Skip to content
42 reacties
8593 weergaves

Boer en homo

No goeie. Ik zit met een probleem. Mijn vader is boer. We hebben een gemengd bedrijf van vee en akkerbouw. En ik leer om de boerderij over te nemen. Naast school werk ik veel mee. Mijn ouders zeggen dat ik ook tijd moet nemen om een meisje te zoeken. En dat is het m nou juist! Ik kijk niet naar meisjes maar naar jongens. Met name naar een vriend van mij. Niemand weet dit!!! Ik weet hoe mijn vrienden over homo's denken en ook thuis hoef ik er niet mee aan te komen. Ik zit hier erg mee, vooral als ik met die jongen ga zwemmen. En gezeur van mijn vader. Zijn er meer jongens met dit probleem?

16 jaar
4 jaren geleden

42 Reacties

  • Hoi TS,

    Ik ben via via op jou topic terecht gekomen.
    Ik heb het inmiddels volledig gelezen en ben echt blij dat het voor jou een positieve afloop heeft gekend!

    Dat sommige mensen je als anders bekijken moet je erbij nemen, maar zoals ik lees heb je heel wat steun van je vrienden en ook van je vader. Hij is echt verandert nadat ik hem vertelde dat ik op een jongen verliefd ben geworden terwijl hij dacht dat het een meisje was. Zo is het misschien ook bij jou gegaan.

    En ja ook ik heb van die opmerkingen gekregen van vrienden die we al langer kennen en nadat we hen vertelden dat we een koppel waren. Zo van: hey, je loopt wat moeilijk. Zware nacht gehad samen?

    Van hun kan ik het best wel verdragen en zie de humor er wel van in. Maar dat was vriendschappelijk bedoeld. Van iemand anders zou ik het niet pikken.

    Heel veel succes met het opknappen van jullie eigen stekje!

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Heel gaaf TS, ik denk dat er heel wat in jullie situatie behoorlijk jaloers zijn. Ook jongeren die een hetero relatie hebben trouwens. Een huis vinden is niet zo gemakkelijk tegenwoordig en jullie krijgen het gewoon. Jij hebt heel fijne ouders. Je vriend is die jongen waar jij je al zo toe aangetrokken voelde in je vriendengroep neem ik aan. Blijkbaar herken je onbewust in elkaar hoe je bent en waar je naar verlangt. Die andere vrienden van jou zijn ook echte vrienden. Jij en je vriend zijn twee heel gelukkige mensen!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben TS. Sommige mensen begrijpen het nog steeds niet. De mensen om me heen gelukkig wel! Mijn vader moest er aan wennen maar dat is nu helemaal goed. Komt denk ik ook dat hij mijn vriend al vanaf de lagere schooltijd kent. Hij kwam vaak spelen. En voor mijn vrienden was het meer een mededeling en waren ook niet echt verrast toen een jongen uit onze groep en ik verkering kregen. We zijn nog altijd een goede vriendengroep. Ik ga wel eens op mijn vriend zijn knieën zitten en dan maken ze grappen "het is maar goed dat ze allebei een broek aan hebben.....". Opmerkingen op straat storen we ons niet aan. We hebben sinds kort een eigen huisje. We wonen er nog niet, moet veel aan gebeuren. Er woonde een oude man, dis is overleden en mijn vader heeft het gekocht. Het staat tegenover de boerderij en het zou worden gesloopt. Het wordt nu opgeknapt en als het klaar is gaan mijn vriend en ik samenwonen waar we naar uitkijken. Zowel bij hem als bij ons thuis hebben we alle ruimte hoor. Maar met seks hou je je toch in als er anderen in huis zijn.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Misschien laatste reageerders, J22, J21 en M16, voordat jullie reageren je eerst eens het topic hadden moeten lezen en bovendien goed lezen wat er staat. Dat voorkomt reacties die nergens op slaan. De topic starter is allang uit de kast en die J16 van de reactie daarvoor is al een hele tijd gelukkig met zijn beste vriend. M16 snapt er zo te lezen al helemaal niets van. Blijkbaar valt het onderwerp van dit topic buiten haar denkraam. Sorry M16, sommige jongens vinden jongens nu eenmaal leuker dan meisjes.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • ja sorry je moet gwn meisje pakken

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Als je eraan toe bent gewoon duidelijk zeggen tegen je ouders hoe het zit. Niet omheen draaien met ‘kadoverpakking’. Wacht een moment af dat ze niet druk zijn met allerlei dingen. Het is net een sprong in het diepe. Hou er rekening mee dat daarna de sfeer thuis in het begin wat gespannen kan zijn.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Heey jongen 16 misschien dat dit kan helpen heb je broertjes en of zusjes?? In dit geval
    Praat er over met je moeder onder 4 ogen je moet het gesprek beginnen met mam stel je zou een kind hebben die Bi seksueel is hoe zouden jij en pa er dan op reageren?? Luister naar haar verhaal. Vervolg het gesprek met en als hij/zij alleen op het zelfde geslacht zou vallen, zouden jullie dat heel erg vinden of zouden jullie het accepteren?
    Optie 2:
    Als je dat niet durft kun je het ook nog helemaal anders aanpakken en het op een klasgenoot houden
    Mam een klasgenoot/vriend van me is gay maar stel dat het jou kind was hoe zou je daar dan op kunnen reageren?

    Dit zijn 2 korte voorbeelden. Uiteindelijk moet je er zelf wat van maken. En als je er nogsteeds angst bij heb, kun je op ig. @Respectforlgbt om hulp vragen hopelijk heb je wat aan deze info gr j. 22

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen 17, soms wel dat er eentje echt meer de vrouwelijke rol neemt. Mijn vriend en ik niet. We zouden echt niet kunnen zeggen of er iemand 'meer vrouwelijk is'.
    Een jongen die we kennen (R) die ook homo is, die dan weer wel. Zit een jaar lager als ons in school en is verliefd op een jongen bij hem in de sportclub. Is voor hem uit de kast gekomen, maar die jongen bleek niet voor de jongens te zijn. Gelukkig zijn ze nog steeds gewoon vrienden. R is bij ons komen uithuilen; hij wilt zo graag liefde dat hij er alles voor overheeft en had met een jongen van 20 afgesproken. Dat hebben we hem uit het hoofd kunnen praten, want die van 20 zou alleen maar voor de seks gewild hebben. R zei dat hij gerust op zijn rug wilde liggen en 'ontvangen', als hij maar geliefd werd. Hij heeft er geen probleem mee om 'een vrouwtje' te zijn en sinds hij afgewezen is door de jongen op wie hij verliefd was, begint hij zich ook meer zo te gedragen. Het valt echt op dat hij homo is, hij gedraagt zich inderdaad vrouwelijker om zo een vriend te kunnen vinden.

    En over het boer en homo zijn: mijn broer en ik doen weekend en vakantiewerk bij een loonwerker (landbouw). Broer gaat in september bij de brandweer als hij door de proeven komt. De loonwerker vind dat jammer omdat broer heel goed is. Hij heeft aan mij gevraagd wat ik na het volgend schooljaar ga doen. Ik antwoorde dat ik dat nog niet wist. Hij zei dat ik heel erg welkom was om bij hem te beginnen, en dat hij me in de vakantie de nog zwaardere machines zou aanleren. Hij weet dat ik homo ben en heeft me ook al met mijn vriend samen gezien in het tractor-museumpje te Niel-bij-As. Hij heeft ons zelfs getrakteerd! Dus homo zijn en boer, het kan echt wel.

    Over godsdienst en homo-zijn kan ik niks zeggen. Ik heb moeite met me een god voor te stellen, na wat er vroeger allemaal thuis gebeurd is. Dieter grapte wel eens: Jezus had twaalf apostels. Dat waren allemaal mannen. Goed, ook al weet ik het niet zo over god en Jezus, die vond ik er wat over zijn :-) .

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Sorry maar er zijn geen man en vrouwen positie in een relatie van homo's dat is homofobies je bent de leiding in de relatie of gelijk en ook boer BTW

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik herken dit ook, zowel met mijn ouders, familie en vrienden. Ik woon in de kop van Overijssel. Mijn familie is zwaar gelovig. Ook voor mijn ouders is homoseksualiteit een ziekte. Toen ik twee jaar geleden uit de kast kwam moest ik maar mijn zonden belijden bij de dominee. Moest zeggen dat ik onrein was. Ik ging niet meer naar die man toe wat thuis dikke ruzie opleverde. Ben een tijdje uit huis geweest. Voor mijn ouders werd het duidelijk dat ik toch niet ging veranderen en ik blijf hun zoon. Ben veel van mijn vrienden kwijtgeraakt. Een paar uit het dorp die me wel steunen. Ik ga in Zwolle naar school en daar heb ik wel veel nieuwe vrienden leren kennen. Bij hun mag ik zijn wie ik ben. Ik heb verkering en hij gaat wel mee naar mijn ouders, maar als hij blijft slapen, moet hij in het kamertje op zolder waar de vriend van mijn zus ook moet slapen. Bij mijn ouders onder dak wordt niet bij elkaar geslapen voor het huwelijk. Mijn ouders hadden iets uit te leggen want mijn zus is 8 maanden na het huwelijk van mijn ouders geboren en was 4 weken te vroeg.... Dus hoezo niet voor het huwelijk bij elkaar in bed? Bij mijn vriend zijn ouders slapen we gelukkig wel samen. Hij gaat ook naar de kerk, PKN waar ik ook mee naartoe ga. Daar mag je ook gewoon zijn wie je bent. Ik kan ook niet wachten tot ik eindexamen heb gedaan, kan gaan studeren, op kamers en weg uit het krankzinnige behouden dorp van 2500 inwoners en 5 verschillende kerken. Ik heb niets tegen God en de kerk, heb wel iets tegen de mensen die de regeltjes maken. Toen ik er achter kwam dat ik op jongens viel schaamde ik mezelf. Heb zelfs op het punt gestaan om uit het leven te stappen. De vertrouwenspersoon op school heeft me dat uit mijn hoofd kunnen praten. Zij heeft veel voor mij gedaan. Zij heeft er ook voor gezorgd dat ik tijdelijk uit huis ging en aan haar heb ik heel veel te danken. Zonder haar weet ik niet of ik nu nog had geleefd. Ik heb geleerd om over mijn gevoelens en geaardheid te praten. Ik lees de Bijbel en ik ga de discussie niet uit de weg. Ik heb een brief van 8 kantjes naar de dominee van mijn ouders gestuurd. Heb een reactie terug gekregen dat hij er inhoudelijk op gaat reageren. Ik wacht al bijna een jaar op zijn antwoord.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey TS. Ik zat hier ook mee. Ik kom uit het noordwesten van Overijssel.
    Ben een boerenzoon en mijn ouders zijn gelovig. Ik ben niet slank, ook niet dik maar gewoon goed gebouwd. Ben 2 meter lang en 79 kilo. Voor mijn familie en vrienden ben ik uit de kast. Het is nu gewoon maar toen ik het vertelde was er toch wel wat weerstand. Als ik tegen anderen zeg dat ik homo ben dan kijken ze vreemd op. Ik heb nu een vriend. Hij is 180, slank en smal. Ik ben de man in de relatie en dat is voor mijn vrienden acceptabeler dan dat ik het vrouwtje was geweest

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Super ts dat het iets is geworden met die jongen. Ik begrijp je twijfels en de angst die je had. Nu lekker van elkaar genieten en veel liefde en geluk samen. Love

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben de jongen van dit topic. Bedankt jongen 22, maar hij zit niet bij mij in de klas maar in mijn vriendengroep en hij is al vanaf de lagere school mijn beste vriend. Ik had i.d. een klik met een jongen van school maar was al langer verliefd op de leukste jongen van mijn vrienden. Daarom was ik ook zo bang om hem kwijt te raken. Ik wist niet hoe zij zouden reageren en zeker mijn vriend niet, omdat ik juist op hem ben!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Ik vind het heel fijn om dit te lezen. Als je anders bent zoals jij, en blijkbaar ook je vriend, dan voel je je alleen en ben je eenzaam, ook al ben je niet echt alleen. Nu heb jij dus iemand gevonden waarmee jij je gevoelens kan delen. Je bent niet meer alleen en niet meer eenzaam. Dat jullie hebben liggen huilen laat wel zien hoe diep die emotie in jullie zat en hoe opgelucht en blij jullie waren toen jullie eindelijk jezelf konden zijn.

    Dat jouw andere vrienden en de andere mensen om je heen je ook hebben geaccepteerd en dat je weet dat je ouders jou nemen zoals je bent en nog steeds heel veel van je houden, dat moet jou toch ook heel gelukkig maken.

    Die jongen zit bij jou in de klas op school en dat jullie zo goed met elkaar overweg kunnen is toch een mooi toeval. Je zou het bijna als een geschenk kunnen zien. Er is een god die van jullie houdt!
    Iemand hier vroeg eens hoe je kan zien of iemand homo is. Ik heb toen geantwoord dat je dat meestal niet kan zien. Toch is het zo dat homo's net iets anders zijn dan hetero's, en als je zelf homo bent dan herken je dat onbewust. Bij jullie was dat ook zo denk ik.

    Hoe het verder zal gaan weet je niet maar ik denk dat jullie vriendschap heel sterk is, voor het leven misschien wel. Jullie doen kalm aan en dat is heel goed. Het warme lichaam van iemand waar je van houdt in je armen hebben liggen is het fijnste wat er is. Meer heb je al bijna niet meer nodig.
    Er is vriendschap, er is liefde, er is seks. Sommigen zoeken het vooral in de seks, maar dat is armoe. Seks zonder liefde is waardeloos en bevredigt niet. Liefde en vriendschap zijn de belangrijkste dingen in het leven, dat blijft voor altijd. Dat is waar je gelukkig van wordt.

    Veel geluk en veel liefde samen!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben de jongen van dit topic. We hebben het samen er over gehad wat we nu hebben. Ik ben super verliefd op hem wat hij al een tijdje weet. Gelukkig ging onze vriendschap door nadat ik uit de kast kwam. Ik was bang dat vooral hij mij zou laten vallen omdat ik op hem val. Toen hij gewoon zijn boxer uit deed in de douche waar ik bij was gaf mij het gevoel dat het goed was tussen ons. We hebben al een paar keer tegen elkaar aan in bed gelegen, vooral zijn arm om mij heen en lepeltje lepeltje. Voelde zijn lul tegen mijn billen. Toen we zo lagen te praten zei hij voor het eerst dat hij ook gevoelens voor mij heeft. We keken elkaar aan, we huilden (van geluk) en we zoenden voor het eerst. Voor hem is het nog nieuw en vreemd. Ben zelf al een tijdje gewend aan het idee dat ik verliefd ben op een jongen. Maar nu dingen samen doen is voor mij wel wennen. Heb nog nooit seks met iemand gehad. We gaan gewoon door met van elkaar genieten, samen uitvinden wat we lekker vinden en vooral hem de tijd geven om te wennen aan onze relatie.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik maak me boos over dit soort berichten. Jongeren ontwikkelen zich tot wat en wie ze zijn en ouderen zijn het daar niet mee eens omdat het niet in hun denkpatronen past. Vooral j14. Je kunt goed leren (anders zat je niet in 3 vwo) ik vind het hypocriet van je opa om van jou te verwachten dat jij boer wordt. Niets tegen boeren hoor, maar jij kunt veel meer, HBO, universiteit. Daar moet die man naar kijken en jou niet afdoen als een mietje die gay is. Je bent gay maar geen mietje. Je lijkt mij ook een beauty. Wees je zelf, ben trots op je zelf en geniet van leuke jongens om je heen!!!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • J14 en J17, goed dat jullie je niets aantrekken van zulke opa's. Het lijken me van die ouwe stijfkoppen, alles moet bij het oude blijven, "wat ik zeg zo is het" en meer van die orthodoxe regeltjes. Ik weet niet hoe J17 er uitziet maar de beschrijving van J14 is van een hele mooie jongen! Ik ken je natuurlijk niet maar je opa zou trots op zo'n kleinzoon moeten zijn en zich niet afzetten omdat jij toevallig gay bent. Je opa is het probleem, niet jij! Als je nou het zelfde er uit zou zien, met het verschil dat je niet op jongens zou vallen maar op meisjes, zou ie dan net zo doen als nu? We leven in 2021 en dan zou je denken dat iedereen mag leven zoals hij/zij wil maar helaas is het nog niet zo gewoon als het zou moeten zijn. Nogmaals, het ligt niet aan de gene die homoseksueel is maar aan de gene die meent er iets van te moeten zeggen.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik kom niet uit een boeren familie maar vooral mijn grootouders van beide kanten zijn anti homo. Een man moet met een vrouw trouwen, mannen met mannen en vrouwen met vrouwen is een schande. Mijn ouders zijn er iets makkelijker in. Ze accepteren mijn geaardheid en ook die van mijn zusje. Zij is 15 en lesbisch, maar een vriendje of vriendinnetje mee naar de slaapkamer??? Nee! Dat geldt trouwens ook voor mijn broer en zus die hetero zijn. Eerst trouwen of het huis uit.... Vooral mijn vader zijn vader vindt het helemaal niets dat nieuwe gedoe. De kostschool of internaat, dienstplicht, dat zal ons goed doen, meent hij. Ik laat m lekker praten en ga er verder niet op in. Mijn zusje doet dat wel, zij provoceert ook.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik woon ook in een klein dorp. Mijn opa en vader zijn boer en mijn opa wil graag dat ik dat ook zou worden. Maar ik heb er helemaal niets mee. Mijn ouders laten me zelf kiezen wat ik wil. Ik zit in 3 VWO. Ik ben niet zo groot, 170 en weeg 52 kilo. Heb lang zwart haar en hou van sierraden. Heb oorbellen, ringen, kettinkjes. Wil piercings, maar dat mag nog niet. Ik hou van mooie kleren. Ik heb een krantenwijk en krijg zakgeld, daar koop ik mijn kleren van. Mijn opa vind mij een mietje en toen ik laatst met een leuke jongen van school thuiskwam zei opa "Ik wil geen gerotzooi zien, begrepen?" Nou, als ik samen ben met een leuke jongen zorg ik er wel voor dat opa mij niet ziet...... Ik wil het graag chill houden. Mijn ouders, zusjes en oma weten dat ik op jongens val. Zij hebben er geen problemen mee. Als opa weer een opmerking tegen me wil maken zegt oma luid "JAN"..... En dan houdt hij z'n mond. Ik wil er leuk uitzien en heb gewoon helemaal niets met de boerderij. Ik hou wel van dieren, maar dan gewoon voor hobby. Ik ben gek op onze honden, katten, konijnen en geitjes. Maar met de koeien en varkens die in de stallen staan heb ik helemaal niets!

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben geen boer maar kom wel uit een klein christelijk dorp. Mijn vader is zeer actief in de kerk waar homoseksualiteit ook gezien wordt als het werk van de duivel. Ik studeer en woon gelukkig zelfstandig in een studentenhuis met 3 jongens. Kunnen doen en laten wat we willen maar begrijp heel goed hoe je je voelt als je je niet begrepen voelt of je onzeker bent hoe anderen op je coming out reageren. Tussen TS en zijn beste vriend is het goed, maar heb ook wel eens anders gehoord en gelezen. Tussen mijn ouders en mij is het nu goed en ik neem mijn vriendjes ook mee naar huis waar ze niet altijd blij mee zijn, maar ben 18 dus... Maar een leuke jongen mee naar de kerk... Nee dat zit er niet in. Met mijn beste vriend heb ik geen contact meer sinds ik uit de kast ben.

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten