Skip to content
14 reacties
1137 weergaves

Vriendje

Beste allemaal, Ik wilde graag even wat kwijt. Het is soms best wel lastig voor mezelf maar ook voor nadere denk ik. Wanneer je op het zelfde geslacht valt om eerst er open voor te zijn tegen iedereen en dan ook nog een opzoek te gaan naar de “ware” maar ja nu zie ik iedereen in de omgeving een relatie krijgen en ik ben benieuwd wanneer dat komt maar aller eerst hoop ik iemand te vinden die er gewoon voor me wilt zijn. Gezellig samen wat doen (zonder sexuele dingen) maar gewoon gezellig samen een film kijken of zo. Ik denk dat iedereen zo iemand wel eens nodig heeft. Het is een vreemde tijd (Corona) waar je minder mag en afstand moet houden. Het leren kennen van nieuwe mensen is wat lastiger maar ik denk dat we er met elkaar wel weer boven op komen. Maak er een hele goede dag van en wie weet is de “ware” of een vertrouwend persoon dicht in de buurt. Tenminste dat hoop ik :)

17 jaar
4 jaren geleden

14 Reacties

  • Jongen 17, begrijp je wel, ook al ben je homo dan is het nog hoe ga je er mee om? Dan is het wel belangrijk om met andere jongens er over te praten die er ook moeite mee hebben. Zolang jij je zelf niet helemaal geaccepteerd is dan is een vriend ook niet de oplossong. Maar focus je niet direct op een vaste vriendschap, doe ik ook niet. Je kunt wel eens bellen naar een jongeren telefoon, het COC, voor gesprekken. Maar ben wel zover dat ik het normaal vind, zijn zoveel jongens die gay zijn of bi sexueel, kan ook nog. Dan jongen 21 geeft ook advies en goede raad, maar ik draag ook geen regenboog armband, of kettinkje. Laat niet zien dat ik gay ben en hoef en wil er ook niet zo uit zien. Anderen hebben er niets mee nodig. Zelf ga ik wel eens naar een bar waarvan ik weet dat er veel homo's komen. Soms met een vriend, met wie ik geen relatie heb, of hij kent jongens waar we kunnen slapen als het ver weg is, alleen door die corona is het nu niet van toe passing. Jongen 21 door jou heb ik ook enige films op gezocht, vond het wel cool, vooral als er een verhaal met emotie in zit. Die clips hoef ik niet te zien. Dan jongen 17 heb je wel een bepaald type jongen in je hoofd, in landelijke kranten of in provinciaal staan vooral in het weekend wel contact advertentie's. Zijn echt niet allemaal enge oude kerels, daarbij is het anoniem, je kunt altijd een foto eisen. Heb het wel eens gedaan en heb er 2 jongens aan over gehouden, niet voor een vaste relatie, maar gewoon vriendschap is het geworden. Vind ergens een vriendenkring wel belangrijk, lijkt dan ook dat je sterker staat in alles. Gelukkig heb ik steun van mijn familie en vooral mijn ouders , en jij, ze begrijpen me en accepteerden het gelijk, hoe ging dat bij jou, kan ook een struikel blok zijn. Hoop dat je iets aan mijn advies hebt.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Dat meisje 21 dat was ik, ik heb blijkbaar een foutje gemaakt bij het verzenden.

    Als ik zo jouw berichten lees ben jij iemand die er voorlopig de voorkeur aan geeft anderen het initiatief te laten nemen. Dat is niet erg, als ze weten hoe jij bent en ze vinden jou wel aardig dan zoekt wel iemand contact met je en kun je een hele fijne relatie hebben.

    Om zichtbaar te zijn als iemand die open staat voor een relatie met een jongen moet je natuurlijk wel uit de kast komen naar je omgeving. Dat vraagt veel moed maar de ervaring leert dat het meestal wel goed uitpakt. Heb een beetje vertrouwen in die vrienden van je!
    Je hoeft niet bijvoorbeeld op een dag te zeggen: "Jongens, luister eens, ik moet jullie wat vertellen", het kan subtieler.
    Jongens praten over meisjes en vragen elkaar of ze al een vriendin hebben. Als ze dat aan jou vragen dan kun je zeggen dat je niet op meisjes valt en klaar is het.
    Het schijnt ook zo te zijn als jij wat glimmends in je rechteroor hebt in plaats van links dat dat voor ingewijden ook een signaal is dat jij op jongens valt

    Wat die seks betreft, dat komt echt wel vanzelf goed. Jij zegt al met zoveel woorden dat je graag samen met een jongen in elkaars armen wil liggen. Dat is ook heel fijn. Van in elkaars armen liggen komt zoenen, komt strelen en liefkozen en bij elkaar doen wat jij nu bij jezelf doet. Je ziel verlangt naar liefde en vriendschap, je lichaam verlangt naar genot en dat is omdat jij een mens bent.
    De eerste keer kan heel emotioneel zijn, vooral als je daar wat onzeker en angstig voor bent, maar het komt goed. Elkaar liefkozen en genot bezorgen is niets om je voor te schamen.

    Misschien ken je de website "Gayboystube". Daar vind je wat je er kunt verwachten maar ook een heleboel korte films over vooral jonge mensen die worstelen met hun geaardheid, soms gepest worden maar uiteindelijk toch een oplossing vinden. Er komt af en toe wel wat bloot en seks in voor maar je kunt die films gewoon met je kamerdeur en de gordijnen open bekijken. Het zijn er een paar honderd en de meeste zijn echt de moeite waard, zeker voor iemand zoals jij, die zelf worstelt met je gevoelens.
    Zoek op: Short films, Coming of age, Gay themed en Aa Vid S. De zoekfunctie vind je als een vergrootglas boven in het scherm. Als je Firefox gebruikt dan kun je de Video DownloadHelper gebruiken om films te downloaden. On line kijken is niets.

    Je kunt daar natuurlijk ook naar seksfilms kijken, maar de meeste geven een vertekend beeld van hoe het is. Het zijn vooral Suck, Fuck en Ruk filmpjes waar jij alleen maar van schrikt. Er zijn betere, vooral als het om jongeren gaat die echt om elkaar geven, en die zo gepassioneerd raken dat ze de camera vergeten, maar die zijn zeldzaam. Die kunnen jou een idee geven hoe het gaat als je met een vriend bent en helemaal meegesleept wordt door je emoties. Soms echt mooi en lief om te zien.

    Ik hoop dat het er gauw een keer van komt en dat jij daar heel gelukkig van wordt. Ik wens je veel liefde en vriendschap en als jij hier wat aan had dan vind ik dat heel fijn. Veel moed en veel geluk!



    21 jaar
    4 jaren geleden
  • @meisje21 hartelijk bedankt voor je lange en uitgebreide antwoord. Erg fijn. Om eerlijk te zijn ik ben niet zo bezig met sex ergens lijkt het me ook wel eens een ervaring die bij het leven hoort maar ergens anders wil ik me er liever van weerhouden omdat ik er ergens nog niet klaar voor ben en ik weet niet hoe en wat ik dan moet doen. Zoals je zegt het gaat vanzelf alleen zou ik niet weten hoe dat gaat ;-) haha. Verder zoek ik daarom als eerste naar de “ware” of een lieve vriend waar ik eerst een band op wil bouwen. Want zoals de andere jongen al zegt het gaat er soms heftig aan toe. Misschien ben ik daar juist extra bang voor. Mijn ouders weten het gelukkig wel al en zijn er helemaal oké mee. Alleen is het ook lastig om iemand te ontmoeten want veel mensen houden het geheim. Ook weet ik dat “echte” vrienden je altijd zullen blijven steunen al is het wel lastig om opeens zonder die vrienden door het leven te gaan ik heb veel aan ze te danken en zie ze regelmatig en dat is gewoon jammer. Maar hopelijk op een dag ben ik er klaar voor om te zeggen. Nogmaals heel erg bedankt voor je reactie :)

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hi jongen 17 nu 18 nog van harte gefeliciteerd. Het is ook best wel lastig inderdaad eerst om jezelf te accepteren dan geaccepteerd te worden door anderen en er gaat al snel een stempel op je als homo. Terwijl dat eigenlijk niet veel zou moeten uitmaken denk ik. Sex ben ik denk ik op dit moment ook nog niet aan toe eerst mezelf accepteren en dat vind ik lastig en dan Mis ik gewoon iemand om ‘s avonds even mijn hoofd op te leggen zonder dat er al sex bij komt kijken en dan zegt dat het allemaal wel goed komt. Over dat “wereldje” dat is ook het spannendste wat ik voel om andere mensen te leren kennen. Ik probeer altijd er vanuit te gaan dat het goed bedoeld is maar ik heb er nog helemaal geen ervaring mee en omdat ik wel redelijk onzeker ben krijg ik ook allemaal waarschuwingen dat ik moet “oppassen voor vreemde mensen” en dat maakt het niet makkelijk :-|

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Inmiddels 18. Jongen 17 begrijp je wel. Je wilt wel een vriend, maar niet over haasten. gelijk heb je. Je weet wel dat je op jongens valt maar bent en nog niet helemaal uit. Zelfde had ik ook en vond het moeilijk dit te accepteren. Gelukkig nu niet meer. Jongen 21 er zijn meer homo jongens die seks ergens vies vinden, daarom wil ik ook geen anale seks lijkt me niets. Daarbij wil ik gezond blijven en is veilige seks voor me een eerste vereiste. Dan jongen 17, ok al weten je vrienden het en heb je jezelf geaccepteerd als homo dan nog is het moeilijk soms. Kom je in een soort van cultuur terecht. Chat weleens anoniem, en krijg je de raarste vragen soms, wat je wilt, en wat hun willen met een vriend. Ken wel enkele homovrienden nu, met wie ik leuk om ga, alleen de echte vriend is er nog niet bij, maar zelf wil ik ook nog geen vaste vriend. Vrijheid is voor mij ook heel belangrijk. Nogmaals, doe het kalm aan, forceer niets, komt allemaal wel goed, Dan niet iedereen hoeft te weten dat je op jongens valt, maar verberg het ook niet, doe er normaal over en dat is het ook.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Als jij het fijn vindt dat ik naar je luister en antwoord geef dan doe ik dat graag. Sommige jongens hebben het moeilijker in het leven dan anderen. Dat is onrechtvaardig, je hebt jezelf niet gemaakt en als er dan mensen zijn die jou veroordelen om wat je bent en vervelend doen is dat heel naar.

    Je zegt dat je een vriendengroep hebt maar dat je het er nog niet met ze over hebt willen hebben. Dat begrijp ik wel. Sommigen reageren heel begripvol en blijven je vriend, anderen wat minder. Hoe het ook is, voor je vrienden ben je toch opeens iemand anders dan voordat ze het wisten.
    Is er niet een van je vrienden waar je wat intiemer mee bent, waar je meer mee omgaat en over meer dingen praat dan die anderen? Daar zou je eens mee kunnen beginnen. Weten je ouders het al?
    Ik hoop dat ze beseffen dat jij vandaag precies dezelfde bent als die van gisteren en dat het feit dat jij je hebt bloot gegeven betekent dat je ze vertrouwt en dat ze daar blij mee zouden moeten zijn. Jongens die homo zijn hebben het moeilijker en daarom hebben ze meer liefde nodig. Van ouders, en van vrienden. Ik hoop dat jij dat krijgt als het zover is.

    Dan die seks. Dat ik twijfelde aan jouw opmerking dat je vooral gezelligheid wilde en geen seksuele dingen was ook een beetje plagen en uitdagen. Het is namelijk zo dat ik niet kan geloven dat een jongen van 17 geen seksuele verlangens heeft. Wat ik wel geloof is dat jij, omdat je geen ervaring hebt, een beetje ambivalent staat tegenover homoseks. Ergens anders heb ik wel eens gezegd dat alle seks vies is totdat je er opgewonden van wordt. Dan is het spannend en leuk.
    Jij zit volgens mij nog in de fase dat je het vies en een beetje eng vindt. Zelf heb ik ook geen ervaring met anale seks en ik ben ook niet van plan dat te gaan krijgen. Als ik soms zie hoe ze tekeer gaan dan vraag ik mij wel eens af of er nooit wat kapot gaat van binnen. Toch schijnt het fijn te zijn.

    Voorlopig verlang jij naar een lieve vriend om leuke dingen mee te doen. Stel dat je die lieve vriend hebt en jullie zitten samen op je kamer. Misschien blijft hij een nachtje bij je slapen, en daar zitten jullie dan. Jij kijkt naar hem en denkt: Ik zou hem wel willen aanraken. Hij kijkt naar jou en denkt: Ik zou hem wel willen aanraken. Wat denk je dat er dan gebeurt? Voor je het weet rukken jullie elkaar de kleren van het lichaam en liggen jullie te stoeien en te zoenen.
    Geloof je niet dat het zo zal gaan? Vind je het een eng idee? Of vind je het misschien wel een spannende gedachte? Jij valt op jongens en als jij een vriendje hebt dat ook op jongens valt dan kunnen jullie echt niet van elkaar afblijven en dat is helemaal niet erg. Van vrijen wordt je gelukkig.

    Het probleem is natuurlijk om die lieve vriend te vinden. Iemand die ook op jongens valt, want gewone vrienden heb je al. Om die vriend te vinden moet hij weten dat jij open staat voor een jongen-jongen relatie. Hierboven heeft j16 al een mogelijkheid genoemd. Ik noemde ook het dragen van een regenboogarmbandje en dergelijke om het je omgeving te laten weten. Als die omgeving tolerant is kan dat, maar anders moet je wat discreter zijn. Het mooiste is als je jezelf gewoon kan laten zien zoals je bent, daar help je ook anderen mee. Het is aan jou.

    Als je wat hebt aan wat ik hier geschreven heb dan doet mij dat plezier en heb ik het graag gedaan. Als je nog meer wilt, vraag het gerust, voor jongens zoals jij ben ik er altijd. Veel sterkte en wees moedig. H

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 21, ik heb je volgens mij ook even verkeerd begrepen. Ik ben niet gekwetst hoor alleen was ik even verbaasd dat iemand zomaar aan mijn verhaal twijfelt terwijl ik niks kwaads in de zin heb. Fijn dat ik altijd even met iemand kan praten en dat je hebt gereageerd. Het is soms best lastig om eerlijk te zijn vooral omdat ik nu een vriendengroep heb en ik heb het ze nog niet duidelijk verteld dat ik homo ben. En natuurlijk is het wel dat vrienden elkaar blijven steunen en dat het niet uitmaakt op welk geslacht je valt maar toch is het best lastig.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo jongen 17, daar heb je helemaal gelijk in. Ik wil het natuurlijk niet overhaasten en het moet wel een “echt” relatie zijn en van 2 kanten komen op oprecht zijn. Maar daar is dan ook nog veel op te leren zoals wanneer weet je dat iemand homo is die het niet open en eerlijk zegt en dan moet je het er toch een keer over hebben maar dat is dan voor mij juist weer het aller spannendste. Ik knap ook af wanneer iemand meteen begint met rare intieme vragen. Vragen stellen is inderdaad niks mis mee maar ik vind het zelf wel fijn wanneer het een beetje rustig en gelijkelijk gaat. En dan dat allebei de kanten even kunnen kijken of het was is. Ik zou me ook ongemakkelijk voelen. Heel fijne week en bedankt voor het reageren

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Begrijp TS wel, jongen 21 heeft wel gelijk, zijn duizenden jongens van onze leeftijd die op jongens vallen. En toch denk je als je van jezelf ontdekt dat je de enigste bent die op jongens valt. Maar als je zoekt kom je er achter dat dit niet zo is. Alleen, moet wel een jongen zijn die bij je past.
    Heb weleens gechat en dan zijn sommige jongens zo direct, en stellen de gekste ,raarste ,intieme vragen. Dan knap ik af.

    Als ze vragen hoe je eruit ziet, prima, maar vind het soms te brutaal, had er met een vriend over en die vond het wel normaal, dat je gelijk vroeg naar alles. Hij is zelf ook open en durft ook alles te zeggen, maar dan voel ik me ongemakkelijk. Jongen 21 wat vind jij of anderen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Het is leuk dat je even reageert. Heel aardig dat je het gevoel hebt dat wij vrienden zouden kunnen zijn, dat waardeer ik.

    Je wilde je verhaal kwijt en daar heb ik op gereageerd. Dat heb ik niet gedaan omdat ik je zielig vind maar omdat ik sympathie voor je voel. Het is gewoon moeilijk is om anders te zijn. Het kwam uit mijn hart en het was een manier om te zeggen: Je bent ok, je bent niet alleen, je hebt vrienden. Het lijkt mij ook niet zo leuk als er helemaal niemand reageert.
    Als je hier je verhaal vertelt dan wil je gehoord worden. Ik heb je gehoord en ik heb je een antwoord gegeven waarvan ik dacht dat je er wat aan zou hebben.

    Als dat voor jou voldoende is en geen behoefte hebt aan verdere discussie dan houdt het wat mij betreft hier mee op. Ik ga dus ook niet verder in op wat je schreef want dat wil je misschien liever niet. Zou je toch verder willen praten dan ben je welkom. Sommigen hebben niemand om mee te praten en dan is het wel fijn dat dit forum er is, maar jouw situatie ken ik natuurlijk niet. Het is helemaal jouw keuze.

    Ik hoop dat jij je niet gekwetst hebt gevoeld. In mijn hoofd zit een kronkeltje waardoor ik zeg wat ik denk zonder in de gaten te hebben dat ik mensen soms boos maak. In ieder geval weet je zo wat je aan mij hebt.
    Ik wens je veel geluk en ik hoop dat jij iemand vindt die de vriend voor je kan zijn die jij zoekt. Het ga je goed!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik geloof jongen 17 wel.Hij is nog onzeker en moet er nog aan wennen, zoals de meeste jongens die op jongens vallen.
    Dan hij is voorzichtig o.a door het corona en gelijk heeft hij.

    Dan waarom denk je dat iedereen op zachte lieve jongens valt jongen 21.? Voor iedereen persoonlijk denk ik.

    Waarom moet hij kettinkjes dragen of andere dingen om te laten zien dat hij homo is.
    Wat heeft een ander erbij nodig.
    Zijn genoeg andere manieren om met andere jongens contact te krijgen.
    Heb weleens mee gemaakt dat ik een hulpinstantie belde en een leuke jongen aan de lijn kreeg, die me goede antwoorden gaf, en me zijn adres gaf omdat ik rustig eens langs mocht komen. Wat ik nog niet gedaan heb.
    Maar begrijp wel dat hij een vriend wil, en die hij kan vertrouwen, en het moet een klik geven, ben zelf nog niet zo op zoek, maar er zijn ook genoeg bars,of kroegen die bekend staan dat er homo's komen. Komt wel goed, alleen niet over haasten en eerst jezelf accepteren daar ontbreekt het mij soms ook nog aan. Dan ben nogal stevig en merk wel dat er altijd wat oudere jongens op me vallen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Misschien is Jong&Out wel een goede website/app, hier zitten homojongeren op. Het is vooral om vrienden te ontmoeten en niet speciaal gericht op daten. Wie weet is dit wel een goede app om in contact te komen met andere.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo jongen 21, Je reactie is wel fijn jammer dat je mij niet geloofd. Ik heb niet perse hulp erbij nodig en ik ben al helemaal niet zielig als je dat bedoeld. Ik ben niet uit op sex of zo als je dat denkt. Ik wilde dit alleen even delen en dat Lucht op. Ik ga maar niet zeggen dat je wel oké bent en dat ik de k dat wanneer we elkaar in het echt zien we wel vrienden hadden kunnen zijn maar dan ga je er misschien vanuit dat ik dit sexueel bedoel.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Je bent homo en dat weet je natuurlijk al een tijdje en nu wil je graag een vriend waarmee je open kunt zijn over je gevoelens en leuke dingen mee kunt doen.
    Het is heel goed te begrijpen dat het een vervelende ontdekking is geweest anders te zijn en dat je je vaak eenzaam hebt gevoeld. Er is maar 1 manier om hier mee om te gaan en dat is jezelf accepteren en er naar je omgeving toe open over zijn.

    Als homo is het leven een stuk moeilijker dan wanneer je gewoon zoals de meeste jongens op meisjes zou vallen. Je wil graag een vriend voor gezellige dingen, maar hou je nu ons of jezelf voor de gek. Je wilt toch ook graag in de armen van die jongen liggen en zijn warmte voelen!
    Er zijn verschillende manieren om een vriend te vinden. Als je nog niet uit de kast bent en het nog even zo wil houden dan kun je eigenlijk niet om datingsites heen. Er zijn er verschillende ook speciaal voor homo-jongeren. Er zijn vast wel lezers die jou willen informeren (T?).
    Als je uit de kast bent dan is het wat makkelijker. Laat zien dat je homo bent, met een armbandje, een kettinkje, of als je durft een regenboog riem of zelfs en T-shirt, en op een dag komt er wel iemand naar je toe.

    Wat je wel moet begrijpen is dat het allemaal niet vanzelf gaat, je moet wat doen. Zitten wachten tot de ware aanbelt werkt meestal niet. Wat je ook moet beseffen dat het in de homowereld vaak gaat om seks, seks, seks. Vooral op jouw leeftijd willen jongens niets liever, maar wat jij zegt te willen is vooral vriendschap. (Ik geloof je niet).

    Waar die vriend die jij zoekt te vinden is, dat kan ik je niet zeggen. Misschien zit hij bij jou in de klas, misschien woont hij bij jou in de straat, maar hij is er wel ergens. Alle homojongens voelen zich vaak eenzaam en zijn op zoek naar vriendschap. Er zijn toch wel een paar honderdduizend jongens van 16, 17, 18 jaar in Nederland waarvan er al gauw minstens een tienduizend homo zijn. Keuze genoeg dus. Allemaal willen ze een vriend, dus wanhoop niet. Maar je moet wel iets doen. Laat je zien en laat je kennen. Wees moedig.
    Je komt over als een beetje timide zachte jongen. Als je brutaal was zou het makkelijker zijn maar iedereen houdt van zachte lieve jongens, dus doe je best en durf, je vindt vast wel iemand die van jou wil houden en samen met jou de liefde wil ontdekken.

    En wie dit leest, Help die jongen!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten