Skip to content
32 reacties
7474 weergaves

Ik draag graag meisjeskleding terwij ik een jongen ben

Ik ben een jongen maar draag soms meisjeskleding ik heb niet het gevoel dat ik transgender ben maar ik ben ook niet gay Als ik aleen thuis ben draag ik graag oude rokjes van mijn zus. Maar hier het punt: Mijn zus droeg vroeger bijna nooit rokjes en jurkjes. En als ik dan meisjeskleding wil dragen baal ik dat mijn zus heel weinig rokjes en jurkjes heeft. Ik durf het niet tegen mijn ouders te zeggen want ik denk dat ze mij gaan uitlachen ze zullen het respecteren maar ik wil het niet tegen hun zeggen.I heb ook wel eens testen gedaan wat er met me aan de hand was en ik doe dit dus voor tips ik ben geen transgender en ik ben niet gay wat moet ik doen?

11 jaar
4 jaren geleden

32 Reacties

  • J23, mooie uitgebreide reactie, ongetwijfeld met de beste bedoelingen geschreven maar volgens mij sla je hier en daar de plank wel een beetje mis. Zo leg je de nadruk op het feit dat j15 wel gay zal zijn. Maar seksuele oriëntatie en transgenderisme zijn totaal verschillende dingen en we weten te weinig van j15 om te kunnen vaststellen wie of wat hij is. Daarnaast zijn er vele gradaties in. Er zijn jongens die meisjeskleding dragen omdat het ze opwindt, maar ook die zich dan prettiger voelen of af en toe zoveel mogelijk op een vrouw te lijken. En dan is er de groep die zich echt niet kan vinden in hoe ze geboren zijn. Voor die groep is het soms noodzakelijk om uiterlijk van geslacht te veranderen. Ondanks het feit dat ze nooit helemaal een vrouw of man zullen zijn hebben ze het nodig voor hun zelfbeeld. En daar kunnen wij met al onze wijze raad niets aan veranderen. Die mensen gaan een lang en moeizaam traject in en als ze dat er voor over hebben moet hun gevoel wel echt zijn. Maar zoals ik al zei, het hoeft niets met gay zijn te maken te hebben. Die zullen namelijk juist geen kleren van het andere geslacht dragen want dat maakt ze minder aantrekkelijk voor mogelijke partners.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste J15, Jij zou liever een meisje zijn en je vindt het fijn om meisjeskleren te dragen. Je weet natuurlijk dat er operaties zijn die jou een vrouwelijk uiterlijk kunnen geven. Als het een heel sterke drang in jou is dan kan je in een traject komen met uiteindelijk die operatie.

    Je moet je natuurlijk wel realiseren dat je nooit een echte vrouw kan zijn. Wat er feitelijk gebeurt is dat je gecastreerd wordt. Je wordt een seksloos wezen dat er uitziet als een vrouw maar je bent geen echte vrouw. Het is fake.
    Veel jongens en mannen zijn er tevreden mee en kunnen verder leven als vrouw, maar je moet wel offers brengen, dat moet je goed begrijpen. Een essentieel stukje van je mens zijn wordt je afgenomen en voor de rest van je leven moet je medicijnen blijven slikken om je werkelijke natuur te onderdrukken.

    De vraag is, wat is voor jou de essentie van het vrouw zijn, waar gaat het jou om? Wil jij straks een partner om samen als man en vrouw te kunnen leven? Moeder kan jij nooit zijn, dus een man die vader wil worden zal niet voor jou kiezen.
    Ik denk dat jij het liefst een vriend hebt waar jij je leven mee kan delen en dat kan ook zoals jij nu bent. Jij kan een lieve vriend vinden die van je gaat houden.
    Jij zal wat vrouwelijk ingesteld zijn en misschien dat je er ook wat minder mannelijk uitziet en doet. Er zijn genoeg mannen die het leuk vinden of af en toe een vrouw te zijn. Zou jij daar tevreden mee kunnen zijn of wil jij echt een 'vrouw' zijn?

    Je zou graag met je verlangens naar buiten willen komen. Ik denk dat jij gay bent. Heb jij daar al met je ouders over gesproken? Uit de kast komen is toch wel het eerste wat jij moet doen en dan kan je verder praten over jouw verlangens en wat jij echt wilt in het leven.

    Het is niet gemakkelijk om anders te zijn dan anderen. Je hebt nergens om gevraagd, het is je overkomen. Dat maakt je het leven moeilijk en jij zal je vast af en toe heel eenzaam en ongelukkig voelen. Het is fijn dat jij die vriendin hebt, dat is tenminste iemand die genoeg om jou geeft om jouw vertrouwenspersoon te kunnen zijn.
    Er zijn er heus wel meer die jou begrijpen en er voor je willen zijn. Het zou mij verbazen als ze bij jou thuis niet zo hun vermoedens hebben als het om jou voorkeuren gaat. Probeer moedig te zijn en vertel je ouders hoe het met je zit, dat je gay bent. Dat is het beste om mee te beginnen.

    Ik wens je veel sterkte en bedenk, mensen houden van iemand om hoe hij of zij is, niet om hoe iemand er uitziet. Liefde geeft niet om buitenkanten, je binnenkant telt. Of je nu er uitziet als een jongen of als een meisje.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Kijk ik ben een jongen 15 en ik vindt het ook wel fijn ik kan er mee praten met een vriendin op school maar thuis weet niemand het ik draag graag Bh's Bikini's , Badpakken , eigenlijk wil ook later een vrouw zijn maar ik weet niet zo goed hoe ik hier moet over spreken kan iemand me helpen.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Mijn grootst hobby is crossdressing,heb dan een bruidsjurk aan met een strakke legging,ook dames lingerie vind ik geil vooral gebruikte.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • he jongen van 13 ik snap precies hoe je je voelt ik heb wel een paar keer een jurk aan gehad maar dat was voor mij lastig om te verbergen dus durf het niet meer, tegen mijn ouders vertellen dat ik me wel is anders voel ga ik ook niet doen want ben bang voor hun oordeel maar ja dat ben ik en als jou vrienden je dan niet meer accepteren zijn het slechte vrienden want dan vinden ze je niet aardig om wie je bent

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zou ook graag meisjes kleding willen dragen maar ik durf dat niet. Ik durf het ook niet aan mijn ouders te vertellen en mijn vrienden gaan me uitlachen.

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Bij de kapper zijn ze echt wel wat gewend. Heb in mijn experimentele periode krullen in mijn haar laten zetten op mijn eerste vakantiedag. Droeg het al in een staartje, maar dit was natuurlijk wat anders. Drie weken cross dressen op Gran Canaria met mijn gekrulde haar opgestoken, helemaal te gek. De kapsters daar vonden het alleen maar leuk om te doen.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi jongen 17,ik loop stage bij een dameskapper heel herkenbaar voor mij ik zie vaker jongens in de zaak komen soms zijn ze onzeker en verlegen maar ik speel gewoon op hun doelstelling in en zeker een roze kapmantel ziet er best vrouwelijk uit en zo gedragen ze zich veel sneller om als meisje/dame door mij behandeld te worden.




    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb voorkeur voor kleuren dit is roze en andere meisjes/dameskleding,toegeven dat ik vanaf mijn puberteit al aan het experimenteren ben met bruisdkleding en dit soort dameskleding,bij mij in de buurt is een kringloopwinkel met bruidskleding met ander veel dameskleding ik vraag het altijd voordat ik bijvoorbeeld een bruidsjurk ga aantrekken dan krijg ik alle medewerking omdat ze inmiddels mij daar kennen,de eerste keer dat ik er kwam is wel uitgelegd dat een bruidsjurk niet gepast mag worden over de eigen kleren toen kreeg ik een witte "paspyama"van satijn heb dat in een pashokje met de bruidsjurk aangetrokken met eenmalige stoffen slofjes en daarna mee voor de passpiegel gestaan had veel bekijks ermee wat mij goeddeed.Het is fijn dat ik mij begrepen voel daarom is het juist zo belangrijk dat je eerlijk ben over jezelf

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen 17,herkenbaar schaam je daar niet bij dat jij naar een dameskapsalon gaat zelf ben ik transgender en ben inmiddels vaste cliënt bij de dameskapper als ik dan een roze kapmantel krijg voel ik mij helemaal op mijn plek daar,verder verkleed ik mij graag in onder andere bruidsjurken jurken en eigenlijk alles wat met dameskleding te maken heeft,ik bezoek ook mede transgenders op verschillende dagen het fijnste is dan om jezelf te kunnen zijn.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Weet niet zo goed ermee om te gaan nog steeds niet uit de kast zeg maar,zo ga ik al een tijd naar een dameskapper heb dat wel moeten uitleggen toen ik de eerste keer een afspraak maakte de eerste keer schaamde ik mij heel erg toen een kapster een roze kapmantel pakte met van die mouwen en vroeg om mijn armen in de mouwen te doen maar ze deed verder gewoon en liet niets merken of zo verder voel ik mij gewoon hetero heel raar is dat!

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Een travestiet is niet perse bi of gay. er zijn ook genoeg travestieten die gewoon hetero zijn. het heeft dus niets met je geaardheid te maken. pas als je je aangetrokken voelt tot het zelfde geslacht ben je bi of gay

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Heeft iemand misschien tips over het goed matchen van meidenkleding dat het voor een jongen die het draagt in het openbaar ook goed oogt? Ikzelf wil graag bontjassen , leren jasjes , jeggings, leggings, en skinny jeans dragen met evt uggs of leren laarsjes maar ik weet dat het sws opvalt als je dat als jongen draagt, ik ben benieuwd of mensen dit soort stijl geprobeerr hebben en positieve reacties hebben gekregen?

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Heeft iemand misschien tips over het goed matchen van meidenkleding dat het voor een jongen die het draagt in het openbaar ook goed oogt? Ikzelf wil graag bontjassen , leren jasjes , jeggings, leggings, en skinny jeans dragen met evt uggs of leren laarsjes maar ik weet dat het sws opvalt als je dat als jongen draagt, ik ben benieuwd of mensen dit soort stijl geprobeerr hebben en positieve reacties hebben gekregen?

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • je moet gewoon aandoen wat jij lekkr lekker zit

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Gewoon naar H&M of desnoods Zeeman en een maillot uit het rekje halen.Voor de zomer heb ik twee nieuwe maillots gekocht. Stond ik tijdje met rode kop te zoeken, nu gaat het veel makkelijker. Ze zijn echt wel wat gewend daar.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • J 15 jij geeft aan dat jij panty’s leggings en maillots leuk vind en dat je ouders dat wel weten. Maar waarom durf je niet in mee te lopen als je alleen bent?mijn broer doet het zelfde en niemand kijkt er vreemd van op, ik niet mijn ouders ook niet. Mijn vriend draagt nu zelf tegenwoordig een panty en hij is er blij mee. 

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • ik heb het ook dat ik panty's leggings & maillots lekker vind zitten mn ouders weten het maar toch durf ik er ni in rond te lopen alleen als ik alleen thuis ben

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • ik ben ook en jongen gwn hetro maar ik durf t ni tegen mn ouders te zeggen/vragen of ze een legging/mailot willen kopen help aub

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Hee jongen, ik vind dit heel fijn om te lezen, want ik heb deze fase gehad rond mijn 11/12de gehad. Ik denk dat ik het deed, omdat ik juist meiden aantrekkelijk begon te vinden en ook hun kleding, dus ik wilde gewoon graag een beetje op hun lijken. Nergens om je voor te schamen!

    16 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten