Skip to content
2 reacties
381 weergaves

Hoe kom ik uit de kast

Hai , hier ben ik weer ! Ik heb laatst gepost op dit forum en een reeks prettige tips gekregen, ik heb heel veel nagedacht en ik weet nu zeker dat ik gay ben ( lesbisch of bi weet ik nog niet ) maar ik heb echt geen idee hoe ik uit de kast moet komen . Ik hou echt van mijn moeder maar ik weet niet hoe ik haar moet vertellen dat ik een meisje uit mijn klas leuk vind . Ik weet ook niet hoe ik het tegen mijn vrienden moet zeggen. Ik kan niet langer door gaan op deze manier . Help me alsjeblieft. Het zou de wereld voor me betekenen

15 jaar
2 maanden geleden

2 Reacties

  • J23 heeel erg bedankt ??

    15 jaar
    2 maanden geleden
  • De vraag is, waarom wil jij uit de kast komen en wat wil je daar mee bereiken? Je bent 15 en dat is nog erg jong om jezelf al zo te labelen. Op die leeftijd kan nog van alles zonder dat er veel achter gezocht wordt of dat het consequenties heeft.

    Er is dat meisje in jouw klas dat jij leuk vindt. Heb je de indruk dat zij jou ook wel leuk vindt en hoop je dat het wat verder zal gaan dan leuk vinden? Denk je dat als zij weet dat jij op meisjes valt dat het dan makkelijker zal zijn om de gewenste vriendschap te bereiken?

    Dat zou wel kunnen. Als meisjes die dezelfde gevoelens hebben als jij weten dat jij daar voor open staat zal je wat eerder contacten hebben. Alleen, waar je nu mee zit is, hoe laat ik het weten?
    Je kan natuurlijk op een tafel gaan staan en roepen dat je meisjes leuker vindt dan jongens. Ik las hier eens dat een jongen die op jongens viel en zong bij een bandje dat heeft gedaan. Tijdens een voorstelling terwijl hij op het toneel stond, in de microfoon. De meesten zullen zover niet durven gaan.

    Moet dat ook? Ten eerste, je bent 15 en je twijfelt nog of je misschien bi bent. Alle deuren staan nog voor jou open, dus waarom nu al deuren dichtgooien? Jongens praten met elkaar over meisjes die ze kennen, die ze leuk vinden en wat ze daar wel mee zouden willen.
    Meisjes doen dat ook neem ik aan. Misschien dat iemand wel eens vraagt of jij een vriendje hebt. Dan kan je zeggen dat je meisjes misschien leuker vindt. Dan laat je alle opties nog open.
    Je kan ook een regenboog armbandje gaan dragen of een kettinkje met een roze driehoekje of iets anders lhbti gerelateerd.
    Ik las laatst dat 30% van de Z generatie zich tot de lhbti gemeenschap rekent. Zo alleen of zeldzaam ben je dus niet. Op jouw leeftijd willen heel wat meisjes wel eens wat met elkaar knuffelen. Om te ervaren hoe een bloot iemand in je armen aanvoelt. Jongens zijn toch wel een beetje eng nietwaar!

    Ik zou je adviseren, laat het discreet doorschemeren wat je gevoelens zijn en ontken het niet als er naar gevraagd wordt. Als op school een vriendin het weet dan weet binnen korte tijd iedereen het. Dan zie je vanzelf wel wat er verder gebeurt. En, meisjes zijn leuk enzovoorts, maar jongens zijn soms ook heel lief hoor!

    Succes!

    23 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten