Skip to content
8 reacties
649 weergaves

vriendje zoeken & problemen

Goedenavond, weet iemand toevallig een goede website/app? Ik zoek al een lange tijd een vriendje, maar het lukt steeds niet. Heeft iemand ook tips? Ik durf mezelf niet zo erg te uiten en ik zit ook niet lekker in mijn vel. Sinds het virus hebben wij geen school meer en daar ben ik blij mee. Doordat de scholen gesloten zijn voel ik me ook (wat) beter, maar mijn grootste probleem is: Ik ben heel erg bang dat iemand ontdekt dat ik bi/gay ben en daarom ben ik ook voorzichtig met website/apps. Heeft iemand tips? Groetjes, (T)

16 jaar
4 jaren geleden

8 Reacties

  • Hoi jongen 16, ik heb een ideale tip voor je namelijk op insta is er een account met de naam @respectforlgbt en hun hebben een whatsapp groep gecreëerd voor jongeren waarmee je meerdere leeftijdsgenoten kunt ontmoeten verder helpen ze je ook graag met vragen of andere zaken hopelijk kun je er wat mee

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt voor je reactie. Helaas zijn de gevaren van (internet) vrienden zo, maar ik kijk zeker goed uit. Ik wil je nogmaals bedanken en ook bedanken voor de hoop die ik heb gekregen. Ik wens je ook veel succes in de toekomst en nogmaals iedereen mag zeker blij zijn met zo’n vriend !! Groetjes, (T)

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Lieve T, Ik vind het erg fijn dat ik je een beetje moed heb kunnen geven. Toen ik over die tranen las had ik je wel even willen knuffelen en een zoen geven maar dat kan natuurlijk niet. Er komt vast wel eens iemand die dat wel kan en het ook doet.
    Op die school van jou zitten vast niet alleen van die vervelende medeleerlingen. Er zijn ook jongens zoals jij die hun mond niet open durven doen en zich een beetje op de achtergrond houden. Als je er oplet zie je ze misschien wel.

    Jouw ouders hebben je met hun negatieve gepraat over jullie buren een onnodig minderwaardigheidscomplex bezorgd. Daarom ben je zo onzeker.
    Daar kun je je hele leven last van blijven houden. Ik denk dat het gedrag van je broer daar ook mee te maken heeft. Als je het gevoel hebt dat niemand om je geeft ga je raar doen. Het is tenslotte erg lullig om van je ouders te horen dat ze je niet meer moeten als je anders bent dan gewenst.

    Meestal is het de vader die er de meeste moeite mee heeft. Hij voelt zich aangetast in zijn mannelijkheid. Moeders kijken er anders naar, het is toch hun jongen die ze met pijn op de wereld hebben gezet en waar ze jaren voor hebben gezorgd. Die laten ze niet zomaar vallen. Misschien dat het later nog wel goed komt.

    Probeer naar de goede dingen in jezelf te kijken. Ben jij minder dan andere jongens? Lelijker? Dommer? Nee toch! Homo zijn maakt het leven moeilijker maar er zijn genoeg homo's die heel wat bereikt hebben.
    Vaak zijn homo's aantrekkelijker om te zien en artistieker. In de gewone mensenwereld zijn ze zoals de bloemen in een groen grasveld. De gewone mensen zijn het gras, de homo's de bloemen. Het wordt zomer, dus daarom moet jij een leuk fleurig en kleurrijk hemd met korte mouwen aantrekken. Dan zie je er gelijk al aantrekkelijker uit en voel jij je ook zo. Jij bent een bloem, geen grasspriet.
    Of jij ook knapper en artistieker bent weet ik niet maar geloof gewoon dat het zo is en dan is het zo. Maak je opleiding af, vind een goede baan, een leuke vriend en heb een fijn leven. Dat is toch al genoeg om tevreden mee te zijn!

    Als je gaat afspreken met iemand die je op internet ontmoet hebt dan moet je een beetje voorzichtig zijn. Spreek de eerste keer af op een openbare plek, niet bij iemand thuis. Je weet nooit wie de deur open doet als je aanbelt.
    Als je via internet contact hebt met iemand dan moet je zijn gezicht zien. Ga je nooit uitkleden voor de camera. Je weet niet wat er met die beelden gebeurt en waarom zou je dat doen? Het gaat om het contact, om jou als persoon, niet om de seks en het is geen vleeskeuring. Iemand die dat van je vraagt is niet een goede vriend voor je. Die wil jou niet maar je lichaam. Uitkleden kan altijd nog als je eenmaal een echte relatie met iemand hebt gekregen.

    Tenslotte wens ik je veel geluk en succes met het vinden van echte vrienden. Er zijn zoveel jongens zoals jij die op zoek zijn naar vriendschap. Daar is er vast wel een bij waarmee het klikt. Veel geluk broertje!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 20: bedankt voor je reactie en ik ga er eens kijken. Jongen 21: bedankt voor je lieve reactie en voorbeelden. Ik heb wel contact met jongens (online) ze weten ook (een deel) van mijn situatie en ze willen ook graag eens afspreken. Zelf uit ik me niet zoveel omdat ik andere niet wil lastig vallen. Ik had best een goede band met mijn broer, maar helaas is deze band weggegaan. Hij kan ontzettend aardig doen, maar hij kan ook heel brutaal overkomen en vaak schelden. Ik denk dat hij agressie problemen heeft en daarom laat ik het ook daarbij. Het lijkt me leuk om een keer uit te gaan op plekken waar het kan, alleen moet ik deze stap nog zetten want soms durf ik het niet. Mijn ouders zijn Nederlands. Ik wil je bedanken vooral voor de aardige woorden. Tijdens het lezen kreeg ik tranen en ik heb ook hoop gekregen. Nogmaals bedankt, ik weet zeker dat je aardig bent en dat iedereen blij mag wezen omdat ze een aardige vriend hebben, die ook alles begrijpt. Groetjes, (T)

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste T, een hele nare situatie waar jij in zit. Je zou denken dat ouders van hun kinderen houden en accepteren dat ze zijn zoals ze zijn. Meestal is dat gelukkig ook zo maar soms hebben ze zich door mensen die ze vertrouwen rare ideeën laten aanpraten. Ze vergeten dan dat hun kinderen hun eigen vlees en bloed zijn en dat ze die zelf gemaakt hebben, letterlijk en figuurlijk. Als ze dan niet zijn zoals ze dat hadden gewild wie moet je daar dan de schuld van geven? Je kind?

    Voorlopig zit je er mee en ik begrijp dat men bij jou op school ook vol achterlijke ideeën zit. Wordt je daar gepest? Dat gevoel krijg ik.
    Er is dus helemaal niemand die jij in vertrouwen kunt nemen. Je had het over je broer. Zou je er met hem over kunnen praten? Er bestaat toch zo iets als broederliefde en blijkbaar heeft hij ook kennis gemaakt met de onverdraagzaamheid van jullie ouders. Maar misschien dat hij ook negatief denkt over homosexualiteit.

    Het gevaar voor jongens in jouw situatie is dat ze hun vertrouwen geven aan de verkeerde. Een onzeker en eenzaam iemand, zoals jij, zal sneller ingaan op de toenadering van iemand die sympathiek lijkt, maar voor eigen genot misbruik maakt van je verlangen naar vriendschap en intimiteit. Gelukkig zie je zelf ook al de gevaren van internetcontacten.

    Internet contacten kunnen een oplossing zijn om met iemand een soort van relatie te hebben maar uiteindelijk wil je natuurlijk iemand hebben die je kunt zien, voelen, ruiken en in je armen kunt nemen. Die gaat er ook echt wel komen, die komt er uiteindelijk altijd, de natuur laat zich niet tegenhouden, maar wanneer dat moet je afwachten.
    Ga je wel eens uit? Als je op plaatsen komt waar jongeren contacten en vermaak zoeken dan lopen daar ongetwijfeld net zulke jongens als jij rond. Als je subtiel laat zien dat je homo bent, denk aan dat armbandje en dat kettinkje, misschien dat er dat iemand contact zoekt.

    Je schreef dat je bi/gay bent. Betekent dat dat je het ook leuk vindt om met meisjes om te gaan? Meisjes staan veel toleranter tegenover homo's en ze praten graag over gevoelens. Sommigen vinden het wel leuk een homo vriend te hebben. Het is een man maar niet het gezeur van proberen te versieren dat ze met hetero vrienden hebben. Een soort mannelijke vriendin, zo zien ze dat.

    Wat voor jou geschikte apps zijn kan ik je niet vertellen. Bij Jongensvragen op dit forum werd gevraagd naar dating apps. "Datingapp?" heet dat item, je vindt het makkelijk met Google. Daar werden genoemd: Yubo, Taimi en Badoo, waar de gebruikers positief over waren. Lees het eens.
    Zelf heb ik daar geen ervaring mee, maar het is het proberen waard en misschien ontmoet je er een vriend mee.

    Ik heb het gevoel dat jij een lieve jongen bent en ik weet zeker dat jij iemand bent waar je van kunt houden. Niemand heeft het recht om jou af te wijzen omdat jij bent wat je bent. Als je ouders in God geloven kun je ze zeggen dat God je zo gemaakt heeft, dus wie zijn zij om jou af te wijzen?
    Gelukkig is niet iedereen achterlijk en bekrompen en als je niet meer afhankelijk bent van je ouders dan kun je zelf een omgeving zoeken waar je vrienden vindt en geaccepteerd wordt zoals je bent. Misschien dat je tot dan via internet een maatje kunt vinden.

    Nog even moedig zijn, je gaat er wel komen. Nooit twijfelen aan je zelf. Je bent goed!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Op yubo (is een app) kun je heel veel nieuwe mensen leren kennen, is een soort van tinder maar dan voor jongeren. Je kan het ook instellen dat je alleen jongens zoekt die ook op jongens vallen. Heb het vroeger wel gebruikt maar ben er nu te oud voor

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt voor je reactie. Het liefst kom ik uit de kast maar als ik dat doe dan heb ik problemen met mijn ouders. Mijn buren zijn gay en ik hoor mijn ouders altijd over ze praten. Ze hebben zelf tegen mijn broer gezegd: ‘je bent niet welkom als je op jongens valt’ omdat ze dachten dat hij op jongens viel. Ik zit ook vooral op een rare school, iedereen is er tegen en als we over seksuele dingen praten dan doen ze allemaal raar en lopen ze te schelden. Het lucht vast op maar in deze situatie is het moeilijk voor mij. Groetjes, (T)

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Waarom ben je zo bang dat men weet dat jij gay/bi bent? Ben je van plan om je hele leven in de kast te blijven en bang te zijn? Als je er voor uitkomt dat je gay bent komt er vanzelf wel eens iemand naar je toe die zegt dat hij ook gay is en je vriend zou willen zijn. Je kunt subtiele signalen geven zoals een regenboogarmbandje dragen of een kettinkje met een roze driehoekje er aan. Als je dat nog niet durft kun je beginnen met een fleurig bloemetjes overhemd. Wees een paradijsvogel, geen schaduwplantje.

    Je zou eens kunnen beginnen om het tegen je ouders te vertellen. Op het forum lees je af en toe verhalen van jongens die met hetzelfde probleem zitten. Uiteindelijk hebben ze het verteld en altijd waren ze daarna heel blij en opgelucht.
    Nu ben je alleen, je hebt een geheim en niemand om het mee te delen. Kom uit de kast en je hoort ergens bij en bent niet meer alleen. Het leven zal niet altijd leuk zijn maar je zult vrienden hebben en gelukkige momenten kennen.

    Je wilt een tip? Kom uit de kast. Wees een vent, geen bang mietje. Sterkte!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten