Skip to content
6 reacties
708 weergaves

Gepest als transgender

Hoi allemaal!     Ik zal gelijk met de deur in huis vallen. Ik ben namelijk een meisje in een jongenslichaam, dus ik ben geboren als jongen maar ik voel me niet zo. Een jaar geleden durfde ik het tegen mijn familie te vertellen. Mijn familie support me heel erg! Op school heeft mijn mentor het verteld. Dit wilde ik graag zodat ik gewoon mezelf op school kon zijn, dus gewoon make up kon dragen zonder dat er op zou worden gekeken. Ik dacht echt dat dit me zou helpen maar mijn klasgenoten daarentegen vinden het maar vies en willen niks met me te maken hebben. Ik word dagelijks bespuugd en uitgescholden voor homo.. Ik ben ook wel is in elkaar geslagen door een aantal jongens. Ik word ook uitgemaakt voor manwijf... Mijn klasgenoten behandelen me met hem en hij.   Ik probeer ze zo min mogelijk te laten zien hoe ik me voel maar van binnen ga ik echt kapot. Want het doet zoveel pijn om als jongen gezien te worden :(     Bij sport moet ik me omkleden in de wc, omdat ik niet welkom ben bij de jongens en niet bij de meisjes, wat ik aan de ene kant wel begrijp. Maar als we gaan sporten krijg ik altijd kriebels in mijn buik, omdat je een sportbroek aan moet doen. En dat is niet echt mijn favoriet, ik word er heel onzeker van. Ik word namelijk gek van die bobbel die er maar zit en daarom doe ik steeds mijn tshirt er overheen. Daar kan ik soms wel verdrietig van worden, omdat ik zo veel moeite moet doen voor mijn lichaam, om het niet zichtbaar te maken. Want ik wil gewoon zo graag zijn als de andere meisjes uit mijn klas.   En aangezien ik 15 ben, en nog geen operaties mag doen. Voel ik me gewoon totaal niet fijn in mijn lichaam. Ik sta ook nog op de wachtlijst voor het VU.     Mijn ouders weten hoe het er op school aan toegaat. We zijn nu ook bezig met een nieuwe school. Maar ik weet zeker dat ik daar weer gepest ga worden vanwege mijn achtergrond..     Ik weet eigenlijk niet waarom ik dit hier op zet. Maar ik wilde het gewoon even kwijt.   Als iemand iets wilt vragen of zeggen mag dat altijd! Wees vrij om te reageren!   Ik heb eigenlijk wel 1 vraag: Zou het slim zijn om naar een nieuwe school te gaan, zonder tegen mijn klasgenoten te vertellen dat ik transgender ben? Want misschien word ik dan niet gepest als ze het niet weten. Maar ik hoor het graag van jullie!     -J

15 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • wow ik heb hier geen woorden voor.. wat vreselijk dat je dit moet meemaken.. Heel veel sterkte & hopelijk gaan die mensen die je de rug hebben gekeerd, jou toch nog accepteren :(

    Veel lieve groetjes van Da. (Eerste 2 letters van m'n naam hehe)

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • hoi topic starter,     ik wil even iets tegen jou zeggen.     ik weet niet of je al op je nieuwe school zit?   maar ik ben ook transgender alleen dan andersom dus een jongen in een meisjeslichaam. ik werdt hier op me eerste school nooit mee gepest wegens sluiting werdt ik over geplaatst en kwam op een nieuwe school hier werdt ik helaas erg gepest met wie ik was en hoe ik eruit zag.   na lang t t hebben volgehouden heb ik ervoor gekozen van school te switchen want het kon nooit erger...   ik ben van school gegaan en naar een nieuwe school gegaan zoon 18 km van mijn woonplaats er was niks anders..   in het begin werdt ik erg veel gepest maar na een half jaar begreep iedereen me en werden er afspraken gemaakt. zo mocht ik me omkleden in de douche ruimte en mocht ik (omdat douche verplicht was) eerder omkleden en douche en niemand deed er gek over dat jaar.   tot er 2 jaar (dus in het 5de leerjaar ik zat op een school voor kinderen met autisme) wij moesten tot ons 20 ste naar school maar ik ben inmiddels door het pesten van school gegaan toen ik 18 werdt paar maanden terug. ik werk nu en in mijn werk groepje wordt ik erg geacsepteerd en begrepen omdat ik het vanaf de eerste dag heb verteld en er heel open over ben.     mijn tips zijn dus:   vraag aan je docent of je al snel een soort spreekbeurt of hoe je dat ook noemt mag houden en danverteld over hoe of wat.     je kunt ook grotere sportbroekjes kopen zodat de bobbel niet opvalt..       ik hoop dat je een fijne school vindt!   succes en je bent niet de enigste de pubertijd is lastig omdat veel andere jongeren het niet begrijpen!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ben trots op. Jullie ben homo. Heb 4 jaar een relatie. Weet dat jullie moelijke hebben. Maar voor mijn zijn jullie geweldig. Geef niet op

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Kijk dat is mooi om te horen!! Fijn dat de spanning daarvan gedaald is! Hopelijk blijft dat zo! Ik hoop dat je op je nieuwe school een fijne schooltijd nog hebt de laatste schooljaren :-) Dat is fijn dat je vrienden hebt waar je lekker jezelf kan zijn! En helemaal fijn als iemand weet hoe je je kan voelen uit eigen ervaring!

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi! Bedankt voor je reactie!     Ik heb het er met mijn mentor over gehad en ik hoef niet meer mee te sporten. Dus nu maak ik tijdens dit lesuur mijn schoolwerk :) Een hoop spanning is nu al weg, wat echt super fijn is!     Ergens vind ik het wel nodig om het tegen mijn nieuwe klasgenoten te vertellen, omdat ik anders bang ben dat ze het misschien gaan merken dat ik 'anders' ben. En dat ik dan misschien als een leugenaar gezien wordt. Maar aan de andere kant wil ik niet weer gepest worden. Dus ik denk dat ik je advies ga opvolgen, dus dat ik eerst mijn klasgenoten beter leer kennen.     Ik heb gelukkig wel een paar vrienden waar ik wel mezelf kan zijn. Enn van mijn vrienden is ook transgender. Dus dat is sowieso heel erg fijn!     -J    

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Hii, Wat vervelend om dit bericht te lezen! Maar respect voor het delen van jou verhaal!!! Onwijs fijn om te lezen dat je ouders en de rest van je familie je volledig accepteren en achter je staan! Dat is altijd onwijs fijn! Wat vervelend om te lezen dat op school dit compleet omgedraaid is en het niet geaccepteerd wordt, terwijl je gewoon jezelf wilt zijn... Ook vindt ik het raar van de school dat ze hier niet direct wat mee doen zoals ik het lees... Zijn hier geen mogelijkheden voor om te regelen dat je desnoods niet hoeft mee te sporten? Of het handig is om te zeggen op je nieuwe school, dat vind ik lastig om te bepalen. Dit ligt ook geheel aan wat jij het fijnste vindt, als je dan denkt gepest te gaan worden zou ik het niet doen. Misschien is het sowieso handig om dit even af te wachten als je een tijdje hier op zit? En wellicht als je daar vrienden/vriendinnen hebt opgebouwd het langzaam aan in het gesprek brengt. Zelf ben ik homo, ik heb dit nooit echt voor de gehele klas verteld, wel heb ik het aan m'n beste vrienden en familie verteld, eigenlijk dus alleen de personen waar ik veel mee om ga en die ik vertrouw. De personen die ik amper sprak die vertrouwde ik niet en had ik ook niet gedacht dat ze het zouden accepteren. Ik snap dat je je gevoel wegstopt en het niet toonbaar wil maken naar hen! Maar toch wil ik je meegeven dat praten erover heel erg kan opluchten voor jezelf! Heb je wel vrienden op dit moment waar je je verhaal kwijt kan en die je wel volledig accepteren? Groetjes, Instagram: @LHBTi_Alphen

    23 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten