Skip to content
5 reacties
1198 weergaves

Homo zijn, ongelukkig voelen

Ik weet sinds mijn 14e dat ik op jongens val, eerst dacht ik dat ik biseksueel was. Ik heb met mezelf heel erg gestruggled. Ik ben bang voor de toekomst dat ik nooit hand in hand kan ga lopen met mijn toekomstige vriend. Een iemand heb ik het verteld en hij reageerde goed. Ik wil zelf wel uit de kast, zodat ik ook in contact kan komen met andere homo's. Maar ik ben bang dat andere mensen zich anders gedragen als ik dat zeg en dat wil ik niet. Trouwens, ik denk dat mijn ouders wel weten dat ik op jongens val. Dat accepteren ze wel, want ze hebben altijd gezegd: 'Het maakt niet uit met wie je thuiskomt als je maar gelukkig bent.' Momenteel voel ik me ongelukkig en eenzaam, omdat ik mijn gevoelens opkrop. Hebben jullie een advies voor mij?

16 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Heel fijn jongen dat jij de moed gevonden hebt. Er was hier, al weer een tijd geleden, een jongen die voetbalde in de eredivisie die het ook zo gedaan heeft. Hij zat met zijn ouders en zijn drie oudere broers aan tafel en toen heeft hij die brief gegeven.
    Zijn ouders en zijn broers hebben hem omhelst en er zijn tranen geweest, maar hij is heel blij dat hij het gedaan heeft.

    Jouw ouders hebben al het vermoeden dus ik weet zeker dat het heel goed zal gaan. Misschien dat je dan ook de moed vindt om er bij je vrienden mee naar buiten te komen. Goede vrienden laten je niet vallen en wie weet wat er verder gebeurt.

    Ik wens je het allerbeste, veel goede vrienden, veel liefde en veel gelukkige momenten. Ik denk dat jij een sterk iemand bent dus ik weet zeker dat het wel goed komt met jou.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hallo jongen van 22, heel erg bedankt voor je uitgebreide antwoord! Ik ben nu zelf ook bezig met een brief schrijven voor mijn ouders. Ik wil het gesprek niet aangaan, omdat ik me daar oncomfortabel bij voel.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Totaal geen moeite dat ik gay ben. Zijn zoveel jongens die het zijn. Je kunt echt met jongens een hechtte vriendschap opbouwen. Je hebt een voordeel dat het je ouders niet kan schelen wat je bent zeg je. Nu vertel het ze gewoon. Al mijn vrienden en familie accepteren het van mij, vinden het gewoon of normaal. Echt , komt goed, gewoon jezelf zijn.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben de topic starter een vraagje voor de moderator kan dit verplaatst worden naar LGBTIQ+? Ik denk dat het in dat subforum beter past.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Je weet al een paar jaar dat je homo bent, je hebt het al tegen iemand verteld, en je denkt dat je ouders het wel weten. Je wilt graag uit de kast, maar je bent bang dat mensen anders naar je gaan kijken.
    Wat dat laatste betreft, ja, in het begin zal je misschien anders voor ze zijn, maar net als die "iemand" zullen de meesten er gewoon goed op reageren en uiteindelijk ben je gewoon weer die jongen die jij altijd al was.

    Ik denk dat je maar eens gauw met je ouders moet gaan praten. Je denkt dat ze het weten en die opmerking van ze dat het niet uitmaakt met wie jij thuis komt is gewoon een uitnodiging. Ze houden van je en ze willen dat jij gelukkig wordt. Met een lief meisje of een fijne vriend, ze gunnen het jou allebei.
    Als je ouders het eenmaal weten dan kunnen ze je een beetje begeleiden, want er kunnen ook foute dingen gebeuren met verkeerde vrienden. Vertrouw ze en geef ze de kans echt jouw ouders te zijn! Ze willen niets liever dan dat!

    Nu voel jij je eenzaam en ongelukkig omdat jij niet kan zijn wie je bent en jij je gevoelens moet (wil!) verstoppen. Je leest hier op dit forum vaker topics van jongens zoals jij. Ze worstelen met hun geaardheid, zijn bang er mee naar buiten te komen en als ze het uiteindelijk doen dan ontmoeten ze begrip, vriendschap en liefde. Dat ga jij ook vinden!

    Je zegt dat jij graag een vriend wil hebben. Als jij een vriend wil dan moeten anderen weten dat jij daar voor open staat. Open zijn over jouw gevoelens is de beste manier. Anderen met diezelfde gevoelens zullen misschien de moed vinden om naar jou toe te komen en zeggen dat ze graag jouw vriend willen zijn.
    Als die er niet direct zijn in jouw omgeving kun je eens naar jongenout.nl gaan. Dat is speciaal voor jongeren zoals jij en biedt een veilige omgeving om met elkaar contact te hebben. Via het forum, en ook in het echt op meetings die ze organiseren. Probeer het eens!

    Het is niet altijd gemakkelijk om homo te zijn en liever zou je natuurlijk gewoon op meisjes vallen, maar je hoeft geen ongelukkig en eenzaam leven te hebben. In de homowereld is veel solidariteit en je gaat vriendschap en liefde vinden. Er zijn ook wel dingen die ik niet zo leuk vind. Bij sommigen ligt de nadruk wel erg op seks, maar de meesten denk ik zijn gelukkig met hun vriend.
    De jaren die voor je liggen zijn heel belangrijk voor de rest van je leven en hoe jij in dat leven met relaties en liefdes om zal gaan.
    Maak de juiste keuzes en laat je leiden door de mensen die om jou geven en je willen helpen. Seks is heel belangrijk in het leven. Als het daar niet goed mee zit dan zit het met de rest ook niet goed, maar vriendschap en liefde komen op de eerste plaats. Pas dan wordt je echt gelukkig.

    Ik wens je veel moed en veel sterkte! Wordt gelukkig! Jij bent om van te houden!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten