Skip to content
10 reacties
935 weergaves

Wat ben ik: hetero,homo,bi,trans

Hoi Ik heb al een langere tijd een relatie van(3jaar) met mij vriendin. Maar ik weet niet wat ik ben. Want ik heb Wellens wat dingen gedaan met jongen. Maar dat vond ik niet verkeerd was wel fijn en lekker en geen spijt. Maar ik vind dingen doen met een meisje ook niet verkeerd. Maar ik wil me wel eens wat kleding dagen van een meisje.zoals hakken, string, panty, jurkjes, bodysquit, vind het heerlijk om dat te dragen.

Maar wat ben ik nou???

21 jaar
1 jaar geleden

10 Reacties

  • Ts, ik zou niet gelijk denken aan "trans". Volgens de statistieken draagt zo'n 10 tot 15 procent van alle mannen graag af en toe, of vaker, dameskleding. De meesten raken er opgewonden van en slechts een heel klein gedeelte gaat zichzelf definiëren als transgender. Verder hebben veel mensen in meer of mindere mate bi gevoelens (waaronder ik zelf). De vraag is hoe je ermee omgaat. Ben je voor je geluk afhankelijk om ook met een jongen te vrijen of is je vriendin voldoende voor jou? Ik heb een vriend, maar daarvoor had ik seks met een meisje. Daar ben ik mee gestopt omdat ik vind dat je maar met 1 persoon intiem moet zijn. Dat gaat prima, maar ik zie nog regelmatig lekkere meisjes, waar ik weleens wat mee zou willen. Maar ik vind het ongepast om mijn vriend daarmee te bedriegen. Zelfs terwijl hij weet dat ik zulke gevoelens heb.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • In de war. Je bent in de war

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Goed gezegd, J19. Sluit ik me bij aan (behalve dat ik hetero ben dan;)).
    M22, het is uiteraard jouw goedrecht om te vinden wat je wil vinden en als jij vind dat bepaalde mensen niet zichzelf mogen zijn, mag jij dat vinden. Vrijheid van meningsuiting noemen ze dat. Toevallig bestaat artikel 1 van onze grondwet ook, en die is het niet helemaal eens met jouw post.

    (Tussendoor ook vraag aan redactie: ik ben van mening dat deze post voor zowel TS als andere gebruikers/lezers een negatieve bijdrage levert en aangezien we al leven in een maatschappij waarin (zo blijkt nu weer) LHBT+ niet altijd wordt geaccepteerd, verzoek ik de redactie de discriminerende post van M22 aan te passen al dan niet te verwijderen, in het belang van de veilige sfeer op dit forum)

    Waarom zouden sommige mensen niet naar hun gevoel mogen luisteren en andere wel? Het feit dat sommige mensen op hetzelfde geslacht vallen en dat sommige mensen zich in het verkeerde lichaam voelen, is wetenschappelijk te onderbouwen. Bij transmannen (van vrouw naar man), kun je bij een mri scan in de hersenen meer mannelijke kenmerken zien dan bij cis vrouwen (die zich "gewoon" vrouw voelen). Het is dus niet slechts een "gevoel", maar een wetenschappelijk te verklaren fenomeen.

    Wat betreft TS, ik sluit me aan bij andere reageerders dat een etiket wat mij betreft niet heel relevant is. Als ik jou zo hoor, denk ik dat je geen hetero bent. Trans kan, maar ik denk dat je dat dan al had geweten. Het is ook prima om als jongens meiden kleren te dragen. Queer zou inderdaad een geschikte term zijn, mocht je die graag willen.
    Tot slot hoop ik dat je je niet te veel druk maakt, draag gewoon wat je wil dragen en date met wie je wil daten. En trek je vooral niks aan van mensen zoals M22.

    Dan toch nog even, voor M22. Sorry als ik je te hard aanpak, maar ik vind het belang van TS zwaarder wegen dat jouw discriminerende mening. Maar goed, niemand is perfect en je kunt ook niet alles snappen, dus ik zal het je niet al te veel kwalijk nemen.

    Groet, J16

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • @ m22, iedereen mag zijn mening hebben op dit forum, maar zoals je in je laatste bijdrage aan alle realiteit voorbij raast is zorgelijk.

    Weet niet of dit komt vanuit een religieuze achtergrond, maar wat jij schrijft is erg beledigend. Ik heb een vriendje van wie ik zielsveel hou, ik heb vriendjes gehad waar ik nog steeds van jou. Jouw bijdrage maakt van mij een tweederangs burger. Zo conservatief heb ik zelden op dit forum gezien. Met wie jij bevriend bent en met wie jij het bed deelt moet je zelf weten, daar ga ik niet over, daar zeg ik niets over. Maar ik durf wel te stellen dat jij zeer discriminerende opmerkingen maakt, respectloos.

    De wereld veranderd, er komt meer ruimte en vrijheid voor anders denkende én voelende. Wat heb jij ermee te maken waar iemand gelukkig van wordt. Jouw bijdrage zorgt voor haat, stigmatiserend beeld over “anders” denkende.

    Mijn advies, kruip terug onder de steen waar je vandaan komt, vertel daar jouw normen en waarden, ben er zeker van dat er niet veel zullen zijn die dat onderschrijven. Succes met jouw leven, laat het mijne de mijne zijn. Succes!!

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • @m19 waar 'staaf' ik de opmerking op? Omdat TS zich al voorstelt als jongen, en ik dus aanneem dat hij een piemel heeft. Dan is iemand een jongen. En jongens vallen op meisjes. Al het andere is wat deze verknipte maatschappij van mensen heeft gemaakt. Dat je zelf zou mogen kiezen wat voor geslacht je bent, puur omdat je je zo VOELT. Dat je zomaar seks zou mogen hebben met alles en iedereen, omdat dat zo fijn VOELT. En dat iedereen die daar een kritisch geluid op heeft, wordt afgeserveerd onder de cancel cultuur. Alles moet tegenwoordig maar mogen, behálve een tegengeluid. Ik vind dat zorgelijk.

    Ik heb daar dus echt een andere mening over. Gevoelens zijn niet leidend in mijn mening. Je wordt geboren als jongen en bent dus een jongen. En hetero is de enige gezonde vorm van seksualiteit die er is. Als we allemaal maar mogen doen waar wij ons prettig bij voelen, dan is het hek van de dam. Mijn mening.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Beste TS, als je al 21 bent, dan zou je zeggen, je weet het wel, maar dat is bij jou niet het geval.

    Gelukkig leven we in een land waar op dit gebied heel veel kan. Het gros van de Nederlanders interesseer het niet, maar dat helpt jou nu ff niet.

    Als jij je meisje wilt behouden en daarnaast ook met jongens iets hebt, dan ben je minimaal bi. Maar als er nog meer verlangens zijn zou ik er geen label aan hangen, je bent wie je bent en een stempel op je hoofd is echt niet nodig.

    Geniet van het leven en de dingen die je onderneemt doe bij jou passen, het leven is al complex genoeg, liefs!

    @ m22 waar staaf jij de opmerking op, je bent een jongen, je bent een hetro?

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Allereerst zowel iets doen met een jongen of meisje is niet verkeerd.
    3 jaar is best lang die relatie met dat meisje, dus het klikt wel tussen jullie.
    Als je alleen op meisjes verliefd kunt worden en ook alleen een relatie wil met een meisje, ben je hetero volgens mij.
    Als je verliefd op meisjes maar ook op jongens kunt worden dan noemen ze dit bi.
    Dan zijn er jongens die wel eens fantaseren of wel eens vaak zonder dat anderen het weten meisjes kleren aantrekken, van hun zus ,vriendin . Maar toch geen meisje willen zijn en wel jongen willen blijven, alleen ze hebben een voorkeur voor vrouwen kleding.

    Dan op jouw vraag is het moeilijk om een antwoord te geven.
    Waarom willen of moeten mensen zich altijd in een hokje plaatsen?
    Je kunt het ook anders bekijken, je vraagt wat ben ik nou.
    Geef jou als antwoord, je bent jezelf en daar is niets mis mee.



    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Je bent gewoon jezelf en dat is goed. Wat voor etiketje erbij hoort, is niet zo belangrijk. Kijk bijvoorbeeld eens naar de schrijver Marieke Lucas Rijneveld. Je hoeft niet in een hokje te passen.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Je bent een jongen.
    Je bent hetero.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Je kan gewoon zeggen queer :) Je hoeft niet iets specifiekers te zijn. Je bent gewoon een persoon die jongens, meiden, en dameskleding leuk vindt en misschien nog wel meer. Je bepaalt natuurlijk zelf wat je bent, maar er hoeft zeker geen label op.

    20 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten