Skip to content
9 reacties
1560 weergaves

latent.

Lees wel eens over latent homo, wat is dat precies.?

17 jaar
3 jaren geleden

9 Reacties

  • Wat latent is weet niemand precies, zit bijna in ieder mens, bewust of onbewust, dus maak je er niet druk om, wees je zelf.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 22 snap je ergens wel, vooral dat het voor komt in gevangenissen, of jongens kostscholen. Zie wel eens zo'n soort film, die meestal toch de zelfde inhoud hebben. Hechte vriendschap , machtsmisbruik van ouderen.
    Maar je bent van huis, buiten de maatschappij, geen meiden, en verveling soms en dan zoek je een beleving. Zie weleens dit soort films en voel me dan wel verbonden met dit soort vriendschap ook al heb ik het zelf nooit beleefd. Is dit dan latent denk ik dan.? thanks .

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Naar mijn idee wordt door sommigen hier homoseksueel gedrag verward met homoseksueel zijn. Het is zeker wel zo dat in iedereen wel iets van homoseksualiteit aanwezig is maar dat varieert van bijna 0% tot bijna 100%.
    Onder bepaalde omstandigheden, zoals in gevangenissen en op jongens kostscholen, kan seksuele nood leiden tot homoseksueel gedrag, maar dat wil toch niet zeggen dat iedereen die dat doet homoseksueel is. In mijn ogen moet je dan toch ruim meer dan 50% homo zijn. Rond de 50% ben je bi en niet direct homo of hetero. Waar de grenzen precies liggen is een arbitraire zaak.

    Bij latente homoseksualiteit is iemand overwegend homoseksueel, zonder zich daar bewust van te zijn. Omdat het zich nog niet geopenbaard heeft, omdat het verdrongen wordt, of omdat zo iemand nog te jong is om daar actief mee bezig te zijn.
    Soms ziet de omgeving al dat een jongetje wel homo gaat worden terwijl het kind zelf zich nog nergens van bewust is.

    Het is niet zo leuk om te ontdekken dat je homo bent en dan kan je jezelf natuurlijk vertellen dat iedereen eigenlijk homo is. Misschien een troost, maar het is niet waar. Aan de andere kant proberen sommigen allerlei alternatieve verklaringen te bedenken voor het zich aangetrokken voelen tot geslachtsgenoten om het woord homo maar niet te hoeven gebruiken. Werkt ook niet.

    Accepteer dat het is zoals het is en als jij je aangetrokken voelt tot jongens, zoek een vriend en doe wat je van binnen graag wilt. Voor de rest, maak je niet te druk over hoeveel homo of hetero iemand anders of jij zelf is. Hou gewoon van degene m/v tot wie jij je aangetrokken voelt en wordt gelukkig met elkaar.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Helemaal niet ingewikkeld J17. Iedereen ja echt iedereen is latent homo. De juiste jongen / man, de juiste plek, de juiste triggers, de juiste sfeer, een flinke dosis geilheid en drank... en we doen het. Iedereen. Zonder uitzondering. En wie het ontkent is een hypocriet.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 22 ge stelt het wel erg zwart en wit. Latent gevoel sluimert in iedereen, bewezen theorie der geleerden. U, doet den mening dat het niet bestaat. Tussen jongens onderling of met een vriend kan soms een apart gevoel op komen. In een groep kan het soms tot stand komen zoals ik eerder aan gaf over mijn beleving met mijn schoolvriend tijdens een onderhoud met enige oudere jongens , gekozen als bestuur. Zelf had ik in het begin een twijfel zo van niet normaal . Maar den houding van mijn vriend deed me overstag gaan, al begreep ik toen me zelf niet, noem het zelf den onbewuste latendheid, wat ik niet voel als het homo zijn.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ingewikkeld, als ik dit lees kan iedereen latent homo zijn, al weet je dit zelf soms niet. Kan door omstandigheden boven komen. Door een situatie waarin je verwikkeld raakt. Soms per toeval jongen 21. Heb hier nog een topic Kameraadschap, zou graag een echte kameraad willen of een hechte vriendengroep. Roept twijfels op. Verliefdheid voor jongens voel ik niet, ook niet echt bij meisjes. Maar eigenlijk heb ik totaal geen ervaring. Zou dit graag met andere jongens bespreken of ervaringen delen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • De wetenschap bevestigd dat niemand 100% homo of hetero is, ook al geloofd men het zelf. Vaak onbewust heeft iedereen toch iets wat nooit ontdekt wordt maar wel aanwezig is zonder het op te merken laat staan beleven. Neem als voorbeeld een groep, meestal jongens dan kan het zich voor doen dat latent homo te boven komt, ook al zijt ge niet verliefd.
    Machogedrag, machtsvertoon van den ander die boven de jongeren staat kan doen beleven dat er een soort spel ontstaat, ook al heeft het een functie, zoals bij mezelf en een vriend, wegens ongehoorzaamheid en daar door voor den school comissie moesten verschijnen. Den lezer kan denken aan machtsmisbruik, omdat we gespaard werden voor een bezoek aan den directeur of verwittiging den ouders. We kozen voor den eis van den hoof der commissie die ons den keus gaf. Een opdracht ondergaan, den vriend was gelijk enigzins enthousiast, klinkt vreemd, maar had achteraf deze beleving niet willen missen. Latendheid van enige machismo en macht tussen twee partijen kwamen boven. Bedenk wel het was voor hun enig vermaak van den verveling van het opgesloten zijn in een cultuur die voor den meesten geheim zijn, en officieel niet bestaat en zelfs verboden is in onzen moderne tijd.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste ook 17j, als je even nakijkt dan heb je metten Het antwoord m, latent betekend nog niet zichtbaar, nog niet geopenbaard. Een latente Home is een jongen of meisje waaraan je ogenschijnlijk nog niet kunt zien of hij/zij homosexuele is of kan zijn. Let er wel bij op dat als je iemand verdekt van homoseksualiteit, het niet zo hoeft te zijn, er zouden dan valse beschuldigingen geuit kunnen worden wat iemand kan beschadigen, duidelijk zo?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Latente homoseksualiteit is het zich aangetrokken voelen tot het eigen geslacht zonder dat jij je daar actief bewust van bent. Het kan zijn dat je het bewust of onbewust verdringt omdat je het niet wil accepteren. Soms ook komt het gewoon niet in je op dat je aangetrokken voelen tot jongens homoseksuele gevoelens kunnen zijn. Je bent nog een heel onschuldige jongen.
    Je doet dus niets met die homo gevoelens. Ze blijven slapen, dus latent, oftewel passief aanwezig.
    Er wordt wel gedacht dat homofobie voortkomt uit latente homoseksualiteit. Je wijst homoseksualiteit dus af omdat je dat verlangen in jezelf niet wil accepteren. Homomeppers zijn dan dus eigenlijk stiekeme homo's en een beetje zielig. Ze vechten tegen hun eigen gevoelens en zo wordt je nooit gelukkig.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten