 kg ofzo) (en mijn moeder 1.73 en 130 kg) maar houdt ook wel van lekker eten. Mijn vader werkt in de bouw, en werkt 40 uur in de week en loopt 2x in de week een rondje van 4km en vind het geweldig om te tuinieren dus die is eigenlijk constant in beweging waardoor hij niet zo makkelijk aankomt. Mijn moeder houdt net als ik ook van lekker eten, en ze kookt eigenlijk ook iets te lekker ;) Ik ben altijd eigenlijk wel zwaar geweest, altijd degene die alles lust, dat was vroeger ook al zo. Ik speelde vroeger het liefste buiten. Verder ben ik idd gewoon gezond! ik zit lekker in m'n vel en het gaat super goed met me. Mijn moeder heeft laatst een bloeddrukmeter aangeschaft, mijn bloeddruk zit in rust rond de 105/75 (gezondst is

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb best wel een buikje m'n vriend vind dat mooi bij me staan. En zelf heb ik er geen probleem mee

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Zijn er nog meer mensen hier die te maken hebben met overgewicht? En hoe gaan jullie daar mee om, ook nu sporten weer lastiger is door alle coronamaatregelen?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben zelf juist heel dun en zelfs als ik een tijdje veel en ongezond eet kom ik niks aan. Jongen 19, wat je zegt klopt niet helemaal. In de basis natuurlijk wel, maar hoe snel je aankomt is wel degelijk afhankelijk van je lichaam. (Stofwisseling). Er zijn medicijnen waarvan het bewezen is dat een bijwerking gewicht toename is. Ook zijn er medicijnen voor adhd enz. Die als bijwerking honger triggeren in je hersens. Het is dus niet in alle gevallen zo zwart wit als jij nu zegt.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik was zelf obesitas maar heb de verandering van mijn leven gemaakt nadat ik veel kilo's was afgevallen. Ik ben nu elke week super hard aan het trainen op condite en kracht ook en ik eet altijd zowat gezonde maaltijden. Er zullen veel mensen in de comments hier zijn die zeggen dat ze dik zijn terwijl ze niet eens veel eten of dat ze dik zijn geworden door bepaalde aanleg of medicatie maar dat is dikke onzin. Je word dik door teveel calorieën binnenkrijgen. Je kan niet kilo's aan kilo's met vet aankomen van lucht. Ik eet nu soms 5/6 maaltijden per dag en ben nog steeds niet dik, omdat ik me ook focus op veel rennen en gewichtstraining. Je kunt het dus ook gewoon balanceren al heb je een etensprobleem maar dat doen mensen niet. Jammer dat mensen gewoon zichzelf leugens vertellen inplaats van een paar maanden hard aan de bak gaan.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn dagen zien er momenteel niet veel anders uit dan eerst, maar ik drink nu bijvoorbeeld iets vaker gewoon halfvolle producten. Soms dronk ik naast volle melk bijvoorbeeld ook gewoon room gemixt met volle melk om meer calorieën binnen te krijgen. Verder eet ik misschien iets minder noten ofzo.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Fijn dat het jou zoveel zelfvertrouwen geeft @m22, goed dat je dat ook deelt, helemaal omdat zoveel mensen juist minder zelfvertrouwen krijgen door een wat voller figuur. Lijkt me ook heel goed dat je nu gewoon eet als je zin hebt en jezelf niet expres volpropt. Zou je willen delen hoe je dagen er nu dan uitzien?

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • @j21 ik voel me veel prettiger in mijn vel zitten als ik zo zwaar ben. Ik vind het zelf ook echt wel sexy en geeft gewoon een enorme boost in m'n zelfvertrouwen. Ik ben inderdaad inmiddels over de 150kg heen, maar het is niet zo dat ik nu keihard aan een rem heb getrokken hoor; ik ben nu gewoon niet meer bezig met mezelf elke keer echt helemaal vol te proppen, ik eet nu gewoon zoveel en zovaak als ik zelf fijn vind :)

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @m18 Voor je lengte ben je dan echt behoorlijk zwaar. Fijn dat je er geen last van hebt. Heb je enig idee hoe je gewicht is ten opzichte van dat van je ouders? Wat vinden zij er eigenlijk van? Ben je altijd al zo zwaar geweest? Wat doe je nu nog wel aan beweging en wil je ons eens in een concrete dag van je meenemen qua eten/bewegen?
    @m22 Ik blijf jouw leefkeuze ook fascinerend vinden. Echt respect voor. Wat is je drive eigenlijk om zo te leven? Zit er iets relationeels achter, of..? En ben je al op de rem gaan staan, ervan uitgaande dat je die 150 intussen aangetikt hebt?

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik eet zelf wel eens veel, maar ik wordt niet dik. Mijn lengte is 1,68 en weeg 56 kilo. Had zelf nooit overgewicht gehad. Ik eet alleen niet veel als dame 22 boven me.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Hahaha ja ik weet dat er consequenties aan zitten, dus ik houd m'n bloeddruk en dergelijken goed in de gaten. Verder probeer ik ook twee keer per week iets van krachttraining te doen of te zwemmen ofzo zodat ik voor iemand van mijn formaat best fit blijf.   Ik wil iig die laatste kilo erbij om over de 150kg heen en dan gewoon iets minderen, maar ik ga in ieder geval niet echt opletten ofzo, dus alles wat ik dan erbij aankom is mooi meegenomen enzo :)

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Klinkt als een lekkere dag. Er zitten natuurlijk consquenties aan ;), maar die vond je totaal niet erg zo te lezen. Heb je nog een bepaald gewicht waarvan je zegt als ik dat bereik dan ga ik minderen of ben je van plan om gewoon van het leven te blijven genieten?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik wordt meestal redelijk op tijd wakker tussen 7 en 8 en ontbijt dan met 4 broodjes met dik beleg. Ik eet een aantal koekjes tot een uur of 10 en dan eet ik het pak ongeveer op bij de koffie. Daarna begin ik met wat noten eten tot de lunch om een uur of 12. Bij de lunch eet ik meestal 8 broodjes en rond 14 eet ik een vaak wat restjes van de avond ervoor. Dan eet ik eigenlijk tot het avondeten heel veel noten en een zak chips oid en bij het avondeten rond 18 schep ik vaak 2-3 borden vol. Dan eet ik daarna een toetje en rond 20 eet ik een broodje oid. Voor het slapengaan drink ik vaak nog een smoothie of milkshake die ik dan zelf in elkaar zet. Verder drink ik door de dag heen vaak wel een groot pak volle melk op.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey, M22 Hoe ziet een dag eten er voor je uit? Krijg je veel opmerkingen van mensen? (Helaas zijn er veel mensen die elkaar niet in hun waarde willen laten)

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • ik heb er idd mee te maken.
    ik ben 1.63m en ik weeg 115 kg.
    Ik eet redelijk gezond, ik eet best veel groenten en fruit en ik drink alleen maar water of thee. Ik ken mijn porties niet. Ik eet veel te veel op een dag, en ik beweeg te weinig. Ik eet sowieso iedere dag twee stuks fruit en een paar opscheplepels met groenten. Ik eet één dag in de week vegetarisch en ik kom amper bij de macDonalds of andere rotzooiketens.
    Zoals ik al zei, ik ken mijn porties niet, ik vind alles veel te lekker. Mijn moeder kookt lekker en als ik bij iemand anders eet, eet ik gewoon wat de pot schaft. Ik offer mezelf ook vaak op omdat ik het zonde vind als er eten wordt weggegooid en dan eet ik de laatste restjes op.
    Ik beweeg ook te weinig, vorig jaar zat ik nog op paardrijden. maar die stal is gestopt en er zit niet echt bepaald niet iets in de buurt. Ik ben ook bang dat ze me op de weegschaal gaan zetten op een stal waar de limiet op 80/90kg zit. (wat ik ergens wel snap, maar wel voor mezelf vervelend vind). daarnaast had ik een hond waar ik regelmatig mee ging wandelen maar mn hond kwam te overlijden.
    Nu doe ik vrij weinig aan beweging, ik pas soms op een hond en daar ga ik mee wandelen. En ik ben aan het sparen voor een eigen paard, of voor een lease paard die wat groter is en mij makkelijk kan dragen. Ik heb er zelf vrij weinig problemen mee, mijn moeder is ook te zwaar en mijn vader heeft ook een buikje dus het zit ook wel in me. Mager zal ik nooit worden en dat past ook niet bij mij. Ik geniet gewoon van het leven. Ik rook niet en ik heb nog nooit gedronken of aan drugs gedaan.
    Qua gezondheid ervaar ik ook geen problemen, een super conditie heb ik niet maar een wandeling van 10km is geen probleem voor mij. Hardlopen kan ik niet volhouden, en fitness ook niet.
    Vorig jaar deed ik ook de complete verzorging van een aantal paarden waar ik ook voor betaald werd. Ik deed stallen iedere dag uitmesten, paarden borstelen, tuig schoonmaken en bijrijden.
    Ik kan best wel leuke kleren kopen, mini rokjes, jurkjes, crop-tops en pumps zijn toch mn ding niet.
    Ik ben van plan om wat meer te gaan bewegen en misschien het doel om onder de 100kg te komen, dan ben ik al tevreden. Ook bij het avondeten mn porties wat minderen en maar 1x pakken.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi!
    Ik heb overgewicht! Ik weeg inmiddels 149kg en ben 1.74m lang. Ik ben zo zwaar omdat ik heel veel eet en verder vrij weinig doe. Ik vind mezelf erg mooi en best sexy en wil absoluut niet afvallen hahaha

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi jongen 14. Goed van je dat je er nu alles aan doet om af te vallen!
    Ik ben net als jij ook op een dieet en aan het sporten. Ik at ook niet veel maar ik dronk altijd veel frisdrank, maar nu alleen nog water en soms thee.
    Ben nu 1,57 en weeg 63 kg. Wel al puber want ik heb schaamhaar en borsten. Bij jouw komt het ook vast nog wel hoor.
    Ik hoop dat ik ook snel af ga vallen! x

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja ik heb overgewicht en daar heb ik problemen mee.
    Ik ben maar 1,59 en weeg 71 kilo. Het komt bij mij doordat ik er aanleg voor heb zeggen ze. Ik eet niet heel veel of ongezond maar word gewoon snel dik. Mijn zusje heeft wel een normaal gewicht, maar mijn moeder kan ook bijna niks eten omdat ze dan dik word.
    Doordat ik zo dik ben kloppen mijn hormonen ook niet helemaal en ben ik nog steeds niet in de puberteit. Mijn piemel is maar 4 cm slap en 7,5 cm stijf en ik heb nog kleine ballen en geen schaamhaar enzo.
    Ik ga nu naar een dieetist en eet nog maar heel weinig. En ik ga nu iedere dag een stuk wandelen of hardlopen, om en om. Nu voel ik me al een stuk beter. Hopelijk ga ik nu snel afvallen! Het meeste schaam ik me nu voor me dikke buik en me hele kleine piemel. Maar ik ben ook blij dat ik geen borsten heb, sommige dikke jongens hebben dat wel.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik weeg 129 kilo dat komt omdat ik 1 maand elke dag bij de Mac Donald s zit

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten