Skip to content
12 reacties
2170 weergaves

Waarom ben je gelijk homo als je er "anders" uitziet?

Hoi, ik ben een jonge van 13 en ben erg met mijn lichaam en mode bezig. Ik ben slank, heb lang blond haar, blauwe ogen en draag vaak een beetje lipgloss, accentueer mijn ogen een beetje. Mijn moeder heeft een kledingzaak en ik loop net als mijn zus modeshows en heb al vaker in magazines gestaan. Op school noemen ze me al vanaf groep 7 homo. Ik reageer er nooit op en loop altijd gewoon door. Misschien ben ik het wel, maar dat hoeven zij niet te bepalen toch? Ik weet dat ik jongens leuk vind maar kijk ook naar meisjes, dus bi zou net zo goed kunnen.

13 jaar
3 jaren geleden

12 Reacties

  • Hey, TS,

    echt fijn voor u dat ge uit de kast zijt durven komen. En zoals ge zelf vastgesteld hebt, eens het geweten is, dat ge hebt durven zeggen dat ge gay zijt, valt het pesten weg. Ze kunnen niet anders als het aanvaarden en inderdaad, ge krijgt er zelfs vrienden door bij :-) .

    Heel schoon dat ge anderen daar ook mee wilt helpen, ik doe hetzelfde. Op school is er een jongen van een jaar lager, die nog in de knoop zit. Tegen de jongen op wie hij verliefd is heeft hij het uiteindelijk durven zeggen, maar jammer genoeg was die liefde niet wederzijds. Dus durft hij niet meer compleet uit de kast te komen. Na de examens zoeken mijn vriend en ik hem weer op, om hem verder te helpen. Om een vriend voor hem te zijn.

    Ik ken niemand die model is, op het platteland is daar niet zoveel belangstelling voor waarschijnlijk :-) .
    Staat dat filmpje ook ergens online?

    Enne, succes met die jongen, wie weet wordt het nog wat? Of al geweten dat hij niet gay is, of juist wel?

    Groetjes, S.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi, ik ben TS. Bedankt voor de leuke reacties. Mijn coming out op school is alweer een tijdje geleden en mijn filmpje wordt nu ook op andere scholen gebruikt en ik vertel mijn verhaal. Ik merk dat heel veel jongens die gay zijn of twijfelen niet durven te praten. En meer jongens die even anders zijn dan anderen worden daarom gepest. Sinds ik uit de kast ben is er meer begrip en wordt ik niet meer gepest. Ik probeer anderen daarmee te helpen. Ik heb meer vrienden, ik durf meer, niet alleen intiem maar ook in gewone dingen. Maar hou er wel rekening mee dat ik model ben. Ben verliefd op een jongen die me ook wel gepest heeft. Nu is ie heel leuk en mooi was hij altijd al!

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Top dat je dit gedaan hebt TS!!! Nu ze er een beeld bij hebben van wat jij als model doet en je hun de kans gaf vragen te stellen is het voor hun ook normaal. Toen ze niets van je wisten was jij voor hun een soort van vreemde. Dat is ook zo als je ernstig ziek bent of een handicap hebt. Als mensen er niets van weten, weten ze niet hoe ze moeten reageren wat kwetsend kan zijn voor de gene waar het over gaat.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts, jij bent een mens naar mijn hart. Gewoon doen wat je zelf leuk vindt, ook qua uiterlijk. Terwijl de meeste anderen toch vooral proberen om hetzelfde te zijn als de rest. En dan nog de stap nemen om het ze te laten weten en zien. Mijn complimenten! Ik probeer ook altijd mezelf te zijn en ben daardoor niet standaard. Ook genoeg commentaar op gehad, maar gelukkig niet echt gepest.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Stoer van je om dit zo te doen! Je zegt dat je niet stoer bent. Maar wat is stoer? Gastjes die van alles moeten doen om op te vallen zijn niet stoer maar hebben een imagoprobleem. Te weinig aandacht. Jij mag best wel trots op je zelf zijn!!!!

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Eenmaal als het onbekende weg is, dan is er vele vlugger aanvaarding. Dat is zo een beetje voor alles en iedereen zo.
    Dat ge durfde zeggen dat ge zowel jongens en meisjes leuk vindt, vind ik knap. Zo ken ik nog niemand (voor zover ik weet).
    En om een filmpke in de klas te laten zien, dat is toch ook al moedig :-) .

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben TS en inmiddels 14. Ik heb samen met een vlogger een filmpje gemaakt over mijn hobby als model. Daarvan is een stukje op de site van de school gekomen en het hele filmpje heb ik in de klas laten zien. Ze mochten ook vragen stellen. Ze vroegen ook of ik nou op jongens of meisjes val. Heb gezegd dat ik allebei leuk vind. Ook of ik me een jongen voel of een meisje. Ik ben een jongen en zo voel ik me ook. Maar ben geen stoere jongen en echt wel meisjesachtig. Kreeg best wel veel leuke reacties. Ze schelden nu ook minder. Er kwam 1 jongen naar me toe die echt sorry tegen me zei en nu praten we wel vaak met elkaar.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon laten roepen.denk dat ze jaloers zijn. Wij hebben een meisje in de klas die ook model is. Zij wordt gepest door een paar oer lelijkerds die het niet kunnen hebben dat dat meisje mooi is en zij zelf niet.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Wees gewoon jezelf. Jij bent wie je wilt zijn. Daar heb je al een goed beeld van als ik je bericht lees.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik kan je vraag heel simpel beantwoorden. De maatschappij is fucked, het ligt niet aan jou maar aan hun. Probeer je er gewoon niet van aan te trekken en er tegen in gaan heeft ook geen zin. Gewoon negeren en denken 'laat die lul lekker lullen'.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Als model ben je vast een hele mooie jongen. Mensen kijken altijd naar anderen en hebben ook vaak een oordeel over iemand klaar. Jij bent netjes op je lichaam en een perfectionist in je kleding en je uitstraling. Dat wordt geassocieerd als homoseksualiteit omdat men er geen andere benaming voor heeft. Een jongen op ballet is ook al snel een homo en een meisje op voetbal wordt vaak gezien als lesbisch. Wij leven in een hokjescultuur, iedereen moet in een bepaalt hokje horen. Goed dat jij je er niets van aantrekt als ze homo tegen je zeggen maar je hebt er toch wel een beetje last van, anders zou je dit topic niet hebben gemaakt. Wees gewoon je zelf, jij bent wie je wilt zijn en daar hebben anderen niets over te zeggen, niet over je uiterlijk en ook niet over je geaardheid.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Ik kan begrijpen dat het jou stoort dat ze je homo noemen. Roepen ze je na op school of spreken ze over jou als "die homo"?
    Er zijn mannelijk ingestelde homo's, daar zie je of merk je niets aan, en er zijn vrouwelijk ingestelde homo's en soms dan zie je dat wel aan ze. Jij met je make up maakt wel erg duidelijk hoe het met jou zit. Misschien dat die jongens op school er niet zo mee zitten als jij homo zou zijn, maar je maakt natuurlijk wel een statement met je uiterlijk.
    Je kan twee dingen doen, je een beetje aanpassen of accepteren dat je commentaar krijgt. Als jij zegt: Zo ben ik en dat moeten ze maar accepteren, dan heb ik alle respect voor je.
    Je ziet hier zo af en toe een topic van een jongen die ontdekt heeft dat hij homo is en daar erg mee zit. Hij zou het misschien wel willen vertellen maar hij is bang voor de gevolgen en zo blijft hij eenzaam en ongelukkig totdat hij eindelijk de stap zet. Jij hebt dat probleem niet. Iedereen ziet wel hoe het met jou zit, al denk je zelf dat je misschien ook nog wel bi kan zijn. Iedereen is wel een beetje bi, jij ook dus, maar niet zo erg denk ik.
    Op een dag ontmoet jij een leuke jongen die graag jouw vriend wil zijn en dan ben je nog gelukkiger dan je nu misschien al bent met je modeshows en alles. Jij bent vast een mooie jongen om te zien, wees daar gewoon maar blij om en trek je verder niets aan van opmerkingen. Misschien zijn ze wel jaloers op jou.

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten