Skip to content
14 reacties
1290 weergaves

Help mij alsjeblieft!

Hoi iedereen!
Ik doe een studie om docent kunst te worden, maar voor een opdracht heb ik jullie mening nodig. Ik heb dus een formulier gemaakt om data te verzamelen voor mijn opdracht: mijn taak is om ervoor te zorgen dat de LGBT+ gemeenschap naar een religieus museum wil komen door iets leuks en educatiefs te organiseren.
En daar heb ik dus jullie hulp bij nodig!

Dit is de link: https://forms.gle/LhUXkSTVGxUaYZZc9

De enquete is een google formulier, duurt nog geen vijf minuten en het helpt me echt enorm :)

Als extraatje: ik ben aseksueel, dus als je hier vragen over hebt dan beantwoord ik deze ook graag!

Liefs,
Revelia

23 jaar
2 maanden geleden

14 Reacties

  • dat hele LHBTIQ+ klopt niet. Lesbisch, homo of bi gaat over of je een man of een vrouw leuk vind of allebei. De TIQ+ gaat over of je tevreden bent met je eigen lijf en dus zou dat allemaal niet bij elkaar moeten horen.

    11 jaar
    1 maand geleden
  • In mijn ogen is "neurodiversiteit" weer zo'n verzonnen woord, om iets wat ze niet begrijpen toch in vakjes in te delen.

    Een voorbeeld: beeld je in dat iemand de fysica-natuurwetten van de zwaartekracht, materiaalstructuur, veerkracht, demping, en luchtweerstand niet begrijpt.

    Als een voorwerp valt en wel of niet weerbotst, dan ziet die persoon niet die natuurwetten van de fysica in werking, nee, want die kent hij niet, hij begrijpt die niet. Hij ziet niet die onderliggende patronen.

    Wat hij wel ziet: een pluim valt trager dan een tak. Een bal botst anders weer dan een steen. Een balpen veert anders terug naargelang ze wel of niet op de punt valt. Een metalen bout klinkt anders dan een nylon bout als hij valt. Losse grond valt anders dan een baksteen gebakken uit diezelfde grond. Alles valt op een andere manier.

    Dus in zijn ogen is dat de "val-weerbots-diversiteit". Dus hij gaat alles opdelen in 750.000,3 verschillende vakjes: "hoe iets valt en weerbotst". Maar zijn indeling geeft geen echt inzicht. Het systeem verklaart niets, voorspelt niets, en lost niets op. Het maakt de zaak niet simpeler maar net ingewikkelder. Het geeft geen inzicht in de onderliggende patronen en natuurwetten die gelden voor alles en iedereen. Want die patronen kunnen ze niet zien. Het is gewoon een eindeloos lange lijst van verschijnselen, zonder samenhang, zonder enige verklaring.

    Zie je?

    Dat is wat er ook gebeurt bij die zogenaamde "neurodiversiteit". Die is niet gebaseerd op biologische proeven en metingen aan hersenen en zenuwen. Er zit geen biologische of biochemische systematiek in. Ze kunnen er geen wetenschappelijke biochemische formules op plakken. Kortom, dat is gewoon verzonnen door mensen die er niets van kennen, en die de onderliggende natuurwetten niet kunnen zien. (Opm.: ik zeg niet dat ik ze zelf wel kan zien, dat is weer een ander onderwerp.)

    Dus ik zou zeggen: laat je niet in zulke vakjes steken, want daar kan je heel je leven de gevolgen van meedragen. Eens je zo'n etiket opgekleefd kreeg, kan je nooit meer in aanmerking komen voor sommige beroepen zoals piloot, zeekapitein, of andere topfuncties zoals in kernenergiecentrales, en zo.

    Als je zulke hokjes tegenkomt, vraag je dan altijd af: Wat verklaart het, zonder uitzonderingen? Wat voorspelt het, zonder uitzondering? Welke problemen lost het op, op dat gebied? Maakt het de zaak logischer en eenvoudiger, recht van punt A naar B? Geeft het echt inzicht in de onderliggende fenomenen? Wat zijn de onderliggende natuurwetten van de fysica, chemie, biologie, biochemie? Kan je dat principe gebruiken om er technologie mee te ontwikkelen op dat gebied?

    Als het antwoord nee is, is het geen wetenschap, maar alleen geloof. Je mag natuurlijk geloven wat je wilt, wij hebben vrijheid van religie. Geen probleem. Maar besef wel dat het geen wetenschap is, en dus niet de wetenschappelijke waarheid beschrijft. En besef dat je jezelf blaasjes laat wijsmaken.

    Dus vraag altijd naar die onderliggende natuurwetten.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • @M15, niet helemaal. Als je als meisje op meisjes valt heet dat inderdaad gewoon heteroseksueel. Cis (kort voor cisgender) heeft niks te maken met op wie je valt (seksualiteit) maar wie je je voelt (gender). Als je bent geboren als meisje en je een meisje voelt, ben je cisgender, sommigen zijn transgender (meisje wordt jongen, of andersom) en zo zijn er nog een paar. De meesten zijn inderdaad cis.
    De rest is ook normaal, alleen dat komt minder vaak voor. Verder is het feit dat "er een naam op je wordt geplakt omdat je normaal bent" een vrij algemeen concept, zo ben jij ook homo sapiens, vrouw en een zoogdier ;). Is niks raars aan hoor.
    Gr. J18

    18 jaar
    1 maand geleden
  • Dus cis is dat je gewoon hetero bent? Ik haat dat er rare namen op mij wordt geplakt omdat ik normaal ben.

    15 jaar
    1 maand geleden
  • Als je cis bent, dan ben je bijvooorbeeld geboren als man en dan voel je je ook een man. Je lichaam past vanaf je geboorte al bij je geslacht. De meeste mensen zijn dus cisgender!

    23 jaar
    1 maand geleden
  • Wat is een Cis?

    15 jaar
    1 maand geleden
  • Hoi, ik wil even reageren op het grote bericht. Ten eerste bedoel ik met "LGBT+-gemeenschap" gewoon iedereen die zich qua gender of seksualiteit anders identificeert als de hetero-cis norm van de maatschappij. Dat is alles - en die gemeenschap bestaat wel degelijk. Daarbij hoef je niet mee te doen met de parade, makeup te dragen of roze veren in je reet te steken om hierbij te horen. Ik zou mezelf beschrijven als jouw "normaal" en ben toch ook deel van de LGBT.
    Het enige wat ik met de enquete wil doen is wat data verzamelen om zo mijn opdracht zo realistisch mogelijk uit te kunnen voeren. Natuurlijk hoef je daar niet aan mee te doen, dat is compleet vrijwillig en ik dwing je absoluut nergens toe. De opdracht stelt een bepaalde doelgroep naar een bepaald museum te trekken door een "product" te ontwerpen. Mijn gekozen doelgroep zijn mensen die zich dus anders dan de norm identificeren en mijn gekozen museum is religieus want ik vond die wrijving interessant.

    Ik vind het niet prettig dat je woorden gebruikt als 'pervert' voor bepaalde vormen van identiteitsuitingen en dat je pedofielen en bestialen in hetzelfde bootje plaatst als homoseksuelen. Die horen er namelijk NIET bij en ik hoop dat je snapt dat er een groot verschil is tussen LGBT en die verschrikkelijke seksuele fantasieën.

    23 jaar
    1 maand geleden
  • @j21: precies. Ik ken zo ook jongens waarvan ik tot voor kort niet eens wist dat ze homo waren, net omdat ze zo doodgewoon normaal waren, het zijn gewoon sympathieke mensen. Zij hebben ook een afkeer van nichterige types, pride-parades, roze pluimen in gat, regenboog-vlaggen en -zebrapaden, enz... Net omdat die uitspattingen hen tot marginale freaks proberen degraderen. Het schijnt dat je vroeger op de kermis kon gaan kijken naar mentaal gehandicapten, naar zwarten, dwergen,...: die werden ook tentoongesteld als freaks. Je kon zelfs gaan dwerggooien, schijnt. Wat die pride- en LGBTQIA+ bewegingen nu doen, is zichzelf op die manier tot marginaal maken. Maar ze maken het wel veel moeilijker voor alle wel-fatsoenlijke en normale homo's en lesbiennes, want dat straalt negatief af op ons.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • M22 ik snap niks van je wat je hebt gezegt.

    15 jaar
    1 maand geleden
  • @meisje 22: mijn buurmannen zijn met elkaar getrouwd, maar als zij lopen zeker niet met roze pluimen etc. door de straat, Het zijn 2 doodnormale aardige gasten die geeneens opvallen als homoseksueel stel. Leuk om af en toe een praatje met ze te maken en ik laat hun hond wel eens uit.

    21 jaar
    2 maanden geleden
  • Er bestaat niet zoiets als: "de LGBT+ gemeenschap". Nee, alle homo's en lesbiennes die ik ken, zijn gewone normale mensen. Ik ken er veel, ik ben zelf ook lesbisch. Je ziet het niet aan ons, en wij voelen ons helemaal niet vertegenwoordigd door die LGBT+ perverts, integendeel, die stellen ons in een slecht daglicht en maken het juist onveiliger en slechter voor ons.

    Die kleine kliek perverts die met roze pluimen in hun gat, en met een lederen BDSM-string, op straat gaan paraderen en hun geslacht tonen aan kleuters, kinderen en ouderen, onder het mom van "pride-parades", zijn geen hulp. Dat zijn "pervert-parades". Zij beschouwen zich als vertegenwoordigers van de LGBT+ gemeenschap, maar ze vertegenwoordigen niemand, behalve zichzelf.

    Natuurlijk worden zij wel gul gesponsord vanuit buitenlandse kringen die je niet mag noemen, of je krijgt een heel nest woke landverraders op je nek. Dus uit kringen rond rijke pedofielen, satanisten, eugenetici, oproerkraaiers, en co, die vaste klant waren op "Lolita island" bij Jeffrey Epstein. Het spreekt vanzelf dat universiteiten die pervert-parades ook sponsoren, want zij worden op hun beurt ook weer gul gesponsord door diezelfde kliek, via NGO "liefdadigheids-organisaties". Voor wat hoort wat.

    Als je toch absoluut een opsplitsing zou willen, splits ze dan als volgt:
    - NHBLG: normale hetero, bi, lesbische, en gay mensen. Kortom, diegenen die de samenleving vooruithelpen.
    - PFTBPN: perverts, freaks, trans, bestialen, pedo, necro, dus diegenen die gaan paraderen en schofferen. En die de samenleving kapot maken.

    Kunst moet: (1) mooi zijn, (2) de mensen verheffen, (3) de mensen bewuster maken, en (4) via die weg een boodschap meegeven.

    Ik zie niet in hoe een project speciaal voor perverts, dat gaat bereiken?

    En bovendien houd je dat soort figuren beter weg uit musea, anders gaan ze weer overal unieke en onschatbare kunstwerken kapot maken door daar pis en kak en verf op te smeren, en zich eraan vast te kleven. Dat is immers hun ethische en intellectuele niveau.

    Dus die perverts vertegenwoordigen helemaal niemand van de normale hetero's, bi's, lesbiennes en homo's. En wij willen hen niet in onze buurt, ze maken ons te schande. Door hun perversies zijn er in de USA en andere landen als tegenreactie nu veel strengere wetten gekomen, inplaats van soepelere.

    Overigens, ik heb de enquete niet bekeken, ik doe daar niet aan mee.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • Je bent aseksuel?

    21 jaar
    2 maanden geleden
  • Lijkt mij meer om ze te provoceren

    15 jaar
    2 maanden geleden
  • De vraag is eerder of een religieus museum/instelling open staat.voor de LGBT+ gemeenschap.

    21 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten