Skip to content
3 reacties
854 weergaves

Ben heel Dik!!

Hoi ik ben een jongen met een groot overgewicht. Ben 1.71m en ik weeg 214kg. Ik zelf heb er helemaal geen problemen mee met mijn overgewicht in tegenstelling tot de mensen om mij heen. Ze zeggen, je moet op dieet ga dit doen ga dat doen. Ik weet ook wel dat ik niet goed mobiel meer ben. Een eindje lopen gaat zeer moeilijk, naar het toilet ook een drama. Bij langere afstanden ga ik in mijn elektrische rolstoel. Als kind was ik ook al dik. . Maar heel lekker eten vind ik het einde en ga ik vaak uit eten. Maar heb aan 1 portie lang niet genoeg zodat ik er wel 3 lust. Ik heb na het eten ook nog altijd honger. Ik denk de hele dag aan eten. Zijn er meer die ook zo'n probleem hebben?

22 jaar
7 jaren geleden

3 Reacties

  • Jongen 22 jij houdt van lekker eten en ook jouw vriendin, nu ik ook, ben tegen de 100 kilo, mijn ouders zeggen ook steeds je moet niet dikker worden en wil dit zelf ook niet. Je zegt heb er geen last van maar je hebt wel een electrische rolstoel. Je moet het niet voor anderen doen maar voor jezelf, ik loop en fiets wat meer, ga zwemmen, en niet alle dagen patat meer, val nog niet zo snel af, maar groei ook iet echt meer omdat ik toch wat bewuster leef nu en voel me er goed bij. Dit gun ik jou ook dat jij je wat meer kunt bewegen,je zegt zelf ben niet zo mobiel meer,dus zou toch afvallen en hulp zoeken ,dus sluit me aan bij meisje 18 om toch te overwegen om af te vallen, misschien samen met je vriendin.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik sta al onder controle van een arts. Bloeddruk, cholesterol alles goed. Een operatie voor een maagband ziet de arts niet zitten, ik moet daar ook niets van hebben. Maar ik wil ook niet afvallen . Mijn zwaarlijvigheid daar heb ik vrede mee. Maar bij dit gewicht heb ik veel hulp nodig. Sinds 1.5 jaar heb ik een zeer leuke vriendin die me bij veel dingen helpt. Ook zij is een dikke meid. Ze houd ook van lekker eten, en dat doen we dus ook. Is er ook iemand die zelf heel dik is en een vriend/vriendin heeft die ook dik is?

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Kijk, uiteindelijk ben jij natuurlijk degene die kiest of je hier iets aan wilt doen of niet. Dat kan iemand anders niet voor je besluiten. Wel kun je er echt baat bij hebben om hulp hiervoor te zoeken: als je zo veel eetlust hebt, zo vaak honger hebt en de hele dag aan eten denkt, zou het best kunnen dat je een soort eetstoornis hebt. En daar kun je voor behandeld worden. Dat heeft als voordeel dat je dan kunt afvallen en zo gezonder en mobieler zult worden en dat je waarschijnlijk ook die voortdurende honger zult kunnen verminderen of er zelfs vanaf zult kunnen komen. Mijn advies zou dus zijn om wel naar de dokter te gaan hiermee, want je zult er echt van profiteren om hiervoor behandeld te worden. Je hoeft dit niet te doen voor andere mensen, maar overweeg wel om het te doen voor jezelf.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten